IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мастър Асен, я метни малко карти, колко от българите в Чикаго да очакваме в БГ до една година?

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
      Първоначално изпратено от pana_bg
      Я да видим сега как би коментирал българо-американският самороден икономически талант и пророк прозренията на френско-руския академичен БГ възпитаник и потомствен макроикономически функционер ...
      http://www.investor.bg/?cat=85&id=69423
      ами тва доказва теорията ми,че в бг се гледа кой къв е,а не кой кво казва.
      тоя пич,дето интервюто му е предшествано от прелюдия от това колко е умен и колко много знае,в крайност говори точко като кадровик.
      как говори кадровика?
      ама как-опитва се да звучи сложно и да си помислиме,че много разбира,а всъщност нищо не казва.
      аз лично нищо не намерих в тва дълго интервю освен охлюви,и как се пишат на български и на руски.......явен опит да звучи креативно(разбира се неуспешен).....
      както и някви безмислено сложни думи от които и аз не разбрах кво иска да каже.
      професионалистта икономист винаги се изказва максимално просто,за да бъде разбран,а аматьора говори сложно,за да не се издаде,че нищо не разбира...

рудиментарност?????....дискреция??????
      айде немъ нужда.....

Чакай сега да ти преведа малко - рудиментарност = закърнялост, дискреция = възможност за субективна преценка по усмотрение, както ти скимне (т.е. не могат да печатат кинти га им скимне, туй е искал да каже ученът )
      * think positive * think simple * think big *
      * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Първоначално изпратено от pana_bg
        Я да видим сега как би коментирал българо-американският самороден икономически талант и пророк прозренията на френско-руския академичен БГ възпитаник и потомствен макроикономически функционер ...
        ами тва доказва теорията ми,че в бг се гледа кой къв е,а не кой кво казва.
        тоя пич,дето интервюто му е предшествано от прелюдия от това колко е умен и колко много знае,в крайност говори точко като кадровик.
        как говори кадровика?
        ама как-опитва се да звучи сложно и да си помислиме,че много разбира,а всъщност нищо не казва.
        аз лично нищо не намерих в тва дълго интервю освен охлюви,и как се пишат на български и на руски.......явен опит да звучи креативно(разбира се неуспешен).....
        както и някви безмислено сложни думи от които и аз не разбрах кво иска да каже.
        професионалистта икономист винаги се изказва максимално просто,за да бъде разбран,а аматьора говори сложно,за да не се издаде,че нищо не разбира...

рудиментарност?????....дискреция??????
        айде немъ нужда.....

Коментар

• Значи - разбрах какво да правя - купувам си къща на село с една крава и една козичка (едната ще я доя - другата ще я...) и заравям в двора 3 кила злато, което сега ще купя като продам панелката, на всеки 6 месеца ще отравям по малко златце (в намаляващи количества - щот цената му ще се вдига) и ще продавам - да има жената да се радва - да не ме ревнува от козичката!!!

Сега по същество - Асен мое и да е прав- мое и да не е,
          ..............
          помня едни от първите му постове тук - от темата "Добро утро България" и как всички тогава го натириха, а човекът се оказа прав.........

Живи и здрави! Твърде вероятно е да се случи този песимистичен сценарии - ама кво, няма да се гръмна ,я?

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red
            Първоначално изпратено от pana_bg
            Тоз много говори и нищо не казва!!!!
            Сигурно е завършил школата по демагогия - МГУ
            А, има един два ценни бисера, от сорта на:
            "...Отново е време да се мисли за паралелна циркулация на еврото и др. ...",
            "Улитката" върху гърба на дебелия ЕС кит, която едва ли не да преметне и него и всички и да влезе в учебниците по икономика (като уникален парадокс едва ли не)...
            - Кейнс бил казал, че "кризата не може да отмине този, който консумира повече отколкото се произвежда" - да де ама у БГ никой реално не знае колко точно се произвежда и колко се консумира. Защото цялата официална статистика е шменти-капели, а половината ни икономика е паралелна и обвита в тайнство.

