IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Ами как да види, освен да набие бабаита..Конспираторите биха казали , че позвъняването е от Москва..
    Ами вариантът разговорът да е на английски май отпада

    Коментар


    • Ами как да види, освен да набие бабаита..Конспираторите биха казали , че позвъняването е от Москва..

      Коментар


      • Поне Вучева да беше видяла от кой е позвъняването, че да е интересно Иначе Ханке си е доволно неадекватен, да плаши кучета със салам..

        Коментар


        • САМО ТАКА ЩЕ ВЛЕЗЕМ В ЕВРОЗОНАТА- Чудак изобретател на времето и спасил града си от нечувана по своите размери популация на домашни мишки.
          - Как го направихте? - питат смаяно представителите от специално пристигналата от София партийно-правителствена делегация.
          - Не беше трудно - отговаря чудакът - изобретих малко мишле роботче, пуснах го да обиколи мазетата и таваните на града и то поведе мишките към морето, така се издавиха.
          Тогава един от делегацията се приближава към изобретателя и му прошепва на ухо:
          - Можеш ли да изобретиш едно комунистче- ББ от ГЕРБ?
          Last edited by Kiro; 20.02.2020, 12:20.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Начев, ето и цялото изказване на Виктор Папазов- ,основател и първи директор на БФБ..Гордея се , че го познавам..
            Кире, аз съм с добри впечатления от този човек, да не се получи някакво недоразумение. Познавам го като публична фигура, не лично.
            Ще отида дори още по-нататък. Доста управленици в България, които са имали някакъв беспорен принос или ярко, запомнящо се присъствие, но после в един момент през годините след 2009 са отпаднали от високите кръгове на властта, в един недалечен бъдещ момент ще могат да ползват това като позитивна референция. Е, време мина ... биологията е безмилостна и за мнозина ще бъде отчайващо късно.

            За бат Ваньо, кво да кажем. Аз съвсем скоро пуснах материала на Тренчев, който още през 91-ва е произнесъл категорична морална присъда. Костов от несъстоял се член на БКП, неистово драпал за там, писал мотивиращи и мобилизиращи революционните сили на партията материали в Работническо дело, после пак горко оплаквал провалите си в полите на жена си, изведнъж стана адепт на правата вяра.

            А междувременно "революцията" изяждаше невинните си деца.
            Историята, историята!

            Коментар


            • Ами те разсипаха Ханке, че изобщо си е казал мнението..За другите не знам..И Хърсев всеки ден обеснява колко стабилен бил лева..

              Коментар


              • Трябваше Той да каже, че няма да бързаме, за да се появят и мнения с по-критичен поглед в публичното пространство.

                Коментар


                • Начев, ето и цялото изказване на Виктор Папазов- ,основател и първи директор на БФБ..Гордея се , че го познавам..

                  Днес Стив Ханке говорил за корупцията при правителството на Иван Костов. Това ме подсети на една история, на която бях очевидец. Вяроятно на някого ще бъде интересна.
                  Беше края на юни 1998 г. Световният икономически форум (WEF) провеждаше срещата си на върха за централна и източна Европа в Залцбург. Бях поканен да говоря, на тема приватизация и капиталови пазари. Разбира се, от България се беше изсипала сериозна правителствена делегация – Иван Костов, като министър председател, Александър Божков (заместник министър председател), Шиляшки (имаше такъв шеф на енергетиката), Петър Жотев (все още шеф на Банковата консолидационна компания по това време), Илиян Василев (шеф на Агенцията за чуждестранни инвестиции).
                  През деня изтече новина от Ройтерс, че Номура е спечелила две приватизационни сделки – за Пощенска банка и за Булгартабак. В края на деня имаше вечеря в един от дворците наблизо, май се казваше Мирабел. След вечерята се връщахме с Петър Жотев и Илиян Василев. Всички бяхме отседнали в Шератон Залцбург. Прибирайки се в хотела след вечерята, на входа се “сблъскахме” с групата на Иван Костов, Ал. Божков, Шиляшки и още няколко души. Петър Жотев побърза да притича при Костов и да му съобщи новината за Номура. Иван Костов буквално побесня. Пред всички се обади по мобилни телефони на Захари Желязков (тогавашен шеф на Агенцията за приватизация) и на тогавашният подуправител на БНБ Валентин Цветанов. Крещя и руга, какво ли не им наприказва. Обясни им, че ако не анулират сделките/конкурсите с Номура, няма да си намерят място.
                  Така Булгартабак, вместо да бъде приватизирано за една сериозна сума от сериозен инвеститор през 1998 година, остана държавно още 13 години и беше приватизирано на безценица. Пощенска банка беше купена от гръцка банка няколко години по-късно.
                  Такива ми ти работи за принципността и почтеността на Иван Костов.

