IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Г-н Петров,
    Някой да Ви е казвал, че няма икономически растеж, без инфлация?

P.S. Препоръчайте видеото на проф. Юлиан Вучков. Сигурен съм, че ще му хареса и ще Ви покани за гост в невероятно универсалното си предаване "Размисли и страсти". Ще си допаднете.

Коментар

• Франки, това са теории от много минало време. Опитай днес с евтина национална валута да увеличиш износа на стоки, които са произведени от вносни суровини!!! Не виждам как ще стане - икономиката днес е много по различна от тази през 20-те години на миналия век, когато са писани подобни теории, които тогава са били актуални!!!

Апропо Франк, ти ще бъдеш ли склонен при поевтиняване на националната валута да запазиш старото си ниво на заплащане???

Коментар

• Първоначално изпратено от kmpetrov
        Доктората ми е от Оhio State University, 1995-1999.
        знам ги тез. ако докажеш, че си работил в сферата и имаш опит определени години, срещу определена сума ти издават такива тапийки.

пропуск в американското законодателство

Коментар

• Az lichno ne sam mnogo suglasen s chernogledata prognoza na kmpetrov.

Hapcho, po princip, kogato nacionalnata valuta e evtina iznosut e po- konkurentnosposoben, koeto ot svoq strana ste dovede do uvelichavane na Exports ...etc.

Spored men obache valutniqt bord e mnogo podhodqst i nuzen na tozi etap ot razvitieto ni ...

Коментар

• добре де, защо говори за процента на външния дълг от БВП като определящ за проблемна задлъжнялост.
            Определящ е процента на лихвата, която се плаща спрямо валутните постъпления на страната първо!

а защо говори за печатането на пари, без да споменава колко е покритието на левовете от валутния резерв - 180% по последни данни.

човека да не си мисли, че ще му дигнат заплатата като си прави реклама тука

Коментар

• Доктората ми е от Оhio State University, 1995-1999.

Коментар

• Продължавам да се чудя как такива светила в света на икономиката и финансите, които толкова са наясно с циклите, инфлацията, цените на петрола, имотите и т.н. продължават да си преподават в университети и университетчета, а не приложат "уникалните" си теоретични познания в практиката и не са мултимилионери поне ? Вместо това те горките с по една плетена жилетчица се записват пред камерката си и леят ли леят знанията си - апропо натрупани от дебелите книги написани преди 20-30-40 години . Г-н Петров, понеже не съм такъв блестящ макроикономист като Вас, обяснете как точно, един евтин лев би спомогнал за преодоляването на външнотърговския дефицит???

Коментар

• Re: 15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката

Първоначално изпратено от kmpetrov
                  Не съм публикувал от години, но вече не издържам когато нашите икономисти подължават да ви сервират небивалици и измислени теории за истинското състояние на икономиката ни. Публикувал съм кратко видео:

http://video.google.com/videoplay?do...06381615&hl=en
                  minuti za reklama :-)
                  Guruto kazva kakuv apokalipsis ni o4akva.
                  kriite se pod diu6ecite i si prodavaite apartamentite, akciite i obru6taite vsi4ko v ?.
                  VEDNAGA
                  aman ot psevdorazbira4i

Коментар

• С други думи твърдите, че печатницата работи на пълни обороти, инфлацията ще продължава все така да галопира, спекулативния балон при недвижимите имоти ще се спука, а валутния борд ще се срине. Търговския ни дефицит се дължи на надценеността на лева - с други думи ако лева беше евтин, нямаше да имаме външнотърговски дефицит (аман от учебникарски теории нямащи нищо общо се реалността) ??? Всъщност дали някой е изследвал на какво по точно се дължи този дефицит??? Дали случайно не се дължи на значителния внос на машини, съоръжения и т.н - т.е на стоки с инвестиционно предназначение???

П.С - Що се отнася до печатането на пари - изпадате в явно противоречие!!! Първо казвате, че в условията на Валутен борд необезпечени с евро левове не се емитират. После допълвате, че новите банкноти които се печатали били най-често двадесетолевки, тъй като така най-малко се забелязвало от населението . В крайна сметка, след като всички левове в обръщение са покрити с еврови резерви къде е проблема с разбирането ???

Нека апокалипсиса започне сега, нека цените на имотите паднат сега - до 100 евро макс. Нека фиксирания курс се промени още сега. Апропо г-н Петров, колко е реалния курс на лева спрямо еврото в момента - според вас разбира се ?

Коментар

• Г-н Петров,

Да бяхте казали от къде ви е Ph.D., а не къде и какво преподавате. Казвам го, тъй като за мен половината ви твърдения са абсолютно голословни и в главата ви е пълна каша. Мога да ги оборвам едно по едно, но не смятам, че си заслужава, тъй като нямате вид на човек, който търпи на критика, т.е. ще си е чиста загуба на време...

За други естествено сте прав, но не сте открили топлата вода - те са ясни на всеки що годе добре образован икономист (т.е. примерно завършил в всеки качествен университет извън БГ). Но имам усещането, че търсите по-скоро популистки форум за изява, отколкото да сте движен от желание за отваряне на очите на околните.

А и последно - оставам с впечатление, че всичките ви твърдения се базират на исторически статистически данни, само че пропускате, че ЕС няма еквивалент в човешката история и е смешно да стъпвате например на сравнения с Tiger Economies of SE Asia или държави в латинска америка в определени периоди на миналия век, спрямо реалността в България, без corresponding adjustments of the expectations. Със здраве и успех с апокалипсиса!

П.С. Предвид прогнозите ви за oil prices, защо не се заиграете на фючърси, до 2-3-5 години ще сте много, много богат човек...

Коментар

• 15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката

Не съм публикувал от години, но вече не издържам когато нашите икономисти подължават да ви сервират небивалици и измислени теории за истинското състояние на икономиката ни. Публикувал съм кратко видео:

http://video.google.com/videoplay?do...06381615&hl=en
                      Working...
                      X