IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Heraclitus
    Първоначално изпратено от Bobi75
    Херакле, това е ооомически форум, а не такъв за политикани!
    тука са моите уважения към тебе,

хайде отговори ми редно ли е като сме в борд - фирмата "Биндер" да получава съмнителни дотации от ДБ при явни конфликти на интереси.

Щом като във фискалната политика има има далаверие - тоест цедене на едни за да лапат други, а кажи тогава що курса да е 2:1?

така както те слушам не ми отговори - ти от бюджетеца лапкаш ли?

та защитаваш го него?
    Херакле, вземи се кротни малко стави политиканстването.

Каква е връзката между борда и това, че фирми се облагодетелстват от свои политически приятели?! Ако става въпрос и Сименс в Германия правиха същото.

Каква е връзката между политически чадър, какъвто споменаваш и курса не лева?!

Та, както казах, стига си политиканствал. Ти в този форум само това правиш май.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ordinary Man
      Човекът /Хераклитус/ си няма и представа от макроикономика, просто си бърбори по политически въпроси, не му се сърдете. Та какво правил казваш "Бордът"?
      Е тука не си прав!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ordinary Man
        Човекът /Хераклитус/ си няма и представа от макроикономика, просто си бърбори по политически въпроси, не му се сърдете. Та какво правил казваш "Бордът"?
        смешник,

ти каква представа имаш?

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
          Първоначално изпратено от Bouns
          Вчера исках да напиша нещо, ама се двоумях сега ще споделя:
          Боби75 понеже питаш и се интересуваш представи си следния вариант:
          1. Ако 1 евро стане 2,75-2,90лв. - след всичките писания 1 към 4 и други хората ще са "БЛАГОДАРНИ" на управляващите, за това че ТОЛКОВА МАЛКО СА ГИ ..........
          2. Със сигурност това ще се отрази добре на търговското салдо в средносрочен аспект.
          3. Ще е неприятно за много голяма част от населението, но ще го "преживеят някак си".
          4. Ще са доволни и засегнатите от Афтъра олигарси.
          Дето има една приказка и вълка сит и агнето цяло, според мене дори правителството няма да падне.
          Това е лично мое мнение ! не казвам че ще стане но ми изглежда по-вероятно отколкото да се срути борда или да стане 1- 4 лв.

Афтъре, искам да ти кажа че 96-97г. това което стана говориме за много крупни суми които от бизнес им трябват десетки години за да се изкарат като печалба......
          Ти си много интересен бе ...

Занеш ли колко от фирмите свързани с полиците имат корпоративни задължения в Евро?

Знаеш ли, че много малка част от тях са експортноориентирани?

И какво ще се случи с техните бизнеси при девалвация имаш ли представа?

Ама не ... еди кво си било станало преди 10г. ... сега пак щяло да стане ...
          афтъре,

ми да си ги връщат като имат в евро бе- и преди и след все в евро ще са им задълженийцата. кво лошо има.

Коментар

• Човекът /Хераклитус/ си няма и представа от макроикономика, просто си бърбори по политически въпроси, не му се сърдете. Та какво правил казваш "Бордът"? Иначе за злоупотребите си прав. Пък и корупционната ставка у нас си е голяма /пет пъти по-голяма спрямо Румъния доколкото разбрах/

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
              Херакле, това е ооомически форум, а не такъв за политикани!
              тука са моите уважения към тебе,

хайде отговори ми редно ли е като сме в борд - фирмата "Биндер" да получава съмнителни дотации от ДБ при явни конфликти на интереси.

Щом като във фискалната политика има има далаверие - тоест цедене на едни за да лапат други, а кажи тогава що курса да е 2:1?

така както те слушам не ми отговори - ти от бюджетеца лапкаш ли?

та защитаваш го него?

Коментар

• Херакле, това е икономически форум, а не такъв за политикани!

Коментар

Първоначално изпратено от Heraclitus
                  Първоначално изпратено от КомБат
                  Не съм икономист, но скромното ми мнение е, че икономиката ни не върви по правилния път.
                  a поне учил ли си/самообразовал ли си се по икономика, защото ако не си, как ги вадиш тези изводи?!

