IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Novakat
    ....
    Глобаликцазията и Кризата са много хубаво неща, поставя хората на точното им място .Вижда се и колко са малко уникалните специалисти и се прави трезва преценка от страна на работодателите за персонала.
    Лошото е , че има още време докато се спука и балона на заплатите, когато всички китайци и индици изравнат американския стандарт(получават американски заплати (10 долара минимално заплащане на час)).
    ...
    За да обърнем темата: лично за мен забелязвам в последните няколко год. една тенденция към "sharing" на мозъчни и IT хардуерни ресурси. Доста малки фирми без гигантски изисквания вече се обръщат към услуги за проекти към фрийлансъри и аутсорснати агенции (getafreelancer.com), които ще свършат задачката за 8$ на час, а не за 80$. И без значение дали са от Индия, Бразилия или Австралия - пак са pro. Получава се нещо като световна борса за интелектуален труд. Други големи фирми се замислят дали да инвестират в скъп хардуер или да си наемат такъв за тънка месечна сума през нета (cloud computing, shared ERP, etc.). Според мен тренда е много силен и започна с разпределението на мръсния труд, а сега може да има нова вълна от разпределение на офисния - поне за този, който може да се свърши отвсякъде. Също разходите за огромни офиси са безсмислени в дългосрочен план -- половината от персонала може да върши работата си от вкъщи.

Затова е интересно какво ще доведе тази световна конкуренция на работния пазар за развитите държави с надници от по 100$/час за графични дизайнери примерно. И дали ще се породи даунтренд в цените на офисите в следващите 10 год.

We'll see.

Коментар

• Първоначално изпратено от El Diablo
      Първоначално изпратено от marketleverage
      Първоначално изпратено от El Diablo
      Първоначално изпратено от КомБат
      Ако модераторът си позволи да ми изтрие трети пост, забравям за този форум.

На фона на цялата помия, бълвана от БСП-та, Гугъли, майор Деяновци и прочие ботове, която никой не пипа в угода на отчаяните им опити да прецакат и тази тема.
      И на мен ми изтриха пост днес в който казвам че бсп2010 е абсолютно безполезен за форума защото ни мисли за малоумнен пролетариат и се пробва да му кълвем на патриотчинтите глупости служещи за управление на нишата класа... С две думи подценил ни е от всякъдe..... Това e Инвестора форума където парите правят пари и ако иска да ни привлече вниманието да ни изкара малко всичко друго е вятър и мъгла....
      Ми ти си за подценяване отвсякъде, ама да ви имам самочувствието на лумпениата.
      Абе нали казах говорете за пари иначе не сте интересни. А колкото до самочуствието смятам че всеки истински играч го притежава ама това не го разбирате политическите тролове като се пробвате с номерата си... (личният ми рекорд 73 фигури :mrgreen: )
      С две думи, и ти си бягал от училище иииии ... си много як по математика. Като бачо Асен. Евала ти на рекорда, много ме впечатли.Тц,тц.Даже и не схвана за какво те бъзикам.
      По точно не ми пука... Пожелавам ти някои ден да стигнеш това ниво на което те боли фара за правописа...
      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage
        Първоначално изпратено от El Diablo

На фона на цялата помия, бълвана от БСП-та, Гугъли, майор Деяновци и прочие ботове, която никой не пипа в угода на отчаяните им опити да прецакат и тази тема.
        И на мен ми изтриха пост днес в който казвам че бсп2010 е абсолютно безполезен за форума защото ни мисли за малоумнен пролетариат и се пробва да му кълвем на патриотчинтите глупости служещи за управление на нишата класа... С две думи подценил ни е от всякъдe..... Това e Инвестора форума където парите правят пари и ако иска да ни привлече вниманието да ни изкара малко всичко друго е вятър и мъгла....
        Абе нали казах говорете за пари иначе не сте интересни. А колкото до самочуствието смятам че всеки истински играч го притежава ама това не го разбирате политическите тролове като се пробвате с номерата си... (личният ми рекорд 73 фигури :mrgreen: )
        С две думи, и ти си бягал от училище иииии ... си много як по математика. Като бачо Асен. Евала ти на рекорда, много ме впечатли.Тц,тц.Даже и не схвана за какво те бъзикам.

Коментар

• Re: swifter

Първоначално изпратено от supertrader
          Сериозно ли стават такива неща , защото там други работи съм виждал.Например в Париж на улицата да те пребият за да ти откраднат мобилния телефон. В Лондон да ти потрошат пияни хулигани кола без никой гък да им каже. А колко са мръсни жилищата на виенчани виждал ли си в какви кочини живеят как всичко е струпано на пода и което къде падне там му е мястото.Знаеш ли защо снимат така с мобилните телефони и доносничат ? Не знаеш ти само си го видял и си викаш колко морални хора.
          Навсякъде, където се чува думата "бар" могат да ти строшат бутилка в тиквата - дали е Гинес или Ариана е без значение. Обаче не навсякъде в елитно диско придружителите на Пешо Цокъла може да те спъват от скука докато отиваш до WC-то и при реплика от твоя страна да те вадят после на части от същото тва WC (пред погледа на охраната). За Лондон и Париж въобще не мисля да коментирам, изложи се с евтини примери взети от мажорити-то на 15 млн гигаполиси. Само ще ти кажа, че там като дойде чичката с надпис Police всички се посират. Тук се сещаш ква е репликата... кво ше праим. (пресен пример от вчера: от спайдърмен ми вдигнаха колата, за което си заслужавам ест акт за супер паркиране. Като отидох да я взема ми предложиха мазно "схемата" с 20-те кинта без дори да съм питал....)

