Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Не ми се сърди, но от всяко едно твое изречение лъха на когнитивен дисонас. Спирам да споря, защото вече знам докъде ще доведе този спор.
- 1 like
Коментар
-
Ама той кеша никой не е казал, че ще го махат. Това пък откъде ти хрумна? За дигиталното евро мисли като за още една твоя дебитна карта, която заобикаля VIsa и Mastercard.
- 1 like
Коментар
-
Ама той кеша никой не е казал, че ще го махат. Това пък откъде ти хрумна? За дигиталното евро мисли като за още една твоя дебитна карта, която заобикаля VIsa и Mastercard.И личната ти сметка няма да е в някоя банка, а директно в ЕЦБ. Тоест заобикалят се всички кръвопийци, които досега вземаха голям процент от всяка една твоя транзакция.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Дали съм компетентен или не могат да го кажат хора, които са били наясно с това, което съм работил, не хора,които и понятие си нямат от право и разследване.
На социологически анкети не вярвам. Според социолозите и Хилъри щеше да спечели без проблем, а президент през 2016г стана Тръмп. Чета мненията на хората и си правя изводи.
Колкото до цените-в кварталното магазинче цените са много по-високи от големите вериги пък много хора пазаруват в него. Включително и аз,когато не ми се пътува няколко километра.
Дигиталната валута е средство за контрол. Особено в България и ти като бизнесмен си наясно с това. Един бизнесмен, който предлага български стоки в магазините си каза,че за една седмица му направили 4 проверки.Това нормално ли е?
И правителството ще реши какво да се прави с парите, ама пак ще отидат при близки до властта фирми.Наскоро разбрах,че един бивш мой съвипусник е станал крупен строител и строи държавни обекти.И по случайност брат му е известна личност с връзки с управляващата партия. Евала,така се прави.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАйде сега си представете че референдума беше минал!И какво - отива Вергил, дето сигурно е добър в професията си човек, но е с нулеви финансови познания и какво - отива и казва: "Аз съм против еврото"!
Щото е много загрижен за благосъстоянието на имагинерната баба Пена.
За какво ми е мнението на такъв човек?
А тези дето са по-надолу - дето дори не са специалисти в областта си? За какво ни е да събираме техните мнения?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Не се ли сещаш за никакви минуси? Ами ако един ден дойде някакъв тоталитарен режим, какво става с възможностите да скъташ някой лев за въже и да идеш да обесиш душманина? Става въпрос за свобода и затова в шведската конституция специално записаха, че ще има и кеш. А има ли кеш, има и контрабанда, за добро или за зло.И личната ти сметка няма да е в някоя банка, а директно в ЕЦБ. Тоест заобикалят се всички кръвопийци, които досега вземаха голям процент от всяка една твоя транзакция.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
евро-зоната ви е бъйлясала.
Бонйо, с вашите пари ще спасяваме закъсалите.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Ти ако искаш такива да ти решават съдбата - заповядай!Ама не е смешно!
Защо боравите с фалшификати?!
Коментар
-
Не мога да не изкоментирам един такъв постинг, пълен с лъжи от горе до долу.
Вергил е професионалист в това да събира доказателства и да ги анализира.
С които хора във форум си комуникирал, имат точно обратното мнение. За тебе собствените измислици са "доказателство".
1.В социалните мрежи е прочел стотици коментари на хора от държави, които ползват еврото. 95 процента са негативни спрямо еврото.
Точно обратното. Има си официални проучвания и те сочат, че 83% на жителите в еврозоната са доволни от Еврото.
2.От октомври се въвежда дигиталното евро. Същевременно в Китай е въведен дигиталния юан,а в Русия предстои да се въведе дигиталната рубла. Вергил знае,че в тия две държави целта на подобни мерки е контрол на населението. Затова прави извода,че всяка дигитална валута е заради контрол и че с дигиталното евро ще е така.
Отново собствени измислици. Той контрол може да се прави и без дигитално евро.Ползата от него ще е ограничаване на престъпността и корупцията, а не честните и почтени хора.
3.Вергил познава манталитета на българските бизнесмени и прави извод, че цените на стоки и услуги ще се вдигнат значитезначите.
Познаваш дръжки. Живеем в пазарна икономика, при която цените зависят от търсене и предлагане. Да, някой може и да се опита да вдигне цените, и купувачите като отидат при неговата конкуренция, бързо-бързо ще ги свали.
4.Ще падне борда и Вергил е наясно,че десетки милиарди ще отидат в джоба на крадливи политици.
Отново измислици, плод на развинтена фантазия. Какво ще се прави с освободените пари ще реши парламента.
5.Вергил сравнява развитието на държавите приели еврото с тия ,които не са в ЕС и прави изводи, че вторите имат по-висок растеж на БВП и заплатите.
Отново глупости на търкалета. Няма как да сравняваш ябълки с кисели краставички. Ръстът на БВП и заплатите зависи от съвсем други фактори.
На социологически анкети не вярвам. Според социолозите и Хилъри щеше да спечели без проблем, а президент през 2016г стана Тръмп. Чета мненията на хората и си правя изводи.
Колкото до цените-в кварталното магазинче цените са много по-високи от големите вериги пък много хора пазаруват в него. Включително и аз,когато не ми се пътува няколко километра.
Дигиталната валута е средство за контрол. Особено в България и ти като бизнесмен си наясно с това. Един бизнесмен, който предлага български стоки в магазините си каза,че за една седмица му направили 4 проверки.Това нормално ли е?
И правителството ще реши какво да се прави с парите, ама пак ще отидат при близки до властта фирми.Наскоро разбрах,че един бивш мой съвипусник е станал крупен строител и строи държавни обекти.И по случайност брат му е известна личност с връзки с управляващата партия. Евала,така се прави.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Тая глупост не знам откъде си я измисли. Саудитска Арабия и Норвегия не са в ЕС, ама Нигерия и Сирия също. Как правиш извода, че тези без евро са по-добре.
Винаги сме знаели че ченгетата са тъпи.
Бонйо, с вашите пари ще спасяваме закъсалите.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Затъваш в словесни еквилибристики, почваш да фантазираш неща, дето не са казани, а лаладжиите само това чакат.Сега видях и от къде си копирал 1:1 първоначалното си изказване - гугълския транслейт на Инвестопедия. Само че не спирай с първото изречение, дочети си целия текст и ще видиш, че борда е набор от правила, където дефинирането на котвата и определянето на режима на валутния курс е само единия от елементите - и двете неща не са равнопоставени, за да ги сравняваш механично.
Това имах предвид.
= = = = =
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Ползваш малко крива статистика. Така всеки човек на света има средностатистически по един ташак и един яйчник. Ама ти познаваш ли поне един такъв?
- 1 like
Коментар
-
Дигиталното Евро ще удари корумпетата и престъпниците, така че не се кахърете, освен ако наистина не сте престъпници.Ще удари и наркоманите. Ха сега да ги питам как ще си купуват наркотици. Ще удари и сивата икономика, така че на тарикатите ще им се наложи да си изсветлят бизнеса.
Като цяло - все плюсове, и ако някой наистина рита сериозно, значи е бандит или тарикат или нещо не му е чист косъма...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Дигиталното Евро ще удари корумпетата и престъпниците, така че не се кахърете, освен ако наистина не сте престъпници.Ще удари и наркоманите. Ха сега да ги питам как ще си купуват наркотици. Ще удари и сивата икономика, така че на тарикатите ще им се наложи да си изсветлят бизнеса.
Като цяло - все плюсове, и ако някой наистина рита сериозно, значи е бандит или тарикат.
Коментар
Коментар