IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• :lol: Аз един въпрос искам да задам и отговор не искам. Какво щяха да правят душевноболните гурота, ако нямаше интернет форуми. А?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
      Никой на 5 страници приказки не ми обясни какво ще изнасяме като падне борда
      Трици ли кокошки ли или всички туристи ще хукнат насам

Ами аз повече няма да споря, ами нека бутнат борда, или не дай-си боже сам да падне, както чакат датчаните, пък да видим какво ще стане и каква песен ще запете Нека и да съм финансово некултурен
      Не само на 5, но и на 50 страници не могат да ти обяснят, какво би изнасяла Бг след девалвиране на лв. Просто е - няма какво. Ти си правият.
      Играта с курса би могла да помогне на стопанства със заначителни вътрешни ресурси от различен вид: Природни, човешки, социални, технолигични и др.
      В противен случай би помогнала ограничено времево само на отделни субекти.
      И все пак - когато щедро се определят нови курсове на лева ( 5 лв., 10 лв. за едно евро), нека все пак да се има предвид, че левът тръгва към д. марката не от паритет, а от една много "обезценена" база.
      Да, факт е, че за 12 години се случи един значителен инфлационен диференциал, който реално сега поставя лева в известно надценено състояние. Факт е, че при една обезценса на национална валута никога не се търси точно паритет, а по-ниско ниво, за да се ползват сравнителни предимства, но пък не е необходимо да се размахват и плашещи стойности за огромни обезценки.

Към момента на връзването на лв. към Дм, левът е бил над три пъти подценен.
      Писах тук още преди години за едно изследване, което макар и да беше правено от недолюбваните от Асен "българономисти", звучеше убедително и коректно.
      Къде го огромният износ ?
      И ако сега левът се "гмурне" отново стръмно надолу, кой би имал полза от това?!

Дълги години обясняваха търговския дефицит (дори тук по форумите) с огромен внос на инвестиционни стоки, който щял да се трансформира в бъдещ износ. Вятър и мъгла.

И все пак - едно е да бутнеш борда (или да промениш съотношението, което за мене на практика е същото) в резултат на едно волево политическо решение и надявайки се, че обезценената валута ще помогне на стопанството на страната.

Съвсем друго е, да ес констатира, че не са на лице условията, който осигуряват спазването на простите правила, които по същество е бордът.
      При намаляване на монетарните резерви до ниво, което показва, че наближава един момент, в който реално няма да могат да се платят заплатите на полиция и армия и пенсиите, тогава какво да се направи?!

Коментар

• За щастие Дянков не е пицаномист като Асен и нищо няма да направи за да намали лихвите - не и по изкуствен начин. Това което Асен предлага го правят в САЩ и всички ще видят до няколко месеца какъв ще е резултата - трагичен ще е. Ацко питах те и преди - като наложиш изкуствено ниски лихви - ти ли ще депозираш в банките при положение, че и с високи лихви трудно набират депозити сега? Който мисли че в БГ лихвите са високи да вземе заем от чужда банка и да ги внесе в БГ банка - вместо да пише глупости по форумите. Ма били фалирали бизнеси - щяло да има висока безработица - Дянков ви каза - ще строите инфраструктура, който не става за строител може в земеделието да се насочи.

Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове
        Първоначално изпратено от acen1975
        крителине...не трябва да си вундеркин,че да управяваш икономиката и финансите на една държава....вЕрвай ми....особено бг с 7 милиона наСЕЛЯние..
        просто трио българка-орешарски,искров,димитров са гамени...за тва съсипаха държавата.
        дянков вече е погмал банките-първата му работа....ако си спомняш много съм писал специялно за бг банките-ще в цивилизацията такива ще ги скъсат от съдене за лъжите и измамите им......ето ти го дянков им прави "проверка".......
        отделно и ще ги натиска да смъкват лихвите,защото не само съсипват икономиката с 15% лихви при дефлационни процеси,ама и себе си съсипват,без да знаят......щото са продукт унссовски.......
        ето ти го и първия ход на дянков...начало на войната с банките:

http://www.dnevnik.bg/pazari/finansi..._za_kartel_za/
        Бат Асене, явно някой трябва да ти обясни "технологията" на демокрацията в БГ. Мое да сме много назадничави но и у нас както и у вас, когато някой спечели изборите той не идва на власт още на следващия ден. Тук все още МФ е Орешарски и КЗК е в абсолютно същия си състав. Дянков в момента има точно толкова власт колкото и Фред Флинстоун. И да говориш за "първия му ход" е просто нелепо. Не ме карай да ти вадя и едно изказване на Дянков точно против тая проверка - той твърди че в моментната ситуация високите лихви са реално отражение на повишения риск и проверката била "странна".