                  Коментар


                  • Колеги, много ви моля, вкл. Виктор Папазов - да не влизаме в Еврозоната преди да сме влезли в ЕРМ-2! Различавайте ги тези работи!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                      Ако България влезе в Еврозоната, се качва на "Титаник"

                      Виктор Папазов, основател и дългогодишен директор на Съвета на директорите на Българската фондова борса, обяснява в "Тук и сега със Светла Петрова" защо Еврозоната е опасна за България. Той твърди, че няколко държави и банки в Западна Европа са фалирали на практика и ако България приеме еврото, ще бъде солидарно отговорна финансово за спасяването им.
                      Находчиво включване и добра информация, колега. Винаги следва да се търси и съобразява алтернативната гледна точка и да се мисли относно нейната състоятелност и ценност. Поддакващи клакьори на официалната линия винаги има в изобилие, многопланово и критично мислещи хора, които обясняват логично и аргументирано - те са кът.

                      Папазов е "малко" обиден и в неговото държане и говорене от дълго време има елементи на противопоставяне. Няма да обяснявам.
                      Това по никакъв начин не омаловажава тежестта на неговите доводи.

                      През последните дни бях ангажиран с по-важни неща, но понеже знам, че няма да ме послушате и да прочетете наследството на един много важен за България човек, където има много отговори за желаещите да чуят и разберат, ще ви предложа един друг материал, който е на специалист, който не може да бъде запозрян в обиденост, да не говорим за неосведоменост или липса на експертиза, "съмнителни" уклони.

                      По-добре да не бързаме с еврото

                      Коментар


                      • Браво Начев- интересен преразказ на фона на Черешата и мисирките- ами все повече вредят на България..

                        Коментар


                        • https://eurocom.bg/show/chestno-kaza...IPm9loB8zOZ1Io

                          ВИДЕО

                          Първата част при Люба Кулезич. Отдавна мина времето когато трябваше да се съобразяваме с МВФ, със Световната банка и пратениците им като Стийв Ханке. Пораснахме, и няма никаква причина да приемаме тяхното мнение преди нашето.
                          Борисов не разбира че не можем да влезем просто така, по инерция в Еврозоната, защото имат много хора, които са против и те имат власт и винаги, както се оказа могат да поканят такива като Ханке.
                          Трябва поственета работа, екип, и силни играчи, които не се страхуват да влизат в битка и развенчават митовете и легендите.
                          Защото анти-евро кампанията, дори във Фейсбук се реализира вече през реклами.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Проф. Христина Вучева в ."
                            Споменаването на Проф. Христина Вучева ме провокира да споделя една интересна история, която тя разказа вчера сутрин в студиото на К1.
                            Април 2018, България председателства, организиран форум на икономическа и финансова тематика, основен докладчик е министър Горанов. Вучева присъства и разказва от първо лице. На трибуната Горанов произнася решителни фрази, които трябва да подчертаят нашата непоколебимост да кандидатстваме и станем членове на механизма.
                            Правя малко лична вметка: Представете си Горанов - така както добре го познаваме. Застинала физиономия, която не изразява никаква емоция, а излъчва само сила и решителност. Изцъклени и почти непомръдващи очи. Стойката му е като на древногръцка статуя. Горанов знае, че гуверньорите и финансовите министри са едни безкрайно умни, чудовищно добре информирани и обезкуражаващо малко и тихо говорещи хора. Той отчаяно иска да бъде възприеман като такъв и ролята на бърборив докладчик вероятно не му се нрави, но няма избор. Горанов е приковал вниманието на аудиторията, която знае че темата е чувствителна. Всички са напрегнати, Горанов говори тихо, напоколебимо и има маниера да произнася звуци, без при това видимо да отваря устата си. Как го прави това този човек, никой не знае. Вероятно е тренирал сериозно още от времената, когато с Шишо правеха тайни срещи на конспиративни явки-кафенета из София и обсъждаха ... бъдещето на страната. Е, тук-таме вероятно също и някое и друго карго. Вероятно от онези времена се е научил да говори така, че да не могат д аразчетат по устните му.

