IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИКОНОМИЧЕСКО СЪБУЖДАНЕ: ПРЕЗ КАКВО ЩЕ МИНЕ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Имам приятели в системата и знам какво взимат. Има ги публикувани ОСНОВНИТЕ заплати. Отделно отгоре имаш проценти за прослужено време, отделно имаш добавки за "допълнително натоварване в София", отделно имаш и 1-2 дежурства на месец. Като ги сложиш и сметнеш всички се стигат именно тези цифри, колкото и да не ви се вярва.

Ето ти една проста сметка със заплатите им преди увеличението на основните с 50%:
    - основна заплата старши разследващ в РУ (София) ти е 2064 лв.
    - примерно 8 години стаж, по 2% всяка година, са ти около 400 лв отгоре.
    - допълнително натоварване за София мисля, че са им около 500 лв, ако не се лъжа (те също бяха увеличени с около 50% преди година-две). Само че това разбира се не стига до обикновените граждани, не се е чуло, няма новини.
    - 2 дежурства по около 500 лв всяко (извънреден труд се води).

Колко станаха? Около 4 хил лв./месец, толкова получава 1 разследващ полицай в София в момента (с няколко години стаж).

Сега като им вдигнат основната заплата с 50%, колко ще станат?
    Искаш ли и с мен да ходиш на нотариус, ще взема и няколко приятели полицаи от 9-то, като ще им кажа да си донесат фишовете с последните няколко заплати. На колкото пари кажеш на толкова се обзалагаме. "500 лева на дежурство" при 22 работни дни по 8 часа знаеш ли колко прави?)).

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Не му отива на положението да се държи така при спор и да обижда,в случая много грозно обиди жена.
      Нещо отново ти работи развинтеното въображение. Дори този път бих казал мръсно подсъзнание. Къде видя да съм обиждал Селена? Тя ме обиди на чугун, а аз и отговорих, че е кукла. Всъщност написах ку, многоточие, и после а. И мръсното подсъзнание на Andi11 реши да ме БАН-не. Проблема си е нейн, мръсното подсъзнание - нейно и твое, но BAN-aго отнесох аз.

Коментар

На какво си готов да се обзаложиш? Аз мисля, че изобщо не си имал нищо общо с разследващ полицай, по-скоро си бил обикновена кука, инспектор.

Веднага те хващам, че си измисляш, защото няма как 105 лв да ти е дежурството, това е по-малко отколкото дневния надник на 1 полицай. Има точно 0 логика и е ясно, че е изсмукано от пръстите. Не се срамувай, дай реалните числа. Аз знам за 20 лв/час дежурство.

Отделно ти казах, миналата година увеличиха добавката за София с 50%, което е точно около 500 лв, даже малко отгоре. Ти вече си бил пенсиониран явно. Вземи питай колегите си преди да се излагаш по форумите.
        На 50 хиляди лв готов ли си?Отиваме при нотариус с парите и ако докажа, че съм бил РП аз печеля,ако не,ти печелиш.
        И няма как да съм пенсионер ,щото трябва да се пенсионирам на 55 години, а аз нямам още 50.
        И разследващите полицаи също са инспектори.Ако имаш предвид районните инспектори те често получават повече пари,щото имат много извънреден труд. Но едно е да седиш някъде и да дремеш 10 часа,друго да извършваш следствени действия.И извънредният.труд се заплаща еднакво за всички. Затова и разследващ полицай е най-малко желаната служба и всеки се маха при първа възможност да смени службата.
        Дори и да приемем,че добавката за София не е 350 лв,а 500 то стават с 150 лв отгоре.Да сложим още 400 лв от дежурства ако са увеличени парите стават още 550 минус 50 лв данък,то ще са 3200 лв сега.С увеличението 4200 лв.И имай предвид,че не всеки път се получават максимално пари от дежурства, щото естествено не всеки път се работи максимално.
        Друг въпрос е,че тая работа е толкова стресираща, че не знам защо им завиждаш на парите. Аз бях в областен град и ми писна и напуснах, а в София са два-три пъти по-натоварени.Отговорността и стресът са огромни.
        Last edited by Vergil1975; 04.03.2025, 05:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Стига си лъгал .Какви 500 лв на дежурство при условие, че се.плаща по 7 лв на час и то само ако си ходел на произшествие извън работно време. Примерно в делничен ден от 17.30 до 08.30 ч на другият ден максимално може да се вземат 105 лв и то при условие ,че си извършвал действия нон стоп,щото за всяко действие се дава отчет какво е правено и колко време. За София добавката беше 350 лв към заплатата.Измисляш си някакви фантасмагории.
          И със сигурност съм по наясно от теб,щото 20 години бях разследващ полицай до миналата година.
          При посоченият от теб случай ще се взема 2700 лв и то при условие за максимално уплътняване на дежурството извън работно време. Какви 4000 лв те гонят?2064 лв основна заплата, 330 за стаж,350 лв добавка да София плюс 210 лв от дежурства.Стават 3000 лв минус 10 процента данък и стават 2700 лв.Сложи още 1000 лв от увеличението и стават 3700 лв.Какви 6000 лв ти се привиждат?
          А 3700 лв за София не са някаква невиждана заплата.
          На какво си готов да се обзаложиш? Аз мисля, че изобщо не си имал нищо общо с разследващ полицай, по-скоро си бил обикновена кука, инспектор.

Веднага те хващам, че си измисляш, защото няма как 105 лв да ти е дежурството, това е по-малко отколкото дневния надник на 1 полицай. Има точно 0 логика и е ясно, че е изсмукано от пръстите. Не се срамувай, дай реалните числа. Аз знам за 20 лв/час дежурство.

