IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФЕД, ЕЦБ, Хартиени пари, Дефлация, Хиперинфлация, Злато...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от trader1
    Първоначално изпратено от acen1975
    в момента имаш компании с дивидент ийлд 4-5%...а ако паднат още,ийлда ще стане 6-8%.........
    кажи ми при такъв ийлд,и при куантитатив изинг-0-леви лихви,и 0-леви трежърис иилдс,къде ще отидат парите?
    не е нечувано компаниите да си намалят или спрат дивидентите, тогава сметките с the yield ще излязат криви. за останалото съм съгласен...
    аз ийлда го гледам не за мен,а за това как влияе на стадото.......
    прав си за това и се надявам,че ийлда на много компании ще падне пролетта,което ще смъкне и цените на акциите.
    но в силно падащ маркет дивидента намаля повече,отколкото неговия ийлд ,спрямо цената.

всички казвате,че америката ще става по зле-не споря с вас-така е.но тук много хора бъркат-мен ме интересува,кога сащ ще са най-зле,тогава ще влизам в екуитис.
    според мен това ще е пролетта.......
    точно тогава маркета ще е най паднал,лоши новини ще се леят повече,дори и от сега и ще настъпи времето,когато целия свят ще си каже:америка умира,давай да продаваме и това,което ни е останало.
    и точно тогава,когатпо вие сте избягали и всички си мислите,че всичко ще рухне,точно тогава батко ти аско ще нагрухти с кол опшънчета.

за сега това ми е таргета-пролетта.разбира се до тогава може и да се промени.
    и пак да повторя-:
    АКЦИИ СЕ КУПУВАТ ТОГАВА,КОГАТО ИКОНОМИКАТА Е НАЙ-ЗЛЕ,А НЕ ТОГАВА,КОГАТО ИКОНОМИКАТА ПОчНЕ ДА СЕ ОПРАВЯ!!!!!!!!!!!!
    ако влизате тогава,когато почнат да текат добрите новини,няма да сте хванали на благите пари.

и не забравяйте,че обама ще раздава яко парички за инфраструктура и алтърнативс.
    обикновения инвеститор вижда това,като балониране на паричната маса и смята,че златото много ще се качва,и си набутва паричките там,а тарикати,като батко аско знаят,че акциите ще се вдигнат повече от златото,поради простата причина,че тези балонирани пари отиват в икономиката,а обама не ги печати,за да купува злато........

Коментар

• neznaiko53

Профан съм във вашите спорове,но ако позволите!Мисля,че пра-пра внука на
      онзи,който би сложил пари в банка преди повече от сто години,вместо да купи
      1кг злато тогава,сега най-вероятно няма да е чувал,че е съществувала такава
      банка!В обратния случай сега би се радвал на наследство от 1кг злато!
      Апропо-В шейсетте години в Истанбул спокойно си пазаряхме в магазините им
      с БГ 10-то левки заради една малка подробност,наистина малка,защото с малки
      български букви пишеше:Банкнотата е обезпечена със злато и всички активи
      на БНБ.Дано не съм Ви досадил!
      Аз знам,че нищо не знам!

Коментар

• Re: acen1975

Не е точно по темата , но мисля, че сегашната криза ще я овладеят сравнително бързо.

Дау ще заформи класически глава и рамене в дългогодишен план.

Следващата криза обаче няма да могат да я овладеят .

За златото - за мен това е една от най-рисковите инвестиции по-принцип . Не носи доход, не се яде, не се пие , носи разходи - лихвен диференциал , съхранение и т.н. Държавата може да ти забрани да го притежаваш (имало е и такива случки)

Държавите няма да се откажат лесно и скоро от хартиените пари.

