IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спасението от кризата е тривиално, но реално

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ТЕЛЕ
    Абе всичко идва от това, че българина е комплексиран.Аз например бях изумен в Флоренция на един голям паркинг нямаше нито един мерцедес, БМВ или джип,всичкото беше фиатчета, фордчета, пежо,но нови.А помислете в България какво щяхте да видите.
    Absolutno, i az v Rumuniq predi 5-6 godini kato hodih(sega moje da ne e taka veche) 80 procenta ot kolite, koito karaha horata bqha DACIA !!! - absoluten bokluk, no si gi kupuvat zashtoto sa evtini ! $6000 bqha togava.
    Taka che psevdo velikite bulgarski proizvoditeli da si znaqt mqstoto i 6te si namerqt pazar za psevdo kachestvenite stoki !
    izvinqvam se pak za latinicata

Коментар

• Първоначално изпратено от ТЕЛЕ
      Абе всичко идва от това, че българина е комплексиран.Аз например бях изумен в Флоренция на един голям паркинг нямаше нито един мерцедес, БМВ или джип,всичкото беше фиатчета, фордчета, пежо,но нови.А помислете в България какво щяхте да видите.
      Изтъкани сме от комплекси. Няма спор.

Коментар

• Първоначално изпратено от bondinio
        Първоначално изпратено от master of the seven seas
        При възможност ВСИЧКИ избираме българското,пред чуждата стока. НО ако има такава българска и ако е КОНКУРЕНТНОСПОСОБНА. Търсех дървени столове за вилата : от БГ ПРОИЗВОДИТЕЛ мин.45лв / внос от Полша 26лв. Накрая взех едни тръбни китайски за 15лв.
        Моите увежения към БГ 'производителите',но печалба от 100% е РЕКЕТ към купувачите,а не попдпомагане на икономиката.
        Да не говорим че и търговците слагат едни надценки,свят да ти се завие. А пък и нашето качество не е чак толкова по-добро. Преди две години си купих китайски платненки,издържаха 6 месеца постоянно носене. За обувки,винаги БГ ама след 2 неприятни опита (70лв за ЕДИН МЕСЕЦ),купувам от намаленията в Geox,Adam's и.т.н.(95-110лв).
        +1
        Kakto nqkoi kaza po-dolu trqbva da sme realisti, samo kachestvo i cena da se gleda.
        Tova shte stimulira bulgarskite proizvoditeli da budat konkurentnosposobni.
        Хората дето са родени с "корекомската мисъл" , че всичко вносно е по-добро и ще си умрат с нея - не виждам с какво стимулират конкурентноспособността на българските производители ... Това са си чисти булгаристанци ) После що ни викали Булгаристан ... аз се чудя що ни казват България още ))))

Коментар

• Абе всичко идва от това, че българина е комплексиран.Аз например бях изумен в Флоренция на един голям паркинг нямаше нито един мерцедес, БМВ или джип,всичкото беше фиатчета, фордчета, пежо,но нови.А помислете в България какво щяхте да видите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
            Първоначално изпратено от Jay Gould
            Ако можех, бих си купувал само наши стоки. Имаме страхотни малки производствени компании, а ако някой някога прави нещо реално за икономиката ни това са производителите.
            За съжаление, българина е прекалено голям тъпак за да оцени родното.
            А булгарски акции купи ли си вече?
            Когато е трябвало и съм искал, съм си купувал и това А ти вносни акции купуваш ли си
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas
              При възможност ВСИЧКИ избираме българското,пред чуждата стока. НО ако има такава българска и ако е КОНКУРЕНТНОСПОСОБНА. Търсех дървени столове за вилата : от БГ ПРОИЗВОДИТЕЛ мин.45лв / внос от Полша 26лв. Накрая взех едни тръбни китайски за 15лв.
              Моите увежения към БГ 'производителите',но печалба от 100% е РЕКЕТ към купувачите,а не попдпомагане на икономиката.
              Да не говорим че и търговците слагат едни надценки,свят да ти се завие. А пък и нашето качество не е чак толкова по-добро. Преди две години си купих китайски платненки,издържаха 6 месеца постоянно носене. За обувки,винаги БГ ама след 2 неприятни опита (70лв за ЕДИН МЕСЕЦ),купувам от намаленията в Geox,Adam's и.т.н.(95-110лв).
              +1
              Kakto nqkoi kaza po-dolu trqbva da sme realisti, samo kachestvo i cena da se gleda.
              Tova shte stimulira bulgarskite proizvoditeli da budat konkurentnosposobni.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                Ако можех, бих си купувал само наши стоки. Имаме страхотни малки производствени компании, а ако някой някога прави нещо реално за икономиката ни това са производителите.
                А български акции купи ли си вече?

