IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kritelin
    acen1975 - хайде да направим сега една проба. До края на седмицата ( най-късно понеделник другата седмица ) при евро/долар ще тръгне насочено движение от минимум 500 пипс. Предполагам това е идеално за опционна стратегия с неутрална делта.

За мен оптималното отиграване е страдъл и после през спота търговия в посока на пробива с доливане в обема при корекции по време на движението.

Ти какво ще предложиш
    защо ще тръгне движение?

Коментар

• acen1975 - хайде да направим сега една проба. До края на седмицата ( най-късно понеделник другата седмица ) при евро/долар ще тръгне насочено движение от минимум 500 пипс. Предполагам това е идеално за опционна стратегия с неутрална делта.

За мен оптималното отиграване е страдъл и после през спота търговия в посока на пробива с доливане в обема при корекции по време на движението.

Ти какво ще предложиш

Коментар

• Re: вертикален спред

Първоначално изпратено от sunshine
        "I am breaking down an historic over the counter trade which I believe is a vertical spread; it starts long a call with the greater premium paid and short a call with a lesser premium received.

The description for both the option bought and the opt sold reads,
        Put Currency and Amount: Japanese Yen _____units
        Call Currency and Amount: US dollars _____units
        Strike Price: Japanese Yen 100 per US dollar 1.00 (the long call)
        Strike Price: Japanese Yen 90 per US dollar 1.00 (the sold call)
        The spot USD/JPY at the time - 128

Is this trade intended to generate a return based on the Japanese Yen going up or the US dollar going up. "
        .................................................. ...

Асен,

намерих този пример в един форум. мисля че нещо не е наред и исках да помоля ако не е проблем за обяснение.

предполагам че нормалния пример е да започна от простата материа и после да се хвърлям на спредове и тн. но това просто ми хвана интереса да разбера какво представлява вертикалния спред и кога печелиш от него.
        поздрави!
        ми човека не е написал правилно-може би иска да каже,че е лонгвал страйк 1.00,а шортвал страйк 0.90.
        ако е така,да-това е обикновен вертикален лонг кол дебит спред,или шорт кредит спред,в зависимост от как е структуриран ъндърлайна.
        но такъв спред не е делта нючърл,за да печели от движение,независимо на къде е.това е дирекшънал спред-нещо се е объркал,щом си мисли,че с вертикален спред може да се печели и в двете посоки........
        за печелене в двете посоки,независимо на къде -тва са ти страдъли,странгъли и бек рейшио спредс.....там не те интересува на къде ще движи ъндърлайна,важното е да движи-а лошото на такива спредове е тайм дикея-той те яде,също си лонг волатилити-ако имплайт волатилитито се качи,печелиш.ако падне-губиш.

Коментар

• вертикален спред

"I am breaking down an historic over the counter trade which I believe is a vertical spread; it starts long a call with the greater premium paid and short a call with a lesser premium received.

The description for both the option bought and the opt sold reads,
          Put Currency and Amount: Japanese Yen _____units
          Call Currency and Amount: US dollars _____units
          Strike Price: Japanese Yen 100 per US dollar 1.00 (the long call)
          Strike Price: Japanese Yen 90 per US dollar 1.00 (the sold call)
          The spot USD/JPY at the time - 128

Is this trade intended to generate a return based on the Japanese Yen going up or the US dollar going up. "
          .................................................. ...

Асен,

намерих този пример в един форум. мисля че нещо не е наред и исках да помоля ако не е проблем за обяснение.

предполагам че нормалния пример е да започна от простата материа и после да се хвърлям на спредове и тн. но това просто ми хвана интереса да разбера какво представлява вертикалния спред и кога печелиш от него.
          поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers
            Доста безсмислен спор водите. Това което Асен пропуска да каже е че при опциите повечето expire ват wortless - много често хората познават движението -примерно, че дадена акция ще се повиши, но не им стига времето - примерно заложили са че ще стигне акцията цена от 100 долара до септември, но тя ги стига примерно декември - т.е опцията им изтича септември и нищо не струва. Т.е тва че опцията те предпазва от движението срещу теб си има цена. А при форекса времето не е проблем можеш да чакаш неограничено стига да не тръгне срещу теб движението. При опциите повечето хора купуват по краткосрочни, защото са по евтини и така сами се преебават щото не им стига времето.
            Според мен главното предимство на опциите не е ливъриджа а че може да се залага на безброй неща - акции, индекси, ETF и т.н. С опциите може да се печели и при липса на движение на ъндърлаинга, може и да се правят комбинации с акции, да се печели от промяна във волатилността, от разликата в обезценяване на близките и далечните контракти и други такива.
            роджърс,
            не е нужно да чакаш до експъреишъна, опциите си имат цена, достатъчно ликвидни са и се купуват и продават спекулативно, с наближаването на експъреишъна един лонг кол опшън струва все по малко и по малко, таим дикеи
            и още много такива зависимости между цена на ъндърлаина спрямо време и волатилити

