IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спасението от кризата е тривиално, но реално

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• а по твойта логика , сигурно и ядеш за да си утолиш глада , значи няма значение какво ядеш ,
    Да, разбира се, че ям единствено и само за това! Ако мога го купувам от местен производител!

А ти за какво ядеш?
    Защото някой ти казва, че трябва да ядеш "Марс", че трябва да пиеш кока-кола, иначе си като дъртаците..., че трябва да носи маркови дънки по 300 лева, като "другите", въпреки че същата работа ми вършат дънки за 3 паунда от ТЕСКО в центъра на Лондон. Аз гащите си ги купувам, да не ми духа на гъза, а не да показвам колко съм богат!

Тия неща ги купуват хората, като теб дето искат да покажат , че са нещо, а изглежда, че не са...
    Дъщеря ми вчера ми се чуди как може да ходя така, като много добре знае какво мога да си позволя , т.е. всичко дето е ценно за нея!
    За мен ценностите са други, не натрапените в рекламите!

Коментар

• Пичове, единственият начин да подпомогнем българската икономика е да си вършим работата съвестно и далновидно. Ако всеки, който има частен бизнес, направи така, че клиентите му да са доволни и при него да отиват повече и повече нови клиенти, ще цъфне както неговият бизнес, така и икономиката като сбор от всички бизнеси. Както се казва, на който сам не си помогне, и Господ няма да му помогне.

Коментар

• "Кока Кола къмпани" има много други продукти - заради тях оцелява , не заради тази съмнителна субстанция която се продава у нас...
        а да и тези реклами ... ей сега ще си опека пържола и ще си отворя какво???- няма да е кола !! Ха ха майтап..

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev
          ...Не само че не я пия, ами съм и забранил да се купува в къщи! Но причината там е друга, в колата повече от 2/3 от цената и е ракламата. Аз за какво я купувам тая чорба, да я пия ли или да ми промиват мозъка денонощно???
          За какво ли? Ами след като 2/3 от цената отиват за реклама в българските медии, почти всички разходи за произведство и дистрибуция се извършват в България, сума ти народ получава заплати за тая работа, после ги харчи пак в България, разходите за данъци отиват също в бюджета на РБългария - отговори си сам на въпроса: за да подпомогнеш българската икономика. Видя ли, че сам си противоречиш?

Ето това исках да докажа: тия лозунги дето ги вдигате тука, всъщност нищо не помагат, няма и да помогнат!

Коментар

• Първоначално изпратено от PeterLD
            Първоначално изпратено от tandem
            Първоначално изпратено от Rapor
            Първоначално изпратено от INSIDER-A
            Първоначално изпратено от Director
            Първоначално изпратено от [url
            http://class.bg/view.php?id=28416[/url]]Почиваш навън – инвестираш в чужда икономика

Преди да отидат да летуват в чужбина, българите трябва да знаят, че това ще е времето, когато кризата ще е достигнала своя връх. Затова който реши да почива в чужда страна, трябва да знае, че инвестира в чужда икономика и че обрича българската икономика на рецесия...
            Съжалявам ако обиждам някого, но категорично отхвърлям подобни внушения и опити за вменяване на вина. НЕ АЗ обричам българската икономика на рецесия като ходя на море в чужбина, а ТЯ САМА се обрича на рецесия като не може да предложи нормална услуга.

Много е лесно да се говори за безлични неща като "родната икономика". Само че като седнеш в една кръчма на морето те интересува да те обслужат добре и да ти сервират храна, от която няма да получиш стомашно разстройство или хранително отравяне, защото тогава нещата стават лични.
            Ти кога си получавал "стомашно разстройстви или хранително отравяне от храна на морето в България"?
            На море в БГ? Никога вече след таз годишните ми преживявания. Оставяш една камара пари, спиш в мизерията, манджата пълен боклук Не, благодаря.
            А за зимата, качеството е по-добро, но за тези пари които се оставят на планина, май по-добре да прескоча до Австрия на алпите ... За същите пари, качеството е няколко нива нагоре, и природата си е природа, и самото изживяване също е съвсем друго
            Абе кой те кара да не ходиш в Австрия бре Ако искаш и остани там да живееш .
            Тука говорим поне един ,два месеца да потребяваме Българското .

