Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеХайде да не се мъчим един друг.
Доколкото е отразен форум на в-к Капитал, най-добре да прочетем от извора и да оставим колегите да си гледат съвестно трудовите задължения. Няма срамен труд!
България или влиза със сегашния валутен курс в еврозоната, или изобщо не влиза
Това заявиха управителят на БНБ Димитър Радев и финансовият министър Владислав Горанов днес
Но, нека го запишат в текста на закона.
Точно, както правят допълнение към чл.29 от ЗБНБ, чиято 1ва алинея фиксира курса на Лева, но с добавената ал.3, която коментираме тези дни се дава и друга възможност, така и тези думи на Горанов да се материализират като правен текст.
Иначе, са приказки в ефира, за чиято последователност имам съмнения. Досега само за едно трайно изключение се сещам - последователно приравняване на черешовата с фондовата борса.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Има две балтийски държави влезли преди пет години с валутен борд и приели еврото без да променят курса си Латвия и Естония
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Уважаеми, Спящ бик,
За нежелаещ да се политизира въпроса е странна лекотата, с която в текста е вмъкнат един военен съюз, на който ни турската лира, ни албанският лек по някаквъв начин му пречат и още по-загадъчна е ролята, отдадена на евроатлантическата интеграция. Да не би, да има нов Валутен съюз, обвързан с долара?
Авторът не за първи път прави намеци, че му е неприятно да с е изказват мнения, които се разминават с неговите виждания.
Продължава се с намеци, че авторството на тема го поставя в някаква по-висока, супервайзорска позиция, от което аз започвам сериозно да с езамислям да наводня форума с нови теми, доколкото съм поставен в крайно неизгодна позиция на човек, който за десетки години участие никога не е пускал нова тема и следователно по подразбиране съм втора категория събеседник.
Изказването на резерви по повод и посочването на потенциално негативни последици се сравняват с воденето на противоконституционни и насилствени въоръжени деяния. Онемявам!
За моя изненада въпросът от чисто договорен ангажимент се превърна в геостратегически!
Още едно нещо явно ми липсва в тази дидактическа тирада, изградена върху убеждението и настояването, че темата е в нечий частен патримониум и се допускат само правилни размишления - това са ценностите, върху които се изгражда този начин на мислене и повествование.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Да, много близо е до влизане в еврозоната... то и от влизане в Шенген Бойко го делеше само една неизмазана сграда... и така вече 10 години.
На сайта на ЕЦБ в календара на събитията до края на 2020-та няма нито дума за влизане на България в еврозаната, но може би аз не търся където трябва
Някой ако иска да помогне и да прерови по-подробно предстоящите събития на ЕЦБ, но аз не виждам нищо свързано с разширяване на еврозона.
https://www.ecb.europa.eu/press/cale.../index.en.html
Чудя се дали да не изпратя имейл до ЕЦБ и да ги запитам директно дали изобщо предстои разширяване на валутния съюз през близките години или новината за скорошно влизане на България в евзороната ще се окаже поредната лъжлива герберска партенка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеДимитъp Paдeв: Бългapия e мнoгo близo дo влизaнe в eвpoзoнaтa Сагата се заплита. Очаквайте спешно включване от кабината на ватмана и операторския пулт на бариерата.
На сайта на ЕЦБ в календара на събитията до края на 2020-та няма нито дума за влизане на България в еврозоната, но може би аз не търся където трябва
Някой ако иска да помогне и да прерови по-подробно предстоящите събития на ЕЦБ, но аз не виждам нищо свързано с разширяване на еврозона.
https://www.ecb.europa.eu/press/cale.../index.en.html
Чудя се дали да не изпратя имейл до ЕЦБ и да ги запитам директно дали изобщо предстои разширяване на валутния съюз през близките години или новината за скорошно влизане на България в евзороната ще се окаже поредната лъжлива герберска партенка...Last edited by Frosty; 28.01.2020, 16:19.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение... Курсът евро-лев ще се определя на базата на договорки с незнам кой си...
