IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Защо имам досадното чувство че и болшинството от нашите финансови спецове на държавни служби са направили своите "удари" предимно благодарение на вътрешна информация, а не на добри прогнози относно пазара?

Коментар

• Първоначално изпратено от kmpetrov
      Edin vupros- g-n Petrov vie imate li akcii na BFB?
      ili ne vi stiska?

OK, Full Disclosure: Нямам нито дълги, нито къси позиции на БФБ, нито съм имал някога. Имам от 5 години единствено и само дълги позиции в precious metals + commodities. Затова мога да си позволя да изказвам независими позиции от свое име.
      Г-н Петров, аз не бих се хвалил с това, че като икономист имаш претенциите да познава българската икономика и процесите в нея сте пропуснали възможноста да спечелите 2-3000% през последните 5-6 години!

Софикс се увеличи с 1900%, но освен това имаше много възможности за печалба с компенсаторки и IPO-та http://www.investor.bg/?cat=35&period=6&order=1

Ако не сте упели да предвидите този бум на капиталовия пазар как да повярваме на всичките други ваши прогнози?

Коментар

• .................

Коментар

• ;-) След като се е набълбукал във вихъра на Дот.Кома е решил, че ще бъде по-успешен като Нострадамус на Балона.
          :-)

Първоначално изпратено от kork
          Първоначално изпратено от kmpetrov
          ili ne vi stiska?

OK, Full Disclosure: Нямам нито дълги, нито къси позиции на БФБ, нито съм имал някога. Имам от 5 години единствено и само дълги позиции в precious metals + commodities. Затова мога да си позволя да изказвам независими позиции от свое име.

За практиците и играчите на борсата, които се обичат да се заяждат: Имал съм портфейл от акции и опции още 1998 год. Бил съм 1999-2000 и day trader. Играл съм доста на фючърсните борси от 2002-2006. Бил съм вихъра на dot.com балона и знам доста добре какво е спекулативен балон..., както на акции, така и на жилища. Обаче нямам желание да се отклонявам на тази тема.

Мисля,че това изречение дава една добра и основателна причина за начина ви на мислене г-н Петров.

Не е добре,че позволявате на личните ви загуби да влияят на професионалзма ви,но пък от друга страна ми е ясно,че всички ние преди всичко сме човешки същества,изтъкани от различни срасти и несъвършенства,оттам и невъзможността да сме напълно обективни е реалност а не фикция.

Пожелавам ви повече сполуки в бъдещите инвестиции

пс
          Дали пък не сте предвидили и dot.com балона в някой статия......
          Ама всъщност не сте,нали сте били активен участник в същия.....
          изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

ili ne vi stiska?

За практиците и играчите на борсата, които се обичат да се заяждат: Имал съм портфейл от акции и опции още 1998 год. Бил съм 1999-2000 и day trader. Играл съм доста на фючърсните борси от 2002-2006. Бил съм вихъра на dot.com балона и знам доста добре какво е спекулативен балон..., както на акции, така и на жилища. Обаче нямам желание да се отклонявам на тази тема.

Мисля,че това изречение дава една добра и основателна причина за начина ви на мислене г-н Петров.

Не е добре,че позволявате на личните ви загуби да влияят на професионалзма ви,но пък от друга страна ми е ясно,че всички ние преди всичко сме човешки същества,изтъкани от различни срасти и несъвършенства,оттам и невъзможността да сме напълно обективни е реалност а не фикция.

Пожелавам ви повече сполуки в бъдещите инвестиции

пс
            Дали пък не сте предвидили и dot.com балона в някой статия......
            Ама всъщност не сте,нали сте били активен участник в същия.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
              Първоначално изпратено от zaho
              ... i ne predlaga ni6to konstruktivno...
              Очеизвадно е, че konstruktivno-то нещоказване в този форум може да е само "ъп-ъп-ъп"...
              sburkal si adresa.
              down, down, down (t.e. ti i drugi) su6to ne e konstruktivno.

