Първоначално изпратено от barovec
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Започна ли световна икономическа криза?
Collapse
X
-
най-голямата заблуда - че видиш ли тва свръх евтино производство в азия се дължало на евтина работна ръка
работната заплата е 4-5-6 място в генериране разходите за производсво
и накрая ако добавим, че един бачкатор в средностатистическа китайска фабрика зима около два-три пъти повече от един бачкатор в бг фабрика тоя мит отива на пух и прах
естество , на запад бачкотора зима в пъти повече, ма ония са грабили последните 3-4 столетия целия свят
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеРазбира се, че срив при примитивите, ще повлияе на всички, НО много по-ограничено в силно индустриалните държави, в които ВЕЧЕ тече процес на връщане на производствени мощности и капитали от евтините на работа ръка дестинации.
икономика, която разчита на иновации, технология, услуги и образование е много по-приспособима и независеща от такива, разчитащи на робски труд за купа ориз, копане на дупки в земята (с лопати, произведени, пак от Запада) или туристи с пари......ама долАри, не рупли.
Коментар
-
Разбира се, че срив при примитивите, ще повлияе на всички, НО много по-ограничено в силно индустриалните държави, в които ВЕЧЕ тече процес на връщане на производствени мощности и капитали от евтините на работа ръка дестинации.
икономика, която разчита на иновации, технология, услуги и образование е много по-приспособима и независеща от такива, разчитащи на робски труд за купа ориз, копане на дупки в земята (с лопати, произведени, пак от Запада) или туристи с пари......ама долАри, не рупли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеMike Florida, аз от две години говоря, че суровините ще се сринат и с тях икономиките на суровинните държави. За мен текущите събития не са изненадващи. Няма никакви проблеми да говоря неща, които не се приемат от "таксиджиите".
Ако КИТАЙ, РУСИЯ, БРАЗИЛИЯ, АРАБИТЕ.. отидат в киреча... какво правим с 'тарикатите' финансисти от САЩ,Великобритания, Германия, Франция, Италия, Япония, чиито мега компании имат наляти стотици милиарди, че и трилиони в икономките на 'суровинните държави' ...
затова според мен е грешно да се приема, че кризата в Китай , Бразилия и Русия е нещо локално и не е от глобално значение....
Я сметнете ръстта на СВЕТОВНИЯ БВП дали не се влияе от ръста на БВП на Китай...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеMike Florida, аз от две години говоря, че суровините ще се сринат и с тях икономиките на суровинните държави. За мен текущите събития не са изненадващи. Няма никакви проблеми да говоря неща, които не се приемат от "таксиджиите".
Разбираш ги нещата! Именно за това съм ти почервинил и прогнозата! Нека да се чете и да се види, все пак както сам казваш, познал си за суровините! Едно компетентно мнение, винаги е само в плюс на форума!
"Нема" лошо да отвориш на хората очите отново!
Иначе "таксиджиите" не ги мисли! За тях има една много хубава поговорка!
"Какво разбира прасе от кладенчова вода..."
Остави лузърите в ъгъла!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеДа минем по същество. Това не е световна криза а криза на емърджинг маркетс, при това не на всички а на суровинно ориентираните. За да стане световна трябва да бъде засегнат и САЩ. За сега икономиката им е в отлично състояние. Според мен краят на кризата ще бъде, когато някоя суровинна икономика се срине окончателно или някой от гигантите производители фалира. Трябва да има събитие което за суровините ще е сходно с Лемън. Дали ще колабира първа, Русия, Бразилия, Саудитска Арабия или някой друг не е толкова важно. Дали ще фалира Газпром, Роснефт, BHP, VALE или някой друг не се знае, но трябва да има някакъв катаклизъм, който да предизвика сътресение, при което пазара ще става за покупки. В момента много внимателно си купувам избрани неща в малки количества. Тъй като аз не вярвам във V образното възстановяване на суровините и туземците считам, че при срива ще трябва да се купува запада. Те са трайните печеливши от трансфера на богатство. Тези периоди на ниски цени на суровините продължават с години и финансовите пазари на запад ще скочат.
