IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФЕД, ЕЦБ, Хартиени пари, Дефлация, Хиперинфлация, Злато...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• A, бе Кьорчо! Ти верно не видиш!?
    Защо се обаждаш , като си Кьорав? Налягай си парцалите и си трай!
    Като те чета оставам с впечатлени, че се гордееш с правителството (от лъжци).

Целта на тия платени драскачи е да размиват темата и да те отакажат!
    Бой по канчето, Асене! Не ги жали!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
      и кви господари те гонят?
      Тебе не те гонят... Ти си си клекнал самичък...
      Първоначално изпратено от acen1975
      аз в бг не живея.........
      ... Ме чий го крепиш туканка ???(или там в рая нямаш събеседници )
      .. и да не си си помислил да се връщаш.. :P
      не си спомням нанси пълоуси да е сезирала СЕК,както пирински,че да накажат медиите,че много се говорело лошо за политиците напоследък??????????
      СЕК ??? Тва да не тоа СЕК, дето регулираше на Мадоф пирамидката.. ???
      не си спомням нанси да е разпускала конгреса от страх,че тъплата от фермери и студенти пред щатския конгрес да ни ги линчува.............
      Къде тва бе ???
      аз да не живея в държава управлявана от премиер,който е писал дипломна работа на тема:"влияние на униформата върху бойния дух на войнка".....или система за издигане в йерархията на висши военни в русия през втората половина на 20 век????????????
      Имаш късмет с държавата... Особено с президента... Тоа сегашния Верно е ГОЛЕМ МОЗЪК...
      ти си робчето и не с един господар,ами с една камара такива са ти на гърба и трябва да изхранваш......мерцедеси,яхти,курви,кока.......тия неща струват пари
      Ми щастлив бъди... Там където си ....
      Сигурен съм, че там такива неща няма...
      ..
      Сладуран..
      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit
        ....
        Това ми беше идеята. ЦБ могат (и сигурно се налага) да печатат пари в момента но това в никакъв случай не са някакви безвъзмездни помощи, а са просто заеми. Ако искат да запазят доверието просто ще действат антициклично като наливат ликвидност в системата сега и я теглят при бум за да контролират инфлацията в желания диапазон.
        Такааа, пак гледате краткосрочно. Ще надуем системата с ликвидност, ще въстановим малко икономиката и всичко по мед и малсло? Но натрупаният дълг кой ще го плаща? Как ще го плаща? Един път крайният потребител собствените си кредити, един път държавните кредити чрез данъците... И така балона ще се пълни, докато някоя кърфичка не мине покрай нея и вятъра не я издуха към него...
        Загледайте се пак във видеото (Money as Debt) - системата така е замислена, че да води до икономически растеж и да трансферира накрая пак всичко в шепа хора, а малкия човечец да остане без нищо...

Всички имате пристрастия текущата система да се запази, защото извличате девиденти от нея, но понякога се опитвайте да гледате повече отстрани...

Отпечатаха банкнота от 10 млрд. долара - да им е честита...Доколкото си спомням деноминираха 10 нули по едно време...

П.П. Иначе, Профит имаш моите уважения още от дюлевата ракия :P

П.П. Гледайте филма - The Day the Earth Stood Still (Денят, в който Земята спря) - в текущата ситуация ми хареса много!
        SapFiConsultant.com

Коментар

• Грую, - точно обратното - при Бретън Уддс американците обещават,че долара е покрит със злато и видиш ли най-добре е да се приеме като резервна валута.

Системата работи добре, докато хамериканците не са изхитрели и започналида печатат долари без златно покритие.

Германия и Франция ги надушват и настояват хамериканците да им обменят доларите със злато. Франция и хамериканците се сдърпват (щото хитреците не искат да дават злато за долари) и Франция напуска НАТО.

Скоро хамериканците отменят едностранно споразумението (преди това златото е било толкова кът в сащ, че хамериканците забраняват притежанието му от граждани

Изобщо историята е много поучителна и за съжаление малко известна.

Подозирам, че в момента хамериканците пак замислят как ЕС , Япония и Китай да хапнат дървото. То, че дървото ще го ядем колективно е ясно, ама въпроса е кой колко