Коментар

• Първоначално изпратено от zaho
                ... i ne predlaga ni6to konstruktivno...
                Очеизвадно е, че konstruktivno-то нещоказване в този форум може да е само "ъп-ъп-ъп"...

Коментар

ili ne vi stiska?

ami to tova e temata.
                  ostava da otgovorite na kork.
                  za mene 4ovek koito e predimno teoretik v momenta,
                  i ne predlaga ni6to konstruktivno
                  moje da kaje kakvoto si iska.

Коментар

• Ох много се забавлявам ))
                    Заговори се пак за балони дали не ни чака сега Ебаната за жилища ))))))))))))))))))

Не е препоръка.
                    Не е препоръка.

Коментар

• Re: За жилищния балон

Първоначално изпратено от nacheff
                      [

nacheff,прав си,нямаме,но си мисля,че си изпуснал главната идея на това изречение....

поздрави
                      Kork,
                      Хора сме, правим грешки, пропускаме! Понякога и не разбираме.
                      Тук, всъщност, грешка трудно можеше да стане и то по простата причина, че в прав текст подозраш К. Петров в писане под втори таен ник и очакваше да се появят дитирамби и венцехвалене.

Това е ..... Как да го кажа !? Откровено не знам.

Иначе досега много съм харесвал постовете ти :-)))

nacheff,уважението е взаимно.Може да имаме различни гледни точки по някой позиции(да речем в областта на имотите),но определено ми харесва премерения ти и точен изказ.

Нека обаче не изпадаме в положение да коментираме запетайките,а да изпускаме главното.(да,имам съмнение дали това е първият ник на г-н Петров,но това наистина не е толкова важно,никак дори)

Коментар

• Edin vupros- g-n Petrov vie imate li akcii na BFB?
                        ili ne vi stiska?

Коментар

• Imam komentar po povod statiyata na g-n Petrov.
                          Ne sam ubedena che tova, koeto pishe za zemedelskata zemya v BG e savsem tochno. Ot edna strana - zashtoto chuzhdi FIRMI imat pravo da ia pritezhavat. Chuzhdenzite koito kupuvat selski kashti s teren registrirat imenno firmi. A 7 godini sled nachaloto na chlenstvoto v ES grazhdanite mu shte imat pravo da pritezhavat zemya v BG, bez da registrirat firmi. Ot druga, zashtoto poradi promenite v klimata i uvelichenite zeni na hranata, zemedelieto pridobiva nov status. Statiyata e pisana predi tazi tema da nashumi.
                          Za zhilishtnite imoti nyamam komentar.
                          Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Edin vupros- g-n Petrov vie imate li akcii na BFB?
                            ili ne vi stiska?

Коментар

[

nacheff,прав си,нямаме,но си мисля,че си изпуснал главната идея на това изречение....

поздрави
                              Kork,
                              Хора сме, правим грешки, пропускаме! Понякога и не разбираме.
                              Тук, всъщност, грешка трудно можеше да стане и то по простата причина, че в прав текст подозраш К. Петров в писане под втори таен ник и очакваше да се появят дитирамби и венцехвалене.

Това е ..... Как да го кажа !? Откровено не знам.

Иначе досега много съм харесвал постовете ти :-)))

Коментар

Господин професоре, вържете кукувицата! :-) :-)
                                Случи че, но с балтиморските такива :-)
                                Аз какво съм виновен, че разни черньовци на социални помощи в Щатите взимали ипотеки, които нямали намерение да плащат, а?

Първоначално изпратено от kmpetrov
                                Виждам се оформя консенсус, че още през 2004 година съм сгрешил с с прогнозата си за спукването на жилищния балон. Очевидно никой не е прочел внимателно че прогнозата ми беше за спукване през 2007-2008. (Все пак, едва ли някой ще оспори че това вече се случи за Черноморските и ваканционните имоти)
                                изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

Working...
                                X