Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Има по-големи политически и финансови зависимости от центъра.
Ако данъците остават там, вече няма да ги има тези политически и финансови зависимости. И ако може само да си определя местните данъци, които ще са повече отколкото държавните ще може да си решава проблемите само.
Ясно че няма всички да могат с 20 пенсионера останали на доизживяване. Но "живите" села, а и общините и районите в един град спокойно могат да имат различни данъчни политики и като решиш да си купуваш апартамент да избираш дали да си в Младост 1 или Младост 2 или Люлин.
САЩ се доближават горе долу до тази система.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеПълни балъци са тези, които нищо не правят и тези, които нищо не разбират. Хората обаче, които имат пари повече от 10к, а такива са мнозинство, със сигурност милеят за тези пари да не ги загубят. И затова прилагат различни методи, като например диверсификация в имоти, злато или западни валути (Долар, Евро, Франк).
Та всичките тези хора са за приемане на еврото най-малкото поради това, че е стабилна западна валута. И сега ако се появи заплаха за промяна на фиксинга в грешната посока, а такъв риск вече се появи, близко до ума е да побързат да си сменят левовете с евро. И това създаде 10 пъти по-голямо търсене, отколкото предлагане, и до Нова Година ще продължава да се влошава.
Аз си мисля, че държавата и Евросъюза го знаят това и го очакват това просто защото вече са го виждали и по други държави. И решението е бърза намеса и спешно и предсрочно осигуряване на пазара на необходимия брой хартиени евробанкноти. След като народа спешно и предсрочно иска да премине към еврото, ами нека да не му пречим, а да му помогнем.
Доказателството вече е у дома и е в ръцете ми - пачките от по 100 и 200 EUR, които получих от чейндж бюрата, са с чисто нови прясно напечатани банкноти. Тоест БНБ и ЕЦБ вече снабдяват пазара с Евро в огромни количества.
Какво правят банките и чейндж бюрата?
1. Носят в БНБ огромни количества левчета
2. Получават срещу тях огромни количества чисто нови Евро банкноти.
Тоест процесът по подмяната вече е започнал предсрочно, но държавата няма нищо против това. Нещо повече - държавата е склонна да си затваря очите, защото в момента тече обмяната на парите предимно на сивата икономика. И за да няма икономически сътресения, държавата предпочита да се прави, че нищо не забелязва и оставя чейндж бюрата анонимно да обменят огромни суми без да искат лична карта.А това, че има някакви рискове за валутния курс са пълни измишльотини. И единственото, което може да се случи е тарикатите да се възползват от ситуацията и да дерат балъците с по-висок курс.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Аз пък казвам, че ще поевтинеят. Хайде сега - моята дума срещу твоята .....( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Повишаване на цените на стоки и услуги малко ли е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Помисли над факта, че бензина в Хърватия поевтиня, защо е така не ми се обяснява на немислещ човек
и межпрочим, в Гърция вече доста хотели са по-евтини от в България, пак така - факт просто еврозонски
- 1 like
Коментар
-
и межпрочим, в Гърция вече доста хотели са по-евтини от в България, пак така - факт просто еврозонски
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ти ясновидец ли си, че си толкова сигурен?
И с колко % точно ще скочи и кое? Дънки, гащи, обувки...?!?
Давай списъка и почвай - стока/процент... стока/процент!Last edited by Julius_BG; 14.06.2025, 11:53.
- 1 like
Коментар
-
Е има и опцията връзкар...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ок,
кажи на тебе лично с какво ще ти навреди еврото от 2026-та.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Има крещящо противоречие между това, което демонстрираш в постингите си, и това, с което се хвалиш. Много хора са го забелязали това във форума и са се опитвали да ти кажат, че много се изхвърляш, и с всичките тях си влязъл в конфликт с различни обиди. Аз в комуникацията си с тебе се опитвам да бъда тактичен и да не ти казвам директно в очите какво си мисля за твоята интелигентност. Да, имаш си и силни страни, но в някои области много се излагаш. Икономиката не ти е силна страна. Виж в политиката и в темата за войната в Украйна изцяло те подкрепям и от мене си получил много лайкове.
Не аз,а ти си се взел много насериозно. Това,че си по-богат не те прави по-интелигентен.
- 1 like
Коментар
-
Хващаме бас за каквато сума кажеш и ти представям доказателства.
- 1 like
Коментар
-
Само дето въпросът не е за приемане на еврото, а дали да се приеме на еврото до 2045г....
кажи на тебе лично с какво ще ти навреди еврото от 2026-та.
- 1 like
Коментар
-
Напратив-така ще се отлага приемането на еврото до безкрай,защото така ще се заобиколи изискването да се приеме еврото. Както го правят останалите държави, които не са приели еврото.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеКоето ви прави още по-глупави, че сте против, защото ако изобщо дойде момент, в който да кажете "Ето, готови сме" - тогава е много вероятно да НЕ отговаряме на критериите!А сега имаме шанс!
Който и мързелив държавен служител в момента да попиташ - ще каже: "Не сме готови", което скрито означава: "Не искам да си усложнявам живота преди пенсия"!
Виждам го всеки ден - в частен, в държавен сектор, млади, стари - все тая! Никой не иска да си нарушава рутината, защото така му е по-лесно, защото се е пуснал по течението и го мързи да плува.
И ако чакаме на такива - никога няма да дойде момент, в който да кажат: "Готови сме"!
Затова - много ви здраве за референдум!
А за кво ми е да се присъединявам, към валутен съюз, който е фалирал ?!
Вие дето ревете сега, къде бляхте че не се присъединихте към еврото още през 2010-та, преди евро-зоната да е фалирала ?!
Сега когато умрялата ви евро-зона бъйляса, тогава се сетили да приемат еврото... Сетила се Мара да се побара - вашта работа е същата.
Тоя ви ход е същата простотия като да обявите война на САЩ и да се присъедините към Хитлер точно преди да загуби войната...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
Коментар