Коментар

• Доста безсмислен спор водите. Това което Асен пропуска да каже е че при опциите повечето expire ват wortless - много често хората познават движението -примерно, че дадена акция ще се повиши, но не им стига времето - примерно заложили са че ще стигне акцията цена от 100 долара до септември, но тя ги стига примерно декември - т.е опцията им изтича септември и нищо не струва. Т.е тва че опцията те предпазва от движението срещу теб си има цена. А при форекса времето не е проблем можеш да чакаш неограничено стига да не тръгне срещу теб движението. При опциите повечето хора купуват по краткосрочни, защото са по евтини и така сами се преебават щото не им стига времето.
              Според мен главното предимство на опциите не е ливъриджа а че може да се залага на безброй неща - акции, индекси, ETF и т.н. С опциите може да се печели и при липса на движение на ъндърлаинга, може и да се правят комбинации с акции, да се печели от промяна във волатилността, от разликата в обезценяване на близките и далечните контракти и други такива.

Коментар

• Здравейте на всички.
                Единственото хубаво на опциите(валутни) е , че загубата ти е ограничена.
                Преди време се бях заиграл с опцийки.Септември 2008 до март тази година.Добри пари изкарах с тях.Но....
                Сравнението е малко сложно, за съжаление при опциите имаме много променливи.
                Но все пак при що годе нормален пазар.се получава 1 към 5(демек 1 лот форекс спот към 5 лота(еквивалент на пари) на опцията).
                До тук добре значи за да имаме що годе еднаква печалба трябва на всеки 1 лот да се отварят количество опции равни на 5 лота.Това е така до към седмица след отварянето на позицийте(и да речем че пазара пак си е нормален).Опциите са едномесечни.
                Сега къде е тънкоста при опциите:
                Отварянето на пут и кол опций(демек хеджирането).Тук ти трябват три неща да предвидиш.Най-важното е времето(за ралика от форекса където е важна цената) и след това е цената на опцията и третото е да си предвидил някакво движение(тук пак имаме разлика с форекса защото при форекса е най-важно да оцелиш посоката на движението).
                Споменах за многото условности които имаме при опциите както и ненормалният пазар.Тук ще наблегна на две неща .
                1.)Пут и кол опците по едно и сащо време да са били на зелено.Интерестното е условието което се изпълни за да се случи това.
                2.)При рендж на валутата, да си на максимална загуба и на двете двете опции и по едно време едната за по малко от 10 тина минути да излезе на голяма печалба.Тук пак е интерестно условието .
                Извода до които стигнах за себе си е , че с опции се печели много но ако същото движение го хванеш с форекс спот ще спечелиш повече и то с по малко заложени средства.Е като можеш да прогнозираш до някаква степен(всеки се за себе си си е приел тази граница-степен) за какво да се занимаваш с опции.Да ама в форекса ако не уцелиш посоката и нямаш стоп ще си на голяма загуба.Докато при опциите и да не уцелиш посоката пак ще можеш да изкараш солидна печлба(сига да има голямо движение в другата посока).
                Ако гониш горните случаи опциите са си далавера голяма.Да но кога стават тези условия изпълними и как се хващат?
                Е опциите в крайна сметка ми дадоха още един показател за предвиждане на движения.
                Лека и печеливша вечер на нощтната смяна.

Коментар

• И като си говорим за опции ...

Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от ManUtd
                    Първоначално изпратено от anon6706
                    Как е при теб? Слънцето огрява ли бронзовите дупета на девойките?
                    Дъждовно е напоследък, не много ама достатъчно да намокри пясъка. Ветровито и буреносно. Бивам, само се надявам да не замяза тук климата на норвежкия Берген, че ще изуча из основи теорията на опционните стратегии.
                    Поздрави
                    Както добре ни беше разяснено тук - опцията е право, но не и задължение за купувача ( да му мисли продавачът й ). В това отношение ние мъжете сме облагодетелствани.
                    Поздрави и от мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706
                      Дъждовно е напоследък, не много ама достатъчно да намокри пясъка. Ветровито и буреносно. Бивам, само се надявам да не замяза тук климата на норвежкия Берген, че ще изуча из основи теорията на опционните стратегии.
                      Поздрави

Коментар

• ManUtd, предполагам, че Асен ни дава някаква странна смесица при търговия с опции. Когато купува колове или путове, да - няма изискване за марджин, но когато ги селва - има. Знам ли, опитвам се да вдяна търговията му. За петролни фючъри изобщо и дума не може да става да се играе без марджин. Поне не в Бгетовицата.
                        Наистина ми стига за тази вечер.

