IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Специалист по всичко, значи е едиствен и неповторим и да не слушаме други мнения..Абе ти да не би нещо лично..
    А на С.Ханке мнението чел ли си..
    Last edited by Kiro; 06.02.2020, 11:22.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение

      А икономическите теории, че инфлацията е полезна, а дефлацията е вредна не са верни.
      Дефлацията е вредна... но за централните банкери. И бягайки от нея видяхме до къде ни докараха.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Извинявай, но това не е независимо мнение- Калин Христов е политическо назначение в БНБ..Не отричам качествата му, познавам го, но няма как според служебните си задължения в този момент да е на друго мнение..
        Само за последните няколко месеца се сещам за два случая, в които публично изрази експертно мнение, несъответстващо на политиката на ЕЦБ в единия случай и на правителството в другия случай. Отделно, че цитираният материал е писан доста преди да заеме ръководна позиция.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от MaseratiSUV Разгледай мнение

          Ето ви истинско професионално мнение за работата на борда, и за стабилността на лева, а не някакви шерьовци и синдакти:
          http://www.bma-bg.org/assets/var/doc...in-Hristov.pdf
          Паричният съвет: “The only game in town” - Българска ...

          PDFTranslate this page
          The only game in town”. Калин Христов ... е-mail: hristov.k@bnbank.org. Благодаря на Мария Карчева, ... Martin Zaimov, Kalin Hristov
          Доста качествен макроикономист. Когато той говори за макроикономика и парична политика е хубаво човек да следи внимателно и да си записва. В това изследване , макар и доста старо, се вижда аргументация в научен стил, а не журналистически упражнения.
          Между другото е съавтор и на една книжка от преди двайсетина години, в която още тогава се представят предимства и недостатъци от въвеждане на еврото в България. Разбира се, някои неща се промениха за този период, но след това много други наши икономисти ги цитират, та до ден днешен.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
            ... то тогава бихме ли могли да провидим, че де факто съществуват "германско евро", "френско евро" и т.н.
            А когато хората ползваха златото като пари имаше ли "германско злато", "френско злато" и т.н.? Това е риторичен въпрос. Навсякъде златото е струвало колкото... златото.

            Това да се ползват еднакви пари навсякъде не е нещо уникално. Разликата между тогава и сега е, че сега ни ограбват чрез инфлация като създават нови пари много по-бързо, отколкото преди са изкопавали ново злато.

            А икономическите теории, че инфлацията е полезна, а дефлацията е вредена не са верни. Точно по времето когато се ползваха злато (дефлация) хората имаха голям напредък.

            Два прости метода за легално намаляване на данъците

            Коментар


            • Извинявай, но това не е независимо мнение- Калин Христов е политическо назначение в БНБ..Не отричам качествата му, познавам го, но няма как според служебните си задължения в този момент да е на друго мнение..

              Професионална и политическа кариера


              От февруари 1997 до декември 2000 г. е асистент в катедра „Икономикс“ на УНСС. В периода януари 2001 и декември 2004 г. е главен асистент в катедра „Финанси“ на същия университет. От септември до декември 2001 г. е участвал като изследовател в проекта „Exchange Rate Issues“ на Централната банка във Великобритания.

              От октомври 1997 до септември 2001 г. е експерт в дирекция „Икономически изследвания и прогнози“ в БНБ.

              От 2002 г. е член на Инвестиционния комитет на БНБ, а от 2005 г. на Комитета по парична политика на Европейската централна банка. Председател е на УС на Българската макроикономическа асоциация и член на УС на Института за пазарна икономика.

              Съветник е на управителя на БНБ от октомври 2003 до октомври 2009 г., а от февруари 2002 до октомври 2003 г. – съветник на подуправителя на БНБ, ръководещ управление „Емисионно“.

              От октомври 2009 г. е член на Управителния съвет на Българската народна банка и подуправител, ръководител на управление „Емисионно“.

              Автор е на много публикации по проблемите на макроикономиката, паричната политика, паричния съвет, въвеждането на еврото, както и съавтор в статии и публикации на икономическа тематика

              А на Менда и Черешко няма ли да ни представиш научните мнения..

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени





                Eврозоната – рискове и възможности

                https://bnr.bg/post/101224023

                ОЩЕ МНЕНИЯ И КОМЕНТАРИ..


                Ето ви истинско професионално мнение за работата на борда, и за стабилността на лева, а не някакви шерьовци и синдакти:
                http://www.bma-bg.org/assets/var/doc...in-Hristov.pdf
                Паричният съвет: “The only game in town” - Българска ...

                PDFTranslate this page
                The only game in town”. Калин Христов ... е-mail: hristov.k@bnbank.org. Благодаря на Мария Карчева, ... Martin Zaimov, Kalin Hristov

                Коментар


                • Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени





                  Eврозоната – рискове и възможности

                  https://bnr.bg/post/101224023

                  ОЩЕ МНЕНИЯ И КОМЕНТАРИ..