Първоначално изпратено от Грую Груев
          асене, темата не е за това кои са по-добрите - сащианците или комунистите, темата е за златото и за световната заблуда наречена книжни пари, заблуда, в която точно америка ни вкарва с бретън уудс, а защо - ми предполагам не са искали да финансират с толкова скъпо спечеленото злато от двете войни загубилите дойчовци и победилите франсета, пък все с нещо е трчбвало да го направят и опредлено се справят по-добре от рашъните - едните плащат с кръв и глад, а другите с хартия (памук) - гениално е определено...
          А за източна и западна Германия - ми ако попрочетеш хисторито ще разбереш, че основата на промишлеността им е в западната част (рурска област, ако те мързи да търсиш), а източната част е основно на дребните земевладелци (т.нар. юнкерски стопанства), виж и колко е населението на източната и западната част и после пак ще говорим. За северна и ювна корея положението е подобно, а за джапанците - ми там баце който и да ги бе подхванал те пак щяха да са върха - бит и култура, кво да праиш. Сега на мода са чините, а те както знаеш са комуняги с човешко лице
          Та да не се отплесвам - недей да се прекланяш пред хамериканите (нито пред рашъните, дойчовците или който и да е) - просто едната система победи другата (другаря Горби има основна заслуга, но както знаеш всичко в природата се връща - за съжаление пешкира го опра жена му - лека и пръст).

Коментар

• acen1975

Не залагай на поскъпване на йената , миналата седмица обсъждахме с колеги колко са реални шансовете йената да стане долар и един жълтур каза че по скоро ще сиправи харакири или ще фиксират йената за долара. Те така мислят да сторят ако видят зора. Може и да ликвидират йената като валута и не искат азиатска валута да има. Жълтурите са много зли , въобще не са ви ясни
            D.Y.F-091066

Коментар

• И аз надушвам един такъв ама май не е твоя защото ти чакаш паритет при евро/долар
              Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit
                И да допълня за Япония. Там имаше quantitative easing ама тогава имаше и много валути с високи лихвени проценти. В момента не е така. т.е. carry trade няма да е толкова търсен и от там и онзи период от 7 години би следвало да е по-къс.
                точно за тва пукна къмодити балончето.....пак ще има кери трейд,не бой се.
                само че няма да е япония битата валута.
                други ще са.
                да почакаме до лятото-вече надушвам къде да се влиза за дълго срочен кери

Коментар

• да ти не прави впечатление.....аз и до ден днешен на трилион му викам трилиярд.

Коментар

• И да допълня за Япония. Там имаше quantitative easing ама тогава имаше и много валути с високи лихвени проценти. В момента не е така. т.е. carry trade няма да е толкова търсен и от там и онзи период от 7 години би следвало да е по-къс.
                    Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                      Профит,стагдефлацията си има име и се нарича рецесия.
                      няма смисъл да се правиш сложен като Рубини,който използва тази думичка напоследък,че да е по интересен.

да,на първо време ще има длобална рецесия-цените ще падат на всичко,колкото и да печатят централните банки-вече имаме 7 години опит с куонтатив изинг от японците-тази стратегия не им помага да излезнат от стагнацията,дори и при имотите-те падат вече 15 години,нищо,че в япония можеш да вземеш ипотека за 3% лихва.
                      проблема ще дойде след време-увеличената парична маса трябва да влезне някъде-може отново да се надуе къмодити балона.
                      но да не забравяме,че централите банки,както могат да увеличават паричната маса,така могат и да я намалят.
                      ако са професионалисти,при опасност от стагфлация,която ще бъде неизбежна според мен след 2-3 години,могат рязко на изкупят обратно наличния паричен ресурс,който е в повече и да балансират парите спрямо реалната им нужност.
                      но за сега трябва да се печати и то яко-иначе иде световна депресия-свиването на паричната маса ще срине всичко,не само банки.
                      Това ми беше идеята. ЦБ могат (и сигурно се налага) да печатат пари в момента но това в никакъв случай не са някакви безвъзмездни помощи, а са просто заеми. Ако искат да запазят доверието просто ще действат антициклично като наливат ликвидност в системата сега и я теглят при бум за да контролират инфлацията в желания диапазон.

Използвам термина стагдефлация защото на база елементарни асоциации лесно се разбира какво имам предвид. Аз лично за рецесия знам определението с двете отрицателни тримесечия и бих се объркал. И в този ред на мисли не е ли куонтитатив изинг (quantitative easing), а не куонтатив? (За незапознатите да кажа, че това е печатане на пари от банките с цел увеличаване на паричното предлагане).

Поздрави
                      Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
                        ...знам че много искаш да се харесаш на новите си американски господари...
                        Дори само употребата на такава "лексика" е ... диагноза!

