Защо имам досадното чувство че и болшинството от нашите финансови спецове на държавни служби са направили своите "удари" предимно благодарение на вътрешна информация, а не на добри прогнози относно пазара?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kmpetrovEdin vupros- g-n Petrov vie imate li akcii na BFB?
ili ne vi stiska?
OK, Full Disclosure: Нямам нито дълги, нито къси позиции на БФБ, нито съм имал някога. Имам от 5 години единствено и само дълги позиции в precious metals + commodities. Затова мога да си позволя да изказвам независими позиции от свое име.
Софикс се увеличи с 1900%, но освен това имаше много възможности за печалба с компенсаторки и IPO-та http://www.investor.bg/?cat=35&period=6&order=1
Ако не сте упели да предвидите този бум на капиталовия пазар как да повярваме на всичките други ваши прогнози?
Коментар
-
;-) След като се е набълбукал във вихъра на Дот.Кома е решил, че ще бъде по-успешен като Нострадамус на Балона.
:-)
Първоначално изпратено от korkПървоначално изпратено от kmpetrovEdin vupros- g-n Petrov vie imate li akcii na BFB?
ili ne vi stiska?
OK, Full Disclosure: Нямам нито дълги, нито къси позиции на БФБ, нито съм имал някога. Имам от 5 години единствено и само дълги позиции в precious metals + commodities. Затова мога да си позволя да изказвам независими позиции от свое име.
За практиците и играчите на борсата, които се обичат да се заяждат: Имал съм портфейл от акции и опции още 1998 год. Бил съм 1999-2000 и day trader. Играл съм доста на фючърсните борси от 2002-2006. Бил съм вихъра на dot.com балона и знам доста добре какво е спекулативен балон..., както на акции, така и на жилища. Обаче нямам желание да се отклонявам на тази тема.
Мисля,че това изречение дава една добра и основателна причина за начина ви на мислене г-н Петров.
Не е добре,че позволявате на личните ви загуби да влияят на професионалзма ви,но пък от друга страна ми е ясно,че всички ние преди всичко сме човешки същества,изтъкани от различни срасти и несъвършенства,оттам и невъзможността да сме напълно обективни е реалност а не фикция.
Пожелавам ви повече сполуки в бъдещите инвестиции
пс
Дали пък не сте предвидили и dot.com балона в някой статия......
Ама всъщност не сте,нали сте били активен участник в същия.....изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kmpetrovEdin vupros- g-n Petrov vie imate li akcii na BFB?
ili ne vi stiska?
За практиците и играчите на борсата, които се обичат да се заяждат: Имал съм портфейл от акции и опции още 1998 год. Бил съм 1999-2000 и day trader. Играл съм доста на фючърсните борси от 2002-2006. Бил съм вихъра на dot.com балона и знам доста добре какво е спекулативен балон..., както на акции, така и на жилища. Обаче нямам желание да се отклонявам на тази тема.
Мисля,че това изречение дава една добра и основателна причина за начина ви на мислене г-н Петров.
Не е добре,че позволявате на личните ви загуби да влияят на професионалзма ви,но пък от друга страна ми е ясно,че всички ние преди всичко сме човешки същества,изтъкани от различни срасти и несъвършенства,оттам и невъзможността да сме напълно обективни е реалност а не фикция.
Пожелавам ви повече сполуки в бъдещите инвестиции
пс
Дали пък не сте предвидили и dot.com балона в някой статия......
Ама всъщност не сте,нали сте били активен участник в същия.....
Коментар
-
ili ne vi stiska?
ostava da otgovorite na kork.
za mene 4ovek koito e predimno teoretik v momenta,
i ne predlaga ni6to konstruktivno
moje da kaje kakvoto si iska.
Коментар
-
Re: За жилищния балон
Първоначално изпратено от nacheffПървоначално изпратено от kork[
nacheff,прав си,нямаме,но си мисля,че си изпуснал главната идея на това изречение....
поздрави
Хора сме, правим грешки, пропускаме! Понякога и не разбираме.
Тук, всъщност, грешка трудно можеше да стане и то по простата причина, че в прав текст подозраш К. Петров в писане под втори таен ник и очакваше да се появят дитирамби и венцехвалене.
Това е ..... Как да го кажа !? Откровено не знам.
Иначе досега много съм харесвал постовете ти :-)))
nacheff,уважението е взаимно.Може да имаме различни гледни точки по някой позиции(да речем в областта на имотите),но определено ми харесва премерения ти и точен изказ.
Нека обаче не изпадаме в положение да коментираме запетайките,а да изпускаме главното.(да,имам съмнение дали това е първият ник на г-н Петров,но това наистина не е толкова важно,никак дори)
Коментар
-
Edin vupros- g-n Petrov vie imate li akcii na BFB?
ili ne vi stiska?
Коментар
-
Imam komentar po povod statiyata na g-n Petrov.
Ne sam ubedena che tova, koeto pishe za zemedelskata zemya v BG e savsem tochno. Ot edna strana - zashtoto chuzhdi FIRMI imat pravo da ia pritezhavat. Chuzhdenzite koito kupuvat selski kashti s teren registrirat imenno firmi. A 7 godini sled nachaloto na chlenstvoto v ES grazhdanite mu shte imat pravo da pritezhavat zemya v BG, bez da registrirat firmi. Ot druga, zashtoto poradi promenite v klimata i uvelichenite zeni na hranata, zemedelieto pridobiva nov status. Statiyata e pisana predi tazi tema da nashumi.
Za zhilishtnite imoti nyamam komentar.Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
Edin vupros- g-n Petrov vie imate li akcii na BFB?
ili ne vi stiska?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kork[
nacheff,прав си,нямаме,но си мисля,че си изпуснал главната идея на това изречение....
поздрави
Хора сме, правим грешки, пропускаме! Понякога и не разбираме.
Тук, всъщност, грешка трудно можеше да стане и то по простата причина, че в прав текст подозраш К. Петров в писане под втори таен ник и очакваше да се появят дитирамби и венцехвалене.
Това е ..... Как да го кажа !? Откровено не знам.
Иначе досега много съм харесвал постовете ти :-)))
Коментар
-
Господин професоре, вържете кукувицата! :-) :-)
Случи че, но с балтиморските такива :-)
Аз какво съм виновен, че разни черньовци на социални помощи в Щатите взимали ипотеки, които нямали намерение да плащат, а?
Първоначално изпратено от kmpetrovВиждам се оформя консенсус, че още през 2004 година съм сгрешил с с прогнозата си за спукването на жилищния балон. Очевидно никой не е прочел внимателно че прогнозата ми беше за спукване през 2007-2008. (Все пак, едва ли някой ще оспори че това вече се случи за Черноморските и ваканционните имоти)изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
Коментар
Коментар