IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brexit - началото на края за EU

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Заявлението на G-7 по повод референдума печели за най-тъп коментар- "Запазваме нашата солидарност и оставаме единни."

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Без Великобритания, България ще изгуби около 5% от сумата, която получава съгласно бюджетната рамка на ЕС до 2020 г.
      Станали сме абсолютни просяци и прошляци щом ни притесняват такива неща.

Коментар

• Без Великобритания, България ще изгуби около 5% от сумата, която получава съгласно бюджетната рамка на ЕС до 2020 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          УК няма как да се изтегли от "бойното поле" по простата причина, че ЕС й е най-големият търговски партньор. Потъне ли ЕС, потъва и УК. За УК ще е най-големият проблем, ако започне изтегляне на инвестиции, а те са много. Това ще ги срине финансово. Не виждам начин това да не настъпи в малка или голяма степен. УК са държава основана до голяма степен на финансите.

Очаквам в недалечно бъдеще Парламентът им да започне да прави хватки и да не приложи решението от референдума и ще се жертва някоя от партиите. Той и без това не е задължителен за прилагане.
          Mи те HSBC дори още преди да се заговори за референдум ( ако не се лъжа) обмисляха изтегляне. Тоя процес ще се ускори.

А относно червеното - надали, ще стане голям скандал и ще хвърчат глави.
          В края на краищата като махнеш гайдите и ирландците, както и половината млади с тъмен тен и предимно с име мохамед гласували за ремейн - поне 2/3 от баш ингилизите са гласували за напускане. Няма да е лесно да се пренебрегне волята им.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
            Аз също смятам, че е добре организирана тая работа. До изборите в САЩ, Европа трябва да клекне и да подпише ТТИП, най-вероятно вече е уредено. Някой трябва да плаща щатските борчове, а няма кой друг освен Европа (сега вече без УК). В последните две години натискът е много силен - огромните загуби от санкциите срещу Русия, ислямските орди "бежанци", терористичните удари, пропагандата че всеки момент Путин ще нападне балтийските страни.... все много хубави новини за инвеститорите, Сега изтеглят УК извън бойното поле и ще смачкат Европа.
            УК няма как да се изтегли от "бойното поле" по простата причина, че ЕС й е най-големият търговски партньор. Потъне ли ЕС, потъва и УК. За УК ще е най-големият проблем, ако започне изтегляне на инвестиции, а те са много. Това ще ги срине финансово. Не виждам начин това да не настъпи в малка или голяма степен. УК са държава основана до голяма степен на финансите.

Очаквам в недалечно бъдеще Парламентът им да започне да прави хватки и да не приложи решението от референдума и ще се жертва някоя от партиите. Той и без това не е задължителен за прилагане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
              Какво значение има, това е част от играта?
              Първо си помислих за RBS ,,, не само защото носи в името си Royal ....
              Според мен кралицата прецака работата с тъпите си коментари
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

За мен е интересно кои банки предстои да сдадат багажа?Няма начин да не гръмне
                нещо голямо.
                Печатницата спасява всичко.
                Когато тя изгърми тогава ще дойде ред на всичко останало.
                Всичко по реда си.
                Но не е изключено да има и един два големи жертвени агнеца. Жертвоприношение за омилостивяване на боговете. Ветровете не духат добре за германските племена.

Коментар

Сравняваш ябълки с круши. Китай и Русия са с ниска или никаква задлъжнялост спрямо Великобритания по процент от БВП. Отделно, Русия и Китай имат несравнимо по-малки бюджетни плащания (пенсии, здравеопазване, образование и т.н.) пак спрямо БВП. И трето - Русия и Китай са главно износители и с положително търговско салдо, а УК са на дефицит.

Та относно кътването на рейтинга - ще им стане многократно по-скъпо емитирането на държавен дълг.
                  глупости на квадратура САЩа кат са ААА+ и немаха пари за пенсии в Чикаго и незнам си къде още орязаха парите на хората там ама рейтинга не пада. Веднъг S&P реши да намали рейтинга на САЩ и отнесе глобата веднага щото това е инструмент за политически натиск и манипулации. Ако ти гледаш рейтинзи за акции и т.н. глей си ги останалото свят знае за кво става въпрос. Точно па тея тричките дет се мислят за "свещенни агенции" никой не им обръща внимание вече, свърши тяхната. Защо Англичаните отидоха първи в AIIB от Запада ?!? и чайниците имат рейтингова агенция, за да неможе Сашовци да си праат квот си искат ..... стига им толкоз с техните тъпотии и измишльотини, всички икономики падат само тяхната не, всичко ше мре само те имат ръст, печатат си пари и си купуат бондовете, те са открили светия Граал ее, аве аре ве аз че съм от село съм ама колците с доматито не ям ..... Инак успех с агенциите !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                    На континента или на острова ... или отвъд океана
                    Какво значение има, това е част от играта?

Коментар

За мен е интересно кои банки предстои да сдадат багажа?
                      На континента или на острова ... или отвъд океана
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                        Аз също смятам, че е добре организирана тая работа. До изборите в САЩ, Европа трябва да клекне и да подпише ТТИП, най-вероятно вече е уредено. Някой трябва да плаща щатските борчове, а няма кой друг освен Европа (сега вече без УК). В последните две години натискът е много силен - огромните загуби от санкциите срещу Русия, ислямските орди "бежанци", терористичните удари, пропагандата че всеки момент Путин ще нападне балтийските страни.... все много хубави новини за инвеститорите, Сега изтеглят УК извън бойното поле и ще смачкат Европа.
                        Ето мислене в правилна посока

Коментар

• За мен е интересно кои банки предстои да сдадат багажа?Няма начин да не гръмне
                          нещо голямо.

Коментар

• Бабата-канцлер в момента е в удобната позиция с едно намигване на окото да срине и заличи "империята" веднъж завинаги. Голям автогол си вкараха англичаните. На дневен ред стои въпроса дали франсетата ще останат верни на свободолюбивия си нрав или ще се превърнат в роби.

Коментар

Искаш да кажеш, че Камерън е искал УК да излезе от ЕС? Защото само от него и част от партията му зависеше дали изобщо да има референдум.
                              Според мен се получи огромен политически и исторически гаф. Изобщо не очакваха подобен резултат. Смятаха, че нещата ще минат както с референдума в Шотландия.

Коментар

Както е казано в лафа - Не знам и не ме интересува. Не желая да навлизам в дискусия за вътрешната ни политика. Имам някои предположения, но ги държа за себе си.

Коментар

Working...
                                X