If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
намалиха го на 6% другите 6 ще се наливат в банките
като за малоумен обяснение
я сега разбирачо кажи защо американците строят небостъргачи?
да по4неме от най-елементарното
Това си е голяма глупост, което си написал. Чак ме хвърли в потрес в първия момент и се разтърсих да питам, докато съм спал да не са направили някоя простотия.
Оня ден приеха промяна в наредбата за МЗР, признаха 50% от касовата и тази в банкоматите наличност за минимален резерв. Цялата сума на мярката е около 450-480 милиона. Което под % от минамалните задължителсни резерви. Даже под половин %. По-лоялно би било да кажеш, че намалиха резервите на 11.5%.
Ако намалят резервите на 6% лично хващам самолета и отивам на саморазправа с ръководството на БНБ
ооооооо,баш задължителните резерви в БНБ ги намалиха на 6%,от 12%,ама го казаха,че "ужким" просто били дали на банките 50% достъп до тях..........
така че,можеш да отиваш в бг да се саморазправяш......
сдухали са го отвсякъде,браточка........
ама явно хитрината-не намалени резерви,ами достъп до тях,си е изиграла ролята.....
а,бас ловя,че в момента в БНБ няма банка,която реално да има повечев от 6% налични резерви..........
веднага са грабнали всичко.........
ДА, БЕ!
истината е, че трябваше да го намалят на 10%, но го направиха малко над 11%, щото ги е страх поделенията на чуждите банки да не финансират майките си! а горките БГ банки сами да се оправят - както винаги!
Коментар
zloblivi_podhvurlqniq
Re: ...
вълчо аре кажи американците защо строят небостъргачи де?
май и това не знаеш
смешен си бате
да влък,имах малка компания,доброто старо време.тва си е бг бизнеса.
нито се срамувам от това,нито мога да се оплача.....от там си направих началния капитал.
аз пари не съм краднал,нито мама и тати са ми от "своите"..........
квото си изкарал,съм ги изкарал честно и много труд.......
в сащ може да се направи начален капитал и без да краднеш и лъжеш.....
а после,как ще го управляваш този капитал........там е разковничето.....
има разлика между това да учиш,за да работиш за някой и градиш кариера и това,да взимаш на работа ,таиква,които са учили,за да градят кариера.......
ти от кои си влък?
от градящите кариера,или от даващи на други да си градят кариера при теб?
асене, тъй си и предполагах...99% от бг-та сте тираджии....та кажи сега колко е % на мзр? И какво точно промениха?
браточка,едно време,като се занимавах с тирове,със имал месеци,когато не съм вярвал,че е възможно да се изкарват такива мангизи......
сега бизнеса е много зле.прекалено много народ скочи там и сега,когато има намалено потребление,те са без работа......
иначе-беше безумно благ бизнес.....и евалата,че българите се бяха вкарали в него-шофиор можеше спокойнно да си прави между 4-5 хилки на месец,да си крие данъците и тва са реално заплата от 90 000-100 000 хилки на работеш на друго место,където не могат да се крият данъци.
българите,като шофиори,правеха повече от стандартния американец,излезнал с мастърс дигрии.....
кво лошо има в тва,влък?
проблема на бгетовците е липсата им на финансова култура-веднага бг перченето-мерцедеси и беемвета,огромни къщи и абсурдни инвестиции,като повече къщи ,както в сащ,така и имотчета в бг........
ако имаха финансова култура и знаеха как да си управляват кинтите,или дори само да ги бяха държали в банка и НЕразхищавали за глупости,сега щяха да си седят дома и да пишат по форумите на инвестора,гледайки позициите си на сток и мкъмодити маркетите......
Коментар
zloblivi_podhvurlqniq
Re: ...
Първоначално изпратено от absfresh
Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
Това си е голяма глупост, което си написал. Чак ме хвърли в потрес в първия момент и се разтърсих да питам, докато съм спал да не са направили някоя простотия.
Оня ден приеха промяна в наредбата за МЗР, признаха 50% от касовата и тази в банкоматите наличност за минимален резерв. Цялата сума на мярката е около 450-480 милиона. Което под % от минамалните задължителсни резерви. Даже под половин %. По-лоялно би било да кажеш, че намалиха резервите на 11.5%.
Ако намалят резервите на 6% лично хващам самолета и отивам на саморазправа с ръководството на БНБ
аз доколкото знам ставаше въпрос за мзр на търговските банки
а не на общия резерв
не бяха ли 1,4 милиарда лева всъшност някъде мярнах по темите тази цифра... а другото което мярнах е постъ на муза от 3-4 страница на тази тема че 15 мин по късно парите са били изнесени към банките маики с линк към ретв
БНБ промени Наредба №21 за задължителните минимални резерви, които търговските банки поддържат при централната банка.
След промените за резервни активи на търговските банки вече ще се признават 50% от касовите им наличности. Улеснява се и достъпът на търговските банки до резервите им в БНБ.
Банковата система е получила 1,39 млрд. лв. от решението на БНБ да облекчи размера на минималните задължителни резерви, които трезорите трябва да отделят. Това сочи седмичната статистика на активите на управление „ Емисионно". Те намаляват с 1,6 млрд. лв. до 28,04 млрд. лв. към 24 октомври 2008 г. спрямо 29,64 млрд. лв. към 17 октомври 2008 г., показват данни на БНБ. Със 140 млн. лева намаляват и банкнотите и монети в обращение.
стр. 9
в. Труд
Тази "глътка" въздух се прехвърли в банките майки. (около 15-та мин.) http://www.retv.bg/?video_cat_id=4
...........................
"Фискалният резерв на България до края на годината ще достигне 13 млрд. лева, а в случай на нужда могат да се ползват и валутните резерви на централната банка, за да се окаже подкрепа на банките." Казва министър Калфин.
Една от мерките на правителството:
2. Консервативна фискална политика - поддържане натрупването на фискален резерв, за който се очаква до края на годината да достигне 13 млрд. лв. Министерство на финансите е готово да изкупува обратно ДЦК.
Какво ще спре тези 13 млрд лева, както и валутния резерв, при реализиране на горните мерки, да поемат пътя на освободените МЗР на банките?
Коментар