IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Професор Стив Ханке да не би да е автомеханик?И той е КАТЕГОРИЧНО против приемането на еврото.
    Ама трябва да вярвам не на професор Ханке,а на анонимник във форум.
    Дотук това ти е първия и единствен що-годе валиден аргумент!

Казвам що-годе, защото Ханке си защитава творенията, той също така беше и "баща" на борда в Естония... само че Естония не само че влязоха в еврозоната, ами и доста добре се развиват !

https://www.econstor.eu/bitstream/10.../868737828.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

норвежките геюве са все още активна заплаха
      Именно те въвеждат дигиталното евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

да бе, както щяхте да ни напълните с мигранти от Шенген, както щеше Путлер да ни бомбордира ако продаваме снаряди на Украйна, както щяхме да умрем от студ без Газпром, както щяха да спрат колите без руски нефт, както щяха да ни вземат децата норвежките гейове, както щяха да умрат птиците от 5G
        норвежките геюве са все още активна заплаха
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Така, така - а ако един ден падне астероид, колко по-добре ще си е на умрем с левове в джоба ...
          Нали уж си против Путин. А той въвежда дигиталната рубла. Не ти ли идва на акъл,че щом Путин го прави това е средство за контрол. Както в Китай. И всяка дигитална валута е така.

Коментар

Така, така - а ако един ден падне астероид, колко по-добре ще си е да умрем с хартиени левове в джоба ...
            Е, а ти мислиш да го цакаш с дигиталното евро ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
              В Прибалтийските държави и Хърватия хартиените пари са намалели с 40-50%

Каква е целта ?
              целта е ясна, да конфискуват на баба пена пенсията и да я дадат на украйна

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Не се ли сещаш за никакви минуси? Ами ако един ден дойде някакъв тоталитарен режим, какво става с възможностите да скъташ някой лев за въже и да идеш да обесиш душманина? Става въпрос за свобода и затова в шведската конституция специално записаха, че ще има и кеш. А има ли кеш, има и контрабанда, за добро или за зло.
                Така, така - а ако един ден падне астероид, колко по-добре ще си е да умрем с хартиени левове в джоба ...

Коментар

Напротив-излагам ясни и категорични аргументи. Това,че на теб не ти изнасят е друг въпрос.
                  вече имам обяснение защо е толкжва трагична борбата с престъпността

Коментар

• В Прибалтийските държави и Хърватия хартиените пари са намалели с 40-50%

Каква е целта ?

Коментар

Не ми се сърди, но от всяко едно твое изречение лъха на когнитивен дисонас. Спирам да споря, защото вече знам докъде ще доведе този спор.
                      Напротив-излагам ясни и категорични аргументи. Това,че на теб не ти изнасят е друг въпрос.

Коментар

Ама той кеша никой не е казал, че ще го махат. Това пък откъде ти хрумна? За дигиталното евро мисли като за още една твоя дебитна карта, която заобикаля VIsa и Mastercard.
                        Това е задължително, ЕС няма собствена картова система. Но сега нямаме дигитална валута, пак можем да имаме картова система. Защо е необходимо дигитално евро? Не могат да се правят транзакции ли сега? А това с престъпността е само хапче за наивници. По-добре престъпност и свобода отколкото дигитално робство. Ти да не мислиш, че престъпността идва от нас, обикновените хора? Не, тя се генерира от най-високо място в социалната постройка и е средство за реглаж на обществото.

Коментар

Ама той кеша никой не е казал, че ще го махат. Това пък откъде ти хрумна? За дигиталното евро мисли като за още една твоя дебитна карта, която заобикаля VIsa и Mastercard. И личната ти сметка няма да е в някоя банка, а директно в ЕЦБ. Тоест заобикалят се всички кръвопийци, които досега вземаха голям процент от всяка една твоя транзакция.
                          И защо ще въвеждат дигиталното евро като няма да махат кеша?Естествено ще стане постепенно. Защо Путин въвежда дигиталната рубла ,а Китай въведе дигиталния юан?Да не би да мислят доброто на гражданите на Русия и Китай?Естествено заради контрол.

Коментар

Дали съм компетентен или не могат да го кажат хора, които са били наясно с това, което съм работил, не хора,които и понятие си нямат от право и разследване.
                            На социологически анкети не вярвам. Според социолозите и Хилъри щеше да спечели без проблем, а президент през 2016г стана Тръмп. Чета мненията на хората и си правя изводи.
                            Колкото до цените-в кварталното магазинче цените са много по-високи от големите вериги пък много хора пазаруват в него. Включително и аз,когато не ми се пътува няколко километра.
                            Дигиталната валута е средство за контрол. Особено в България и ти като бизнесмен си наясно с това. Един бизнесмен, който предлага български стоки в магазините си каза,че за една седмица му направили 4 проверки.Това нормално ли е?
                            И правителството ще реши какво да се прави с парите, ама пак ще отидат при близки до властта фирми.Наскоро разбрах,че един бивш мой съвипусник е станал крупен строител и строи държавни обекти.И по случайност брат му е известна личност с връзки с управляващата партия. Евала,така се прави.
                            Не ми се сърди, но от всяко едно твое изречение лъха на когнитивен дисонас. Спирам да споря, защото вече знам докъде ще доведе този спор.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                              Айде сега си представете че референдума беше минал! И какво - отива Вергил, дето сигурно е добър в професията си човек, но е с нулеви финансови познания и какво - отива и казва: "Аз съм против еврото"! Щото е много загрижен за благосъстоянието на имагинерната баба Пена.

За какво ми е мнението на такъв човек?

А тези дето са по-надолу - дето дори не са специалисти в областта си? За какво ни е да събираме техните мнения?
                              Защо удобно забравяш, че всички финансови кризи и фалити са забъркани и сътворени от икономисти с дипломи ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Не се ли сещаш за никакви минуси? Ами ако един ден дойде някакъв тоталитарен режим, какво става с възможностите да скъташ някой лев за въже и да идеш да обесиш душманина? Става въпрос за свобода и затова в шведската конституция специално записаха, че ще има и кеш. А има ли кеш, има и контрабанда, за добро или за зло.
                                Ама той кеша никой не е казал, че ще го махат. Това пък откъде ти хрумна? За дигиталното евро мисли като за още една твоя дебитна карта, която заобикаля VIsa и Mastercard. И личната ти сметка няма да е в някоя банка, а директно в ЕЦБ. Тоест заобикалят се всички кръвопийци, които досега вземаха голям процент от всяка една твоя транзакция.

Коментар

Working...
                                X