Първоначално изпратено от BOBAN1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Brexit - началото на края за EU
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от trafix Разгледай мнениеИма две големи прилики между 2 големи държави в Европа-Великобритания и Русия!И двете се смятат за толкова велики империи, и смятат, че могат а минат без Европа!Мога да кажа следното-без Европа и Великобритания и Русия...просто ще престанат да съществуват!Русия ще се превърне отново в една Степна империя, каквато е била винаги , преди петрола да стане "черно злато" и да се позамогнат разни, пръкнали се от нищото Олигарси и Политици като Путин , заедно с цялото му обкръжение от клептократи.А Великобритания ще заприлича на Островът на Робинзон Крузо!
Наясно ли си с историята.Англия е владяла над една трета от света.Все още под юрисдикцията на кралицата са държави като Канада,Австралия ,Южна Африка,Нова Зенландия....Англия поддържа много добри търговски връзки все още с Индия,а там са над милиард....Наясно ли си какви гарантирани пазари има,,,,
Относно БВП на Англия....Всеки пети изхарчен паунд в Англия за стоки заминава за ЕС.И нормално....Паубдът винаги е бил по-силен и това дава възможност за евтин внос.Едва ли повечето неща ,които се внасят не могат да бъдат заменени и произведени в Англия.
Относно износа им Англия изнася много енергийни ресурси за ЕС ....газ ,нефт,горива.Ако ЕС спре да ги купува,как ще върже енергийния баланс....от Русия ли....Само се заинтересувай колко нефтени платформи имат в СЕверно море....
А това дето щели да изместят финансовия център от Лондон във Франкфурт........то ако ставаше така,досега да са го направили.
Англия винаги е била набутана от ЕС относно вноските си,получава по-малко от колкото дава.....А иначе ,макар,че е третата икономика е втора по плащане....
Абе добре са си те,Беработицата им е толкова,колкото са имигрантите....Вместо дахранят чужди гърла и парите да изтичат към външни държави,ще се харчат там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеПравото на участието на хората от колонията на трудовия пазар на Метрополията, извън академичния случай е нито повече, нито по-малко Кръвен данък. Да, Кръвен данък! Народ оцелял 500г под турско робство бе покосен от ЕвроЧума и няма да съществува след 10-20години...
България беше прието в Гейропа със статут на периферия. Периферията, не само България, беше опоскана от Геополитическия център, в т.ч. и трудовия ни пазар, и не представлява интерес повече. Някой да направи профила на трудовия ни пазар в момента, сравнено с трудовия пазар преди влизането ни в ЕС. Жалък човешки потенциал, може би бизнеса ще поиска квалифичцирани кадри. Ха-ха-ха...Добре е да погледнем и структурата на БВП
Пп. Гледам че евроталибаните тръгнали да правят бакалски сметки...Не правете сметката на чуждия джоб, НЕ е прилично!
Отворените официално позиции бяха на 90% за бармани, сервитъори и таксиметрови шофъори. Всичко останало беше през приятели и познати.
Колкото до Англия, едва ли има разумен човек, който да смята, че ще погине извън Европа. И тя и Русия са в състояние да произведат необходимите им за вътрешния си пазар храни и алкохол сами. Може да ми се струва, че си слагат твърде нисък праг, но кой съм аз, че да го преценя.
Предполагам, че аз съм "евроталибан". Това обижда. Повече не ме цитирай, ако не си готов да стигнеш до края.
Веднъж те хванах, че говориш за преподаватели в Софийска математическа гимназия на малко име, като за приятели, внушавайки, че имаш близък контакт с хора интелигентни и стойностни. А беше взел бърза справка за имената им от сайта на гимназията. Как се нарича, човек, който е готов на такава низост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеЕдната и сега си е империя.Нито Русия нито Великобритания ще престанат да съществуват.То е като да се разведеш и на другия ден да умреш.Нищо подобно няма да има
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеРазбира се, че не е прав! Независимо дали е дразнещ като Фараж или очарователен, като мила отличничка.
Ако смяташ, че искаш да продаваш стоки и услуги в страната ми, трябва да приемеш правото на хора от страната ми да участват на трудовия ти пазар.
Ако не приемеш хората, страната ми е длъжна да възпрепятства услугите и стоките ти в страната ми до степен, която защитава работните места в страната ми, които ти отказваш да са при теб.
Нищо лично няма в това.
