IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИКОНОМИЧЕСКО СЪБУЖДАНЕ: ПРЕЗ КАКВО ЩЕ МИНЕ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всъщност капитулантите на БСП са виновни - Нора Ананиева и Николай Добрев сдадоха властта на СДС (втората капитулация беше на Орешарски)
    После отявления комунист Костов чрез РМД приватизираха над 3200 предприятия. Новите чорбаджии уволниха веднага 50% - половината от персонала. Така освободените 600 000 души станаха по неволя емигранти, изпъдени от родината си от СДС. Впоследствие 90% от заводите бяха изтърбушени, което отприщи нова емиграция.
    Last edited by Кисимов; 27.02.2025, 04:29.

Коментар

• Mateev, искаха да покажещ бордеро от банка че имаш 10к, с които ще можеш да се издържаш там докато се установиш. Така беше. А един напуснал държавата и струва много повече, защото за един човешки живот създава и по важното - консумира много повече от 10к. Загуба огромна, и ударената страна изостава в развитието си задължително. В интерес на истината емитрантите ни нямаха тези пари, имам приятел който продаде на дядо си магарето, а каруцата така и не успя - искаше и много. Съученик. Давал е пари после на много близки негови в България, големи суми от изтеглени заеми там. И в момента сигурно няма и 1 долар, но заеми има за много пари там. Веднъж се видяхме и ми обясни за 5 минути как се справя там, 1 долар не е успял да спечели. Ти се учудваш че не ти връщат 10к. долара, хора които нямат 10 долара в плюс. В Европа е друго, но евреите след войната я напускат и отиват в САЩ да правят същото. В България парите са едни и същи откакто е създадена в забравени отдавна времена. Тези сега пък искат 20 милиарда за да им ползваме емисионното право на кухи пари.
      Емигрантите 90 % после вкарват много повече от 10к. на калпак, но са нищо в сравнение със загубата и от това е изтичането. Да ще всарат пари тук, ако не те самит, ще го направят децата им и може дори децата на техните деца. Завръщането е неизбежно. Единствен съвет който може да им бъде даден е да се връщат, когато имат там най много. Ако са оставили поколение и то дори не знае нищо за България пак ще се върне, дори езика да не говори и да мисли на друг език. Емигрантство няма. Иначе който иска и едно магаре ще продаде и ще се финансира да отиде някъде. Природни закони са това.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Имам няколко примера. Кръстника ми емигрираха цялото семейство - мъж, жена и двете им деца, едно от които тъкмо трябваше да влезе в казармата, но те побързаха с емиграцията и така излъгаха държавата. Имаха тристаен апартамент, който го продадоха доколкото си спомням за 20 000 USD. Продадоха кола, селска къща и каквото друго можаха и от там взеха още около10 000 USD. Още 10 000 USD аз им дадох назаем и както и се очакваше никога повече не ги видях. Общо 4 човека напуснаха страната с 40 000 USD в брой и 8 големи като човек чували , натъпкан с някакви дрехи и не знам с какво друго. Тоест всеки носеше по 10 000 USD в брой, а си мисля, че и това беше лимита. То ако имаше как щяха да вземат и повече пари, но имаха лимит на парите и лимит на килограмите багаж.

И други съученици избягаха, но при тях нямам точна сметка на парите. Знам обаче какво им беше финансовото състояние преди да избягат. Всички продадоха кой къща кой апартамет. Всички продадоха коли - по една или две. А един от приятелите ми вече си имаше бизнес с внос на коли и продаде може би 10-15 коли. Къде ги е крил тези пари незнам.

Та от тука нека да приемем, че всеки един емигрант е напуснал страната с максималния разрешен лимит от пари, а именно 10 000 USD. И от тука 2 милиона емигранта прави 20 милиарда долара. А държавния бюджет през тези години беше от порядъка на 6-8-10-12 милиарда лева. Тоест емигрантите изнесоха от държавата 4 пълни държавни бюджета.

Ако тези пари бяха останали в икономиката, щяха да работят и държавата щеше да получава данъци от тази дейност. Това щеше да доведе до 2 пъти по-големи бюджети през тези 4 черни години.

Също и за хиперинфлацията - кой според тебе я предизвика, създавайки търсене на 20 милиарда долара в кеш? И когато всички емигранти се изнесоха на запад, хиперинфлацията спря и курса се стабилизира.

Твърдо сум убеден, че всички беди на държавата през тези първи години на прехода ги предизвикаха емигрантите. Съгласен съм, че по него време разни комунета крадяха и лапаха с връзки държавно имущество, но никой от тях не избяга на запад. Техните пари останаха в икономиката на страната, което означава, че не те са причината за хиперинфлация и смешните държавни бюджети.

Тези емигранти открадвайки себе си като човек в трудоспособна възраст, всъщност откраднаха още около 200 милиарда EUR. Това е БВП-то, което те щяха да го произведат, ако бяха останали да разботят в страната 40 години.

Затова и към днешна дата сме с ниско БВП иначе щяхме да сме се наредили по БВП до богатите източноевропейски държави.