Коментар

• Ама защо си мислите че парите ще се вложат в българската икономика.Напротив върхушката ще си ги вложи в направа на по хубави къщи в образование в чужбина на техните деца и т.н.,както е било досега(корупция)
                  Както до скоро се говореше много за дълга от Ирак и обикновените хорица говориха че ако ни го върната какво щяло да стане ,всички знаем какво ще стане ще потъне в банките на големците.Ще усвоят парите ч/з техни фирми ,нагласени конкурси т.н.
                  В Германия купуват своето защото виждат реално как се влагат парите в инфраструктура в паркове в здравеопазванре и т. н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Director
                    Първоначално изпратено от PeterLD
                    ... а да не говоря, че в България се намират едни от най-дългите плажови ивици в България, ама булгаристанеца кво разбира ... чуждото си е чуждо .....
                    Доколкото виждам, в тази тема ти си единственият, който се самоопределя като "булгаристанец". Аз поне се самоопределям като българин. Само не ми казвай, че да си истински българин означава да ядеш лайната на другите българи!

Плажните ивици в България са чудесни, има и много други прекрасни места в страната. Проблемът е, че в голяма част от тези места обслужването и храната са зле! И точно по тия места се намират твоите хора - булгаристанците. Някой тъпанар не знаел кво да си праи парите и отворил хотел, щото си мисли, че само лежиш и лапаш. Да, ама - не. Като се научи да си управлява хотела като хората, първи ще отида при него. Дотогава - там, където получавам добро обслужване, без значение дали е в България или извън.
                    България е в криза (да си най-бедната страна в Европа, означава, че си в криза).

В криза човек не трябва да разсъждава икономически - къде ме обслужват най-добре, а да разсъждава така как да излезе от кризата, ако ще лайна да яде понякога. Иначе булгаристанецо, ще си тъпчеш винаги на едно място. И ти и аз сме булгаристанци не се заблуждавай.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                      Първоначално изпратено от Director
                      Пичове, единственият начин да подпомогнем българската икономика е да си вършим работата съвестно и далновидно. Ако всеки, който има частен бизнес, направи така, че клиентите му да са доволни и при него да отиват повече и повече нови клиенти, ще цъфне както неговият бизнес, така и икономиката като сбор от всички бизнеси. Както се казва, на който сам не си помогне, и Господ няма да му помогне.
                      Ти откри Америка!!!Но тук миссля ,че става въпрос за друго!!!Нейсе!!!
                      Не съм открил Америка, но като прочетеш надолу, ще видиш, че мнозина дори и не подозират, че тя някога е открита. А за другото, за което става въпрос, по-долу съм дал и пример с акумулаторите Монбат. Ама с обувките не става работата, както и с много други неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev
                        а по твойта логика , сигурно и ядеш за да си утолиш глада , значи няма значение какво ядеш ,
                        Да, разбира се, че ям единствено и само за това! Ако мога го купувам от местен производител!

А ти за какво ядеш?
                        Защото някой ти казва, че трябва да ядеш "Марс", че трябва да пиеш кока-кола, иначе си като дъртаците..., че трябва да носи маркови дънки по 300 лева, като "другите", въпреки че същата работа ми вършат дънки за 3 паунда от ТЕСКО в центъра на Лондон. Аз гащите си ги купувам, да не ми духа на гъза, а не да показвам колко съм богат!

