Първоначално изпратено от Ve6ter
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корона вируса , мярка за спиране на идващата икономическа криза
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Какъв е проблемът да съществува едно БЕЗКРАЙНО НИЩО, в което да съществува вселената и да се разширява на спокойствие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Какъв е проблемът да съществува едно БЕЗКРАЙНО НИЩО, в което да съществува вселената и да се разширява на спокойствие.
Хипотезата ми е че, ако само електроните изпускат светлинни кванти при преход между орбитали, неутроните - които НЕ излъчват нищо, са поне половината от масата на Вселената. ТЕЗИ, „ТУК”. Из т.нар.„войдове”, пък и из другите струпвания на вещество, има още маса неутрони, които тежат, не излъчват, не се виждат (щото са бавни, нямат път насам) ѝ оказват гравитационно въздействие. Освен това, допускам, че ние живеем в суергигантска черна дупка. Масата е концентрирана по повърхността, вътре в нея, гравитационното поле е неутрализирано и, от „стените” навътре, непрекъснато или поне, много дълго ЗА НАС,
СЕ ПОРАЖДА ПРОСТРАНСТВО. Колкото по-далеч от...някакъв „център” на Дупката (Вселена) са галактиките, толкова по -силно, те се притеглят ОТ СТЕНИТЕ на тази Дупка-Вселена, и още се ускоряват...без „отрицателна гравитация”. И няма „тъмна енергия”. Те, може вече, от милиарди години, да са се сблъскали със стените, ама ние няма да го видим, щото живеем под 15 милиарда години. Пък някой, АКО е толкова дърт, е и ужасно ...изтръпнал, мисля, че да Му пука изобщо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение
Като стана дума за Вселената мога ли да задам 1 неудобен въпрос ? Нали Вселената е Вселената тоест най-най-голямото нещо е тя ? А тя постоянно се разширява !!! Къде и в какво се разширява след като тя е най- голямото нещо ???
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнениеhttps://www.youtube.com/watch?v=pQqJPu0bKuA&feature=emb_rel_end
Коментар
-
отговорите търсете в тези 2 СИ метрики.
метър и секунда
Със скоростта на светлината определяме и големина и годините на Вселената. Това е едно и също. Имам си теория но ще я спестя
секунда s Време Единицата за време е продължителността на 9 192 631 770 периода на лъчението, съответстващо на прехода между двете свръхфини нива на основното състояние на атома на Цезий-133. метър m Дължина Единицата за дължина е дължината на пътя, изминат от светлината във вакуум за интервал от време 1/299792458 от секундата. Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Съгласен съм с теб, но не отговори на въпроса ми - в какво и къде се разширява ?? След като тя е най-голямото нещо и се разширява значи има друго нещо, в което тя се разширява. Какво е това нещо ?
И на мен ми е трудно да си го представя, далечните галактики които наблюдават с големите телескопи от отдалечената Вселена са по на 10 до 13 млрд светлинни години отстояние от нас. Може отдавна да не съществуват. Гледаш миналото. Границите на Вселената пулсират в една безкрайност на времепространството.
Eто галактиките от дълбокия космос, считан за края на Вселената.
Снимка на телескопа Хабъл.Last edited by bulgarian lev; 24.04.2020, 18:09.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеИзобщо не е ...ами ако трябва да го нарисуваш ? просто е нали - границите на вселената и на следващите и т.н.
Или да попитам бомбаджията да го оформи като ТА
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Разширява се според нашите възприятия и разбирания. А къде, си е малко безсмислен въпрос.
Или да попитам бомбаджията да го оформи като ТАЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Съгласен съм с теб, но не отговори на въпроса ми - в какво и къде се разширява ?? След като тя е най-голямото нещо и се разширява значи има друго нещо, в което тя се разширява. Какво е това нещо ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Що да е неудобен според мен е тъп дори много тъп.Да предположим че ти си живял 60г.И да предположим че към настоящият момент Вселената се разширява.След 1000г може да започне да се свива .Процесите в Природата не обхваща само един човешки живот...Много сме малки за да знаем какво става във Вселената.Ще минат години и други учени хора ще установят свиването
- 1 like
Коментар
-
Като стана дума за Вселената мога ли да задам 1 неудобен въпрос ? Нали Вселената е Вселената тоест най-най-голямото нещо е тя ? А тя постоянно се разширява !!! Къде и в какво се разширява след като тя е най- голямото нещо ???Last edited by power grid; 23.04.2020, 20:17.
Коментар
-
Като стана дума за Вселената мога ли да задам 1 неудобен въпрос ? Нали Вселената е Вселената тоест най-най-голямото нещо е тя ? А тя постоянно се разширява !!! Къде и в какво се разширява след като тя е най- голямото нещо ???
Коментар
Коментар