IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Платежен баланс и валутен борд

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от wannarock
    Първоначално изпратено от Opiten1
    Натрупаната инфлация в лева към еврото от въвеждането на Вал. Борд до сега е 77%.
    каква е инфлацията е еврозоната за периода (не се заяждам, а питам)
    https://stats.ecb.europa.eu/stats/do...t_nsa_u2_2.pdf

Ръстът на М3 е около 130%.
    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius
      Първоначално изпратено от Negramoten
      А притеснението води до рак както и колеги идиоти.
      А съфорумци?
      Ми като гледам, където започна да пиша и хората изчезват...

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
        А съфорумци - ... ?

Коментар

Тогава се притеснявай!

п.с.
          Не забравяй само, че отговорността за всяко твое чувство е изцяло твоя!

Коментар

• Тогава се притеснявай!

п.с.
            Не забравяй само, че отговорността за всяко твое чувство е изцяло твоя!

Коментар

Първоначално изпратено от Julius
              Ако сегашния темп на падане се запази, то кога ще стигнем въпросните 6,8 млрд?
              Скоро!

п.с.
              Ако се запази...
              Банките си върнаха част от резервите обратно в Емисионно и спада спрямо февруари е 384 503 лв. или -1.64%!

Успокои ли се малко?
              Не

Коментар

Ако сегашния темп на падане се запази, то кога ще стигнем въпросните 6,8 млрд?
                Скоро!

п.с.
                Ако се запази...
                Банките си върнаха част от резервите обратно в Емисионно и спада спрямо февруари е 384 503 хил. лв. или -1.64%!

Успокои ли се малко?

Коментар

• Първоначално изпратено от Heraclitus
                  7.826 500 млрд лева са банкнотите и монетите в обръщение към 30,03,2009 но всяко движение надолу от 6.50 - 7.00 ще се усети здраво. А преди това бюджетчето ще се озори на "червенко".
                  Приходите по консолидираната фискална програма (КФП) към февруари 2009 г. са в размер на 4 267.0 млн. лв., което представлява 13.1 % от годишните разчети към ЗДБРБ за 2009 г. Съпоставени с отчетените постъпления за същия период на 2008 г., приходите са нараснали с 9.9 %, или са постъпили с 386.0 млн. лв. повече. Данъчните постъпления са в размер на 3 360.0 млн. лв., и бележат ръст от 1.2 % спрямо февруари 2008 г. Неданъчните приходи и помощите са в размер на 907.0 млн. лв. или 13.3 % от разчета за годината, като спрямо първите два месеца на предходната година са постъпили 346.5 млн. лв. повече.

Разходи по републиканския бюджет Общият размер на разходите по републиканския бюджет за първите два месеца на годината е 3 772.1 млн. лв., което представлява 13.1% от разчета за годината.
                  Постъпленията от ДДС при сделки в страната и ВОП възлизат на 908.5 млн. лв., или със 179.6 млн. лв. повече спрямо февруари 2008 г.

Приходите от акцизи към 28.02.2009 г. са в размер на 667.8 млн. лв., или 15.7 % от предвидените със ЗДБРБ за 2009 г. и заемат 26.8 % относителен дял в общия размер на данъчните приходи.

Към края на февруари 2009 г. положителното бюджетно салдо по националния бюджет е в размер на 300.2 мил. лв., от европейските средства – 287.4 мил. лв., а общо по КФП – 587.6 мил. лв.
                  Абе и по добре сме били, ама и по-зле можеше да е Ще стискаме палци да сме на зелено

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                    Първоначално изпратено от hah
                    Колко още могат да паднат ?! - това е за мен въпроса, на който не съм видял отговор. Колко могат да паднат левовете в обръщение, и икономиката да функционира.

Първоначално изпратено от prodigal
                    Левовете в обръщение намаляват с 1 353 мил. до 7 826 мил. Колко още могат да паднат ?!
                    Иначе Опитен 1 пише за не са 500 мил. на седмица спад на резерва, а 500 хиляди. И мисля е ясно, че не е журналист.
                    Здрасти, знам че не е журналист и знам че тези неща са му ясни, пък и не визирах него

А ако говорим за 500хиляди седмично, то за 26 седмици сумата е 13 мил. което в макрото е просто нищо, нали.

Според мен е 7.5 милиарда сумата, но да видим може и да сме около дъното.

Въпреки че икономиката ни е доста евроизирана и над 50% от депозитите и заемите са в евро, а имоти и други по-специфични продукти се търгуват предимно също в евро, добрия стар лев си е необходим за извършването на огромен брой транзакции и минимална сума по банкомати, портфейли и банки си е необходима. Огромна част от населението си получава заплатата в левове и си я държи в левове докато не я изхарчи, тоест няколко дни преди аванса

Та така...