Ако разкараш тая злоба и започнеш да анализираш проблемите в България на трезва глава, ще си спестиш много от обидите които отнасяш тук. Освен ако не ти харесва да те обиждат де

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
          крителине...не трябва да си вундеркин,че да управяваш икономиката и финансите на една държава....вЕрвай ми....особено бг с 7 милиона наСЕЛЯние..
          просто трио българка-орешарски,искров,димитров са гамени...за тва съсипаха държавата.
          дянков вече е погмал банките-първата му работа....ако си спомняш много съм писал специялно за бг банките-ще в цивилизацията такива ще ги скъсат от съдене за лъжите и измамите им......ето ти го дянков им прави "проверка".......
          отделно и ще ги натиска да смъкват лихвите,защото не само съсипват икономиката с 15% лихви при дефлационни процеси,ама и себе си съсипват,без да знаят......щото са продукт унссовски.......

Бат Асене, явно някой трябва да ти обясни "технологията" на демокрацията в БГ. Мое да сме много назадничави но и у нас както и у вас, когато някой спечели изборите той не идва на власт още на следващия ден. Тук все още МФ е Орешарски и КЗК е в абсолютно същия си състав. Дянков в момента има точно толкова власт колкото и Фред Флинстоун. И да говориш за "първия му ход" е просто нелепо. Не ме карай да ти вадя и едно изказване на Дянков точно против тая проверка - той твърди че в моментната ситуация високите лихви са реално отражение на повишения риск и проверката била "странна".

Ако разкараш тая злоба и започнеш да анализираш проблемите в България на трезва глава, ще си спестиш много от обидите които отнасяш тук. Освен ако не ти харесва да те обиждат де

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
            Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
            Първоначално изпратено от kritelin
            Асене - интересно ми е след като твърдиш, че България в момента е по-зле от 97 година за теб кои са адекватните лостове за борба със задълбочаване на кризата.
            още не е по зле от 1997-не и в реалността.за мен е зле,защото знам кво ще се случи в бъдеще-мога да пресметна отежняването на "цифричките".......
            не се бой-новия ви финансов министър знае много добре тия "подробности" и според мен ще вземе адекватни мерки.......
            проблема е друг-че вия няма да разберете,че тези мерки са правилните и дянков ще стане жертва на поредната кампания на демагозите от БСП-те са професионалисти само в едно-манипулиране на електората(оФцете)......
            за мен там е проблема.дянков ще бъде притиснат от това и ще трябва да балансира между правилните икономически решения VS нападките,които комунистите ще му спредтнат в пресата.
            до каква степен ще си позволи да управлява правилно,спрямо унижението и лошия пиар,който комунистите ще му спретват за всяко едно решение........
            не само знам,какво му е в главата на дянков,но и знам от къде ще му дойдат проблемите в екзекутирането на важни решения......а той още това не го знае....че ако посмее да развърже левчето,станишовчетата ще го изядат....
            проблема на бг е,че хората нямат финансова култура-нещо,което е добро решение,а само на пръв поглед изглежда лошо,,,,,за да направиш такава екзекуция,при финансово осакътено общество и наличието на комунисти,които само това дебнат.......тва си е подписване на смъртна присъда в политическата кариера.......]там точно е проблема с който ще се сблъска дянков във бъдеще,а още не го знае........
            много точно
            от което следва че може би ще се опитат да държат борда което пък още повече
            ще .бе .утката майчина на българина

извода е един, в тази криза трябва да загинат много българи

без лоши чувства,но това ми се струва справедливо

Злоблив ? Ти покрай писанията на бай Асен май изпускаш влака вече ?
            Асенеее,Асенее толкова редове изписани и пак нищо не си казал.
            "Аз знам какво трябва да се направи,но не го казвам и те няма да могат да го направят" Така звучи написаното.