Всъщност при хартиените пари проблема е от частичния банков резерв (доста нисък според мен) . От там идват всички балони и кризи. Ако направят резерва едни 20-30% , ръста ще бъде по малък, но пък и кризи почти тяма да има. Ще се забогатява трудно , няма да може лесно да се преразпределя богатство -> системата ще си остане същата

Някой беше писал, че при сегашната криза ще загубят спестителите, мисля точно обратното - сега мнозинството са длъжници - ще загубят точно те. Дефлация има навсякъде - цените на жилищата (там са най-многото длъжници)

Коментар

• acen1975

Съгласен съм при едно икономическо оживление дори може и двойно на това което си прогнозирал. Може да не се удвои само поради съображение че не е разумно , но условията при оживление са точно такива. Наесен кризата в реалната икономика ще си ходи , прекалено дълъг живот и предричат вече.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Волкър два пъти е измъквал щатите от финансова криза с рестриктивна политика, стискаме палци за още един.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
              в момента имаш компании с дивидент ийлд 4-5%...а ако паднат още,ийлда ще стане 6-8%.........
              кажи ми при такъв ийлд,и при куантитатив изинг-0-леви лихви,и 0-леви трежърис иилдс,къде ще отидат парите?
              не е нечувано компаниите да си намалят или спрат дивидентите, тогава сметките с the yield ще излязат криви. за останалото съм съгласен...
              life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

• Обама може би не случайно е избрал Пол Волкър за шеф на съвет за съживяване на икономиката. Тоя Волкър като е бил шеф на фед е вдигнал лихвите на 20% в началото на 80 те - точно така май ще приключи сегашната история с кризата - с безработица, протести, фалити, както си му е там реда, само че дотогава има още много време.

Коментар

• промивката е от едно време

Защо Инфлацията е ваш приятел Антична Кейнсианска Пропаганда
                  mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от peer2k
                    В цялата история на парите и правителствата проблемът винаги е един и същ:

Правителството налива пари без покритие за да финансира собсвената си програма (война, банки каквото и да е) и това в крайна сметка води до катастрофа, защото правителството е най-лошият управник. Това си е така и при комунизма и при капитализма, универсалните правила съществуват и са в сила.

Как може да оправдавате тези bailout-и които вървят в момента с това че облекчават поскъпването на долара. Погледнете за какво отиват парите - раздават се на приятелски банкови кръгове и институции или пък за "спасяване" на автомобилни производства които са неспасяеми, не са виждали печалба от миналия век и т.н. Това не са ефективни инвестиции, евтините пари не подтикват към ефективност - как тогава ще се възроди и пречисти производството от неефективните си елементи.

Всички много се оплетоха в политика, но това което държи нещата е производството. То е което е извело САЩ до Н1 след втората световна, и това е било тенденция която е отнела над 50 години за да се реализира. То е което ще изведе Китай до Н1.

Проблемът е че целият западен свят е пълен с работници гласоподаватели които не са склонни да приемат че е нужно да работят повече и потребяват по-малко и нито една икономическа или военна стратегия не е в състояние да задържи това положение за постоянно - ефектът на лавината рано или късно ги застига.

Сега като пуснат трилионите нова ликвидност в обръщение, после като дойдела инфлацията ще я изтеглят обратно... сериозно?

И кога е после, когато автопроизводителите дойдат да просят не за 15 или 25 ами за 100 или 200 милиарда, тогава ли? Единственият начин правителството да финансира изтегляне на ликвидност е чрез увеличаване на данъците - представете си това правителство което сервира на избиратели си новината че имат да изплащат 5 трилиона или 8 или 10. Това просто не може да стане.
                    Като дръпне малко инфлацията, ще тръпне и потреблението и производството.
                    А какво ще ги накара да бачкат? Война, приятелю, нищо друго! Впрочем, предполагам и това се подготвя. Едиствения начин да накараш заспал гъз да се поразмърда е да го ритнеш!
                    * think positive * think simple * think big *
                    * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Първоначално изпратено от fenixsz
                      ... и не бъркай,че ако америка е зле и в рецесия,сток маркета не може да се качва......може и още как......
                      Това е малко трудно за признаване от мнозина, ..тъй като много хора смятат все още по-добрият счетоводител непременно за по-добър спекулант...и че борса = реална икономика в краткосрочен план

