Заявлението на G-7 по повод референдума печели за най-тъп коментар- "Запазваме нашата солидарност и оставаме единни."
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Brexit - началото на края за EU
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБез Великобритания, България ще изгуби около 5% от сумата, която получава съгласно бюджетната рамка на ЕС до 2020 г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеУК няма как да се изтегли от "бойното поле" по простата причина, че ЕС й е най-големият търговски партньор. Потъне ли ЕС, потъва и УК. За УК ще е най-големият проблем, ако започне изтегляне на инвестиции, а те са много. Това ще ги срине финансово. Не виждам начин това да не настъпи в малка или голяма степен. УК са държава основана до голяма степен на финансите.
Очаквам в недалечно бъдеще Парламентът им да започне да прави хватки и да не приложи решението от референдума и ще се жертва някоя от партиите. Той и без това не е задължителен за прилагане.
А относно червеното - надали, ще стане голям скандал и ще хвърчат глави.
В края на краищата като махнеш гайдите и ирландците, както и половината млади с тъмен тен и предимно с име мохамед гласували за ремейн - поне 2/3 от баш ингилизите са гласували за напускане. Няма да е лесно да се пренебрегне волята им.
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеАз също смятам, че е добре организирана тая работа. До изборите в САЩ, Европа трябва да клекне и да подпише ТТИП, най-вероятно вече е уредено. Някой трябва да плаща щатските борчове, а няма кой друг освен Европа (сега вече без УК). В последните две години натискът е много силен - огромните загуби от санкциите срещу Русия, ислямските орди "бежанци", терористичните удари, пропагандата че всеки момент Путин ще нападне балтийските страни.... все много хубави новини за инвеститорите, Сега изтеглят УК извън бойното поле и ще смачкат Европа.
Очаквам в недалечно бъдеще Парламентът им да започне да прави хватки и да не приложи решението от референдума и ще се жертва някоя от партиите. Той и без това не е задължителен за прилагане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеКакво значение има, това е част от играта?
Според мен кралицата прецака работата с тъпите си коментариЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеЗа мен е интересно кои банки предстои да сдадат багажа?Няма начин да не гръмне
нещо голямо.
Когато тя изгърми тогава ще дойде ред на всичко останало.
Всичко по реда си.
Но не е изключено да има и един два големи жертвени агнеца. Жертвоприношение за омилостивяване на боговете. Ветровете не духат добре за германските племена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеСравняваш ябълки с круши. Китай и Русия са с ниска или никаква задлъжнялост спрямо Великобритания по процент от БВП. Отделно, Русия и Китай имат несравнимо по-малки бюджетни плащания (пенсии, здравеопазване, образование и т.н.) пак спрямо БВП. И трето - Русия и Китай са главно износители и с положително търговско салдо, а УК са на дефицит.
Та относно кътването на рейтинга - ще им стане многократно по-скъпо емитирането на държавен дълг.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеНа континента или на острова ... или отвъд океана
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеЗа мен е интересно кои банки предстои да сдадат багажа?За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеАз също смятам, че е добре организирана тая работа. До изборите в САЩ, Европа трябва да клекне и да подпише ТТИП, най-вероятно вече е уредено. Някой трябва да плаща щатските борчове, а няма кой друг освен Европа (сега вече без УК). В последните две години натискът е много силен - огромните загуби от санкциите срещу Русия, ислямските орди "бежанци", терористичните удари, пропагандата че всеки момент Путин ще нападне балтийските страни.... все много хубави новини за инвеститорите, Сега изтеглят УК извън бойното поле и ще смачкат Европа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеИскаш да кажеш, че Камерън е искал УК да излезе от ЕС? Защото само от него и част от партията му зависеше дали изобщо да има референдум.
Според мен се получи огромен политически и исторически гаф. Изобщо не очакваха подобен резултат. Смятаха, че нещата ще минат както с референдума в Шотландия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеКакто е казано в лафа - Не знам и не ме интересува. Не желая да навлизам в дискусия за вътрешната ни политика. Имам някои предположения, но ги държа за себе си.
Коментар
Коментар