За това те моля остани в България поне 2 месеца и потребявай наши стоки
            Абе, моля ти се ... ти знаеш ли каква природа има в Австрия ? Знаеш ли колко ендемични вида има в Австрийските Алпи и колко само в Рила ??? А колко цели планини барабар с цялата флора и фауна са се съхранили след последното заледяване в Европа в Австрия .... Пфуу нашата Странджа - кучета я яли .... Абе друго си е Хавстрията....едно време, кой можеше да иде до там чак ... дручко си е да идеш и после цяла година хвалби, хвалби, хвалби ...... Пък да се хвалиш със Средиземноморско Пампорово не е вървежно ... всеки е ходил ... Остави булгаристанеца да изживее минутките си на слава ...
            За планината не знам, но за морето ни, ами то вече няколко години за нищо не струва. Само навалица, мръсотия, врява, тълпа, няма дори къде да паркираш, това не е почивка. Най-лошото е че човек отива на почивка за да поразпусне, да отпочине, а за 1 седмица се скапваш от глупости и почивката се обръща на сървайвър

Коментар

... а да не говоря, че в България се намират едни от най-дългите плажови ивици в България, ама булгаристанеца кво разбира ... чуждото си е чуждо .....
              Доколкото виждам, в тази тема ти си единственият, който се самоопределя като "булгаристанец". Аз поне се самоопределям като българин. Само не ми казвай, че да си истински българин означава да ядеш лайната на другите българи!

Плажните ивици в България са чудесни, има и много други прекрасни места в страната. Проблемът е, че в голяма част от тези места обслужването и храната са зле! И точно по тия места се намират твоите хора - булгаристанците. Някой тъпанар не знаел кво да си праи парите и отворил хотел, щото си мисли, че само лежиш и лапаш. Да, ама - не. Като се научи да си управлява хотела като хората, първи ще отида при него. Дотогава - там, където получавам добро обслужване, без значение дали е в България или извън.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas
                Не знам кой от вас е почивал на море в БГ,но гледката на ПИЯНИ-ЗАЛЯНИ норвежци и англичани,на мен ми идва в повече. Ние сме АЛКОХОЛНА дестинация и това най добре го знаем ние,които живеем около морето. Тук чужденците идват САМО И САМО ДА СЕ НАПОРКАТ,нещо което е много скъпо в техните страни.
                Единствено в Албена идват и за да видят нещо,но това е единствения курорт, който предлага и турове из страната. До миналата година,идеята за почивка бе:
                хотел,море и кръчма със силиконова певица. Кой да дойде освен пияници?
                Знаете ли че във Варна,през лятото,НА ПРЪСТИ се броят заведенията,където цацата е прясна и не е пържена в старо/гренясало олио???
                Как да почивам в БГ като ме смятат за натрапник в заведенията,а не за клиент
                Вземаш си бунгало , правиш си мезето , усилваш си музиката и си наливаш...нямам търпение..

Коментар

• Не знам кой от вас е почивал на море в БГ,но гледката на ПИЯНИ-ЗАЛЯНИ норвежци и англичани,на мен ми идва в повече. Ние сме АЛКОХОЛНА дестинация и това най добре го знаем ние,които живеем около морето. Тук чужденците идват САМО И САМО ДА СЕ НАПОРКАТ,нещо което е много скъпо в техните страни.
                  Единствено в Албена идват и за да видят нещо,но това е единствения курорт, който предлага и турове из страната. До миналата година,идеята за почивка бе:
                  хотел,море и кръчма със силиконова певица. Кой да дойде освен пияници?
                  Знаете ли че във Варна,през лятото,НА ПРЪСТИ се броят заведенията,където цацата е прясна и не е пържена в старо/гренясало олио???
                  Как да почивам в БГ като ме смятат за натрапник в заведенията,а не за клиент