Коментар

• има хора,които знаят по добре от теб,колко злато и къде има-щом тези хора продават на всяко качване и страх от народа,повярвай ми-не са тъпи-те ръководят парада и в момента мрът от радост,че си продават запасите,които са купували преди 10 годсини на 250$......и знаят,че цената пак там ще върне
                        И кои са тези хора,които знаят?Предполагам банкерите?Видяхме ги колко знаят след като им изпофалираха всички банки-от знание.От много разбиране им ги направиха от инвестиционни-търговски.Уважавам ти мнението но според мен до пролетта ще има най -много корекция на dow(дори и до 10-11к) и после надолу.А аз ти говоря за период 1-2 год!!Плюс това какво като дивидентите са 5 % сега и защо ги чакаш на 7-8%.Ти сигурен ли си че поръчките догодина няма да намалеят с 50%...откъде го знаеш,откъде американците ще извадят пари да пазаруват догодина след като са задлъжнели до шия !Много бързате всички с обръщането на тренда ...Минали са само 2-3 мес откакто игращите осъзнаха ,че проблемите са сериозни(преди 3 мес dow беше към 11500 и всички си мислеха че е минимална и нормална корекция от върха 14к,преди да осъзнаем че сме в мечи пазар)

P.S.А има и един друг малко невероятен сценарий.А той е ,че УСА опростят дълговете на хората(не съвсем невъзможно защото чета че Обама искал на част от хората,част от главниците по ипотечните кредити),и самата държава почне да купува на борсата със зверско печатане .Но тогава забравяме за понятието ИКОНОМИКА,Капитализъм и т.н)Но и в този случай златото пак ще изпревари индексите.)
                        P.S. Асене идеята е ясна,в момента проблемите дойдоха от голямото задлъжняване(говоря глобално).Имаше едни хора който не мислеха и пазаруваха повече от възможностите им .Имаше и едни др. хора,които нямаха кредит(или имаха минимален и разумен) и спестяваха(те са много по малко за съжаление).И сега какво става-с печатенето държавата обезценява задълженията и помага на "лошите" и прецаква "добрите(спестовниците)".Кажи ми ти какъв е избора на "добрите"??ДА си сложат ,парите на 0 % лихва.Или да ги дадът на Дог или Взаимен или Хедж Фонд ,който им показа че може да им ги стопи паричките който са спестявали последните 10 год.(s&P e na 10 г. дъно).ДОВЕРИЕТО изчезна и не се връща лесно.Проблема е и много дълбок защото точно "спестовниците" са по разумната част от обществото и те движат икономиката а сега се изпаряват и абдикират...и я оставят на държавата ....

Коментар

Първоначално изпратено от RAZBIVA4A
                          Асене ,мога да се басирам с теб, че следващите 1-2 год Златото ще изпреварва dow jones.....и не мога да разбера з-то хората си мислят че поскъпващото злато е заплаха за $.Знам че малко конспиративно звучи но според мен УСА ще оставят без намеса поскъпването му)Следващия балон се очертава точно в ценните метали!!
                          приемам баса-аз казвам,че най-голямата глупост в момента е да се инвестира в ценни метали!
                          ще си говориме още пролетта.тогава слятам,че американските индекси ще почнат да рипат,колкото и чудно да ти се струва.
                          в момента тарикатите изчакват да премине дилевъридж поцеса,хеджарите да го издухат с ридемпшъните(в момента има мораториум).....
                          и на пролет ша гледкаш чудо.
                          има огромен паричен свободен ресурс,който изчаква в момента в трежарис.
                          златото ша гледкаш как ще пада с часове до една година.
                          бая народ ще изгори там и разбира се,както винаги ще са обикновените инвеститори,четящи конспирации за срива на световната мометарна система и гениялизми от рода на златен бакуардейшън,.....
                          и не бъркай,че ако америка е зле и в рецесия,сток маркета не може да се качва......може и още как......
                          само ви чакат да се поуплашите още малко,да продадете квото ви е останало на безценица, индексите да паднат още мъничко и ще гледкаш шоу.