Тия неща ги купуват хората, като теб дето искат да покажат , че са нещо, а изглежда, че не са...
                        Дъщеря ми вчера ми се чуди как може да ходя така, като много добре знае какво мога да си позволя , т.е. всичко дето е ценно за нея!
                        За мен ценностите са други, не натрапените в рекламите!
                        много плоско разсъждаваш , защо трябва някой да ми казва , аз сам си преценявам , кое ми харесва и кое не купувам както българска , така и вносна продукция , всичко е въпрос на вкус и личен избор ..

а като те чета ми ти живееш в един истински сървайвър ,
                        сигурно и жена ти си я хванал първата срещната на улицата , щот на теб ти трябва жена за да създадеш поколение , живееш в някаква колиба , колкото да не ти вали и да не те духа вятъра и си бършеш задника с листа , щот реално вършат подобна работа като тоалетната хартия , за какво да се правиш на сноб и да показваш слабости като си позволяваш този лукс ))

айде моля ти се , сигурен съм , че половината неща , които пишеш дори сам не си вярваш ..

Коментар

• Първоначално изпратено от PeterLD
                          Елате на Димитровградския пазар и ще видите колко български стоки има ! Знаете ли, че съседа има цех за панталони със 100 души персонал - перфектно качество панталони. Идват всяка петък вечер на пазара клиенти от ЦЯЛА България и най-вече от София - изкупуват му ги по 10 лв на едро, като после в разни бутици из страната не ги дават под 30-40, а често ги рпедставят и за вносни с фалшиви етикети, само и само някой комплексар да си ги купи, защото е убеден, че българското не струва.
                          Не е лъжа. Няма да забравя случай с бг обувки от преди няколко години
                          Обувките са правени в България и поръчани от италианска фирма, която дава етикетите и кутиите за тях.
                          После част от обувките се пуснаха из магазините в Европа като "италианска стока", а друга част бе върната в България, но на италиански цени
                          И ми идва един тъпак в офиса тогава и ми се фука с обувките си купени за вече 380 кинта или не знам колко си, а аз му вадя същите патъци, които бях купил за баща си, но на цена 40-50 лева , само етикета е друг
                          Винаги ходя с български обувки (има някаква фабричка в Пловдив вади перфектни и модерни модели, като качество доста по добри от много "вносни") , предпочитам български костюм или дреха, ако има достатъчно добра.
                          Внос? От къде е вноса? Всички дрехи се шият на изток.
                          ПС: ДВД -то ми е Елит Купено за 50 лева преди 1-2 години от Пикадили И да се повреди, мятам го и си купувам ново.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от PeterLD
                            Първоначално изпратено от Director
                            Първоначално изпратено от INSIDER-A
                            ....Ти кога си получавал "стомашно разстройстви или хранително отравяне от храна на морето в България"?
                            За последен път - през 2006 г. в Приморско. Мога да посоча и заведенията, ако те интересува.
                            Аз пък се натрових с едно ирландско месо с диоксини в Гърция. Ама сигурно се бъркам...не е възможно - само в Булгаристан може да се случват такива работи ...
                            Петре, за разлика от теб, на никого не казвам къде да ходи на море или как да си подрежда живота. Просто споделям своите причини да не се съглася с тия празни лозунги, дето се вдигат тука.

Коментар

• При възможност ВСИЧКИ избираме българското,пред чуждата стока. НО ако има такава българска и ако е КОНКУРЕНТНОСПОСОБНА. Търсех дървени столове за вилата : от БГ ПРОИЗВОДИТЕЛ мин.45лв / внос от Полша 26лв. Накрая взех едни тръбни китайски за 15лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Director
                                Пичове, единственият начин да подпомогнем българската икономика е да си вършим работата съвестно и далновидно. Ако всеки, който има частен бизнес, направи така, че клиентите му да са доволни и при него да отиват повече и повече нови клиенти, ще цъфне както неговият бизнес, така и икономиката като сбор от всички бизнеси. Както се казва, на който сам не си помогне, и Господ няма да му помогне.
                                Ти откри Америка!!!Но тук миссля ,че става въпрос за друго!!!Нейсе!!!

Коментар

Working...
                                X