If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
хе,и аз съм минал от там-кой бгетовец в чикаго не е карал тир........
професията не е изключително лоша и ако уважаваш парите,бързо се дърпаше наппред.
ама българина му дай да гъзарее-яко мерцедеси и бимъри......
злокобния,ако отидеш на б г кафе в чикаго ще се фанеш за главата.
шофьори,а карат коли,които се купуват от доктори и банкери.......
и после-много е зле в сащ,пари не могат да се изкарат и т.н.
бъларщината не е ограничена до бг-прескочила е и отвъд океана.
братовчетката на майка ми живее в америка,мъжа и кара тир
взеха заем и си купиха къща на върха на балона за 460 000 долара
взеха още 1 заем и купиха на сина си мерцедес за 50000 долара
в момента сигурно се сещаш какво се слу4ва с тях
Връщат къщата на банката - голяма е кабината на камиона.
Сина продължава да си кара мерцедеса. Все едно има отделна гарсониера.
Какър е проблема?
Коментар
zloblivi_podhvurlqniq
Първоначално изпратено от acen1975
професията не е изключително лоша и ако уважаваш парите,бързо се дърпаше наппред.
братовчетката на майка ми живее в америка,мъжа и кара тир
взеха заем и си купиха къща на върха на балона за 460 000 долара
взеха още 1 заем и купиха на сина си мерцедес за 50000 долара
в момента сигурно се сещаш какво се слу4ва с тях
Коментар
zloblivi_podhvurlqniq
Re: ...
злоблив откажи се от тоя ник само ми срамиш хубавото име
злобния,не съм човека,който да питаш кво става из бг съсаятито в чикаго.
знам само,че доста бгетовци тук се правха на майстори и бяха "инвестирали" в по няколко имота,че да забогатеят и част от тях просто зарезаха всичко,удрят си кредит картите и беж да ги няма в бг.
обаче тва беше преди,когато в бг имаше бум и си казваха-с останалите пари ще построиме нещо в бг и много ще забогатееме.....
сега нещо ми се струва,че нещата се обръщат.......
нормало е когато бг беше в прогрес,българи с пари да са се завръщали.
ама ако са мислели с тимбериците си,може би сега нямаше да съжаляват.
тези със документи-те нямат проблеми,ама нелегалните вече никога не могат да се върнат обратно в сащ.
съмнявам се,че през 2009 год някой ще смее да се върне в бг.ще видиш и защо.....
хаха,ше си кажеш.карали коли като за доктори и банкери-затва сега си пакетират кашончетата...
Според журналист в един от българските вестници в Чикаго по неофициални данни около 9-10% от 100-те хил. сънародници в града са поели обратно. Става дума най-вече за нелегалните емигранти, уточнява собственик на карго фирма.
а за тва що излъга:
последните две години все по-малко българи идват в САЩ.!!!!!!!
Мастър Асен, я метни малко карти, колко от българите в Чикаго да очакваме в БГ до една година?
Маранди,картите не ми показват точна цифра.съжалавям.
обаче гледах на кафе и там ми се показа процентното изменение.
ще ти го дам,ти си смятай:
на всеки българин в чикаго,връщащ се в бг,се падат 10 българи в бг,идващи в чикаго.
нещо и тази година са се престарали с раздаването на зелени карти гледам.
нещо и цената за брак за докуметни също доста е подскочила......
интересно-къмодтис падат,екуитис падат,всичко пада,а цената на гласения брак се вдига.......
интрестинг.....
кой инвестирал там,тепърва ще печели.поне такъв ми се вижда,че ще е тренда.още ще поскъпва....
винаги се получва такъв възходящ тренд и е на фундаментална база-зависи от броя години на управление на матрьошки.
1. Как можахте в една статия да съберете цялата истина за българите в Чикаго.Просто не е за вярване! Ако има място, което да олицетворява българската селения зад граница - това е Чикаго. "купили си (както подхожда на уважаващи себе си гастарбайтери от България) и нови BMW-та. Всичко си вървяло, както подобава за "проспериращ бизнесмен". Всъщност, Спас е шофьор на камион, а жена му чисти къщи." Масовата част са тръкдраивери-бизнесмени, които 3 думи на кръст не могат да кажат, но първата им работа е да си купят ново БМВ.