                  Коментар


                  • Интересно
                    https://www.investor.bg/novini/130/a...ronata-298033/

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                      Гледам ги ...И?!Какво?!И четирите държави са в ЕС....Сетих се ....Ти предлагаш даже да излезем и от ЕС,щото щял да се разпадне,ама кога не казваш....И хайде ,хипотетично, - ще излезем от ЕС ...И хипотетично ЕС се разпадне с гръм и трясък след пет години,да речем ...И?!Ние щото ,хипотетично сме вече сме извън, ЕС,ще останем остров на стабилността,благоденствието,щото сме си самодостатъчни...Брей, че сме велики...
                      И да -прав си ....Всяко нещо си има начало и край (само салама има два края)Сигурно и ЕС някога ще се разпадне(след пет,десет,двайсе,трийсе и т.н. години) ....Ама докото се рападне ,аз лично предпочитам да ползваме еврото....Щото брюкселските бюрократи-лицемери са ми една идея по-предвидими от нашенските калинки...
                      Омразата ти към родните гешефтари е справедлива и смея да кажа с споделена от всички почтени хора в нашата Родина.Но не бива да бъркаме нещата.Трябват ясни и категорични закони и независима съдебна система.Позволи ли си някой волности веднага в панделата.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                        Веча започнах да разбирам домакина Слиппинг Бул
                        Хлъзгавият...

                        Но той се е казвал Седещият Бизон. Ех, имало е мъже едно време...
                        Last edited by 78-10; 04.02.2020, 20:27.

                        Коментар


                        • Веча започнах да разбирам домакина Слиппинг Бул и да си мечтая да дойде и да разбишка седянката.
                          Отиде му на човека хубавата тема!
                          Мойте дрънканици не ги слушайте, аз имам специално разрешение от него да си говоря без ограничения.
                          Вие да му мислите

                          В условията на предишната голяма криза, предполагам някъде около 2009 г. бях пуснал една статия, която тогава предизвика известно напрежение и спорове. Тогава бях в друга битност, но кво толкова, форумът дава възможност за творческа и идейна реинкарнация. Оригиналът беше май на неподходящ език, та се бях принудил да преведа някакъв пасаж. Вложените усилия баха умерени. И там имаше една фраза, която идеше да обрисува картинно въздействието на кризата върху някои отделни региони и т.н. Ставайки дума за Германия, в текста бяха употребили буквално: "Германия е страна, чиято валута е еврото, зад чието рамо наднича германската марка". Чудесно помня ситуацията, но тогава не всичики колеги въприеха и разбраха тази фраза и опитите ми да я интерпретирам.

                          Днес се сетих отново, че в последната си изява онзи доц. Сарийски крайно пестеливо и декларативно заяви отделни тези, който са важни и спокойно могат да бъдат пропуснати, включително нещо по горната тема, та по тази причина се включвам.

                          Пазарът оценява еврото като уникална, самостоятелна валута, която обслужва определена зона (територия) и зад която стои една емисионна институция. Това е вярно, но има и някаква привидност, зад която се крият важни особености, които биха обяснили онова "надничане зад рамото".

                          Зоната е съставена от отделни, разнородни пазари (и суверенни страни), които показват сериозни отличия и особености. Включително технологичност, производителност, наукоемкост, добавена стойност в продуктите, характеристика на работна сила, пазар на труда и още безброй. Няма никаква необходимост от опит за изчерпателно изброяване. Миксът от тези национални особености, като някаква средна величина бива презентиран на валутните пазари чрез някаква "осреднена стойност" на еврото към останалите валути. Да я наречем "средна представителна стойност", която е валидна за цялото пространство.
                          Естествено, влияят и доста други фактори, но за целите на това изложение тях просто ги игнорираме.
                          "Средната представителна стойност" отнесена към реалиите на конкретен национален пазар води до специфично проявление.
                          Ако опитаме да приложим един по-абстрактен начин на наблюдение, то тогава бихме ли могли да провидим, че де факто съществуват "германско евро", "френско евро" и т.н. Германското евро би могло да с е изчисли, опредмети и дефинира като някаква надценка (ажио), която би следвало да се прибави към "средната представителна стойност" до икономически обоснования курс.
                          Обратното - при гръцкото евро може да се говори за дизажио от "средната представителна стойност", която да се извади.

                          Да, но както вече казахме, германското и гръцкото евро са фикция, идея. Реално и двете страни ползват ЕВРОТО. Еврото от своя страна при реалностите на германски пазар играе роля на една девалвирана валута. Обратното е при гръцкия.

                          Може да г окажем и по друг начин: еврото фактически подпомага конкурентоспособноста и стимулира износа н аГермания, заедно с всички последици по веригата.
                          Обратното е въздействието върху Гърция.
                          Нямам ни най-малка представа как ще се отрази въвеждането на еврото в Бг

                          Дали ви стана ясно, не разбрах. Дважди не разбрах, дали ви обясних що-годе внятно.

                          Карай да върви,
                          времето свърши,
                          а приказката свърши тук!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                            Кой точно се е върнал към златния стандарт?
                            Реално никой но при повечето домакинства в САЩ, Европа се наблюдава желание за минаване все повече към Cash и чистене на кредити. Поне в личните финанси теми като FIRE и спестявания и кредитни плащания са супер модерни. Което е една от основните причини новата парична политика на ЕЦБ и ФЕД да е тотална простотия. Края на капитализма е бая близко всъщност.
                            http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

                            Коментар


                            • Ако печелиш и харчиш в левове – по-добре си дръж парите в левове, съветва банкерът

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение

                                Жалко ,надах се да е балон

                                Няма как, ние и балони си нямаме даже, най-много да подишаме от хелия на чуждите

                                Коментар

                                Working...
                                X