Дата: 21.01.2016г.
Да минем по същество. Това не е световна криза а криза на емърджинг маркетс, при това не на всички а на суровинно ориентираните. За да стане световна трябва да бъде засегнат и САЩ. За сега икономиката им е в отлично състояние. Според мен краят на кризата ще бъде, когато някоя суровинна икономика се срине окончателно или някой от гигантите производители фалира. Трябва да има събитие което за суровините ще е сходно с Лемън. Дали ще колабира първа, Русия, Бразилия, Саудитска Арабия или някой друг не е толкова важно. Дали ще фалира Газпром, Роснефт, BHP, VALE или някой друг не се знае, но трябва да има някакъв катаклизъм, който да предизвика сътресение, при което пазара ще става за покупки. В момента много внимателно си купувам избрани неща в малки количества. Тъй като аз не вярвам във V образното възстановяване на суровините и туземците считам, че при срива ще трябва да се купува запада. Те са трайните печеливши от трансфера на богатство. Тези периоди на ниски цени на суровините продължават с години и финансовите пазари на запад ще скочат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение......и бият негрите!
Коментар
-
Да минем по същество. Това не е световна криза а криза на емърджинг маркетс, при това не на всички а на суровинно ориентираните. За да стане световна трябва да бъде засегнат и САЩ. За сега икономиката им е в отлично състояние. Според мен краят на кризата ще бъде, когато някоя суровинна икономика се срине окончателно или някой от гигантите производители фалира. Трябва да има събитие което за суровините ще е сходно с Лемън. Дали ще колабира първа, Русия, Бразилия, Саудитска Арабия или някой друг не е толкова важно. Дали ще фалира Газпром, Роснефт, BHP, VALE или някой друг не се знае, но трябва да има някакъв катаклизъм, който да предизвика сътресение, при което пазара ще става за покупки. В момента много внимателно си купувам избрани неща в малки количества. Тъй като аз не вярвам във V образното възстановяване на суровините и туземците считам, че при срива ще трябва да се купува запада. Те са трайните печеливши от трансфера на богатство. Тези периоди на ниски цени на суровините продължават с години и финансовите пазари на запад ще скочат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеДа и аз това казвам! В Америка демокрацията е "кристал"!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеХем не искаш да го обръщаш на политика, хем все натам биеш.
Това, което "предполагаш" няма да стане, просто защото манталитета на народа, чувството за свобода и достойнство, правовия ред и държава, законът, който важи за всички в държавата, са КОРЕННО различни в двете дестинации.
Ако руският бивш милиционер, кагебист, а сега олигарх ограбва жестоко народа си, той разчита на абсолютната си безнаказаност, гарантирана от чайки, гларуси и лично от императора, докато на колегите му мадоФФчета, им се дърпа ланцето, че може да лежат с по 3 доживотни присъди, а лично президентът на най-могъщата държава в света, го привикват да се обяснява пред разни комисии и го е страх да не го импийчнат.
Ти как си представящ лилипутЯ да иде да даде обяснение пред чайков за нещо си?
Коментар
-
Хем не искаш да го обръщаш на политика, хем все натам биеш.
Това, което "предполагаш" няма да стане, просто защото манталитета на народа, чувството за свобода и достойнство, правовия ред и държава, законът, който важи за всички в държавата, са КОРЕННО различни в двете дестинации.
Ако руският бивш милиционер, кагебист, а сега олигарх ограбва жестоко народа си, той разчита на абсолютната си безнаказаност, гарантирана от чайки, гларуси и лично от императора, докато на колегите му мадоФФчета, им се дърпа ланцето, че може да лежат с по 3 доживотни присъди, а лично президентът на най-могъщата държава в света, го привикват да се обяснява пред разни комисии и го е страх да не го импийчнат.
Ти как си представящ лилипутЯ да иде да даде обяснение пред чайков за нещо си?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТочно това имах предвид като казах за манталитета на фатмак-склададжия
Или склададжии или тираджии!
Коментар
Коментар