Привет Julius
                    7.826 500 млрд лева са банкнотите и монетите в обръщение към 30,03,2009 но всяко движение надолу от 6.50 - 7.00 ще се усети здраво. А преди това бюджетчето ще се озори на "червенко".

Коментар

• Нещо май съм се объркал днес в интерпретациите. Имам проблем с определени микроикономически субекти, които се оказва, че са управлявани по-лошо и от най-консервативните ми допускания, и съм доста разсеян. Така че се извинявам за 500-те хиляди, аз не съм разбрал.
                      А ако говорим за 500хиляди седмично, то за 26 седмици сумата е 13 мил. което в макрото е просто нищо, нали.
                      Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

T.e. ще стигнем до МВФ?
                        Не знам... възможно е.

Засега показват мускули, понеже колкото е по-закъсала страната искаща заем, толкова повече ще й нахлузят хомота МВФ!

Мисля че има нещо общо с това:

"МВФ предприе грандиозни реформи, предлага повече гъвкавост при кредитиране

Целта е да се осигури по-голяма гъвкавост за всички държави, провеждащи строга икономическа политика, но изпаднали в затруднение заради световната финансова и икономическа криза, информира ВВС.От МВФ смятат значително да опростят процедурите за кандидатстване, с което ще улеснят достъпа на отделните икономики до ресурсите на фонда. Освен това, държавите ще могат да заемат по-големи суми без да им бъдат поставяни спорните според някои икономисти условия и уговорки от страна на институцията.
                        "
                        10х

Коментар

T.e. ще стигнем до МВФ?
                          Не знам... възможно е.

Засега показват мускули, понеже колкото е по-закъсала страната искаща заем, толкова повече ще й нахлузят хомота МВФ!

Мисля че има нещо общо с това:

"МВФ предприе грандиозни реформи, предлага повече гъвкавост при кредитиране

Целта е да се осигури по-голяма гъвкавост за всички държави, провеждащи строга икономическа политика, но изпаднали в затруднение заради световната финансова и икономическа криза, информира ВВС.От МВФ смятат значително да опростят процедурите за кандидатстване, с което ще улеснят достъпа на отделните икономики до ресурсите на фонда. Освен това, държавите ще могат да заемат по-големи суми без да им бъдат поставяни спорните според някои икономисти условия и уговорки от страна на институцията.
                          "

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
                            Колко още могат да паднат ?! - това е за мен въпроса, на който не съм видял отговор. Колко могат да паднат левовете в обръщение, и икономиката да функционира.

Левовете в обръщение намаляват с 1 353 мил. до 7 826 мил. Колко още могат да паднат ?!
                            Иначе Опитен 1 пише за не са 500 мил. на седмица спад на резерва, а 500 хиляди. И мисля е ясно, че не е журналист.
                            Здрасти, знам че не е журналист и знам че тези неща са му ясни, пък и не визирах него

Според мен е 7.5 милиарда сумата, но да видим може и да сме около дъното.

Въпреки че икономиката ни е доста евроизирана и над 50% от депозитите и заемите са в евро, а имоти и други по-специфични продукти се търгуват предимно също в евро, добрия стар лев си е необходим за извършването на огромен брой транзакции и минимална сума по банкомати, портфейли и банки си е необходима. Огромна част от населението си получава заплатата в левове и си я държи в левове докато не я изхарчи, тоест няколко дни преди аванса

Та така...

Привет Julius

Коментар

Ако се запази...
                              Я дай една прогноза
                              Вече ме е страх да пиша каквото и да е!

п.с.
                              Въпреки всичко борда /или по-скоро сегашното съотношение лев:евро/ мисля че ще се запази... не че няма да стане лошо, но ако мога образно да се изразя... бих се изразил така: "Ще стигнем до ръба на пропастта, ще надзърнем в нея... но ще се /ни/ върнем /върнат/ от там!"
                              T.e. ще стигнем до МВФ?

Коментар

Ако се запази...
                                Я дай една прогноза
                                Вече ме е страх да пиша каквото и да е!

п.с.
                                Въпреки всичко борда /или по-скоро сегашното съотношение лев:евро/ мисля че ще се запази... не че няма да стане лошо, но ако мога образно да се изразя... бих се изразил така: "Ще стигнем до ръба на пропастта, ще надзърнем в нея... но ще се /ни/ върнем /върнат/ от там!"

Коментар

Working...
                                X