IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не бе Комбат, аз не съм икономист по образование.
    Но твоите писаха звучаха прекалено медийно даже за не-икономист като мен.

Общи приказки без никакви конкретни примери, цифри или доказателства. И икономист не би могъл да те обори, защото ти нищо не казваш освен изразяването на чувства и впечатления

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
      Първоначално изпратено от Kosto
      Подкупът изкривява пазара. Оцеляват субекти, дето иначе да ги нямаше отдавна. Поръчките на Сименс свързани с корупция са безкрайно малки на фона на всичките им продажби.
      Тука си в огромна грешка - можеш да провериш колко % от оборота им са големи обекти за изграждане до ключ или оборудване за подобни, после ако порвериш колко обекти от тези са в страни извън OECD, можеш да бъдеш сигурен че това са поръчки за които това което Афтъра ти е отговорил важи!
      А който си мисли че в Развитите страни няма подобни "почерпки" може да поразтърси какво пише в дебелите книги за НЕСЪЩЕСТВУВАЩИТЕ черни конгломерати
      Няма да проверявам. Аз не мога да бъда одитор на Сименс нито разполагам с вътрешна информация за подкупи, но тук е годишният отчет. Можеш да сравниш сумите на злоупотреби, които бяха публикувани и оборот. И по-долу съм споменал че не са ангели и няма как да бъдат. Но имам някаква база за сравнение с рушвета в България и то добра. http://w1.siemens.com/annual/07/de/index/kennzahlen.htm

Коментар

• тука КЗК пропусна и "една партия".

http://www.investor.bg/?id=59067

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
          Първоначално изпратено от КомБат
          Не съм икономист, но скромното ми мнение е, че икономиката ни не върви по правилния път.
          a поне учил ли си/самообразовал ли си се по икономика, защото ако не си, как ги вадиш тези изводи?!

това като онзи дето го питали дали може да свири на цигулка. той казал: не знам, не съм опитвал
          Колега, изказвам мнение и подчертах "скромно", защото не съм икономист, не искам и да звучи като последна инстанция. Ако ти, като виден макро - или микроикономист, обориш "икономично" това, което съм написал, ще го счета като дан в полза на моето самообразование. Не е нужно да си специалист по екология, за да разбереш какво следва след петролен разлив в Бургаския залив например. Иначе и икономисти като теб /предполагам си такъв/ в България колкото щеш, и юристи като мен с лопата да ги ринеш, а нито правото ни право, нито икономиката ни икономика. Цигулари с мераци за първа цигулка иначе колкото искаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Heraclitus
            що бе боби и "Немирството на парите" е убава книжка
            Горещо я препоръчвам на всички,
            ..... а за корк е задължителна!

Коментар

А така Баунс, кажи им го.
              Защо иначе ще процъфтяват офшорните зони. Само заради България ли ха ха ха

Прометей, по-скоро ми харесва Фридман, а още по-скоро здравия разум.

Та в една своя книга Фридма е описал ситуация интересна за това какво става при падане на митата, ама ти такива книги не четеш.

Като гледам любими са ти издания като Шок и Политически Чук-Чук
              що бе боби и "Немирството на парите" е убава книжка

Коментар

• А така Баунс, кажи им го.
                Защо иначе ще процъфтяват офшорните зони. Само заради България ли ха ха ха

Прометей, по-скоро ми харесва Фридман, а още по-скоро здравия разум.

Та в една своя книга Фридма е описал ситуация интересна за това какво става при падане на митата, ама ти такива книги не четеш.

Като гледам любими са ти издания като Шок и Политически Чук-Чук

Коментар

• еб...и чак НОВА агенция? абе тука на 1984 на Оруел ми мирише бе.

http://www.investor.bg/?id=59060

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosto
                    Подкупът изкривява пазара. Оцеляват субекти, дето иначе да ги нямаше отдавна. Поръчките на Сименс свързани с корупция са безкрайно малки на фона на всичките им продажби.
                    Тука си в огромна грешка - можеш да провериш колко % от оборота им са големи обекти за изграждане до ключ или оборудване за подобни, после ако порвериш колко обекти от тези са в страни извън OECD, можеш да бъдеш сигурен че това са поръчки за които това което Афтъра ти е отговорил важи!
                    А който си мисли че в Развитите страни няма подобни "почерпки" може да поразтърси какво пише в дебелите книги за НЕСЪЩЕСТВУВАЩИТЕ черни конгломерати

Коментар

• боби,

я глей бе тия действуват , я виж кви "концепции" се разработват.

http://www.investor.bg/?id=59060

не като да ДОТИРАТ определени фирмички.

