Още някои хора събират кредити от фалирали банки....Този път може би няма да има в толкова масови фалити! Но човек не знае! Номерът с лечението в чужбина минава!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво се случва при фалит на банка?
Collapse
X
-
Re: Какво се случва при фалит на банка?
Първоначално изпратено от karakondjulПървоначално изпратено от rexАко банката изпадне в несъстоятелност кредитите ти стават предсрочно изискуеми т.е. дължиш цялата сума, накуп и веднага.
Чл. 268. (1) Ликвидаторите са длъжни да довършат текущите сделки, да съберат вземанията, да превърнат останалото имущество в пари и да удовлетворят кредиторите...
Така или иначе, дребният длъжник няма да се отърве.
А колкото до фалитите на банки - естествено, че все някога ще има. Те в САЩ и Великобритания фалират, че тук ли няма?
Коментар
-
Първоначално изпратено от karakondjulПървоначално изпратено от IVO_Всеки е роб на нещо ! За съжаление ! Един на чашката , друг на дрога , трети на жена , ... на принципи , ....норми , .....предрасъдъци !
Не познавам напълно свободен човек ! Жалко , но е така!
Ето идва лятото - ще е голяма жега - е някой би ли си позволил да
ходи гол в центъра на София ?? Това е положението !
Тоест, аналогията с чашката е уместна дотолкова доколкото ти помага да си успокоиш съзнанието.
напълно свободен човек с пример от един велик филм !
Филма се казва "Жега" с Робърт Де Ниро и Ал Пачино ! Там имаше един велик лаф - цитирам по памет : Човек трябва да се отърве от всичко само за 30 секунди, след като усети жегата зад ъгъла!
Помисли си дали познаваш човек , който би зарязал всичко за 30 с. , ама всичко !
Коментар
-
Първоначално изпратено от growthПървоначално изпратено от IVO_При така ширещата се глобална финансова криза , която тепърва ще
се засили в България е нормално да се очаква срив във банковата система и фалити на банки ! Не че някой го иска , но такива са неумолимите закони на живота ! Тъй като като всеки нормален човек изплащам кредит и имам кредитни карти , ми е интересно какво ме очаква , ако моята обслужваща банка е между фалиралите ?
Повод за радост или тъжен помен ?
... Виж информацията, която публикува БНБ и тогава се изказвай. Там ще видиш много добри числа, числа който говорят за всичко друго, но не и за очаквани фалити. Между другото постингат ти е много опасен, аз бих се въздържал от подобни коментари.
Разбира се говоря за сектора като цяло, не за отделен случай.
Не е препоръка, просто мнение...
Неконсолидираната печалба на БАКБ с ръст от 34% към края на март
Коментар
-
Първоначално изпратено от karakondjulПървоначално изпратено от IVO_Има вероятност за срив на лева спрямо еврото и понеже дълговете ми са в лева .....но тогава дали някой ще ми плаща заплата ? Мисля , че
ще се повтори сценария от 1996-началото на 1997 г. Това е стар трик на мафията ! Повече ме е страх да говоря , че много се стреля по улиците !!!
Те затова са те карали да се подпишеш на техният договор, плащаш си при новият курс при новата лихва на новия си Господар и внимаваш да не сбъркаш, че става още по-лошо.
Ако е необходимо, че подкупят политици за да направят законите така, че да си вземат парите. Няма и капка надежда да се отървеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IVO_Всеки е роб на нещо ! За съжаление ! Един на чашката , друг на дрога , трети на жена , ... на принципи , ....норми , .....предрасъдъци !
Тоест, аналогията с чашката е уместна дотолкова доколкото ти помага да си успокоиш съзнанието.
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от IVO_Има вероятност за срив на лева спрямо еврото и понеже дълговете ми са в лева .....но тогава дали някой ще ми плаща заплата ? Мисля , че
ще се повтори сценария от 1996-началото на 1997 г. Това е стар трик на мафията ! Повече ме е страх да говоря , че много се стреля по улиците !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от IVO_При така ширещата се глобална финансова криза , която тепърва ще
се засили в България е нормално да се очаква срив във банковата система и фалити на банки ! Не че някой го иска , но такива са неумолимите закони на живота ! Тъй като като всеки нормален човек изплащам кредит и имам кредитни карти , ми е интересно какво ме очаква , ако моята обслужваща банка е между фалиралите ?
Честно - защо не си направите няколко теми - Апокалипсиса идва, Метеорит ще удари земята, Задава се глад, ще бягаме ли при Чавес ... и все в тоя стил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IVO_При така ширещата се глобална финансова криза , която тепърва ще
... Виж информацията, която публикува БНБ и тогава се изказвай. Там ще видиш много добри числа, числа който говорят за всичко друго, но не и за очаквани фалити. Между другото постингат ти е много опасен, аз бих се въздържал от подобни коментари.
Разбира се говоря за сектора като цяло, не за отделен случай.
Не е препоръка, просто мнение...
Неконсолидираната печалба на БАКБ с ръст от 34% към края на март
Коментар
-
Първоначално изпратено от karakondjulПървоначално изпратено от IVO_като всеки нормален човек кредит и кредитни карти
Първоначално изпратено от IVO_Повод за радост или тъжен помен ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IVO_Има вероятност за срив на лева спрямо еврото и понеже дълговете ми са в лева .....но тогава дали някой ще ми плаща заплата ? Мисля , че
Те затова са те карали да се подпишеш на техният договор, плащаш си при новият курс при новата лихва на новия си Господар и внимаваш да не сбъркаш, че става още по-лошо.
Ако е необходимо, че подкупят политици за да направят законите така, че да си вземат парите. Няма и капка надежда да се отървеш.
Коментар
-
Ако имаш депозити над гарантирания максимум наблягаш на пиенето на хладни течности и се жалваш на най-близкия духовник от арменски произход.
За справка: последния случай на фалирала банка, ако не се лъжа беше 2005г. - МБТР на братя Боневи.
Коментар
Коментар