If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката
хм...стреля се във всички посоки с идеята все едно да излезе вярно..основните акценти като че ли са
1. борда - с тези заложени резерви и с налични излишъци не виждам как ще се "срути"
2. фалити на банки също едва ли ще видим, макар че и според мен има рискове в няколко, но по-вероятно е да бъдат купени от по-големи, като пред рисковите банки обаче има и вариант - огромни печалби, защото риска има две страни...
3. правителството до 2009 няколко месеца преди изборите със сигурност няма да падне, а тогава ще го мислим
мислех да пиша до 15, но няма да е сега защото отивам към леглото лека нощ и спете спокоино . темата и интересна и предполага към коментари и гледни точки. тезите са крайни и също предполагат оглаждане , което би отхвърлило повечето, други биха предобили вероятностен характер, а някои може и да се случат, но всички заедно е абсолютно безумие и споредм мен написалият го е наясно с това аз пък имам няколко предположения защо го пише , но ще видим ..за момента посланието ме устроива защото смятам да изграждам няколко позиции )като ги дооформя ще почна да го оборвам по същество
конструктивно колега.
по т. 1 борда - ? е депозитната маса в лева и има ли покритие в евра , хипотетично ако буркан банк ни зове? ами сега- минута е много?
иначе спи спокойно - ако реши БНБ вдига МЗР на 99.99% и всичко ок ,но фракшионал банкинг ин БГ.
"Така оформилите се глобални тенденции ще повлияят директно на българската икономика и на българският инвеститор. При тези обстоятелства, нашият инвеститор трябва да се ориентира не към инвестиране в Microsoft и Dell, а в мини и рудници богати на природни залежи и селскостопанско производство. Това също така означава, че цените на енергийните ресурси ще продължават да се покачват, от което следва че инвестирането в ядрена енергетика ще бъде доходоносно. Като държава, България ще спечели много, ако успее да отприщи разрастването на Козлодуй и Белене. Те биха допринесли значително за решаването на текущите ни външнотърговски дефицити и превръщането им в излишъци."--- Tova e ot statia ot gospodin Petrov,koiato Vi preporachvam.Mnogo polezen pogled! http://www.geocities.com/petrov_kras...ntTrendsBG.htm
хм...стреля се във всички посоки с идеята все едно да излезе вярно..основните акценти като че ли са
1. борда - с тези заложени резерви и с налични излишъци не виждам как ще се "срути"
2. фалити на банки също едва ли ще видим, макар че и според мен има рискове в няколко, но по-вероятно е да бъдат купени от по-големи, като пред рисковите банки обаче има и вариант - огромни печалби, защото риска има две страни...
3. правителството до 2009 няколко месеца преди изборите със сигурност няма да падне, а тогава ще го мислим
мислех да пиша до 15, но няма да е сега защото отивам към леглото лека нощ и спете спокоино . темата и интересна и предполага към коментари и гледни точки. тезите са крайни и също предполагат оглаждане , което би отхвърлило повечето, други биха предобили вероятностен характер, а някои може и да се случат, но всички заедно е абсолютно безумие и споредм мен написалият го е наясно с това аз пък имам няколко предположения защо го пише , но ще видим ..за момента посланието ме устроива защото смятам да изграждам няколко позиции )като ги дооформя ще почна да го оборвам по същество
АфтърДарк, как си имал търпението да отговориш на....всеки "мит и легенда"))
Жалко за автора, че е започнал разбулването на тайнствеността или разбиването на ...неистините, но поне в този си материал не е стигнал далече.
"Митът за стабилността на борда - не, не е стабилен изобщо, но за това друг път" - и това е част от бройката митове...
За "падането на банките"....от коя ли ще се почне - Уникредит, Райфайзен, Юробанк....
За дълга - няма разлиак явно между публичен и частен...
За цените на петрола до 5 години - 150$ и до 10г. 200$ - хубаво, само дето не става ясно как са направени прогнозите.
Negramoten, това да не е 16 -тия мит?))
афтъра е слоооооооовоохотлив бе съни. ще те замая с думички.
иначе е литератор -- далеееееч от математикатата, че там требе да се смята.
за него ПЧИ са мааааана небесна идаааааат паричките ние само требе да ги вземаме. кой ще плаща - иси косум. като му дойде времето.
Коментар