If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката
ааа това не коментар на професоналист като тебе Макроикономист и голееем специалист по Фискална политика. кажи сега тия 120 000 000 как ще се отразят на растежа на БГ икономиката. И ти лиси кейнсианец. а кажи как ще се вдигнат инвестициите. кажи тука осветли ни.
Щото аз даже си бая на акъла че некои от тея парици може в евра да литнат на свобода - извън БГ примерно.
за да приключа, защото ти можеш да си пишеш по цял ден - Каквото повикало - такова се обадило. При тебе, сериозни дискусии не вървят
е тва е мнение на голееем Макроикономист.
Без да коментирам темата, само да каже, че като я видях тази сутрин и си казах е няма начин моя приятел Хери да не е намерил пристан тук след като престанах да му се връзвам в темата за борда.
Сила, Хери, сила.
На останалите пожелавам здрави нерви, че то с Хери няма как иначе )))
а е тука пак да видим голеемите макро икономисти от Правителството.
л Пари - бедствия - пари' ееех да беше дедо Маркс жив
Министерството на Емел Етем е черна дупка за бюджетни средства
Б
тпуснати още 170 млн. лева от бюджетния излишък, които трябваше да се похарчат за попълване на нефтените заОще по темата
ВИДЕО: История зад историята
Тримата братя и златният фонд
120 милиона от батко
Шефът на пътния фонд възлага на брат си да ремонтира и чисти снега
Заради мен брат ми без работа ли да стои?
Веселин Георгиев, изпълнителният директор на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура"
Снежинка - стотинка
Държавният фонд за поддръжка на пътищата плаща десетки милиони всяка зима на много фирми с малко собственици
Държава в несъстоятелност
Бедствието на "Петолъчката" извади на показ липсата на желание да се свърши каквато и да било работа
Г-жа Бедствие
Невероятните приключения на Емел Етем по етажите на властта
Бедствията, които се стоварват над България, нарастват правопропорционално на парите, харчени от държавата за предотвратяването им. Никога преди страната не е била свидетел на толкова много щети от пожари, наводнения и снегове, както в последните три години, когато за превенцията им отговаря министерството на Емел Етем.
Ведомството се появи на бял свят с идването на власт на тройната коалиция. В предишните два кабинета също имаше министри за справяне с бедствията, но те бяха "без портфейл". Този безсмислен на пръв поглед формат беше въведен по времето на кабинета "Костов" като елегантен ход за уреждане с министерско кресло на коалиционния партньор на СДС - Демократическата партия. Така лидерът й Александър Праматарски стана министър само на хартия, без реално да разполага с бюджет, сграда и щат - ситуация, която се запази и при управлението на Симеон Сакскобургготски, когато министър беше Филиз Хюсменова.
Решителната крачка беше направена след големите наводнения през 2005 г. Тогава ДПС осъзна колко голям потенциал има в битката с природните бедствия и така се роди министерството на Емел Етем, чиято първа задача беше именно разпределението на парите за щетите от наводненията. За целта държавата осигури 247.5 млн. лева, като близо половината от тях бяха за т.нар. публични инвестиционни проекти, а останалите пари бяха дадени на Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Те обаче също не стигнаха, та се наложи впоследствие на два пъти да бъдат отпускани допълнителни пари от бюджета - съответно 13 и 50 млн. лева.
Оттогава досега претенциите на министерството за пари само растат, без да е налице ефект от харченето им. Бюджетът на ведомството за 2006 г. беше 5.3 млн. лева, а през миналата той надхвърли 70 млн. лева. В края на годината отделно бяха опаси, за превенция на последиците от бедствия и аварии и закупуване на техника и за капиталови разходи. Допълнително 10-12 млн. лева бяха дадени и за пускането на спешния телефон 112.
Така по логиката на непрекъснатото набъбване на сумите се стигна и до рекордния (засега) бюджет за 2008, който е в размер на 131.8 млн. лева. Нарастват и сумите по перото "Защита на населението, управление и дейности при кризи" - при заложени за миналата година 8.8 млн. лева те вече са 37.9 млн. лева.
Формулата "пари - бедствия - пари прим" води до разрастване и на щата на министерството. В момента на подчинение на Емел Етем се намират... 2471 души! От тях 1680 се водят на щат в държавния резерв, а други 1369 са на работа в "Гражданска защита". Парадоксалното е, че в спасителните отряди на дирекцията са заети само 466 души. Това означава, че само 19% от служителите реално извършват някакви действия при настъпване на кризисна ситуация, останалите са чиновници.
................
без коментар.
Коментар
Bobi75
абе СТ, то нали знаеш, че има критическа възраси при мъжете.