ей тия са като тебе Кейнсианци.Ха-ха.

и забележи "видели" отрицателното салдо по тек.сметка. Еб....и големите макроикономисти има в Министерството.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ordinary Man
                        Първоначално изпратено от Heraclitus
                        Първоначално изпратено от Ordinary Man
                        Първоначално изпратено от Bobi75
                        хе хе хе
                        какви отбрани бе човек. 70% от кредитите са в евро. куцо и сакато има кредити в евро.

ти май почна: богаташите са виновни за всичко. Ако смяташ да пропагандираш леви възгледи, по-добре емигрирай в Куба! Кубинките са хубави
                        не само това, банките си запазват правото за промяна по условията и на левовите кредити, включително превалутирането
                        добре че си ти да ми кажеш.
                        Ами защото съм "смешник" и гледам да те разсмивам. Лошо няма. Стига политиканства и заблуждава хората, едни и същи икономически кръгове управляват, това че някой се води министър, депутат или кмет променя финансовия статус на него и семейството, но не променя нещата като цяло. Я кажи защо се криха доста време досиетата и доста от тях безследно изчезнаха, в тая област требе да си спец?
                        не съм спец в тази област.

Коментар

Тоест, на текато българин използването на такива комисионерски фирми ти изглежда нормално, но на Запад това е незаконно, та като гелдаме от законова гледна точка там корупцията не е по-малко, макар че от морална гледна точка ти изглежда по-поносима!
                          Съгласен с горното. Но при изпълнение на общ. поръчка в слабо развита държава няма и избор най-често на подизпълнители и резултатът още при получаване на поръчка е (по презумция за невинност) същият. Корупцията реално е много по-малко (в Германия), ако се декларираше тук всяка корупционна сделка...не казвам новина разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Heraclitus
                            Първоначално изпратено от Ordinary Man
                            Първоначално изпратено от Bobi75
                            хе хе хе
                            какви отбрани бе човек. 70% от кредитите са в евро. куцо и сакато има кредити в евро.

ти май почна: богаташите са виновни за всичко. Ако смяташ да пропагандираш леви възгледи, по-добре емигрирай в Куба! Кубинките са хубави
                            не само това, банките си запазват правото за промяна по условията и на левовите кредити, включително превалутирането
                            добре че си ти да ми кажеш.
                            Ами защото съм "смешник" и гледам да те разсмивам. Лошо няма. Стига политиканства и заблуждава хората, едни и същи икономически кръгове управляват, това че някой се води министър, депутат или кмет променя финансовия статус на него и семейството, но не променя нещата като цяло. Я кажи защо се криха доста време досиетата и доста от тях безследно изчезнаха, в тая област требе да си спец?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosto
                              Първоначално изпратено от AfterDark
                              Най-малкото не може да им смяташ целия бизнес в световен мащаб, да включваш и retail продажбите, а пък после да съотнасяш към тях рушветите при обществени поръчки и то само доказаните ...
                              Смятам го така, защото съм убеден при нашия юнак, че основната част от бизнеса му е от батко. Вярно е че разчита на обществени поръчки само... Сименс далеч не са ангели, но не е практиката и в развиващите се пазари да дават подкуп, освен ако не става другояче...По-скоро чрез поръчки към подизпълнители, свързани с политици, но това вече се разминава малко. Частна фирма е и гледа да вземе подизпълнител, дето ще и свърши работа и няма да му пречат политици например... Малко сравняваме круши с ябълки тук мисля де...
                              Не! На Запад конфликта на интереси като дефиниция включва и използването на такива фирми, и неща, които тук в България ти изглеждат нормални.

Тоест, на текато българин използването на такива комисионерски фирми ти изглежда нормално, но на Запад това е незаконно, та като гелдаме от законова гледна точка там корупцията не е по-малко, макар че от морална гледна точка ти изглежда по-поносима!

Коментар

• 120 МИЛИОНА ОТ БАТКО. ХЕ-ХЕ. дА ЖИВЕЕ БОРДА И пенсионерите с по 80-160 евро пенсийки пак да гласуват с червената бюлетина следващия път.

Коментар

Working...
                                X