Коментар

• Бате Аско, кога според теб, Дау пак ще изпъне тирантите на около 6000 ?

Коментар

• Асене, мерси за обясненията, но не се разбрахме. Друго имах предвид. Мисълта ми е, че при трейд в тренд човек, който знае как да си лимитира риска - като Крителин и Руукито (за други не се сещам да могат), опцията е по-неизгоден вариант.
                            Първоначално изпратено от acen1975
                            вече ти го изчислих-ако нямаш марджин рикуаярмънт,а на дейли трейдинг нямаш,тогава с петорла ще направиш 10 ПЪТИ повече,отколкото при форекса.....
                            имаш 20%,срещу 10% движение и като го умножиш по 1;1000 левъридж.спрямо 1;200 левъридж се получава:
                            20%*1000=20 000% печлаба чрез петролни фючъри
                            10%*200=2000% печалба на ОТС форекс
                            Няма такова нещо да няма марджин рикуайърмънт. Даже и там където ти трейдваш да няма изискване за дейли трейд, то е за поддържащия марджин, а първоначален със сигуност имаш и той е не по-малко от 3500-4000$ на контракт, което ще рече левъридж 1:15. Очевидно е, че сметката ти в такъв случай не е вярна. Малко по-висок левъридж (1:20) можеш да получиш на CFD върху фючърса при някои брокери, но това вече не е регулиран маркет.

Коментар

• Асене, имаш ли някакво мнение за Meredith Whitney? Днес ъпгрейдна Голдманите, та се чудя има ли игра в това.
                              Имам предвид след като тя напусна Oppenheimer.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                                аноне,ти почна да ме зарибяваш с форекс,се едно съм "нчинаещ" и ми обясняваш,как ако хванеш "върха" можеш да направиш стотици хиляди проценти........
                                айде по сериозно,нали ако отвориш позиции за всичките 100 000$,едно мърдане срещу тебе и ще нулираш акаунта за отрицателно време......прябва ти по малко от 0,5% срещу теб,за да пиеш една студена вода.......със 100 000$.....
                                тва ми звучи,като това,че само с 1 лев пускане на тото можеш да спечелиш милиони......левъридж 1:1 000 000......
                                дай ако ше говориме,да говориме сериозни неща.......
                                вече ти го изчислих-ако нямаш марджин рикуаярмънт,а на дейли трейдинг нямаш,тогава с петорла ще направиш 10 ПЪТИ повече,отколкото при форекса.....
                                имаш 20%,срещу 10% движение и като го умножиш по 1;1000 левъридж.спрямо 1;200 левъридж се получава:
                                20%*1000=20 000% печлаба чрез петролни фючъри
                                10%*200=2000% печалба на ОТС форекс
                                както вече ти сметнах наум-10 ПЪТИ повече...сега съм ти го написал и как се смята....за да знаеш
                                в твоя "перфектен" вариянт,дето само човек не играл левъридж инструменти,ще се съгласи,че е възможен-при 100 000 чрез твойта игра да си направил 2 милиона $....а чрез мойта да си направил 20 милиона......
                                с други думи-и двамата с теб познаваме,но го играеме по различен начин....и ако приемем,че рискуваме едни и същи пари за това и познаваме еднакво-аз ще направя 10ПЪТИ по голяма печалба от теб......
                                колко пъти да се повтарям,че незнанието винаги се заплаща?

Добре - казваш, че рискът ти при опцията се ограничава от премията - съгласен с това няма 2 мнения. Като цяло твърдиш, че риск/риуърд се подобрява с опционни стратегии ? Има дадени сетъпи на пазара, при които може да достигнеш риск/реуърд 1/20. Ако сметнем освобденият марджин и добавките при лост 1:200 ( ако се отиграе майсторски ) смятал ли си го ? Реално ще можеш да си вдигнеш лоста в геометрична прогресия. Аз си признавам, че не съм го смятал лично, но мисля, че ще е интересно някой програмист да седне да напише един код и да изчисли та да видим колко голяма ще е разликата и в чия полза.

Коментар

Working...
                                X