IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приз за инвестиционна мисъл

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• до автора на темата - Кога ще се обяви крайното класиране и победителя?
    Каква е наградата, освен признанието и славата?

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
      Първоначално изпратено от B.Graham
      Първоначално изпратено от Nikola
      А какво е:
      споменЪ - Откритието за " пазарната капитализация на физическите лица-без значение със акции или без".
      Беше обяснявал как се смята пазарна капитализация и добави, че така се прави без значение дали е ю.л. или ф.л. и без значение с акции или без
      Шегувал се е нещо. Това не може да е истина.
      Мързи ме да му търся поста.Съвсем сериозно го беше написал.Аз го иронизирах в поне 10 поста а той се правеше на ударен.
      така го изтормозихте човека, че се отрече от интересния си ник... калпазани!
      Вече е с "бичия" си ник.
      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
        А какво е:
        споменЪ - Откритието за " пазарната капитализация на физическите лица-без значение със акции или без".
        Беше обяснявал как се смята пазарна капитализация и добави, че така се прави без значение дали е ю.л. или ф.л. и без значение с акции или без
        Мързи ме да му търся поста.Съвсем сериозно го беше написал.Аз го иронизирах в поне 10 поста а той се правеше на ударен.
        така го изтормозихте човека, че се отрече от интересния си ник... калпазани!

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
          Днес имаме допълнителни пояснения към теоремата на един от водачите сред номинираните:

Че предприятието е в несъстоятелност вече почти 2 г. с задната дата, това никой не го отрича, че работа няма също е ясно. Също така, че перспективи няма поради ред фактори, също е ясно: замърсяване, няма очистващи инсталации, не покрива почти никакви критерии за екологичност, и т.н. При новите ниски цени на желязото, сигурно трудно се покриват и разходите за трянаспорт, лихвите по дълговете, и т.н. Но това се отнася за предприятието.
          А цената за която говориш е цената на акцията. Повечето хора още не могат да направят нужната разлика между тези две неща, която съществува у нас. Акцията е това което се търгува на фондовия пазар, цената ѝ зависи от това колко е харесвана от хората, и доколко хората вярват в нейното бъдеще, от това как се движат цените на другите акции, а и не на последно място от това колко пари следва да бъдат инвестирани и излизат на фондовия пазар. Изобщо, движението на цената на акцията зависи от много неща, а не само от развитието на предприятието. Дори в момента лошото представяне на предприятието само дърпа цената на акцията назад, така че колкото по-бързо съда реши за закриването на предприятието след проточилата се вече почти 2г. несъстоятелност, толкова по-добре за акцията.
          Защото след като акцията стане вече свободна и необвързана с предприятието, ние ще можем да си я търгуваме свободно.
          Всеки ще купува на цена която иска, така че днес може да купя на 5лв., ти утре да ми я купиш на 10лв. и да препродадеш примерно на 20лв. Ако има много свободни пари за инвестиране, дори няма да има ограничение на ръст на цената, всеки ще дава все повече и повече и цената ще расте.
          Не е препоръка.
          Every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

• Първоначално изпратено от Minavast
            Когато някоя мисъл ни "шокира"...трябва да сме предпазливи.Може да грешим,или да не усещаме танца на банкнотите;-)))Да се опитаме да разберем Каро-той е човекът на "Сегашното време"Казал го е- " Ако има много свободни пари за инвестиране, дори няма да има ограничение на ръст на цената, всеки ще дава все повече и повече и цената ще расте. Не е препоръка." А тук вече стигаме до въпроса:Не е ли Каро пророка на ФЕД и глобализма?
            хахаха
            Той е!

Коментар

• Когато някоя мисъл ни "шокира"...трябва да сме предпазливи.Може да грешим,или да не усещаме танца на банкнотите;-)))Да се опитаме да разберем Каро-той е човекът на "Сегашното време"Казал го е- " Ако има много свободни пари за инвестиране, дори няма да има ограничение на ръст на цената, всеки ще дава все повече и повече и цената ще расте. Не е препоръка." А тук вече стигаме до въпроса:Не е ли Каро пророка на ФЕД и глобализма?