Коментар

• Първоначално изпратено от goro
              Тука вече, го обявиха Асене - снощи - 28 милиарда е гръцкия план Полсен преди да фалира ни една банка. Само не знам откъде ще ги вземат. Че ще дават е ясно - наредил съм се на опашката, но не съм сигурен, че ще ми дойде реда
              Първоначално изпратено от acen1975

абе такова качване на долара за толкоз кратко време и по никое време,по друг начин не мога да си го обясня-тва е огромен ресурс,за да се задвижи така и толкоз бързо.........нещо не е както требе да е.
              едиственото обяснение за мен е,че европейците им се е сговнясала бая банковата система и те ще обявяват подаряване на евра.......явно са го решили в четвъртък или петък и веднага са направили изкупуване на долари,дорде не се усети народа.....
              щото обявят ли такова нещо-ще има падане......и съответно,преди да обявят,намазват яко.......
              като спре да пада еврото,ще видиш как по случайност,точно тогава ще обявят,че ЕС банковата система е колабирала и се нуждае от ликвидност и добрия трише ще раздава подаръци на всички от сърце........

Жоро,разликата между гърция и бг е ,че гърция е с еврото,а бг не е.
              орешарски може да печата левове,а лева не е евро.
              лв няма.в бг има евро,но с разликата,че не може да го печатят.
              всичко зависи от дефицита,задлъжняването и неговото обслужване и от инвестициите,както и възможността за трупане на нов дълг.
              тва са нещата,от които зависи монетарната политика и благополучие на бг.

гърците проблеми нямат,особено след социалната политика на трише-която банка закъса-обаждат му се и човека печати......

от тук идва и проблема на европа в бъдеще.
              в момента всики ЕС членки се надпреварват,коя да се изкара по зле,за да манаже повече евро.
              разбира се французите пак изиграха всички=приеха план за 500 милиарда....което ги прави най големия дояч на еврото.
              къде е проблема?
              ами от тази надпревара за изсмукване на повече евро от ЕЦБ,им а опасност много по голямо разширение на паричната маса,отколкото наистина е нужно.
              с други думи-ще отложат рецесията и срива времмено,но после ще стане по лошо.

в сащ този проблем го няма-няма конкуренция между щати да изсмучат колкото се може повече долари от трежарито.
              -------------------------------------------------------------

Орка,разсъжденията ти се оповават на това,че банките ще имат много кеш и няма да знаят кво да го праввят.
              тва е твойта теория.
              мойта теория е,че банките няма да имат пари и парното да си платят тая зима.
              а дори и да има някоя,която е скътала някой лев,ще го къта и няма да го даде на бай георги да си завърши супер,мега ,свръх,екстра луксозната сграда в лозенец,дето е на тихо и спокойно място и с прекрасна гледка.
              нито ще даде на надето от лукорско да си купи апартамент от бай георги,защото надето вече е софиянка и не смята вече да се набутва за наем,както и е обяснил бъвшия й съселянин и настоящ съгражданин петко,който пък вече ги разбира нещата,защото е в софето от 2 години и е брокер на НИ и искрено иска да помогне на надето да си купи нещо,за да не се набутва за наем.

Коментар

• Първоначално изпратено от pana_bg
                Тоз много говори и нищо не казва!!!!
                Сигурно е завършил школата по демагогия - МГУ
                --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Я да видим сега как би коментирал българо-американският самороден икономически талант и пророк прозренията на френско-руския академичен БГ възпитаник и потомствен макроикономически функционер ...

Коментар

• Асене, фърляй тарото /или пиците/ и думай

какво да го правим тоя кеш сега - в баМки /много яка дума/ или да го копаме? в лева или друга валута?

давайте идеи бе, макроиконмисти с макрокономисти такива, тя общата картинка ясна, ама дяволът казват се криел в подробностите

Коментар

• Тука вече, го обявиха Асене - снощи - 28 милиарда е гръцкия план Полсен преди да фалира ни една банка. Само не знам откъде ще ги вземат. Че ще дават е ясно - наредил съм се на опашката, но не съм сигурен, че ще ми дойде реда
                      Първоначално изпратено от acen1975

абе такова качване на долара за толкоз кратко време и по никое време,по друг начин не мога да си го обясня-тва е огромен ресурс,за да се задвижи така и толкоз бързо.........нещо не е както требе да е.
                      едиственото обяснение за мен е,че европейците им се е сговнясала бая банковата система и те ще обявяват подаряване на евра.......явно са го решили в четвъртък или петък и веднага са направили изкупуване на долари,дорде не се усети народа.....
                      щото обявят ли такова нещо-ще има падане......и съответно,преди да обявят,намазват яко.......
                      като спре да пада еврото,ще видиш как по случайност,точно тогава ще обявят,че ЕС банковата система е колабирала и се нуждае от ликвидност и добрия трише ще раздава подаръци на всички от сърце........

Коментар

• Re: ...

