:lol: Аз един въпрос искам да задам и отговор не искам. Какво щяха да правят душевноболните гурота, ако нямаше интернет форуми. А?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
асен1975 знахарства
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Jay GouldНикой на 5 страници приказки не ми обясни какво ще изнасяме като падне борда
Трици ли кокошки ли или всички туристи ще хукнат насам
Ами аз повече няма да споря, ами нека бутнат борда, или не дай-си боже сам да падне, както чакат датчаните, пък да видим какво ще стане и каква песен ще запетеНека и да съм финансово некултурен
Играта с курса би могла да помогне на стопанства със заначителни вътрешни ресурси от различен вид: Природни, човешки, социални, технолигични и др.
В противен случай би помогнала ограничено времево само на отделни субекти.
И все пак - когато щедро се определят нови курсове на лева ( 5 лв., 10 лв. за едно евро), нека все пак да се има предвид, че левът тръгва към д. марката не от паритет, а от една много "обезценена" база.
Да, факт е, че за 12 години се случи един значителен инфлационен диференциал, който реално сега поставя лева в известно надценено състояние. Факт е, че при една обезценса на национална валута никога не се търси точно паритет, а по-ниско ниво, за да се ползват сравнителни предимства, но пък не е необходимо да се размахват и плашещи стойности за огромни обезценки.
Към момента на връзването на лв. към Дм, левът е бил над три пъти подценен.
Писах тук още преди години за едно изследване, което макар и да беше правено от недолюбваните от Асен "българономисти", звучеше убедително и коректно.
Къде го огромният износ ?
И ако сега левът се "гмурне" отново стръмно надолу, кой би имал полза от това?!
Дълги години обясняваха търговския дефицит (дори тук по форумите) с огромен внос на инвестиционни стоки, който щял да се трансформира в бъдещ износ. Вятър и мъгла.
И все пак - едно е да бутнеш борда (или да промениш съотношението, което за мене на практика е същото) в резултат на едно волево политическо решение и надявайки се, че обезценената валута ще помогне на стопанството на страната.
Съвсем друго е, да ес констатира, че не са на лице условията, който осигуряват спазването на простите правила, които по същество е бордът.
При намаляване на монетарните резерви до ниво, което показва, че наближава един момент, в който реално няма да могат да се платят заплатите на полиция и армия и пенсиите, тогава какво да се направи?!
Коментар
-
За щастие Дянков не е пицаномист като Асен и нищо няма да направи за да намали лихвите - не и по изкуствен начин. Това което Асен предлага го правят в САЩ и всички ще видят до няколко месеца какъв ще е резултата - трагичен ще е. Ацко питах те и преди - като наложиш изкуствено ниски лихви - ти ли ще депозираш в банките при положение, че и с високи лихви трудно набират депозити сега? Който мисли че в БГ лихвите са високи да вземе заем от чужда банка и да ги внесе в БГ банка - вместо да пише глупости по форумите. Ма били фалирали бизнеси - щяло да има висока безработица - Дянков ви каза - ще строите инфраструктура, който не става за строител може в земеделието да се насочи.
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевовеПървоначално изпратено от acen1975крителине...не трябва да си вундеркин,че да управяваш икономиката и финансите на една държава....вЕрвай ми....особено бг с 7 милиона наСЕЛЯние..
просто трио българка-орешарски,искров,димитров са гамени...за тва съсипаха държавата.
дянков вече е погмал банките-първата му работа....ако си спомняш много съм писал специялно за бг банките-ще в цивилизацията такива ще ги скъсат от съдене за лъжите и измамите им......ето ти го дянков им прави "проверка".......
отделно и ще ги натиска да смъкват лихвите,защото не само съсипват икономиката с 15% лихви при дефлационни процеси,ама и себе си съсипват,без да знаят......щото са продукт унссовски.......
ето ти го и първия ход на дянков...начало на войната с банките:
http://www.dnevnik.bg/pazari/finansi..._za_kartel_za/
Ако разкараш тая злоба и започнеш да анализираш проблемите в България на трезва глава, ще си спестиш много от обидите които отнасяш тук. Освен ако не ти харесва да те обиждат де
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975крителине...не трябва да си вундеркин,че да управяваш икономиката и финансите на една държава....вЕрвай ми....особено бг с 7 милиона наСЕЛЯние..
просто трио българка-орешарски,искров,димитров са гамени...за тва съсипаха държавата.
дянков вече е погмал банките-първата му работа....ако си спомняш много съм писал специялно за бг банките-ще в цивилизацията такива ще ги скъсат от съдене за лъжите и измамите им......ето ти го дянков им прави "проверка".......
отделно и ще ги натиска да смъкват лихвите,защото не само съсипват икономиката с 15% лихви при дефлационни процеси,ама и себе си съсипват,без да знаят......щото са продукт унссовски.......
Ако разкараш тая злоба и започнеш да анализираш проблемите в България на трезва глава, ще си спестиш много от обидите които отнасяш тук. Освен ако не ти харесва да те обиждат де
Коментар
-
Първоначално изпратено от kritelinПървоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniqПървоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от kritelinАсене - интересно ми е след като твърдиш, че България в момента е по-зле от 97 година за теб кои са адекватните лостове за борба със задълбочаване на кризата.
не се бой-новия ви финансов министър знае много добре тия "подробности" и според мен ще вземе адекватни мерки.......
проблема е друг-че вия няма да разберете,че тези мерки са правилните и дянков ще стане жертва на поредната кампания на демагозите от БСП-те са професионалисти само в едно-манипулиране на електората(оФцете)......
