Първоначално изпратено от 4ervenasgan
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще се случи с цените ако въведем еврото?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеС моите цени ще се случи следното:
Ще ги завиша.
Ще ги закръгля нагоре.
Ще калкулирам в тях и мрънкането, че са се покачили.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение
Явно много умен си станал , като си чел. Аз от опит ще ти кажа , че когато народа вземе да понаимва идва и момента на подстригването, поне така показва историята от време на време през има няма 20-30 години. Пораснала трева я косят.
Виж с евро и надзор от ЕЦБ, малко по-трудно ще е за родните цацаратури, искровци и десе бамкери да ти гепят спестяванията безнаказано.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Прочети някоя книга стига писа глюпости.
Коментар
-
Егати темата
Първо, не е "АКО", а "КОГАТО" въведем еврото, защото това рано или късно ще стане (по-скоро ще е рано - до 5 години е личната ми прогноза)
Второ, нищо няма да се промени - левът става евро и готото
Трето, да ще има инфлация, но тя ще е минимална - 2-3 процента
Мисля, че с това темата се изчерпа, все пак сме икономически форум, а не седянката пред блока, в която хора, които не са прочели и една макроиконимческа книга през живота, бистрят финансовата политика на ФЕД и я сравняват с тази на ЯЦБNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Прочети някоя книга стига писа глюпости.
Хубаво е да се четат книги. Още по-хубаво е, ако всичко в тях е истина. Най-хубаво е, ако написаното в книгите е истина, но се приложи безпроблемно в НАШАТА страна.
Сътресенията от прехода ще се отразят на многото неплатежоспособни българи!
Епа - сЯ - моЕм ли да мислим за всички?Те - тВа е въпроса. Добре е човек да подхожда егоистично, но да не изпада в ситуацията, когато всички около него подхождат така, а той има нужда от помощ...
Както и да е! Фанфарите са фанфари, балоните - балони. Всичко се движи по план. Точно както е написано в книгите. Глупостите в книгите не са се случвали, а всички ние сме ангели. Когато се събудим - ще се окаже, че изобщо не сме заспивали.
Коментар
-
В страната има 13млрд.лв в обръщение,които са покрити от фондовете на валутния борд. Същевременно има и 45млрд.лв. депозити. Заявленията на политиците са,че при преминаване от лев към евро ще се случи при настоящия курс 1,95583. Въпроса ми е от къде ще се вземат 22,3млрд. Евро да ги покрият всички депозити, може би заем или някои ще пият пак една студена вода ?
Коментар
-
В страната има 13млрд.лв в обръщение,които са покрити от фондовете на валутния борд. Същевременно има и 45млрд.лв. депозити. Заявленията на политиците са,че при преминаване от лев към евро ще се случи при настоящия курс 1,95583. Въпроса ми е от къде ще се вземат 22,3млрд. Евро да ги покрият всички депозити, може би заем или някои ще пият пак една студена вода ?
Коментар
-
защо трябва да има 23 млрд евро за да ги "покрият" тия депозити? нали са по търговските банки - съответно са раздадени като кредити , сега в лв , а при влизане в ЕЗ кредитите ще се превалутират в евро...и какво от това
все едно да питаш откъде да се вземат 45 млрд лв( всъщност са 69+ млрд лв депозитите вече) за да се платят депозитите в левове.... като парите в обръщение са "едва" 14 млрд лв...
Т.е. По важно е икономиката да работи и да се връщат кредитите - било то в лв или евро.
ако пък теоритично се случи събитие тип Doomsday - и всички си поискат депозитите в един ден - ами при (във) ЕЗоната ЕЦБ печата по 80 млрд евро на месец!
"the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Това е един хубав въпрос!
Както се казва - добре маскираната мина, която ще взриви много пъти взривяваното политическо лоби, което е на власт в страната...
Ще бъде интересно, кое от следващите правителства ще настъпи мината? Според мен е доста по-вероятно е, някое от правителствата, преди края на мандата си да вкара еврото..., а след броени месеци - да се върне на Бял кон... ))
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеКакво ще се случи с цените ако въведем еврото?
Ами,ще започне да се краде в евро
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеКакво ще се случи с цените ако въведем еврото?
Ами,ще започне да се краде в евро
Коментар
Коментар