Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИКОНОМИЧЕСКО СЪБУЖДАНЕ: ПРЕЗ КАКВО ЩЕ МИНЕ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеКаквито и стъпки да се предприемат, по стара традиция пак ще сме от губещата страна накрая.
Важното е обаче да се гледа глобално на държавата и икономиката, а не на нивото на най-бедните, защото такива винаги ще има, и тените претенции никога няма да свършат.Last edited by Mateev; 24.02.2025, 15:50.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Ясно е само за развинтеното ти въображение. Та ти дори си нямаш представа какво се крие зад думичката ИКОНОМИКА ....
С киснене в някой форум и с конвликти с другите пишещи не се прави икономика. Кажи ми какъв е твоят принос в момента към обществото? Какви данъци плащаш на държавата? Щото ако не го правиш това, тогава си воденичен камък на врата на тази държава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Тоя с пумите винаги е ненавиждал престъпниците и чорбаджиите с мутренски подход.Затова ти е проблем.Заради такива бизнесмени част от обръчите от фирми България изостава спрямо другите държави от Източна Европа в ЕС.Не заради емигрантите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеMateev, високоразвита икономика се прави само ако някой ти дава пари и от теб се иска само да ги харчиш така че да не се задържат. В момента е така.
Коментар
-
Почти половината работещи в частният сектор се осигуряват на МРЗ.Всички ли са некадърници?Ясно е че голяма част от икономиката е сива.
С киснене в някой форум и с конфликти с другите пишещи не се прави икономика. Кажи ми какъв е твоят принос в момента към обществото? Какви данъци плащаш на държавата? Щото ако не го правиш това, тогава си воденичен камък на врата на тази държава.Last edited by Mateev; 24.02.2025, 14:49.
- 1 like
Коментар
-
Отново се отплесваш. За икономика ли искаш да се говори в твоята тема или не?
Ако искаш некадърници да се жалват един друг и да си търсят друг виновник за собствените си проблеми и собствената си некадърност - каж ми, че съм сбъркал темата и ще се махна от нея. Особенно като видях оня с хвърчащите пуми да се изказва компетентно в тема, в която е тотален невежа - не знам какво да кажа.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Отново се отплесваш. За икономика ли искаш да се говори в твоята тема или не?
Ако искаш некадърници да се жалват един друг и да си търсят друг виновник за собствените си проблеми и собствената си некадърност - каж ми, че съм сбъркал темата и ще се махна от нея. Особенно като видях оня с хвърчащите пуми да се изказва компетентно в тема, в която е тотален невежа - не знам какво да кажа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеА качеството на стоката в препълнените магазини? А храните -менте? А факта че, цените на строителство и жилища, растат с изпреварващи темпове, не ти ли говори за нездравословно печатане и раздаване на пари? Това, че хората забогатяване означава че, биха могли да си купуват повече и по-качествени неща с.по-малко труд, че имат възможност да трупат резерви. Кое ТОЧНО не разбра, че да пиша по-бавно?
- 1 like
Коментар
-
Така е - всичко е комплексно, но все пак има хора, които дават пряк или косвен принос, а има и такива, които са воденичен камък на врата. Ще дам пример с бившите военни или полицаи, които се пенсионират много рано в разцвета на работоспособната си възраст. Колко от тях се хвърлят да правят някакъв бизнес и колко от тях лежат по гръб и разчитат на голямата пенсия? Като минимум могат да станат например пчелари, животновъди, земеделски производители, строители - все бизнеси, в които няма нужда от кой знае какво учене или интелект. Правят ли го обаче това или не?
Коментар
-
Ако ще говорим за работници и социална политика за нискоквалифицирани - ами отвори си друга тема. Тука говорим за високоразвита иконимика и как да я направим, което за съжаление влиза в конфликт с това как да удовлетворим мрънканията на некадърници с нулев принос към държавата и обществото. Те са воденичен камък и само дърпат икономиката назад. Иначе и до тях ще стигнем, защото все пак трябва да има някаква социална политика, но тя се прави с минимална работна заплата за некадърници, които не им стига пипето сами да си изкарат повече пари.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Не виждаш, значи, приноса на подчертаните (от мен) хора в икономиката? Кажи ми, че се шегуваш. Ами те, като минимум, подготвят, поддържат и доставят работна сила и потребители за тази икомомика, самите те, са потребители, формират някаква физическа сигурност, съветват бизнесите, защитават интересите им... Кажи ми, че се шегуваш. Не ти отива толкова примитивизъм.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеА качеството на стоката в препълнените магазини? А храните -менте? А факта че, цените на строителство и жилища, растат с изпреварващи темпове, не ти ли говори за нездравословно печатане и раздаване на пари? Това, че хората забогатяване означава че, биха могли да си купуват повече и по-качествени неща с.по-малко труд, че имат възможност да трупат резерви. Кое ТОЧНО не разбра, че да пиша по-бавно?
При жилищата има балон, щото там се перат много пари.Но аз имам наблюдения и че по селата близки до градовете се строят и ремонтират къщи, а това се прави хората да живеят в тях,не да перат пари.
Коментар
-
И като нямаме бизнес не знаем какво се случва ли?Ами аз почти нямам познат,който да работи в частна фирма и да го осигуряват на реални доходи. Повечето ги осигуряват на МРЗ и останалите пари не се отчитат. Това е в ущърб на работника,щото ще взема по-нисък болничен, по-ниска пенсия, по-ниско обезщетение за безработица. А обръчите от фирми,близки до властта е ясно и на децата, че ги има.
А и имам и доста информация на тая тема, дочута тук там.
Коментар
Коментар