IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврофондовете - как малките предприемачи да получат пари?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Доколкото знам по работещите програми, селската и човешки ресурси, работата съвсем е замряла.

По мярката за хранителни предприятия 123 няма нито един одобрен проект.

По "Човешки ресурси" се чува че парите са изхарчени по други пера на МТСП, тъй като бюджетът на министерството се е продънул отвсякъде.

За иновации по "Конкурентоспоспобност" доскоро имаше внесени 2-3 проекта

Коментар

• Банка, фирма и камара правят среща за еврофондовете

Дискусия за ефективното усвояване на еврофондовете организират на 1 април в хотел "Космополитън" "Идеин" ООД, Русенска търговско-индустриална камара и Първа инвестиционна банка. Основната тема ще бъдат възможностите на ОП "Конкурентоспособност", по която предприятията могат да кандидатстват за получаване на безвъзмездна помощ. Ще бъдат обсъдени и основните изисквания за управление на одобрените проекти.
      Участието в семинара е без такса, заявките се подават до 30 март.
      24.03.2010 г.
      в. Утро, Русе

Коментар

• Ок.Разполагам със средствата и имам одобрени 3 ТРИ проекта по ОП.Търся някой да ми управлява проектите от тук нататък.Каква цена ще ми предложите за управление?

Коментар

• Re: Еврофондовете - как малките предприемачи да получат пари

Уважаеми г-н Кирилов,

Печелили сме и управлявали проекти във вашия бранш.
          За да имате успех Ви препоръчваме да се съобразите със следните важни моменти:
          1. От момента на започване на подготовката до момента на реално приключване на проекта минава значителен период от време. Често повече от 18 месеца. Ако разчитате на нови машини за основно производство това е риск.;
          2. Ако бъдете одобрен и сключите договор следва да имате средства да изпълните проекта;
          3. Към момента банките НЕ дават кредит само защото имате договор с дадена оправомощена агенция. Те очакват да предложите съответно обезпечение /около 140% - 160% от търсеното финансиране/.

Конкретно! - Да, принципно можете да кандидаствате. Въпрос на анализ е дали това ще е рентабилно за Вас и в крайна сметка заслужава ли си?

Ако счетете, че имате необходимост от допълнителна информация можете да се свържете с нас.

ЕСКА Консултинг ООД

http://escagroup.com/

Първоначално изпратено от Kiril Nikolov
          Здравейте! Имам малка фирма за производство на облекла. Служителите ми са 10 шивачки. Ние изпълняваме поръчки на по-големи фирми, които са разпределили производството си сред малки шивашки фирми. Кризата, обаче, ни притиска и ни трябва финансиране за нови машини.

В интервю за investor, от 26 юни, г-жа Караилиева от Capital Partners казва, че не всеки може да кандидатства за финансиране по европроектите. От какво зависи това и в моя случай аз мога ли да кандидатствам по някоя програма? Моля за мнение и помощ от специалисти или от хора, получили такова финансиране!
          Предварително благодаря!

Коментар

• ей, големи специалисти по всичко))))

малко информация за човека, който отвори темата:
            1. към момента работят само програмите за селски райони и тази на социалното министерство - за обучение на персонал
            2. голяма грешка е, че като цяло не се схваща логиката на европейските програми - особено на конкурентноспособност - тя не дава пари, за да станете богати (имам страшна идея, дайте едни пари), а за да подобрите работата си и да печелите от работа. най-общо - ако предприятието е работещо, ако си плаща данъци, ако плаща осигуровки, ако показва устойчивост, ако може да съфинансира част от проекта - по-вероятно ще спечели (досега не беше точно така,че обръчи и фирми и т.н, сега се надвам вече да се отпуши)

не се навивайте да ви пишат проектите хора, които не се наемат после да го мениджират - да поемат ангажимент и към отчитането му, защото там се крие ключа от бараката - ако досега не сте изпълнявали проект е по-добре да се работи с консултанти, защото европейските правила са достатъчно ясни, но и достатъчно много, така че шансът да се "издъните" и да ни ви признаят разходи е огромен.
            не вярвам, че някой ще напише проект и без пари - стандарната услуга за написване, комплектоване на документите и т.н. варира от 2 до 4, 5 хиляди лева (зависи от сложността на проекта и крайната сума). и това не са пари, които се включват в проекта, моля. ако някой няма и тези пари - по-добре да не се надява на пари от европата))))

казвам всичко това като част от екип написал, защитил, мониторирал и успешно завършил над 75 проекта по разни програми))))

а, и пари за подкупи в министерството е глупост - най-често ги прибират "консултантите")))) не говоря за големите инфраструктурни проекти или тези, по които е ясно ,че няма да се работи - говоря за нормален проект))))

Коментар

• Това го има навсякъде. Може би дори у нас е най малко, но ЕС чиновничетата, на които правим свирки само като ги видим и им казваме че са прави дори и преди да чуем за какво стават въпрос - тези ЕС чиновничета винаги си измиват ръцете с България и мълчат като п.тки какво се случва в другите страни и в какви мащаби!

