Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Напълно съм съгласен, че ако се стигне до преговори, трябва задължително да се договори един по-тесен "тунел". Бодрите младежи се смеят на думичката тунел и типично по младежки си въобразяват, че светът започва от тях. Грешат, разбира се. Можем да ползваме и теоретично по-издържани понятия, но истината се научава по-трайно и резултатно при лекуване на раните, които нанася животът. Познаването на модните понятия не гарантира познаване на същността на процесите.
Апропо, понятието "змия в тунел" е финансов жаргон, който произхожда от висши финансови институции и след това е бил възприет от журналисти и академична общност при отразяване на Механизма ерм1.
Сега малко по същество. Съни, направи ли ти впечатление, че в ал. 4 има една сърцевинна дума. Интервенцията (на НЦБ) е класифицирана като едно помощно средство. За мен това значи в превод , че при съчетаване с диапазон +- 15 %, практически има декларирано намерение за отказ от ползването му, или в най-лошия случай - ползване в момент на сериозна опасност, респективно когато вече е късно.
Очевидно трябва да се върви към договаряне на тунел +-2,25 %, което в Европа има вече сериозна история и опит, ползва се още от края на 70-те в ерм1, а и в настоящо време при някой от страните в ерм2. Това е диапазон, който ще принуждава съответните професионално ангажирани лица да държат пръста върху бутона "ентър".
Бих се радвал да чуя мнение от теб за ал. 4 като цяло. Винаги демонстрираш една особена подреденост. Може и да не се съгласяваш с мен, но аз ще определя текста като безобразен. Кратко ще мотивирам. Преди запетайка и след запетайка, в големи дълги изречение са навързани икономически, политически, финансови, технически средства, механизми, политики. Подобен род обществени отношения се регулират чрез ясни, категорични, по възможност къси постановки, но обемисти материали, които са поставени в непротиворечив йерархичен порядък.
Този текст е един тюрлю-гювеч. Писан е от млади, умни, начетени юристи и други специалисти, които видимо н еса били достатъчно бити от живота.
Поздрави, имаше още нещо, ама сега забравих.
Коментар