Още веднъж - аз всички беди на тази държава са виновни емигрантите, емигрантите и пак емигрантите. Разните му съгрешения на властимащите като корупция например не влияят на икономиката, ако парите просто си сменят джоба от един на друг човек, но остават в България и в Българската икономика.

Дори и до ден днешен - виж за тази година какъв е БВП, умножи го по 2 милиона, и ще получиш сумата, която емигрантите са откраднали тази година. Подобни суми са крадили и през всяка една от предишните години, подобни суми ще крадат и през всяка една от следващите години. Трябва да изтекат пълни 40 години от датата на емигриране, за да може вече да кажем, че дадения емигрант вече е спрял да нанася щети на държавата.
        И аз доста съм си мислил по тази теория и също смятам че масовата емиграция е една от основните причини за състоянието на държавата днес. Все едно да отидем на световното по футбол и някъде по средата на първенството в най трудния момент когато има решаващ мач 30% от играчите изведнъж да си тръгнат щото са изморени и вече не им се играе. Ами отпадаме и това е. Отиваме директно на последно място. Какво друго да стане.....

Няма как 30% от работната сила на страната да избяга и това да не се отрази на икономиката. То си е катастрофа и за икономика и за демография. Даже е цяло чудо че България оцеля след всички тези удари и кризи.

Но в крайна сметка явно това е цената на демокрацията и свободата. Получаваш едно, губиш друго.....При комунизма като пазеха границите да не избяга народа и той си растеше на бройка, като стадо в обор, ама накрая пак го докарахме до под кривата круша и самите комунисти си признаха че са оплескали нещата и "социализъма е едно недоносче".

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ей ТОВА е най-тъцното. Спят с отворени очи и мислят, че живеят. И Матеев ме стая, т.к.си личи, че искрено вярва в думите си. Виновни, че избягали...а тези, които им създадоха отвратителни условия за живот - те няма нищо общо? А после се кара със Селена, сега пък и тя му крива.
          Почакай малко - отвратителните условия за живот настъпиха след като избягаха емигрантите. Те с бягството си ги предизвикаха тези отвратителни условия за живот (хиперинфлация и бесен ръст на цените) за останалите в България нещастни хора.

Погледни Украйна - 5 милиона емигранти от 45 милиона или това прави около 11%. Държава с война и пак от нея бягат само 11%. А при нас какво - държава без война, а избяга половината от работоспособното население.

Защо не взеха с тях си техните родители, баби и дядовци, а ни ги оставиха на нас да ги издържаме и изхранваме. Първо обаче емигрантите ни ограбиха с хиперинфлацията, и после ни принудиха с малкото останали ни пари да издържаме и техните собствени възрастни хора. И това не за година или две. До ден днешен пенсионната ни система е претоварена с техните родители, които все още са живи.
          Last edited by Mateev; 26.02.2025, 23:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            bertram, само през по голям съюз от съществуващите - ЕС, САЩ и РФ. Гладът и мизерията правят хората манипулируеми и попадат в ръцете на мощенници, които ги разделят и блокират развитието.
            В България никога не е имало глад. Точно обратното - емигрантите избягаха от страната като богати хора с по 10 000 USD в джоба.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

През глад - нищо друго не пробужда.

Ей ТОВА е най-тъцното. Спят с отворени очи и мислят, че живеят. И Матеев ме стая, т.к.си личи, че искрено вярва в думите си. Виновни, че избягали...а тези, които им създадоха отвратителни условия за живот - те няма нищо общо? А после се кара със Селена, сега пък и тя му крива.

Коментар

• bertram, само през по голям съюз от съществуващите - ЕС, САЩ и РФ. Гладът и мизерията правят хората манипулируеми и попадат в ръцете на мощенници, които ги разделят и блокират развитието.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Можеш ли да докажеш това?
                  Имам няколко примера. Кръстника ми емигрираха цялото семейство - мъж, жена и двете им деца, едно от които тъкмо трябваше да влезе в казармата, но те побързаха с емиграцията и така измамиха държавата. Имаха тристаен апартамент, който го продадоха доколкото си спомням за 20 000 USD. Продадоха кола, селска къща и каквото друго можаха и от там взеха още около10 000 USD. Още 10 000 USD аз им дадох назаем и както и се очакваше никога повече не ги видях. Общо 4 човека напуснаха страната с 40 000 USD в брой и 8 големи като човек чували , натъпкан с някакви дрехи и не знам с какво друго. Тоест всеки носеше по 10 000 USD в брой, а си мисля, че и това беше лимита. То ако имаше как щяха да вземат и повече пари, но имаха лимит на парите и лимит на килограмите багаж.

И други съученици избягаха, но при тях нямам точна сметка на парите. Знам обаче какво им беше финансовото състояние преди да избягат. Всички продадоха кой къща кой апартамет. Всички продадоха коли - по една или две. А един от приятелите ми вече си имаше бизнес с внос на коли и продаде може би 10-15 коли. Къде ги е крил тези пари при минаване на границата незнам.