2. Чудесна статия! Живея в САЩ и ми е много приятно да прочета обобщено точно за онзи тип сънародници от които по принуда гледам и успявам да се разгранича. Всъщност гледам да нямам никакви допирни точки с тия точно.
Авторката го е обощила усещането с направо "алековско" наблюдателно око: "В "Шилър парк" всичко е досущ като на главната в Пазарджик или Дупница. Oт надписите Astika по чадърите, през паркинга препълнен с лъснати, макар и по-старички модели BMW-та, до хората насядали по масите и обслужването на сервитьорките ("К'во шъ искъти")."
Е, бил съм там, знам го как е, по-добре не може да се каже))
Това е точно онази прослойка сънародници - с ниско или никакво образование, с просташки манталитет, но с големи мераци и алчност. Дошли в Америка с единствената мисъл ако има как някаква далаверка да завъртят, някого да прекарат (ако могат), да си пият бирата и ракията, да си пърдят, да си бият жените, да си слушат чалгата и да псуват тия "тъпи американци"... Е, ако точно този вид балкански субекти са решили да се завръщат в "родното" - подкрепям инициативата с две ръце и съм готов да дам пари за фонд който да ги праща обратно - я в Дупница, я в Каспичан или откъдето там са се пръкнали
Дай - аз да ти метна карти - у Чикаго - нема да има много, ама у Канадата - чекай ги с товарния влак - много ще са (сме) ;-))
и това е сериозно
Много ли ще се връщате?
Ми така де, идвайте! Тука е за млади хора, да се калите в трудностите за живота. Нещо като казарма, при това с готини пички и бира! И емоции на всяка крачка и зад всеки ъгъл. Сървайвър-БГ. После ще има кво да раздувате...
Аз съм бил в Канада. 2 г. От 1990 до 1992. Егати скуката. Само бачкаш и трупаш някакви кинти и/или предмети на кредит и всеки ден едно и също. После след завръщането се родих отново - яко адреналин, тестостерон и ендорфини!..
Я да видим сега как би коментирал българо-американският самороден икономически талант и пророк прозренията на френско-руския академичен БГ възпитаник и потомствен макроикономически функционер ... http://www.investor.bg/?cat=85&id=69423
ами тва доказва теорията ми,че в бг се гледа кой къв е,а не кой кво казва.
тоя пич,дето интервюто му е предшествано от прелюдия от това колко е умен и колко много знае,в крайност говори точко като кадровик.
как говори кадровика?
ама как-опитва се да звучи сложно и да си помислиме,че много разбира,а всъщност нищо не казва.
аз лично нищо не намерих в тва дълго интервю освен охлюви,и как се пишат на български и на руски.......явен опит да звучи креативно(разбира се неуспешен).....
както и някви безмислено сложни думи от които и аз не разбрах кво иска да каже.
професионалистта икономист винаги се изказва максимално просто,за да бъде разбран,а аматьора говори сложно,за да не се издаде,че нищо не разбира...
Чакай сега да ти преведа малко - рудиментарност = закърнялост, дискреция = възможност за субективна преценка по усмотрение, както ти скимне (т.е. не могат да печатат кинти га им скимне, туй е искал да каже ученът )
да.....
ивалюацията в моментното флуктуиране между пара и транс дименцията в имагинерия егоцентризъм на унсс ментора( французки),се креатира чрез деселариране в акселарацията с константен деноминатор, транслокиран в годините,прекарани в унсс.
форсмажорните фрустрации,спървани от аномалния тайминг в по аномалното унсс,са тригирали още по аномални аномалии в креативността на въпросния ментор унссовски,довело да оувърлоудване на умствения капацитет и в крайност оувърдрафтването на интелект и релоудване със самочувствие.
Дай - аз да ти метна карти - у Чикаго - нема да има много, ама у Канадата - чекай ги с товарния влак - много ще са (сме) ;-))
и това е сериозно
Много ли ще се връщате?
Ми така де, идвайте! Тука е за млади хора, да се калите в трудностите за живота. Нещо като казарма, при това с готини пички и бира! И емоции на всяка крачка и зад всеки ъгъл. Сървайвър-БГ. После ще има кво да раздувате...
Аз съм бил в Канада. 2 г. От 1990 до 1992. Егати скуката. Само бачкаш и трупаш някакви кинти и/или предмети на кредит и всеки ден едно и също. После след завръщането се родих отново - яко адреналин, тестостерон и ендорфини!..
* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
Коментар