аз Прометей го възприемам нормално, единствено, защото съм имал няколко тъщи
хе хе хе хе
П.С. Херакле, шегата настрана, чекай дега да те питам сИриозен въпрос. На колко години си
ааа това не коментар на професоналист като тебе Макроикономист и голееем специалист по Фискална политика. кажи сега тия 120 000 000 как ще се отразят на растежа на БГ икономиката. И ти лиси кейнсианец. а кажи как ще се вдигнат инвестициите. кажи тука осветли ни.
Щото аз даже си бая на акъла че некои от тея парици може в евра да литнат на свобода - извън БГ примерно.
за да приключа, защото ти можеш да си пишеш по цял ден - Каквото повикало - такова се обадило. При тебе, сериозни дискусии не вървят
Точно правителството, при което на Херо любимеца беше Гл. секретар и Генерал от МВР, са най-големите примери, за корупция - автомагистрала Тракия, най-скъпата болница в Европа и т.н.
Няма да се учудя ако немалка част от тези договори, за които става дума във вестника, са сключвани пак тогава.
Точно правителството, при което на Херо любимеца беше Гл. секретар и Генерал от МВР, са най-големите примери, за корупция - автомагистрала Тракия, най-скъпата болница в Европа и т.н.
Няма да се учудя ако немалка част от тези договори, за които става дума във вестника, са сключвани пак тогава.
Ами Херакле, в таз грандиозна корупция дето описваш, дето променяла коренно икономиката и карала борда да пада.
Та в тази корупция си помисли дали Капитал не е корумпиран и да ги пишат тез неща за 120 милиона с цел някаква политическа.
Та ти ми отвори очите за корупцията Съветвам те и теб да не обръщаш внимание на такива новини, защото корупцията е огромна и навсякъде и накрая ще падне борда заради нея
хе хе хе
е тва и аз ти викам де,
мое пък тея дето са теглили кредити във лева да имат по голем интерес от тея дето ти ги вайкаш че дължали в евро.
па тея дето "Депозират , а не позират" те па да гледат в евро да депозират..
Коментар
Bobi75
Ами Херакле, в таз грандиозна корупция дето описваш, дето променяла коренно икономиката и карала борда да пада.
Та в тази корупция си помисли дали Капитал не е корумпиран и да ги пишат тез неща за 120 милиона с цел някаква политическа.
Та ти ми отвори очите за корупцията Съветвам те и теб да не обръщаш внимание на такива новини, защото корупцията е огромна и навсякъде и накрая ще падне борда заради нея
Не бе Комбат, аз не съм икономист по образование.
Но твоите писаха звучаха прекалено медийно даже за не-икономист като мен.
Общи приказки без никакви конкретни примери, цифри или доказателства. И икономист не би могъл да те обори, защото ти нищо не казваш освен изразяването на чувства и впечатления
абе боби ти Капитал не четеш ли - 120 000 000 лева от батко.
Не съм икономист, но скромното ми мнение е, че икономиката ни не върви по правилния път.
a поне учил ли си/самообразовал ли си се по икономика, защото ако не си, как ги вадиш тези изводи?!
това като онзи дето го питали дали може да свири на цигулка. той казал: не знам, не съм опитвал
Колега, изказвам мнение и подчертах "скромно", защото не съм икономист, не искам и да звучи като последна инстанция. Ако ти, като виден макро - или микроикономист, обориш "икономично" това, което съм написал, ще го счета като дан в полза на моето самообразование. Не е нужно да си специалист по екология, за да разбереш какво следва след петролен разлив в Бургаския залив например. Иначе и икономисти като теб /предполагам си такъв/ в България колкото щеш, и юристи като мен с лопата да ги ринеш, а нито правото ни право, нито икономиката ни икономика. Цигулари с мераци за първа цигулка иначе колкото искаш.
то няма как някой да те обори, толкова са ти общи приказките, че не е възможно.
оооопа,
ST - ей ги бе "Капитал" писаха 120 000 000 лева от батко. това е конкретно. преразпределение - вземаш от всички даваш на някой - . коментирай недей само плямпа. http://www.capital.bg/
Не съм икономист, но скромното ми мнение е, че икономиката ни не върви по правилния път.
a поне учил ли си/самообразовал ли си се по икономика, защото ако не си, как ги вадиш тези изводи?!
това като онзи дето го питали дали може да свири на цигулка. той казал: не знам, не съм опитвал
Колега, изказвам мнение и подчертах "скромно", защото не съм икономист, не искам и да звучи като последна инстанция. Ако ти, като виден макро - или микроикономист, обориш "икономично" това, което съм написал, ще го счета като дан в полза на моето самообразование. Не е нужно да си специалист по екология, за да разбереш какво следва след петролен разлив в Бургаския залив например. Иначе и икономисти като теб /предполагам си такъв/ в България колкото щеш, и юристи като мен с лопата да ги ринеш, а нито правото ни право, нито икономиката ни икономика. Цигулари с мераци за първа цигулка иначе колкото искаш.
то няма как някой да те обори, толкова са ти общи приказките, че не е възможно.
Коментар