това като онзи дето го питали дали може да свири на цигулка. той казал: не знам, не съм опитвал
                  човека добре го е формулирал бе боби. емпирично - от наблюдение.

както кучето се учило от месаря ли
                  падна ми в очите Херакле
                  я кажи ти да те питам --

а редно ли е в борда - бюджета да дере от едни и да дава на други да лапат - ама така на едро с МИЛИОНИ - ПРИМЕРНО 120 МЛН.ЛВ. ТВА КАПИТАЛ ГО КАЗВА НЕ АЗ???

И ДА ВИКАМЕ ДОБЪР Е БОРДА - ДОБРЕ ДЕРЕ ЕДНИ И ДАВА НА ДРУГИ??

КАЖИ ТИ КЕЙНС КАК СЕ ИЗКАЗВА ПО ВЪПРОСА?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
                    Вчера исках да напиша нещо, ама се двоумях сега ще споделя:
                    1. Ако 1 евро стане 2,75-2,90лв. - след всичките писания 1 към 4 и други хората ще са "БЛАГОДАРНИ" на управляващите, за това че ТОЛКОВА МАЛКО СА ГИ ..........
                    2. Със сигурност това ще се отрази добре на търговското салдо в средносрочен аспект.
                    3. Ще е неприятно за много голяма част от населението, но ще го "преживеят някак си".
                    Дето има една приказка и вълка сит и агнето цяло, според мене дори правителството няма да падне.
                    Това е лично мое мнение ! не казвам че ще стане но ми изглежда по-вероятно отколкото да се срути борда или да стане 1- 4 лв.

Афтъре, искам да ти кажа че 96-97г. това което стана говориме за много крупни суми които от бизнес им трябват десетки години за да се изкарат като печалба......
                    Ти си много интересен бе ...

Занеш ли колко от фирмите свързани с полиците имат корпоративни задължения в Евро?

Знаеш ли, че много малка част от тях са експортноориентирани?

И какво ще се случи с техните бизнеси при девалвация имаш ли представа?

Ама не ... еди кво си било станало преди 10г. ... сега пак щяло да стане ...

Коментар

• Вчера исках да напиша нещо, ама се двоумях сега ще споделя:

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
                        Афтъре, много ми падна в очите! Не се ли сещаш че тези пари не са изгоряли в някоя пещ те просто са си сменили собственика. Когато един губи друг печели, ако и това не ти е ясно.......
                        На мен това ми е пределно ясно, ама май ти не можеш да схванеш какво се опитвам да ти напиша ...

Управляващите нямат никакъв интерес в момента, за разлика от тогава, да девалвират лева, да рутят борда и т.н. ...

Защото самите те ще пострадат и то не само политически, но ще пострадат и личните им финанси ...

Коментар

за теориите на Кейнс какво мислите
                          е, не е ли ясно какво мислят)
                          не спря да се коментира как част от бюджетния излишък се "хвърлял", като не видях някъде да се коментират проектите, по които ще бъде вложен

Има резон някои да искат срив на борда - нова обезценка на заемния капитал, но и аз мисля, че структурата му вече е много разнопосочна, както и че има политическа воля за развитие...
                          Много повече се залага на еврофондовете, отколкото на криза...

Какво мислите за плоския и корпоративен данък - 10%, намаляване на осиг.%, на някои социални програми?
                          При тази дясна политика едва ли се разчита на обезценката на лева, вследствие на срив на борда...

Коментар

• Афтъре, много ми падна в очите! Не се ли сещаш че тези пари не са изгоряли в някоя пещ те просто са си сменили собственика. Когато един губи друг печели, ако и това не ти е ясно.......

Коментар

• Първоначално изпратено от Heraclitus
                              Не съм икономист, но скромното ми мнение е, че икономиката ни не върви по правилния път.
                              a поне учил ли си/самообразовал ли си се по икономика, защото ако не си, как ги вадиш тези изводи?!

това като онзи дето го питали дали може да свири на цигулка. той казал: не знам, не съм опитвал

както кучето се учило от месаря ли
                              падна ми в очите Херакле

Коментар

Коментар

Working...
                                X