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
              Първоначално изпратено от kritelin
              Асене - интересно ми е след като твърдиш, че България в момента е по-зле от 97 година за теб кои са адекватните лостове за борба със задълбочаване на кризата.
              още не е по зле от 1997-не и в реалността.за мен е зле,защото знам кво ще се случи в бъдеще-мога да пресметна отежняването на "цифричките".......
              не се бой-новия ви финансов министър знае много добре тия "подробности" и според мен ще вземе адекватни мерки.......
              проблема е друг-че вия няма да разберете,че тези мерки са правилните и дянков ще стане жертва на поредната кампания на демагозите от БСП-те са професионалисти само в едно-манипулиране на електората(оФцете)......
              за мен там е проблема.дянков ще бъде притиснат от това и ще трябва да балансира между правилните икономически решения VS нападките,които комунистите ще му спредтнат в пресата.
              до каква степен ще си позволи да управлява правилно,спрямо унижението и лошия пиар,който комунистите ще му спретват за всяко едно решение........
              не само знам,какво му е в главата на дянков,но и знам от къде ще му дойдат проблемите в екзекутирането на важни решения......а той още това не го знае....че ако посмее да развърже левчето,станишовчетата ще го изядат....
              проблема на бг е,че хората нямат финансова култура-нещо,което е добро решение,а само на пръв поглед изглежда лошо,,,,,за да направиш такава екзекуция,при финансово осакътено общество и наличието на комунисти,които само това дебнат.......тва си е подписване на смъртна присъда в политическата кариера.......]там точно е проблема с който ще се сблъска дянков във бъдеще,а още не го знае........
              много точно
              от което следва че може би ще се опитат да държат борда което пък още повече
              ще .бе .утката майчина на българина

извода е един, в тази криза трябва да загинат много българи

без лоши чувства,но това ми се струва справедливо

Злоблив ? Ти покрай писанията на бай Асен май изпускаш влака вече ?
              Асенеее,Асенее толкова редове изписани и пак нищо не си казал.
              "Аз знам какво трябва да се направи,но не го казвам и те няма да могат да го направят" Така звучи написаното.

Коментар

• acen1975

Пак ръсиш глупости !
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad
                  Първоначално изпратено от prodigal
                  Първоначално изпратено от al64ad
                  Абе, на вас не ви ли изтече договора или имате някакъв гаранционен срок в който трябва да лаете

България си е тигър и толкова, а спонсора си прахосва парите
                  ако, търсите работа
                  на твоя спонсор останаха ли му?
                  не съди по себе си за другите

Тепърва ще ви досаждам с позитивни новини следващите години..
                  не уточни десетилетието.... , между впрочем как ще си платят" умниците"
                  За мое съжаление аз съм "спонсор" ,а мен никой не иска да ме спонсорира....
                  Какво очакваш, да те съжаля ли ?! Замисли се защо никой не иска да бачка с теб!
                  некои събития май са се отразили на тънкото ти чувство за хумор...обратното е- в сегашната ситуация се побъркват да ми звънят с все по-изгодни предложения.
                  че и акъл търсят.....
                  дали не е, щот съм от "умниците" дето ще си "платят"?
                  За мое съжаление аз съм "спонсор" ,а мен никой не иска да ме спонсорира...
                  в сегашната ситуация се побъркват да ми звънят с все по-изгодни предложения
                  Виж, разберете се някак надявам се да е второто!

Лека

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                    Абе, на вас не ви ли изтече договора или имате някакъв гаранционен срок в който трябва да лаете

ако, търсите работа

некои събития май са се отразили на тънкото ти чувство за хумор...обратното е- в сегашната ситуация се побъркват да ми звънят с все по-изгодни предложения.
                    че и акъл търсят.....
                    дали не е, щот съм от "умниците" дето ще си "платят"?

Коментар

ако, търсите работа

Коментар

ако, търсите работа

Коментар

ако, търсите работа

Коментар

ако, търсите работа

Коментар

• Тука сте се събрали от умник нагоре, като почнеш с патрона..

И аз не съм за хвалене щом съм отворил да ви чета глупостите

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                                Никой на 5 страници приказки не ми обясни какво ще изнасяме като падне борда
                                Трици ли кокошки ли или всички туристи ще хукнат насам

Ами аз повече няма да споря, ами нека бутнат борда, или не дай-си боже сам да падне, както чакат датчаните, пък да видим какво ще стане и каква песен ще запете Нека и да съм финансово некултурен
                                Имаше тук една интересна личност джулиъс -та той имаше един любим въпрос "коя година не сме имали дефицит по търговското салдо".Сещаш ли се коя е?
                                Иначе колегата производител е прав за проблемите със себестойността и конкурентността на българското производство.Но тези проблеми беше ясно че ще възникнат още когато се въведе борда -те са резултат от борда . Схемата за въвеждането на еврото и излизането от дисбалансите бе добра поне на теория.

Коментар

Working...
                                X