Та от тука нека да приемем, че всеки един емигрант е напуснал страната с максималния разрешен лимит от пари, а именно 10 000 USD. И от тука 2 милиона емигранта прави 20 милиарда долара. А държавния бюджет през тези години беше от порядъка на 6-8-10-12 милиарда лева. Тоест емигрантите изнесоха от държавата поне 4 пълни държавни бюджета.

Ако тези пари бяха останали в икономиката, щяха да работят и държавата щеше да получава данъци от тази дейност. Това щеше да доведе до 2 пъти по-големи бюджети през тези 4 черни години.

Също и за хиперинфлацията - кой според тебе я предизвика, създавайки търсене на 20 милиарда долара в кеш? И когато всички емигранти се изнесоха на запад, хиперинфлацията спря и курса се стабилизира.

Твърдо съм убеден, че всички беди на държавата през тези първи години на прехода ги предизвикаха емигрантите. Съгласен съм, че по него време разни комунета крадяха и лапаха с връзки държавно имущество, но никой от тях не избяга на запад. Техните пари останаха в икономиката на страната, което означава, че не те са причината за хиперинфлация и смешните държавни бюджети.

Тези емигранти открадвайки себе си като човек в трудоспособна възраст, всъщност откраднаха още около 200 милиарда EUR. Това е БВП-то, което те щяха да го произведат, ако бяха останали да разботят в страната 40 години.

Затова и към днешна дата сме с ниско БВП иначе щяхме да сме се наредили по БВП до богатите източноевропейски държави.

Още веднъж - за всички беди на тази държава са виновни емигрантите, емигрантите и пак емигрантите. Разните му съгрешения на властимащите като корупция например не влияят на икономиката, защото парите просто си сменят джоба от един на друг човек, но остават в България и в Българската икономика.

Дори и до ден днешен - виж за тази година какъв е БВП, умножи го по 2 милиона, и ще получиш сумата, която емигрантите са откраднали тази година. Подобни суми са крадили и през всяка една от предишните години, подобни суми ще крадат и през всяка една от следващите години. Трябва да изтекат пълни 40 години от датата на емигриране, за да може вече да кажем, че дадения емигрант вече е спрял да нанася щети на държавата.
                  Last edited by Mateev; 26.02.2025, 23:07.

Коментар

• ИКОНОМИЧЕСКО СЪБУЖДАНЕ: ПРЕЗ КАКВО ЩЕ МИНЕ?
                    През глад - нищо друго не пробужда.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Матеев,наздраве!Предполагам,че вече си на трета ракийка...Наздраве!
                      и там удари инфлацията. ирландското уиски по йофтино и затова с таквоз се налива от сабахлян
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Виж сега, циркаджийки номера и лошо домашно възпитание няма да търпя.

Викай, врякай, тропай с крачета, но истината не мож я надвика.

Като се очовечиш може и да приказваме като възрастни по темата.

По цял ден се занимавам с незрели индивиди и няма да се занимавам привечер с твоите глупости.

Утре, ако кажеш нещо рационално ще се включа.
                        + 1

Коментар

Ще кажа и още нещо, което също няма да се хареса на емигрантите, но те са основната причина за ГОЛЯМАТА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ !!!

Защо?
                          Ами защото те предизвикаха бясно търсене на долари. Продаваха апартаменти и коли, и веднага превръщаха сумите в долари, за да ги вземат със себе си зад граница. Ако приемем, че средно всеки един емигрант е взел със себе си по 10 000 долара, то тогава 2 милиона емигряанти изнесоха от страната 20 милиарда долара !!! С това предизвикаха и хиперинфлацията, която обезцени парите на останалите в България Българи. Тоест емигрантите ограбиха и останалите в България Българи.
                          Матеев,наздраве!Предполагам,че вече си на трета ракийка...Наздраве!

Коментар

Не е вярно. Комунистите можете да ги обвините, че са крали или получавали пари по нечестен начин, но тези пари останаха в България и в Българската икономика. Емигрантите са тези, които предизвикаха хиперинфлацията и които иззеха от българската икономика 40 милиарда лева - четири пъти едногодишния бюджет на държавата. Точно това предизвика националната катастрофа.
                            Можеш ли да докажеш това?

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Невярно твърдение. Продължаваш да се излагаш пред целия форум.

Комунистите и различните им групировки предизвикаха националната катастрофа.
                              Не е вярно. Комунистите можете да ги обвините, че са крали или получавали пари по нечестен начин, но тези пари останаха в България и в Българската икономика. Емигрантите са тези, които предизвикаха хиперинфлацията и които иззеха от българската икономика 40 милиарда лева - четири пъти едногодишния бюджет на държавата. Точно това предизвика националната катастрофа.

Коментар

По него време, когато бюджетите на България бяха по 6-8-10 милиарда лева, вие изнесохте от страната 40 милиарда лева. Вие предизвикахте хиперинфлацията и националната катастрофа, а не комунистите.
                                Невярно твърдение. Продължаваш да се излагаш пред целия форум.

Комунистите и различните им групировки предизвикаха националната катастрофа.

Емиграцияте последствието, а не причината.

Не ни вземай всички за идиоти.

Хайде утре пак

Коментар

Working...
                                X