А това за "честитката" по пощата за пресичане на червено си е 100% немски факт и се случва не само от камери, а и на място от чичковците със зелени якета и шапки, както и от подадени сигнали на морални (граничещи с фанатизъм) граждани.

Коментар

• Първоначално изпратено от El Diablo

mWPCloud.com

Коментар

• защо не може да се трие мнение в този форум?

Коментар

• Здравейте.
                След този спор вече неможах да издържа и да не се намеся.
                Примери бол, а истината боли много.Знам ги много добре какви са майстпри и специалисти българите имигранти/емигранти(зависи от гледната точка).
                Един паразит когато немжеда оцелее в бързо променящата се среда той или загива или се премества(бяга от средата).
                Да ама дойде видов ден .ПАразитът си е паразит кадето и да го сложиш.Сега като и другата среда се променя той вече няма каде да ходи и ......
                Глобаликцазията и Кризата са много хубаво неща, поставя хората на точното им място .Вижда се и колко са малко уникалните специалисти и се прави трезва преценка от страна на работодателите за персонала.
                Лошото е , че има още време докато се спука и балона на заплатите, когато всички китайци и индици изравнат американския стандарт(получават американски заплати (10 долара минимално заплащане на час)).
                Слятам , че съм пределно ясен по въпроса.
                Лек и печеливш ден на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage

Коментар

• swifter

Сериозно ли стават такива неща , защото там други работи съм виждал.Например в Париж на улицата да те пребият за да ти откраднат мобилния телефон. В Лондон да ти потрошат пияни хулигани кола без никой гък да им каже. А колко са мръсни жилищата на виенчани виждал ли си в какви кочини живеят как всичко е струпано на пода и което къде падне там му е мястото.Знаеш ли защо снимат така с мобилните телефони и доносничат ? Не знаеш ти само си го видял и си викаш колко морални хора.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro
                      Понеже виждам по-надолу и Асен и други да сте казали, че Бгетовеца компенсира идиотщината и простащината си (неоспорими) с самочувствие...
                      Моята теория е пък, че много често копменсира и със патриотизъм и фалшиво родолюбство. Има милиони мангали, прости, ходещи на бригади да берат къпини, не си плащат данъците, когато са в Бг, не си плащат парното, изхвърлят си боклука през терасата и т.н. още 1000 дивотии... Обаче като стане въпрос за Мангалия и те веднага скачат да кажат, колко велика държава е тяхната родина и как те я обичат много...
                      Е докато всички са подобни говеда, лайнарника Мангалия ще продължава да е най-мръсната държава, най-бедната, най-корумпираната, с най-лошо образование, здравеопазване и без 1 завършена магистрала...
                      Обичат си я, щото в тоя уестърн им е позволено да пикат навсякъде и не ги бръснат на всеки ъгъл, като сгафят. Тук да излъжеш системата е висша гордост и житейска цел, а не престъпление. А да изментиш някой друг за 2 лв - супер постижение.

Примери бол:
                      - ако в зап.европа видят някой да пресича на червено, освен че го гледат на кръв, веднага вадят телефоните и снимат - след тва звънят на Police (виждал съм го лайв). В БГ всички ще тръгнат купом след "престъпника" да не се минат за 10 сек.
                      - ако в зап.европа видят кола с изтекли номера на улицата, веднага викат ченгетата все едно са видяли НЛО (случвало ми се е). В бг всеки ще пита - "как става номера?", за да спести 10 лв. и да не се мине
                      - ако в зап.европа банкомат почне да пуска 2-но кеш, веднага ще се получат 30 сигнала за 10 мин. В бг ще се нареди целият град да тегли пари (news.bg)

Много селски тарикати забравят, че в държавата, в която пикаят и им вирее косматият задник, също живеят децата им, а след време евентуално и внуците им, които не е задължително да са дребни сметкаджии като тях, а имат право на бъдеще. На своето бъдеще, което собствените им дърти, потни и смърдящи на кисело зеле соц. отрепки ограбват.

Коментар

• Първоначално изпратено от КомБат

mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзов
                          Goro
                          прави впечетление това в посоката на развитие на САЩ :
                          - толерират се отрицателните и негативните черти на човешкия характер
                          - добрите дела на тази държава са капка мед в кацата с лай.а спрямо лошите( самата каца )
                          - с ролята на световен сраж не се ли преиграва???
                          - образуванието им (началното) им не струва
                          - здравеопазването и социалната им политика не струват
                          - последните албуми на металика не струват
                          и твоето образование не струва, щото май на раменете имаш образувание, а не глава. джъст кидин'

Коментар

• Ако Ford заместят GM в Dow - дали нема да им подскокнат акциите, както говори Асен?!?
                            The problem with my trading is usually somewhere between my keyboard and my chair...

Коментар

• Първоначално изпратено от КомБат

Много ще ни разстроиш, сакън нидей ни напуска. bsp2010 ви каза ного истини, ама не ви изнася.

Коментар

• Ако модераторът си позволи да ми изтрие трети пост, забравям за този форум.

Коментар

Working...
                                X