Коментар

• Грую....гледкал си няколко документални филмчета по хистъри канала(АМЕРИКАНСКИ ФИЛМЧЕТА),пречупил си ги през призмата на опороченото ти зациклено мислене,в следствие на 50 годишен преживян комунизъм, и си тръгнал история да ми преподаваш....и то на сащ??????
                          дрезден го били бомбандирали.....ха са изкарай американците и узурпаторите,а хитлер невинната душица.нищо ново-сащ-империята на злото-хитлер добричък.......а може да кажеш например,че и хитлер е лош,но американците са го сложили на власт......не бих се учудил.
                          ако се хлъзнеш да паднеш,че батко ти бойко за пореден път не е изчисил улиците от снега,пак американците ще са ти виновни,че има конспирация и бат бойко е тяхно поставено лице и нарочно не чисти софията от лед и сняг,че да може повече софиянци да се пребиват по улиците,налЕ?
                          немъ смисъл да ме светкаш кога и как са "направени" пейпър парите.....като казвах за падането на феодализма ,казах,че банките са подпомогнали,а не пейпър парите.........
                          малко повече от теб знам и за уудс и за МВФ и за пейпър парите......ако знаеше дори и 1/10 от това,което аз знам,щеше да звучиш по съвсем друг начин.
                          чул си недочул от тук от там по нещо,прочели си 2,3 конспиративни теории,продукт на братушките от 70-те години и доста актуални всеки път,когато има криза....после пак се забравят,и както повечето промити мозъчета,си мислиш,че си открил топата вода и вече всичко знаеш.
                          всички са тъпи,целия свят(без бг и русия) са тъпи,само ти си умния и надхвърляш целия западен академичен свят,начело с фед,по знания.
                          идея си нямат те кви ги вършат...що не дойдеш да им помогнеш малко с гениялността си?
                          и кви господари те гонят?
                          аз в бг не живея.........не си спомням нанси пълоуси да е сезирала СЕК,както пирински,че да накажат медиите,че много се говорело лошо за политиците напоследък??????????
                          не си спомням нанси да е разпускала конгреса от страх,че тъплата от фермери и студенти пред щатския конгрес да ни ги линчува.............
                          кви господари те гонят бе пич?
                          аз да не живея в държава управлявана от премиер,който е писал дипломна работа на тема:"влияние на униформата върху бойния дух на войнка".....или система за издигане в йерархията на висши военни в русия през втората половина на 20 век????????????
                          ти изкукал ли си?кви господари-аз такива нямам,нито плащам 20% ддс за всичко което купувам,нито газта ми поскъпва,защото правителството ми е продажно и е скючило неизгодни договори за дпоставка от добрите братушки?
                          нито за телефон плащам най високите цени в целия свят,защото в държавата се толерира монопол?
                          ти си робчето и не с един господар,ами с една камара такива са ти на гърба и трябва да изхранваш......мерцедеси,яхти,курви,кока.......тия неща струват пари