Коментар

Те 5 млн всяка година чужденци не само, че не получават, ами се удивляват от вкусните ни зеленчуци тук и ядат като разпрани, ама булгаристанеца как ще разправя после цяла година на ортаците, че е бил в Гърция на море ... та това си е голяма работа...само преди няколко години беше трудно само да се мине границата, камо ли на море ... Булгаристанеца е изтъкан от комплекси - комунистически, османски всякакви ... затова и икономика не може да си направи, защото и 2 лв да има ще ги даде да се разива някоя чужда икономика и после ще съжалява собствената си колко е жалка .... Ама кой да си купи български четки за зъби, като самите булгаристанци не искат да си купят и смятат това за унижение ... Или сигурни и четките за съби водят до стомашни разстройства !

Ей няма оправия в тоя Булгаристан - за какъв национализъм говорите ! Питайте ония Болния Лидеров колко пъти си е купил българска стока или и за него патриотизма е само да псуваш по малцинствата ! Ей до там ни се изчерпва просташкия, балкански, примитивен национализъм ! Никой не му дреме за българското производството ... те булгаристанските сигурно живеят и работят в паралелна вселена и това, което се случва с икономиката на държавата в която живеят не ги засяга ...
                    Не е до ореваването кой къде бил на море. Въпросът е, че ти тук цяла година си ги ядеш тия зеленчуци и искаш нещо повече от това. А не поредната оръфана шопска с виещата се остра миризма на скара, чудесно замърсеното ни море, чакъла до плажа и неговите дискотеки ( ако си жена чудно колко чифта токчета трошиш да стигнеш до бляна си ), интимната близост на съседите по хотел, прекрасното обслужване където и да е, страхотните цени за невероятното удоволствие да изпиташ всичко това. Споделям опит от последното си море миналата година. Не говорим за пътя най-вече оттам насам и приключенията по него.
                    Ако има промяна в обстановката моля някой овреме да ме извести !

Коментар

• Първоначално изпратено от tandem
                      Първоначално изпратено от Rapor
                      http://class.bg/view.php?id=28416[/url]]Почиваш навън – инвестираш в чужда икономика

Преди да отидат да летуват в чужбина, българите трябва да знаят, че това ще е времето, когато кризата ще е достигнала своя връх. Затова който реши да почива в чужда страна, трябва да знае, че инвестира в чужда икономика и че обрича българската икономика на рецесия...
                      Съжалявам ако обиждам някого, но категорично отхвърлям подобни внушения и опити за вменяване на вина. НЕ АЗ обричам българската икономика на рецесия като ходя на море в чужбина, а ТЯ САМА се обрича на рецесия като не може да предложи нормална услуга.

Много е лесно да се говори за безлични неща като "родната икономика". Само че като седнеш в една кръчма на морето те интересува да те обслужат добре и да ти сервират храна, от която няма да получиш стомашно разстройство или хранително отравяне, защото тогава нещата стават лични.
                      Ти кога си получавал "стомашно разстройстви или хранително отравяне от храна на морето в България"?
                      На море в БГ? Никога вече след таз годишните ми преживявания. Оставяш една камара пари, спиш в мизерията, манджата пълен боклук Не, благодаря.
                      А за зимата, качеството е по-добро, но за тези пари които се оставят на планина, май по-добре да прескоча до Австрия на алпите ... За същите пари, качеството е няколко нива нагоре, и природата си е природа, и самото изживяване също е съвсем друго
                      Абе кой те кара да не ходиш в Австрия бре Ако искаш и остани там да живееш .
                      Тука говорим поне един ,два месеца да потребяваме Българското .