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                А какво е:
                Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                  А какво е:

Коментар

• Първоначално изпратено от investment
                    Може ли линкове към мислите?
                    Днес имаме допълнителни пояснения към теоремата на един от водачите сред номинираните:

Че предприятието е в несъстоятелност вече почти 2 г. с задната дата, това никой не го отрича, че работа няма също е ясно. Също така, че перспективи няма поради ред фактори, също е ясно: замърсяване, няма очистващи инсталации, не покрива почти никакви критерии за екологичност, и т.н. При новите ниски цени на желязото, сигурно трудно се покриват и разходите за трянаспорт, лихвите по дълговете, и т.н. Но това се отнася за предприятието.
                    А цената за която говориш е цената на акцията. Повечето хора още не могат да направят нужната разлика между тези две неща, която съществува у нас. Акцията е това което се търгува на фондовия пазар, цената ѝ зависи от това колко е харесвана от хората, и доколко хората вярват в нейното бъдеще, от това как се движат цените на другите акции, а и не на последно място от това колко пари следва да бъдат инвестирани и излизат на фондовия пазар. Изобщо, движението на цената на акцията зависи от много неща, а не само от развитието на предприятието. Дори в момента лошото представяне на предприятието само дърпа цената на акцията назад, така че колкото по-бързо съда реши за закриването на предприятието след проточилата се вече почти 2г. несъстоятелност, толкова по-добре за акцията.
                    Защото след като акцията стане вече свободна и необвързана с предприятието, ние ще можем да си я търгуваме свободно.
                    Всеки ще купува на цена която иска, така че днес може да купя на 5лв., ти утре да ми я купиш на 10лв. и да препродадеш примерно на 20лв. Ако има много свободни пари за инвестиране, дори няма да има ограничение на ръст на цената, всеки ще дава все повече и повече и цената ще расте.
                    Не е препоръка.
                    П.П. Отвори темата Политика и прочети всички мнения на Radoslava (БСП-младежи) и Ravon (ДПС-младежи) ...

8)

Коментар

• Може ли линкове към мислите?

Коментар

А какво е:
                        Life won't wait for you.

Коментар

А какво е:
                          Добре, че големото куче е физическо не-"лице" /нали е куче/ и така поне въпроса за собствената му капитализация не е меродавен. Значи оказа се, че Има човек - има проблем /евентуално с капитализацията/, но, има куче - нема проблем

Коментар

• А какво е:

Коментар

• Първоначално изпратено от ЛЕКС

От позиция на времето, мога да добавя, че в голяма степен написаното от мен по-горе не се отнася за ПК. Малко му е арогантен стила и стремежа да сравнява прогнозите си с успеваемостта на тези за времето...., но след тренировки, упражнения и ....време, прецизността ще се подобри още....
                              Трибуната е важна, но и форума на Инвестора е .... институция, независимо дали на някой му се иска това... Факт.
                              Е, да - спад с 300 % на имотите също е заслуга на ПК наред с натрупана 45 % инфлация за годината - може би смяташ, че с тренировки и упражнения ще се научи поне да смята проценти. Дано си прав......

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                                Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                                Първоначално изпратено от ЛЕКС
                                Първоначално изпратено от wannarock
                                Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                                Моля журналистите от Инвестор.бг да вземат интервю с победителя за да "попиеме" и ние от вселенската мъдрост.
                                Гласувам за себе си най-вече за да се изкефя как някоя куха лейка от Инвестора ще дойде да ми вземе интервю.....в телевизията.....това ще да е по хубаво и от секса........
                                Инвестор.бг те толерира достатъчно и не е коректно да обиждаш работещите в медията
                                Много правилна бележка.
                                А и всички знаем и сме принудени да търпим всякакви новоизлюпени журналистчета, но с огромни претенции ... в повечето случаи с минимално или никакво покритие, упражняващи се над аудиторията.
                                Някои след две предавания и половина или няколко дописки, се изживяват за анализатори от световно значение.
                                По-спокойно! Тези които са съвременници на криза като настоящата гонят стоте години/1929 г./ Така че реален опит с криза от такъв мащаб няма практически никой.
                                Но пък някои я надушиха тази криза още през август 2007г.!
                                И да ти кажа не съм журналист а финансов анализатор.И да ти кажа успеваемостта на анализите и прогнозите ми е около 80%.И пак да ти кажа ама въобще не ми пука кой какво си мисли.И да му кажа на wannarock , този сайт за да е това което е си мисля че имам голям принос,колкото и това да не им харесва на "толерантните" хора от Инвестора.И само да му кажа,че темата създадена от мен на 19.02.2001г - Валутна Търговия - ФОРЕКС е недостижима по постове (освен тези които вижда има още 300 000 в архив) и именно тя направи този сайт известен.И..............абе какво да ви обяснявам.............

дори и да имаш някакви заслуги, това не ти дава право да обиждаш когото и да било
                                От позиция на времето, мога да добавя, че в голяма степен написаното от мен по-горе не се отнася за ПК. Малко му е арогантен стила и стремежа да сравнява прогнозите си с успеваемостта на тези за времето...., но след тренировки, упражнения и ....време, прецизността ще се подобри още....
                                Трибуната е важна, но и форума на Инвестора е .... институция, независимо дали на някой му се иска това... Факт.

Коментар

Working...
                                X