Коментар

• асене, няма по-лошо нещо от новопокръстените (помаци, дьонмета и т,н,) - най-големите извращения те ги правят, най-ярстните фанатици пак са те, все се изкарват по-католици от папата и с по-черен гъз от циганчетата. Та и ти така - знам че много искаш да се харесаш на новите си американски господари, но за съжеление не си негър от Алабама, а европейче от БГ и това няма как да го промениш, колкото и да плюеш по монитора, мейд ин чайна или да тропаш по масата с обувките мейд ин тайуан, капиш?
                            Сега пак ще ти постна една лекция по история, щот явно си доста бос по този предмет (не съм професор, така че се успокой), като обещавам да ми е последно включване с образователен характер в тази насока, че оспамихме цялата тема:
                            1. В Германия не само в момента индустрията е на запад и през 45-та е било същото
                            2. Попрегледай малко статистики колко машини са изнесени от страните-победтелки от разрушената Германия.Има там един Шпеер (ако не се лъжа) се казва, та той като министър на промишлеността създава такава стройна организация, че немците произвеждат стоки до день победи и това независимо от зверските американски бомбардировки. В този ред на мисли - за Дрезден чувал ли си и добрите братя-хамериканци - това клане и мръсните рашъни не са си го позволили (поне не толкова публично)
                            3. Викаш у хамериката най-великите умове - ми пак прегледай за втората световна и как са крали умове (повтарям крали) и как са реабилитирали нацисти, нищо че са се биели против тях. Ще ти дам само едно име - фон Браун, би трябвало да си го чувал, ако не - толкова по-зле за теб. А пък и наса нямало в раша, ми няма, ама хамериканите още не могат да ги настигнат в космическата надпревара, нищо че рашъните 20 години са на самотек - велики умове това хамериканите, нема фтори кат тех.
                            4. Говориш малко несвързано за пейпър мъни , според теб те са в основата на Ренесанса - ми не са - там е изкуството, а любимите ти пейпъри са доста по-късно, като в началото са ги прокарвали със закон, та даже и са заплаха от смърт затези, които г отказват като разплащателно средство.
                            5. Хамериката е създадена от аврупейци бе брат,нейтивите са индиани дет още гонят Михаля, щот бизони нема.
                            6. Америка става велика сила след първата световна - дотогава е нещо като чините в момента - много производство (при едните заради огромния човешки, а при другите заради безмислостното извличане на земни блага - малко като рашъните), но никой не я слага в голямата игра, но след разоряването на европа през войната и почти номиналното участие на сащианците в нея, просто се получава едно стабилно раместване на пластовете. А и пак да вметна - доставките от сащ се плащат със злато, не с паунди,марки или доларчета - със злато.
                            7. И последно, че наистина ме мързи да пиша общоизвестни факти - голямата депресия си е чисто хамериканска глупост от много акъл (алчност) - те си произвеждат и си пласират в европата, ама и европейците се пооправят и почват сами да си създават каквото им трябва и какво - някои са създали повече отколкото трябва, други са си набалончили акцийките, а няма кой да опере пешкира и сащаинците си го хапват сами, основно.
                            Е, сега са се поучили и го дават на целия свят да го яде дебелия, но да видим докога ще е така, а когато нещата се променят златцето пак ще е на мода, щот го има от хилядолетия и ще го има, а памучната хартия, дет всъщност не я печатат като луди, ми били "емитирали дълг" не е много сигурно, не случайно еврейците имат златно правило - 1/3 от богатството в злато, като си отговориш защо, ще разбереш и защо те винаги са имали кинти и с тях са си купували дьонмета (всъщност не е много правилен този термин, щот това са еврейци приели изляма, но нищо - за теб върши работа) ...
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
                              асене, темата не е за това кои са по-добрите - сащианците или комунистите, темата е за златото и за световната заблуда наречена книжни пари, заблуда, в която точно америка ни вкарва с бретън уудс, а защо - ми предполагам не са искали да финансират с толкова скъпо спечеленото злато от двете войни загубилите дойчовци и победилите франсета, пък все с нещо е трчбвало да го направят и опредлено се справят по-добре от рашъните - едните плащат с кръв и глад, а другите с хартия (памук) - гениално е определено...
                              А за източна и западна Германия - ми ако попрочетеш хисторито ще разбереш, че основата на промишлеността им е в западната част (рурска област, ако те мързи да търсиш), а източната част е основно на дребните земевладелци (т.нар. юнкерски стопанства), виж и колко е населението на източната и западната част и после пак ще говорим. За северна и ювна корея положението е подобно, а за джапанците - ми там баце който и да ги бе подхванал те пак щяха да са върха - бит и култура, кво да праиш. Сега на мода са чините, а те както знаеш са комуняги с човешко лице
                              Та да не се отплесвам - недей да се прекланяш пред хамериканите (нито пред рашъните, дойчовците или който и да е) - просто едната система победи другата (другаря Горби има основна заслуга, но както знаеш всичко в природата се връща - за съжаление пешкира го опра жена му - лека и пръст).
                              оууууу,намери набързо оправдание за всичко-западан германия...там била индустрията и затова западно германците били по добре от източните им сънародниции........нека те светна-след втората световна война в германия фабрика не е останала....виско е било бомбандирано......и в източна и в западна.
                              в момента индустрията е средоточена в западна германия.....по случайност....която случайност няма нищо общо с бретън уудс за таб,налЕ?
                              и в северна и южна корея било подобно,а????????

що се отнася до пейпър парите......нека да погледнем историческите факти-от както банките биват създадени преди 300 години,те са виновницитъе за падането на феодализма,те са виновни за прогреса на човечеството......
                              лошите създадели на пейпър парите-сащ,фед........що не погледнеш коя държава и нейни сателити са се развили най добре в целия свят?????
                              е как така лошите американци,след като банковата им система е келава и нереална?и налииииии американците били тъпи-поне така чета тук по форумите......та кажи ми как така тъпите американци,с най лошата банова система в целия свят,произвеждат 80% от новите технологии,как така имат най добрите университети в света?????
                              наса в русия да е случайно,или в бг,или в умната европа?боинг?майкрософт?ай би ем?сиско?
                              абе,много сте умни там в европата всичките.......само дето носите маратонки найк,блъскате по клавишите на американски компютри и пиете кока кола.......
                              че дори и вериги кат магдоналд и КФС растат като гъби,европейска верига за бързо хранене в сащ не съм чул,нито пък европейска напитка.........
                              хайде ,кат сте толкоз умни и американците толкоз тъпи.....за кво се набутвате за американски хардуер и софтуер,за кво гледате холивудски филми и използвате интернета създаден от лошите и тъпи американци и подарен на света без пари?????????

Коментар

• Две статийки, мако стари вече, но мисля, че могат да провокират някакво мислене...

The Death of Money
                                Deflation or Hyperinflation
                                by Douglas V. Gnazzo, Honey Money Report | November 24, 2008

Reflation Challenge & Gold
                                by Jim Willie, CB. Editor, Hat Trick Letter | November 19, 2008

П.П. "чувствай се добре" по принцип всеки се отпуска и често влиза в ненужни спорове, което трудно се забелязва от самият него и съответно трудно се самоконтролира... Иначе, всяко полезно мнение по темата е добре дошло за всички...
                                SapFiConsultant.com

Коментар

Working...
                                X