България беше прието в Гейропа със статут на периферия. Периферията, не само България, беше опоскана от Геополитическия център, в т.ч. и трудовия ни пазар, и не представлява интерес повече. Някой да направи профила на трудовия ни пазар в момента, сравнено с трудовия пазар преди влизането ни в ЕС. Жалък човешки потенциал, може би бизнеса ще поиска квалифичцирани кадри. Ха-ха-ха...Добре е да погледнем и структурата на БВП
Пп. Гледам че евроталибаните тръгнали да правят бакалски сметки...Не правете сметката на чуждия джоб, НЕ е прилично!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеФараж, като за прощално,
https://www.facebook.com/domesticfor...8/?pnref=story
Nigel Farage post-Brexit EU Parliament Speech
Кефи ме Фаражката... по елегантен начин каза бай-бай на евро-бюрократите и да се оправят без тях както могат.
Тука имаше един чичо барбарон, дето искаше да се обзалага на 100 хиляди, къде изчезна?( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Дайте малко да го погледнем и другата гледна точка.
Вие също искате да продавате стоките си във Великобритания (както тя на вас), но Великобритания няма проблем вие да не приемате нейните граждани свободно в страната си. - това казва Фарадж .
И човекът иска равноправие от тук нататък с нови условия. Защото се чувстват прецакани със старите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от trafix Разгледай мнениеИма две големи прилики между 2 големи държави в Европа-Великобритания и Русия!И двете се смятат за толкова велики империи, и смятат, че могат а минат без Европа!Мога да кажа следното-без Европа и Великобритания и Русия...просто ще престанат да съществуват!Русия ще се превърне отново в една Степна империя, каквато е била винаги , преди петрола да стане "черно злато" и да се позамогнат разни, пръкнали се от нищото Олигарси и Политици като Путин , заедно с цялото му обкръжение от клептократи.А Великобритания ще заприлича на Островът на Робинзон Крузо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от trafix Разгледай мнениеАз искрено се надявам Европа да наложи ембарго, подобно на това , което САЩ наложи на Куба и тогава ще видим как Фарадж, барабар с Кралицата ще пълзят в краката на Меркел и Оланд.Лондоското сити, което всъщност храни Великобритания ще им се наложи да правят своите спекулативни операции на Каймановите острови, в Кипър ...или да се преместят във Франкфурт!Това е истината!Сега пазарите се кротнаха, защото много се надяват на преосмисляне или предоговаряне!Няма да стане ...мисля, и така трябва!
Коментар
-
Има две големи прилики между 2 големи държави в Европа-Великобритания и Русия!И двете се смятат за толкова велики империи, и смятат, че могат а минат без Европа!Мога да кажа следното-без Европа и Великобритания и Русия...просто ще престанат да съществуват!Русия ще се превърне отново в една Степна империя, каквато е била винаги , преди петрола да стане "черно злато" и да се позамогнат разни, пръкнали се от нищото Олигарси и Политици като Путин , заедно с цялото му обкръжение от клептократи.А Великобритания ще заприлича на Островът на Робинзон Крузо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеТолкова са зле инглишите,да ги оплачеш....като им гледам борсата как набъбна след Брекзит,направо си викам и ние да излизаме от ЕС,че СОФИКС да дръпне с поне едно 1000 пунктаа
Brexit BOOM: FTSE 100 leaps to HIGHEST level since 2011 just a week after EU referendum
BRITAIN's top stock market has surged to its highest level in five years, just one week after the vote to leave the European Union (EU).
http://www.express.co.uk/finance/cit...k-after-Brexit
След това става още по-сложно, ако отчетеш, че повечето компании във FTSE, не са толкова английски, колкото внушаваш. Тоест по-голямата част от активите им са в други държави, по-голямата част от продажбите им са в други държави.Last edited by Tkilata; 03.07.2016, 20:01.
Коментар
-
Аз искрено се надявам Европа да наложи ембарго, подобно на това , което САЩ наложи на Куба и тогава ще видим как Фарадж, барабар с Кралицата ще пълзят в краката на Меркел и Оланд.Лондоското сити, което всъщност храни Великобритания ще им се наложи да правят своите спекулативни операции на Каймановите острови, в Кипър ...или да се преместят във Франкфурт!Това е истината!Сега пазарите се кротнаха, защото много се надяват на преосмисляне или предоговаряне!Няма да стане ...мисля, и така трябва!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнениеЧе е прав прав е, но както се казва не правилният човек говори истините. И тъй като е дискредитиран като персона, то това което казва автоматично се приема за идиотщина от тълпата.
Само бъдещето ще покаже до къде ще се докара този ЕС .
Ако смяташ, че искаш да продаваш стоки и услуги в страната ми, трябва да приемеш правото на хора от страната ми да участват на трудовия ти пазар.
Ако не приемеш хората, страната ми е длъжна да възпрепятства услугите и стоките ти в страната ми до степен, която защитава работните места в страната ми, които ти отказваш да са при теб.
Нищо лично няма в това.Last edited by Tkilata; 03.07.2016, 20:00.
Коментар
Коментар