ще ми разправя за инфраструктура пенсии и спестявания
                        ти знаеш ли при депресия какви хубави спестявания се правят а?

Коментар

орк много елементарни разсъждения имаш,ужасно много
                          вместо да бълваш глупости я по добре ми обясни тези 500 евро как ги сметна

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                            ...
                            обаче,ще ти каза,къде според мен бъркаш.
                            дори и не всички банки да влезнат в неликвидност,тези,които имат пари ЩЕ ГИ СТИСКАТ.......
                            да не са луди да финансират имоти,които се декапитализират и те също да се вкарат в неликвидност,като колегите си аборигени?????

точно,че цената на парите в бг ще поскъпне,всички ще държат кеша,като най-голяма инвестиция.
                            колкото и странно да звучи.
                            те могат да продават депизити на клекнали банки на висока цена,чрез софибор,че доста над него,защото той се оценя,като се махнат първяите и последните 20% от общите трейдвани депозити.
                            ако има гаранции от БНБ за депозитна търговия и тези депозити са гарантирани,банка с налични пари няма да вкара и един лев другаде,освен да ги продава на закъсали банки!!!!!!!!

съответно,дори и да има добри банки в бг,те няма да помогнат на строителите или ипотекари,чрез раздаване на ресурс........
                            никой няма да смее да финансира нещо,което се обезценя!!!!

съответно,дори и да има ликвидни банки,те няма да помогнат за спирането на паричния вакуум,а ако са умни дори и ще играят така,че да го поддържат,ама тва вече е друга тема......няма да ги светкааме засега......
                            Съгласен с теб, но отново стигаш само до половината и спираш да разсъждаваш...
                            Приемаме, че сме в паричен вакуум и банките са тъпкани с кеш, но не го раздават на строители (предполагам че позволяваш да обобщя - на бизнеса в криза въобще). Да де, но този ресурс нали им струва нещо.
                            Следователно го раздават на други банки (държавни гаранции) или търсят друг здрав бизнес.
                            Колко време според теб те могат да откажат да печелят и да се декапитализират? Дори и да го дават на други банки то вторите банки на първите ли го връщат или го теглят за да търсят още по-голям лихвен доход при трети лица - клиенти?
                            Т.е. паричен вакуум може да има само за приемливо кратък период.

Освен това едно много общо съждение на кризата с доверието може да е "борба между алчност и страх" - аз не се наемам да прогнозирам кога алчността ще стане отново по-голяма от страха и ще се намери дъното (на имотите примерно).

В крайна сметка всички живяли повече от 15 години знаят че след всяко дъно има връх и обратно. Така че момента, в който някой ще сметне че след 3-4 години (края на твоята петилетка) ще може да направи много пари с днешните цени той ще го направи. А банките ще го финансират защото земята за периода на ипотеката ще запази относително постоянен възходящ тренд заради общото повишаване на стандарт, инфлация и потребителска стойност

П.С. сценария не обхваща вариант при който лева девалвира
                            http://imoti.start.bg
                            http://pravo.start.bg
                            [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
                              асене
                              орка написа
                              "Парите от ДЦК са пари на бюджета на правителството и то най-вероятно ще гледа да ги похарчи - за инфраструктура или за пенсии няма значение. Това води или до ръст на спестявания (т.е. обратно в банките) и нови ДЦК или отпушване на кредитите"

може ли да ми обясниш как хар4а за инфраструктура и пенсии води до спестявания?
                              просто не мога да го разбера
                              специално за zloblivi_podhvurlqniq
                              например Кейнс (I курс, макроикономика):
                              В основата на “ефективното търсене” стоят две градивни съставки: потребление и инвестиции. Личното потребление е фактор, от който зависи потреблението в една страна.
                              Върху личното потребление оказват влияние редица обективни и субективни фактори, които изменят реалните доходи (напр. инфалция), но не оказват съществено влияние върху обема на цялостното потребление в една страна. Личното потребление е устойчива функция от нарастването на доходите. А потреблението расте, но не със същия темп, с който растат доходите (спестявания).

С други думи или Кейнс е плосък или ти си плитък. Познай кое е вярното
                              http://imoti.start.bg
                              http://pravo.start.bg
                              [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

гоерги благодаря за оговора
                                но все пак,не е много умно да се казва 4е това ще води до спестявания
                                защото не знаем какви ще са заплатите нали така
                                точно за това не можах да се сетя защото разсъждението е много плоско

Коментар

Working...
                                X