За това те моля остани в България поне 2 месеца и потребявай наши стоки
                      Абе, моля ти се ... ти знаеш ли каква природа има в Австрия ? Знаеш ли колко ендемични вида има в Австрийските Алпи и колко само в Рила ??? А колко цели планини барабар с цялата флора и фауна са се съхранили след последното заледяване в Европа в Австрия .... Пфуу нашата Странджа - кучета я яли .... Абе друго си е Хавстрията....едно време, кой можеше да иде до там чак ... дручко си е да идеш и после цяла година хвалби, хвалби, хвалби ...... Пък да се хвалиш със Средиземноморско Пампорово не е вървежно ... всеки е ходил ... Остави булгаристанеца да изживее минутките си на слава ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Director
                        ....Ти кога си получавал "стомашно разстройстви или хранително отравяне от храна на морето в България"?
                        За последен път - през 2006 г. в Приморско. Мога да посоча и заведенията, ако те интересува.
                        Съжалявам, че си се натровил, но това не означава, че в чужбина не може да ти се случи. Да не си полял яденето с бутилка уиски?
                        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Аз пък съм 99% сигурен, че пиеш кока-кола, та по тая логика излиза, че си снобар Smile Не може да се правят такива заключения. Уискито си е уиски, кока-колата си е кока-кола - хубави питиета, не се правят у нас, затова ги внасяме.
                          Не само че не я пия, ами съм и забранил да се купува в къщи! Но причината там е друга, в колата повече от 2/3 от цената и е ракламата. Аз за какво я купувам тая чорба, да я пия ли или да ми промиват мозъка денонощно???
                          Същите безалкохолни чорби, като колата произвежда и мой клиент. Снощи разпоредих у дома ми само негови безалкохолни да виждам!
                          Хранителните стоки се купуват, предимно от магазини мой клиенти. Колата си я правя при мой клиенти. Мебелите си поръчва при мои клиенти. С всичко е така...
                          Така им помагам да могат да си плащат, ако имат проблеми или ги поощрявам да ползват моята услуга, както аз ползвам техните!

А бе мога ли, купувам и ползвам услуги от мои клиенти - Първо и после продуктите да са местни, ако няма тогава БГ, ако няма БГ тогава вносно, но там е важното да не им плащам рекламите и шарените опаковки...

Аз съм на години и трудно се поддаван на промивки за разлика от вас младите.
                          За мен между ДАНОНското "на баба млякото"за 1.50 и местното кисело мляко на 65 ст, разлика във вкуса няма!!! Разликата е в парите за реклама!
                          Акъла не ми го побира, защо хората го купуват? Как може така да се окачат на рекламите?...
                          Западняците са по богати от нас и отделят много повече пари за реклама. До като им удисваме на акъла и рекламите, ще са по богати от нас!

За какво изобщо пиеш кока-кола? Аз пия за да си утоля жаждата (между другото, водата върши много по-добра работа... )

Коментар

• Първоначално изпратено от Director
                            ....Ти кога си получавал "стомашно разстройстви или хранително отравяне от храна на морето в България"?
                            За последен път - през 2006 г. в Приморско. Мога да посоча и заведенията, ако те интересува.
                            Аз пък се натрових с едно ирландско месо с диоксини в Гърция. Ама сигурно се бъркам...не е възможно - само в Булгаристан може да се случват такива работи ...

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapor

Какви са тия камари дето оставяте бе ... аз спах за 10 лв на вечер при баба Веска от Несебър и бях на 10 мин от плажа и 5 от центъра ! Спането ми излезна 100 лв за 10 дена ! Това ли са масите пари .... а да не говоря, че в България се намират едни от най-дългите плажови ивици в България, ама булгаристанеца кво разбира ... чуждото си е чуждо .....

А пък за природата в Австрия -нямам думи ! 20 000 км писти (при под 1000 за България) - писта до писта в "природната Австрия". Едва ли знаят как мирише във вековните гори на Родопите или пък какво е средиземноморската гора на Странджа австрийците ...ама булгаристанеца си знае работата - чуждото си е чуждо

Коментар

Working...
                                X