съветвам те да се вслушаш в крилатата фраза на бъфет-бъди страхлив,когато другите са безстрашни и бъди безстрашен когато другите са страхливи......

за златото-момента е да се продава,а не да се купува.
                          защо мислиш,че въпреки тоталния страх,народа купува като бесен и кога се намали активността-в случая като приближи до 900$,веднага се срива?
                          има хора,които знаят по добре от теб,колко злато и къде има-щом тези хора продават на всяко качване и страх от народа,повярвай ми-не са тъпи-те ръководят парада и в момента мрът от радост,че си продават запасите,които са купували преди 10 годсини на 250$......и знаят,че цената пак там ще върне.

и още една подробност,която не се знае от "специялистите":
                          всички се присмиваха на китай и япония,че купуват УС трежарис,вместо злато в последната година..........
                          искаш ли да направиме равносметка?

трежътис са поскъпнали със 30%,долара е поскъпнал със 15%.
                          или, ако си имал паундове и еврата и тази година си ги вкарвал в УС трежарис,да си направил 50% в момента,спрямо паунда и еврото.
                          ако си купувал злато с паундове и евра,до сега да си загубил към 30%,от падането на златото в последната гподина и обезценката на тези валути.

кажи ми са,кой е умен и кой глупав?
                          тези,купували злато,или тези ,купували УС трежърис?
                          както хората казат-който последен се смее,най-добре се смее.
                          в случая-другите се смяха на япония и китай,сега япония и китай се смеят на другите......

п.п. да не вземеш са да купуваш УС трежърис....вече там е балон.
                          закъснял си-както ти казах,влиза се тогава,когато другите ги е страх-в случая началото,до средата на 2008,когато ужким сащ бяха зле,а европата беше добре.....
                          Когато Рузвелт е обезценил долара 29-33 г. е било доста силна година за сток маркетите... затова си прав...

Замисли се защо цената може да се поддържа на ниски нива? Кой има се плаши тя да не "ходи" нависоко на този етап?
                          SapFiConsultant.com

Коментар

глей са,хващаш времеви граници в бум маркет-преди кризи-,и го смяташ спрямо днес,когато на всичкото отгоре има и финансова криза,освен рецесия.
                            що не сметнеш изменението спрямо до преди кризата?я хвърли едно око колко беше златото преди 2 години?
                            гарантирам ти,че след 5 години златото ще е 300 долара рейнд,а доу джоунс ще е 16000 рейндж.
                            ако днес си продадеш акциите и си купиш злато,ще понесеш колосални загуби.
                            точно по същия начин има изгорели хора по времето на предишната криза в сащ-края на 70-те и началото на 80-те.
                            тогава златото е било 600$,а дау джоунс е бил 450-500.
                            после,тези "златни" инвеститори ......парите им падат с 50%-златото слиза на 300$,а доу дйоунс отива над 10 000.

когато правиш сравнения ,прави ги в подобни икономически положения в исторически аспект.
                            днес е криза,по голяма от края на 70-те години.
                            вземи тогавашните нива,спрямо сегашните,а не ми взимай бул маркета,преди кризата на 70-те години и да я сравняваш с днес.

тва е най-голямата грешка на пишман инвеститора-той се води със стадото.
                            когато е криза,тогава се купуват акции,а се продават в бул маркет,същото и със златото-купува се по време на бул маркет и се продава по време на криза.