                            Проф. Вучева продължава. В залата присъства и БХ. Професорката не употреби псевдонима му, естествено. Той е в другия и край, някъде сравнително близо до нея и тя присъства на интересно развитие. БХ е заобиколен от репортерки, които трепетливо и възбудено пърхат около него.
                            Отново вметка: Той е застанал в героична поза (сигурно я помните от първия му период - когато беше известен като Батман-Отмъстителя и още не беше БХ), говори басово и по характерен начин издава напред долната си челюст (както е положено на един истински каппо ди тутти каппи) Човешко е да си поласкан от вниманието на репортерките, да виждаш обожанието в лъсналите им очи. Що му трябваше на този човек да ги обижда наскоро, като ги причисли към пернатия свят.

                            Проф. Вучева продължава. В един момент телефонът на Борисов звъни. Той поглежда и за изненада отговаря. Почти не приказва, слуша. Лицето му се променя. Малко след това намира повод и се качва на трибуната. Истината е, че професорката не уточни, дали участието му е било планирано или е импровизирано. Пред смаяния поглед на Горанов, Борисов дърпа ръчната и започва да говори неща с коренно различен тон и смисъл. Тоест, че ставало въпрос за много важни неща, които трябва много добре да с еобмислят, да се обсъдят, да се начертаят пътни карти и т.н.
                            Ние съпреживяхме целия този период след това, дори и цяла отделна тема беше сътворена във форума. Резултатите са известни. Историята се повтаря. Често това се случва във формата на фарс.

                            На разбралите - да им честито!

                            Коментар


                            • Ако България влезе в Еврозоната, се качва на "Титаник"

                              Виктор Папазов, основател и дългогодишен директор на Съвета на директорите на Българската фондова борса, обяснява в "Тук и сега със Светла Петрова" защо Еврозоната е опасна за България. Той твърди, че няколко държави и банки в Западна Европа са фалирали на практика и ако България приеме еврото, ще бъде солидарно отговорна финансово за спасяването им.

                              "При валутен борд левът е като лодка, завързана за голям кораб. Според мен този кораб е "Титаник". Ако тръгне да потъва, ние все пак можем да отрежем въжето и да опитаме да се спасим. Но ако се качим на кораба, ще потънем с него", прогнозира финансистът.

                              Той обяснява и като шеф на Българската фондова борса през 90-те години как е протичала приватизацията и защо хората смятат, че тя е грабеж. Папазов разказва и как през 1998 г. Иван Костов е спрял раздържавяването на "Булгартабак" и Пощенска банка, независимо че е бил избран купувач.

                              "Сегашният шум за ревизия на приватизацията е пиар димка. Най-много да ударят някого избирателно", прогнозира Папазов.

                              Коментар


                              • Все още се питам какво мотивира професора толкова много, че чак преиграва?!

                                Коментар

                                Working...
                                X