IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• zaho,добри въпроси поставяш.
    Според мен,ако наистина е убеден в прогнозата си,и заства зад нея на 100%,то г-н Петров няма апратамент(продал го е,защото очаква всеки момент цената да се срине и да си го купи обратно на двойно по-ниска цена) и живее под наем.
    Също така,г-н Петров е продал всичките си акции на БФБ(доколкото ги е имал преди това) и очаква да си купи отново на двойно по-ниски цени.
    Също така,г-н Петров не разполага с левове,всичко е обменено....вероятно в злато или в CHF.
    Ако пък горните условия не са изпълнени,то дори и г-н Петров не вярва на своята си теория,а пък какво остава за нас,простосмъртните....

Г-н Петров,виждам,че явно сте загрижен за сътоянието на българската икономика.Като един толкова голям капацитет в областта на икономическите науки,и човек отговорен,бих ви4 отправил следното предизвикателство.
    Предполагам,че повечето участници в този форум биха искали да научат от вас,какво предлагате.
    Все пак,мисля,че когато човек има позиция,то той би трябвало да я отстоява.А отстояването и минава през това,да предложите мерки,в краткосрочен и дългосрочен план,с които икономиката на България(поне според вас) ще започне да се движи в правилната посока(пак,поне според вас)
    Предполагам,че това ще доведе до една наистина стойностна дискусия с възможност за изваждане на изводи на участващите в нея.

Коментар

• interesno mi e kak taka ni6to vjarno i pozitivno ne vidjahte g-n Petrov?
      utre ve4e si predstavjam zagalavie v Investor, posle "Dnevnik", interview v SKAT......
      "Petrov vs Ore6arski- 1vi rund"
      "Iztukant BG ikonomist se protivopostavja otkrito....."
      "Ide li krajat spored g-nPetrov?"

Edin vupros- g-n Petrov vie imate li akcii na BFB?
      ili ne vi stiska?

sorry za tona , no takiva ednostran4ivi filosofstvania me vbesjavat.

Коментар

• Re: За жилищния балон

Първоначално изпратено от nacheff
        Първоначално изпратено от kork

пс
        Все пак адмирации,че решихте да пишете и с истинското си име
        Тук имаш сериозно попадение! Това показва кураж, който аз и ти нямаме !
        nacheff,прав си,нямаме,но си мисля,че си изпуснал главната идея на това изречение....

поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от Dundo1
          Zaho na vtoro mqsto taka mi otgovarq6kakvo trqbva da zna4i tova mnogoto4ie
          4e sum suglasen s tova koeto kazva6.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minavast
            Общ фонд ли имате?Или кризата е вече в разгара си;-)))))?
            http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=408866 от Нуриел Рубини* [478 прочитания]

днес, 16:29 "Крахът на световната икономика е неизбежен"
            kmpetrov

Пуснато на: 18 Дек 2007 16:51 Заглавие: 15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката
            САЩ след като "национализира" златния стандарт в седемдесетте,успя да деморализира и "купи"СССР,но не и да го ликвидира, поради това "глобализация" на главните валути вече е невъзможна.Важно е кой сте се паникьоса пръв .Предполам и за това прекалено "блестиасти" мнения не се приемат .Нямаме право да се паникьосваме;-))))Балканджии сме!Подскажи нещо кoнструктивнo?

Коментар

Първоначално изпратено от kmpetrov
              Виждам се оформя консенсус, че още през 2004 година съм сгрешил с с прогнозата си за спукването на жилищния балон. Очевидно никой не е прочел внимателно че прогнозата ми беше за спукване през 2007-2008. (Все пак, едва ли някой ще оспори че това вече се случи за Черноморските и ваканционните имоти)
              Аз прочетох статията ви и прави интересно четиво. Като цяло вие extrapulate-вате от други страни и други периоди. Все пак доста време е минало, нямате ли някакви други данни за българският пазар? И вторият ми въпрос, ок ако сте прав, how do you profit from the coming disaster?

Коментар

Първоначално изпратено от kork

пс
                Тук имаш сериозно попадение! Това показва кураж, който аз и ти нямаме !

Коментар

Първоначално изпратено от kmpetrov
                  Виждам се оформя консенсус, че още през 2004 година съм сгрешил с с прогнозата си за спукването на жилищния балон. Очевидно никой не е прочел внимателно че прогнозата ми беше за спукване през 2007-2008. (Все пак, едва ли някой ще оспори че това вече се случи за Черноморските и ваканционните имоти)
                  Друг консенсус се оформя....но това май не е толкова важно за вас,г-н Петров

пс

Коментар

• Общ фонд ли имате?Или кризата е вече в разгара си;-)))))?
                    http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=408866 от Нуриел Рубини* [478 прочитания]

днес, 16:29 "Крахът на световната икономика е неизбежен"
                    kmpetrov

Пуснато на: 18 Дек 2007 16:51 Заглавие: 15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката

Коментар

• За жилищния балон

Коментар

• Re: .

Явно zlak дори не си е направил усилието да отовори статията за Китайската депресия, иначе щеше да види че прогнозата е за 2008-2009 година.

Първоначално изпратено от zlak
                        ... Гледам писал за великата Китайска депресия още 2004 всеки знае китайците каква криза изпитаха изпитват и ще .....

Коментар

• .

Олицетворение на нашето образование. Какво повеча да добавя. Гледам писал за великата Китайска депресия още 2004 всеки знае китайците каква криза изпитаха изпитват и ще ....... Пише за жилищата пак 2004 също нищо не е познал.
                          Това е от приятелите на Facts.
                          Не е препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• Професор Петров,

Респект!
                            Появяването Ви по Ваша инициатива пред тази аудитория, което неизбежно би донесло лесни за прогнозиране негативни изживявания, подсказва убедително, че сте мотивиран от дълбока и сериозна загриженост и не се притеснявате да изразите смело убежденията си.

Приемам цялостната картина, която сте представили. Разликите в някои детайли са естествени и категорично не е наложително да бъдат коментирани.

Ако сте пропуснал наистина мита за огромния внос на оборудване и технологии, бих предложил да го развиете допълнително, при което не е задължително да се изхожда от данните, базирани на официалните осчетоводявания. Там изобилства от лошо прикрити опити за скриване на възнаграждения и комисиони (под формата завишени цени, внос на софтуер, консултански услуги и подобни), които се връщат обратно при първоначалния източник на ресурса.

С почит !

Коментар

• Zaho na vtoro mqsto taka mi otgovarq6kakvo trqbva da zna4i tova mnogoto4ie

Коментар

• Поздравления към Проф Петров за смелостта да бъде политически-некоректен

Професор Петров, не Ви е за първи път, спомням си отлично статията за истинките причини за инвазията над Ирак! Радвам се за възможността да мога да Ви благодаря лично за щедростта!

Коментар

Working...
                                X