В-к Стандарт

Еврофондове за фермери плащани на строители
              Над 13 млрд. евро земеделски субсидии от ЕС са били платени на големи международни корпорации, които нямат нищо общо със селското стопанство. Това твърди организацията Farmsubsidy.org, цитирана от "Дейли Телеграф". Според нея европари са плащани дори на компании за безалкохолни или сладкиши. Такава фирма получила 332 000 евро за захарта, използвана при производството на желирани мечета. Италианска компания за луксозни круизи е получила например 148 000 евро. В Испания строителна фирма е взела 1,59 млн. евро за пътностроителни материали по програмите на ЕС за селско развитие.

Коментар

• ...това дето го пишеш въобще не кореспондира с истината!Зная поне няколко фирми които участваха и спечелиха финансиране по проектите си и това стана по грантови схеми и такива за конкурентноспособност, но те въобще не се причисляват към малките и средните, а към тея от партийните обръчи!?Зная също така и много други "нормални" на които им беше отказано финансиране!?Е точно за това юръп нема да ни дава мангизи и са си много прави!

Първоначално изпратено от Forex Master
                Еврофондовете - как малките предприемачи да получат пари?
                Абе вие още ли не сте разбрали че Европа няма да даде пари нито на малки предприемачи нито на големи! И няма значение кой е на власт!!! Все ще ти казват че или не си готов, или че нямаш капацитет административен или че много крадеш или че не си вкарал никой в затвора... и така нататък... Причината е че ЕС НЯМАТ ПАРИ!!! Не сте ли чували че има криза в момента? При криза страдат бюджетите на всички държави, защото събираемостта на данъци а от там и на вноски на страните в общия бюджет е много под очакваното!... Колко пъти да ви го казвам това?

И изобщо, стига сте очаквали някой да ви дава пари! Пари няма, няма и да има през следващите 2-3 години! Колкото можете сами, толкова!
                自由西藏

Коментар

• Виж това: http://www.eurofunds.bg/news/1960/

Коментар

• Знам една фирма от Русе,която кандидатства по ОП "Конкурентноспособност" и си направи цял завод за конфекция,даже имат и басейн на покрива.Вярно е ,че може би спадат към средните,а може би и към голямите фирми.
                    Няма пречка ,че си в София,стига да не са я спрели временно програмата.
                    Ако искаш да разбереш коя е фирмата от Русе, пиши ми на лични,още повече ,че аз се занимавам с търговия на дамска конфекция.
                    Действай ,не се отказвай,търси възможностите!!Успех!

Коментар

• да... аз не съм експерт , просто обсъждаме, затова инвестирай като повечето от нас на бфб и чакай да ти цъфнат налъмите :P

не е препоръка
                      if u don't know...now u know

Коментар

• говорим си общи приказки
                        % консулт.услуги е уточнен в гранта-в конкурентноспособност беше 5%
                        какв връзка има с това ефективност ,опит и т.н. на консултанта-ако не свърши работа няма да ти се признаят консулт.услуги изобщо по програмата-олв

какво получавам когато си поискам?

простите ми сметки показват,че при 70% плащане по програмата,в идеалния случай ми се възстановяват 30-40%/ползвам кредити,лихви,не включвам корупционни схеми,без които до сега не може6е-сега ще видим,как ще бъде/ако няма забавяне на плащанията,както бе6е

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                          Единствено значение има дали ще получите финансирането или не. Така че ако използвате консултанти, ВИНАГИ обвързвайте заплащането на консултанта с крайния резултат! Заплащайте на консултанта само част от цялата комисионна. Едва след като получите финансирането заплатете и останалата част!
                          Форексе преразказвам моя среща с подобен консултант. На мен ми е ясно... кога трябва

Коментар

• Първоначално изпратено от 1TJP
                            обикновено в програмите има предвидени 5% за консултантски услуги/не във всички/,които сериозните фирми ,изпълняващи проекти,искат да получат след приключване на програмата
                            Естествено %-тът зависи
                            1. от гранта
                            3. от ангажираността на консултанта
                            4. от ефективността и опита

а ще го получиш когато искаш, в зависимост от това какво си заложил в бюджета. Въпреки че примерно гранта е на 70-75% ... това не означава, че не може да покрие всички разходи по модернизацията .

Коментар

• Първоначално изпратено от destiny x
                              Според вас няма значение ефективността в брой одобрени проекти на лицето, което ще ви подготви и внесе документите ?
                              Единствено значение има дали ще получите финансирането или не. Така че ако използвате консултанти, ВИНАГИ обвързвайте заплащането на консултанта с крайния резултат! Заплащайте на консултанта само част от цялата комисионна. Едва след като получите финансирането заплатете и останалата част!
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• обикновено в програмите има предвидени 5% за консултантски услуги/не във всички/,които сериозните фирми ,изпълняващи проекти,искат да получат след приключване на програмата

Коментар

Working...
                                X