Отделно ти казах, миналата година увеличиха добавката за София с 50%, което е точно около 500 лв, даже малко отгоре. Ти вече си бил пенсиониран явно. Вземи питай колегите си преди да се излагаш по форумите.
          Last edited by Scotty; 04.03.2025, 00:02.

Коментар

Имам приятели в системата и знам какво взимат. Има ги публикувани ОСНОВНИТЕ заплати. Отделно отгоре имаш проценти за прослужено време, отделно имаш добавки за "допълнително натоварване в София", отделно имаш и 1-2 дежурства на месец. Като ги сложиш и сметнеш всички се стигат именно тези цифри, колкото и да не ви се вярва.

Ето ти една проста сметка със заплатите им преди увеличението на основните с 50%:
            - допълнително натоварване за София мисля, че са им около 500 лв, ако не се лъжа (те също бяха увеличени с около 50% преди година-две). Само че това разбира се не стига до обикновените граждани, не се е чуло, няма новини.

Колко станаха? Около 4 хил лв./месец, толкова получава 1 разследващ полицай в София в момента (с няколко години стаж).

Стига си лъгал .Какви 500 лв на дежурство при условие, че се.плаща по 7 лв на час и то само ако си ходел на произшествие извън работно време. Примерно в делничен ден от 17.30 до 08.30 ч на другият ден максимално може да се вземат 105 лв и то при условие ,че си извършвал действия нон стоп,щото за всяко действие се дава отчет какво е правено и колко време. За София добавката беше 350 лв към заплатата.Измисляш си някакви фантасмагории.
            И със сигурност съм по наясно от теб,щото 20 години бях разследващ полицай до миналата година.
            При посоченият от теб случай ще се взема 2700 лв и то при условие за максимално уплътняване на дежурството извън работно време. Какви 4000 лв те гонят?2064 лв основна заплата, 330 за стаж,350 лв добавка да София плюс 210 лв от дежурства.Стават 3000 лв минус 10 процента данък и стават 2700 лв.Сложи още 1000 лв от увеличението и стават 3700 лв.Какви 6000 лв ти се привиждат?
            А 3700 лв за София не са някаква невиждана заплата.
            Last edited by Vergil1975; 03.03.2025, 22:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Скоти, много ми е интересно от къде ги взимаш тези цифри за МВР заплатите? Защо казваш 5.500-6000 а не примерно 10.500- 11 000? Също толкова нелепо звучи. Вземи отвори в интернет има публикувани таблиците със заплатите за всеки вид длъжност в МВР вместо да пишеш глупости

Коментар

И аз не виждам какво ще спечелим толкова от Еврозоната. А и има десетки милиарди,които крепят борда и ще се освободят,които е ясно, че ще се окрадат.
                Именно. И после, няма мърдане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Който търси гибелта на страната ни, смятай, намерил я е: ЕВРОЗОНАТА.
                  И аз не виждам какво ще спечелим толкова от Еврозоната. А и има десетки милиарди,които крепят борда и ще се освободят,които е ясно, че ще се окрадат.

Коментар

Въведат ли дигитално евро цялата сива икономика ще излезе на светло.Добре ли е или зпе всеки сам си преценява. Но за мен пари в кеш винаги трябва да има.
                    Който търси гибелта на страната ни, смятай, намерил я е: ЕВРОЗОНАТА.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

И на балкона става. Балканецът се заключва в панелката и я обръща на заден двор. Да влязат контрольорите в гюбрето и да посипят стълбището с регламенти.
                      Имам балкон. Южен. Ала дори без отстъкление, е прекалено горещ, и само 5 кв.м.

Коментар

Въведат ли дигитално евро цялата сива икономика ще излезе на светло.Добре ли е или зпе всеки сам си преценява. Но за мен пари в кеш винаги трябва да има.
                        Е - аз ли да те уча?
                        Това да го мислят други

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Мисълта ми е, че специално твоето поколение и моето след всичко, което ни мина през главата електронни бури не го плашат.

Иначе хипотетично ако дойде голяма криза - ще се занулят разни кредити и наново брояча ще почне да тиктака.

Какво точно те притеснява, че си толкоз кахърен. Тая тема и преди сме я дъвкали, а и никога не става както предполагаме.
                          О, аз изобщо не съм кахърен. Приготвил съм си убежище, което изключва цивилизацията като енергото, когато не си си плати тока. Това е отколешна моя мечта и съм на фоликул разстояние да я изпълня. Приключвам живота с в пълно отшелничество, с най-близкия ми човек. Достатъчно видях и преживях. Ще се самовъзнаградя с мир и покой в края на дните си. Ще си отида, простил на всички и всичко - в пълна хармония с дъбицата и кладенеца ми в двора..

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Мисълта ми е, че специално твоето поколение и моето след всичко, което ни мина през главата електронни бури не го плашат.

Иначе хипотетично ако дойде голяма криза - ще се занулят разни кредити и наново брояча ще почне да тиктака.

Какво точно те притеснява, че си толкоз кахърен. Тая тема и преди сме я дъвкали, а и никога не става както предполагаме.

Коментар

И на балкона става. Балканецът се заключва в панелката и я обръща на заден двор. Да влязат контрольорите в гюбрето и да посипят стълбището с регламенти.
                              На балкона по-добре да се направят капани за мухи и нощни пеперуди.
                              Чист протеин. Като се оставят да се сушат на слънце се обогатяват с витамин Д.
                              Може да се добавят в храната. Примерно в супата

Коментар

Иначе хипотетично ако дойде голяма криза - ще се занулят разни кредити и наново броячът ще почне да тиктака.

Last edited by Selena2024; 28.02.2025, 20:50.

Коментар

Working...
                                X