Целта на подобни програми била да накарат трайно безработните да се запишат и да ги хване статистиката. Естественно че няма да дадат после пари , защото не са им изпълнени изискванията както трябва , Брюксел като дава пари ..консуртантските фирми дето ги прибират трябва да са от там , а не отдругаде..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Раздават по 20 000 на безработни за собствен бизнес
Collapse
X
-
Не хапете ръката която се опитва да ви образова.
Първоначално изпратено от NeZnamiPitam Разгледай мнениеБлагодаря за информацията. Аз прегледах в гугъл 1во естествено, но не намерих конкретен отговор и за това...
Принципно отговора ми беше повече насочен към другите потребители на форума като се опитвам да ги образовам но уви голяма част от тях трудно поддават на каквото и да било образоване.
Извинявам се ако съм прозвучал грубо към тебМнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
В ГООГЛЕ ИМА ВСИЧКО.
Първоначално изпратено от NeZnamiPitam Разгледай мнениеЗдравейте, някой случайно да знае, студент - редовна форма на обучение в държавен университет, може ли да се запише като безработен в бюрото по труда?
ДА МОЖЕШ.
Написваш: студен редовно бюро по труда регистрация.
ЗАПОМНЕТЕ ДОБРЕ В ГООГЛЕТО ИМА ВСИЧКО ВСИЧКО ВСИЧКО Като информация.
ГООГЛЕТО Знае да ви отговори по-добре от един куп некомпетентни служители тук и там.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от comet Разгледай мнениеНапълно подкрепям, че когато всички в държавата почнат да се занимават с търговия/станат тарикати/искат да паразитират, тогава държавата се разпада. Затова евреи или цигани нямат държава, в която те да са основната група население. В Китай по време на Конфуционизма търговците са ги били поставили в най-долния слой/най-неуважаваната прослойка на обществото.
Завода на китайците дали е стъпка в правилната посока,... хубаво (не възразявам ако държавата ни ще си е на мястото и както на времето успя да върне обратно виетнамците, но сега? ), та нали се сещаме как те стъпка по стъпка ще си докарат не само инженери, но и работници/ки, че и чистачки, т.е тука сме им трамплина и те не идват да ни помагат. (Както някой тука бе споделил вече какво са направили китайците, след като са купили от гърците Солунското пристанище, "че са оставили само има няма 20 гърка за цвят".)
"Малка държавичка като нашата трябва да създаде условия за високотехнологично производство. Мобилни телефони, компютри..... и тн... но производство, а не търговия." ... Да, абсолютно точно !!!,... но се иска ние да си контролираме държавата, ... а не да сме деветата дупка/онеправданата провинция на ЕС и САЩ.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от NeZnamiPitam Разгледай мнениеЗдравейте, някой случайно да знае, студент - редовна форма на обучение в държавен университет, може ли да се запише като безработен в бюрото по труда?
Има най-различни професии като нощен пазач.
Отговорям без да знам логически, че можеш.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Поредните предизборни хитрини.
17 милиона от ЕС и 3 милиона от държавата.
Ще даде наш Борисов 3 милиона за това кога си видите ушите без огледало.
За магистрали има и ще има щото там асфалта го дава Вальо Златев както и един куп други неща за строителството.
Борисов освен да строй с готовите пари натрупани от предишните три управление друго не знае.
Някоя дребна сумичка може и да даде за да се направи на велик но да даде 3 милиона това никога няма да го бъде.
Цялата новина е предизборна хитрина както един куп други лъжи на Борисовото управление баш за преди изборите.
Време е Борисов да си вземе торбата с лъжи и да си ходи.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеТака е съни(тя)! Неуспехът както го наричаш пак ще е успех . А ти защо ми говориш в женски род
Друга добра програма е "Аз мога". Тя е само за работещи на трудов договор. Пак със своите - и +++
Естествено и много други, да речем от ОП"Конкурентоспособност".
п.п....извинявай, ...останало ми е отпреди време
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеБраво за темата!
Но трябва да се подчертае, че става въпрос за безвъзмездна помощ за проект ДО 20 хил.лв, не по Общата сума е 20мил., т.е. разпределяйки я със суми до - ще е за около 1500 човека, евентуално и с помощ за 5-6хил.или 10.
И както и ти пишеш - навсякъде трябва да се подчертава, че това е европейска програма, не на някого си, или пък да се допуска предизборна манипулация.Българското участие е минимално.
Колкото до ефективността, и аз се съмнявам, но няма лошо.И си права, че парите ще се завъртят в икономиката. Иначе, ще си останат извън БГ
Това е шанс, дори и само да се научи нещо )Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
пари за безработни
Програмата наистина е европейска и първата информация за нея беше отпреди 2 години.
По начина, по който действа администрацията, оставам с впечатлението, че от Брюксел са казали: " Вие ще ги ползвате ли тези пари или да си ги вземем."
Всичко за момента е на юруш, няма конкретни указания, на никого не му е ясно. Както ми каза една служителка: Нашата задача засега е да попълним квотата за първите курсове (самата тя не знаеше обаче колко е квотата).
Без да искам навлязох в подробности, понеже лично съдействах на няколко човека да се регистрират (самият аз също се регистрирах, казах го по-долу).
Оттук нататък... няма никакви гаранции, но пък е възможност.
Колкото до програмата... тя е пълно безумие - да правиш от безработния бизнесмен е лудост, наистина. Но като се рових в документите по разни сайтове стигнах до нещо интересно: Успеваемостта на получателите на сумите (бенефициентите) по такива мерки е около 7 - 8 човека на 1000 (максимум 0,8 %). Защото - целта им е не да създадат бизнес, а да възстановят трудовите навици на част от безработните (затова кандидатстването е през Бюрата по труда).
Както някой по-долу отбеляза тези хора за година-година и половина ще имат някаква заетост - курс, правене на проект, изпълнение на проекта. Парите само ще минат през тях и ще продължат в други бизнеси, които ще извършат ремонтите, ще доставят оборудване и т.н. В крайна сметка парите ще се завъртят (около нас).
Затова - гроздето не е кисело, първите плащания вероятно ще са след около година време, но всичко е безплатно. Иска се само 2- 3 часа време за да се подадат документите.
И, ако имате под ръка някой безработен, помогнете му да отиде да кандидатства.
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеНе ги взимат от теб, от ЕС ги взимат А безработицата ще спадне временно, поне за година ще стигнат. Тези пари ще повишат и потреблението, нали ще се изхарчат за стоки и услуги
Но трябва да се подчертае, че става въпрос за безвъзмездна помощ за проект ДО 20 хил.лв, не по Общата сума е 20мил., т.е. разпределяйки я със суми до - ще е за около 1500 човека, евентуално и с помощ за 5-6хил.или 10.
И както и ти пишеш - навсякъде трябва да се подчертава, че това е европейска програма, не на някого си, или пък да се допуска предизборна манипулация.Българското участие е минимално.
Колкото до ефективността, и аз се съмнявам, но няма лошо.И си права, че парите ще се завъртят в икономиката. Иначе, ще си останат извън БГ
Това е шанс, дори и само да се научи нещо )Last edited by съни(тя); 19.10.2011, 17:36.
Коментар
Коментар