за мен там е проблема.дянков ще бъде притиснат от това и ще трябва да балансира между правилните икономически решения VS нападките,които комунистите ще му спредтнат в пресата.
до каква степен ще си позволи да управлява правилно,спрямо унижението и лошия пиар,който комунистите ще му спретват за всяко едно решение........
не само знам,какво му е в главата на дянков,но и знам от къде ще му дойдат проблемите в екзекутирането на важни решения......а той още това не го знае....че ако посмее да развърже левчето,станишовчетата ще го изядат....
проблема на бг е,че хората нямат финансова култура-нещо,което е добро решение,а само на пръв поглед изглежда лошо,,,,,за да направиш такава екзекуция,при финансово осакътено общество и наличието на комунисти,които само това дебнат.......тва си е подписване на смъртна присъда в политическата кариера.......]там точно е проблема с който ще се сблъска дянков във бъдеще,а още не го знае........
от което следва че може би ще се опитат да държат борда което пък още повече
ще .бе .утката майчина на българина
извода е един, в тази криза трябва да загинат много българи
без лоши чувства,но това ми се струва справедливо
Злоблив ?Ти покрай писанията на бай Асен май изпускаш влака вече ?
Асенеее,Асенее толкова редове изписани и пак нищо не си казал.
"Аз знам какво трябва да се направи,но не го казвам и те няма да могат да го направят" Така звучи написаното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniqПървоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от kritelinАсене - интересно ми е след като твърдиш, че България в момента е по-зле от 97 година за теб кои са адекватните лостове за борба със задълбочаване на кризата.
не се бой-новия ви финансов министър знае много добре тия "подробности" и според мен ще вземе адекватни мерки.......
проблема е друг-че вия няма да разберете,че тези мерки са правилните и дянков ще стане жертва на поредната кампания на демагозите от БСП-те са професионалисти само в едно-манипулиране на електората(оФцете)......
за мен там е проблема.дянков ще бъде притиснат от това и ще трябва да балансира между правилните икономически решения VS нападките,които комунистите ще му спредтнат в пресата.
до каква степен ще си позволи да управлява правилно,спрямо унижението и лошия пиар,който комунистите ще му спретват за всяко едно решение........
не само знам,какво му е в главата на дянков,но и знам от къде ще му дойдат проблемите в екзекутирането на важни решения......а той още това не го знае....че ако посмее да развърже левчето,станишовчетата ще го изядат....
проблема на бг е,че хората нямат финансова култура-нещо,което е добро решение,а само на пръв поглед изглежда лошо,,,,,за да направиш такава екзекуция,при финансово осакътено общество и наличието на комунисти,които само това дебнат.......тва си е подписване на смъртна присъда в политическата кариера.......]там точно е проблема с който ще се сблъска дянков във бъдеще,а още не го знае........
от което следва че може би ще се опитат да държат борда което пък още повече
ще .бе .утката майчина на българина
извода е един, в тази криза трябва да загинат много българи
без лоши чувства,но това ми се струва справедливо
Злоблив ?Ти покрай писанията на бай Асен май изпускаш влака вече ?
Асенеее,Асенее толкова редове изписани и пак нищо не си казал.
"Аз знам какво трябва да се направи,но не го казвам и те няма да могат да го направят" Така звучи написаното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от al64adПървоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от al64adПървоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от al64adПървоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от prodigalАбе, на вас не ви ли изтече договора или имате някакъв гаранционен срок в който трябва да лаете
България си е тигър и толкова, а спонсора си прахосва парите
Тепърва ще ви досаждам с позитивни новини следващите години..
За мое съжаление аз съм "спонсор" ,а мен никой не иска да ме спонсорира....
че и акъл търсят.....
дали не е, щот съм от "умниците" дето ще си "платят"?За мое съжаление аз съм "спонсор" ,а мен никой не иска да ме спонсорира...в сегашната ситуация се побъркват да ми звънят с все по-изгодни предложениянадявам се да е второто!
Лека
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от al64adПървоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от al64adПървоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от prodigalАбе, на вас не ви ли изтече договора или имате някакъв гаранционен срок в който трябва да лаете
че и акъл търсят.....
дали не е, щот съм от "умниците" дето ще си "платят"?
Коментар
-
Първоначално изпратено от al64adПървоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от al64adПървоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от prodigalАбе, на вас не ви ли изтече договора или имате някакъв гаранционен срок в който трябва да лаете
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от al64adПървоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от prodigalАбе, на вас не ви ли изтече договора или имате някакъв гаранционен срок в който трябва да лаете
Коментар
-
Първоначално изпратено от al64adПървоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от prodigalАбе, на вас не ви ли изтече договора или имате някакъв гаранционен срок в който трябва да лаете
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay GouldНикой на 5 страници приказки не ми обясни какво ще изнасяме като падне борда
Трици ли кокошки ли или всички туристи ще хукнат насам
Ами аз повече няма да споря, ами нека бутнат борда, или не дай-си боже сам да падне, както чакат датчаните, пък да видим какво ще стане и каква песен ще запетеНека и да съм финансово некултурен
Иначе колегата производител е прав за проблемите със себестойността и конкурентността на българското производство.Но тези проблеми беше ясно че ще възникнат още когато се въведе борда -те са резултат от борда . Схемата за въвеждането на еврото и излизането от дисбалансите бе добра поне на теория.
Коментар
Коментар