златото е губещо и залязващо-тва ще му е последната сила.до 2 години,когато света излезне от рецесията,златото пда на 300$,акциите ще се покачват със 100-ци проценти.
                            никой в бум маркет няма да държи зслато-ще излезне от него и ще инвестира в акции.
                            +100

И аз мисля, че в момента да се купува злато дългосрочно е голяма глупост. Асен отново е прав - златото до 5-6 г = 300-400$.

Още едно основно правило - купувай евтино , продавай скъпо (в дългосрочен план) . Златото в момента хич не е евтино , други неща са евтини

Коментар

• Първоначално изпратено от RAZBIVA4A
                              Асене ,мога да се басирам с теб, че следващите 1-2 год Златото ще изпреварва dow jones.....и не мога да разбера з-то хората си мислят че поскъпващото злато е заплаха за $.Знам че малко конспиративно звучи но според мен УСА ще оставят без намеса поскъпването му)Следващия балон се очертава точно в ценните метали!!
                              приемам баса-аз казвам,че най-голямата глупост в момента е да се инвестира в ценни метали!
                              ще си говориме още пролетта.тогава слятам,че американските индекси ще почнат да рипат,колкото и чудно да ти се струва.
                              в момента тарикатите изчакват да премине дилевъридж поцеса,хеджарите да го издухат с ридемпшъните(в момента има мораториум).....
                              и на пролет ша гледкаш чудо.
                              има огромен паричен свободен ресурс,който изчаква в момента в трежарис.
                              златото ша гледкаш как ще пада с часове до една година.
                              бая народ ще изгори там и разбира се,както винаги ще са обикновените инвеститори,четящи конспирации за срива на световната мометарна система и гениялизми от рода на златен бакуардейшън,.....
                              и не бъркай,че ако америка е зле и в рецесия,сток маркета не може да се качва......може и още как......
                              само ви чакат да се поуплашите още малко,да продадете квото ви е останало на безценица, индексите да паднат още мъничко и ще гледкаш шоу.

съветвам те да се вслушаш в крилатата фраза на бъфет-бъди страхлив,когато другите са безстрашни и бъди безстрашен когато другите са страхливи......

за златото-момента е да се продава,а не да се купува.
                              защо мислиш,че въпреки тоталния страх,народа купува като бесен и кога се намали активността-в случая като приближи до 900$,веднага се срива?
                              има хора,които знаят по добре от теб,колко злато и къде има-щом тези хора продават на всяко качване и страх от народа,повярвай ми-не са тъпи-те ръководят парада и в момента мрът от радост,че си продават запасите,които са купували преди 10 годсини на 250$......и знаят,че цената пак там ще върне.

и още една подробност,която не се знае от "специялистите":
                              всички се присмиваха на китай и япония,че купуват УС трежарис,вместо злато в последната година..........
                              искаш ли да направиме равносметка?

трежътис са поскъпнали със 30%,долара е поскъпнал със 15%.
                              или, ако си имал паундове и еврата и тази година си ги вкарвал в УС трежарис,да си направил 50% в момента,спрямо паунда и еврото.
                              ако си купувал злато с паундове и евра,до сега да си загубил към 30%,от падането на златото в последната гподина и обезценката на тези валути.

кажи ми са,кой е умен и кой глупав?
                              тези,купували злато,или тези ,купували УС трежърис?
                              както хората казат-който последен се смее,най-добре се смее.
                              в случая-другите се смяха на япония и китай,сега япония и китай се смеят на другите......

п.п. да не вземеш са да купуваш УС трежърис....вече там е балон.
                              закъснял си-както ти казах,влиза се тогава,когато другите ги е страх-в случая началото,до средата на 2008,когато ужким сащ бяха зле,а европата беше добре.....

Коментар

• Асене ,мога да се басирам с теб, че следващите 1-2 год Златото ще изпреварва dow jones.....и не мога да разбера з-то хората си мислят че поскъпващото злато е заплаха за $.Знам че малко конспиративно звучи но според мен УСА ще оставят без намеса поскъпването му)Следващия балон се очертава точно в ценните метали!!

Коментар

Working...
                                X