Смяташ ли че те ще искат да си направят конкуренция от нищото с девалвация на лева?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеУВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
Когато пуснах темата, не съм имал никакво намерение да политизираме въпроса за влизането ни в ЕRM 2! Разглеждам този акт като следващата важна стъпка в посока на евроатлантическата ни интеграция и нямам и грам съмнение, че това е правилната посока - от Евразия към Европа! Олратната вече съм я живял и не я подлагам дори на дискусия!
Това не означава, че съм някакъв апологет на ГЕРБ - ни най-малко. Бих дал доверието си на всеки, който придвижи по-бързо този геостратегически въпрос към решение, както и да се казва. Просто ГЕРБ в момента управляват и исках малко да ги провокираме и попритиснем, за да не се ошумоляват прекалено дълго. А те са склонни да го правят, съзнавайки че всяко задълбочаване на членството ни ограничава тяхната власт.
ГЕРБ никога не са се славели с добър ПР и много пъти, както сега, сами са се набутвали да обясняват, че нямат сестра. Не бихме могли да отречем обаче, че би било политическо самоубийство да допуснат девалвация на лева в момента на присъединяването и те добре го знаят. Затова вярвам, че страховете ни са напразни!
От друга страна, нямам никакви илюзии, че всички противници на по-нататъшното ни сближаване с Европа и НАТО сега се възползват от всеки повод и всяка пукнатина в комуникацията на управляващите, за да осуетят процеса. Тече не просто хибридна, а ожесточена партизанска война. Настанала е последната битка за тях и напъват по всички възможни канали и начини, за да пречат. В тези усилия те разполагат с най-доброто ноу-хау на ЧК и неизчерпаем рублев запас.
Какво обаче ме кара да съм оптимист? Именно голямата дандания в последно време, съчетана и с поредния вот на недоверие. Кой за каквото се сети, независимо какъв и откога е генезисът му - излезе да протестира. Оживлението и по темата във форума - не че като неин основател не ме ласкае - също няма как да не се забележи... Затова си мисля, че наближава, наближава приемането ни в ERM 2! И тази мисъл ме изпълва с надежда!
Уважаеми, Спящ бик,
За нежелаещ да се политизира въпроса е странна лекотата, с която в текста е вмъкнат един военен съюз, на който ни турската лира, ни албанският лек по някаквъв начин му пречат и още по-загадъчна е ролята, отдадена на евроатлантическата интеграция. Да не би, да има нов Валутен съюз, обвързан с долара?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Хайде да не се мъчим един друг.
Доколкото е отразен форум на в-к Капитал, най-добре да прочетем от извора и да оставим колегите да си гледат съвестно трудовите задължения. Няма срамен труд!
България или влиза със сегашния валутен курс в еврозоната, или изобщо не влиза
Това заявиха управителят на БНБ Димитър Радев и финансовият министър Владислав Горанов днес
- 1 like
Коментар
-
Димитъp Paдeв: Бългapия e мнoгo близo дo влизaнe в eвpoзoнaтa Сагата се заплита. Очаквайте спешно включване от кабината на ватмана и операторския пулт на бариерата.
- 1 like
Коментар
-
Кретенче, спри за малко да вдигаш бариерата и отговори, вярно ли е това, че след влизане в механизма валутният курс става плаващ.
Има много опции:
Гуверньорът Радев нещо се е объркал,
Радев не се е объркал, ами журналистът на економик.бг нещо не е чул/лошо е записал/редакторът му бил напълно безхаберен,
Станала е грешка при отразяване на новината н нюз.бг и оттам е тръгнала дезинформацията,
Лукави хибридни шпиони са се намесили.
Кое от всичките е вярно, бе кретенче?!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Няма случай досега държава да е приела еврото без сериозна девалвация на курса. Моментът се използва за изчистване на скрита инфлация - която в българският сценарий с 20 години борд е огромна. Оня лаф как БГ е по-добре от Еврозоната може да го напише само червена калинка хахахаха
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitar1978 Разгледай мнение
Привет,
Важно е да се отбележи, че и е нямало страна с валутен борд, която да е кандидатствала до сега !!!
- 1 like
Коментар
Коментар