IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Започна ли световна икономическа криза?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнение
    Започна ли световна икономическа криза?

Ама как така започна ли? Започна още 2007 година.

Въпроса може би е кога ще се смени режима на "усточив растеж"

В момента повечето играчи изглеждат "стресирани" и подскачат при всякакви събития и бързат да разпродават или уволняват хора.

Рано или късно напечетаните в огромни количества долари и евра ще доведат до по-бърза инфлация и страха от обедняване ще победи страха от загуба при инвестиране
    Няма такова чудо вечен растеж.За да има растеж трябва да има или повече хора или по голямо потребление.Белите хора не раждат а потребление с кредити не е потребление.Така че нещата са ясни.....Коньо се е запътил към ряката

Коментар

• Няма такова нещо стабилност, устойчив растеж и т.н. Някои хора не могат да проумеят, че такива неща са несъвместими с нелинейните динамични системи.

И никога не е имало.
      Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

• Започна ли световна икономическа криза?

Ама как така започна ли? Започна още 2007 година.

Въпроса може би е кога ще се смени режима на "усточив растеж"

В момента повечето играчи изглеждат "стресирани" и подскачат при всякакви събития и бързат да разпродават или уволняват хора.

Рано или късно напечетаните в огромни количества долари и евра ще доведат до по-бърза инфлация и страха от обедняване ще победи страха от загуба при инвестиране
        Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          Kak мислите, кога ще е следващото избушване, следващия черен петък. (понеделник, вторик или сряда)!?
          (Слава Богу, че не може да е събота или неделя)
          Аз комар с евреи не играя.Така че не ми дреме ни за черна събота ни за лилав по неделник

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Няма връзка с акции и пазари....
            Ами аз в момента съм решило да удавя мъката в капачки алкохол ! Искам да се напия (загубих мои близки, преди има няма 2-3 месеца, много, много много любими ). но какво може да се случи ако се напия ще избуша ли пазара
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Kakва е функцията с пиенето чичо. Ако се напия ще има ли зибушване ?! Какво имаш предвид
              Няма връзка с акции и пазари....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                Зависи кога ще ти е следващото голямо и безпаметно пиене......
                Kakва е функцията с пиенето чичо. Ако се напия ще има ли зибушване ?! Какво имаш предвид
                Не е препоръка... !!!

Коментар

Kak мислите, кога ще е следващото избушване, следващия черен петък. (понеделник, вторик или сряда)!?
                  Зависи кога ще ти е следващото голямо и безпаметно пиене......

Коментар

• Kak мислите, кога ще е следващото избушване, следващия черен петък. (понеделник, вторик или сряда)!?
                    Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
                      Ти верно си голям комплексар.Явно като малък си нямал пари и за една баничка.Сега са ти дали някое евро и имаш полюзия,/май така се казваше/.Ти няма ли да млъкнеш вече?
                      Ба дали му.То да се хвалиш във форум и да ти дадат са две различни неща

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                        какво правиТЕ? Вие? Че кои сте вие? Ах да, вие сте техния пазар и евтина работна ръка, ишлемето. Правите същото - бачкате за стотинки А те си се развиват.
                        Ти верно си голям комплексар.Явно като малък си нямал пари и за една баничка.Сега са ти дали някое евро и имаш полюзия,/май така се казваше/.Ти няма ли да млъкнеш вече?
                        Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

Почне толкова добре - и така се осра...
                          Примерът наскоро бе Япония - те не са крали столетия, но заплатките са сериозни. Когато бедстваха заради катаклизмите, цял свят усети липса на техните производства. Високо-технологични, с иновации - все неща които и в Китай ги няма (и няма да ги има) заради ишлемето.
                          Ще, ще. И в Китай ги има, дори повече, отколкото тук. Само дето са доста разредени, все пак, към 190 пъти са повече от нас, пък са и по-скромни хората.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                            Да факт! Аз съм раздвоен относно този стандарт, предвид че знам че пазарът е неефективен за големи периоди от време, което може да съсипе и консервативна и благоразумна институция, само заради пазарни изкривявания, подценили сериозно стойността на активите за сравнително кратък период.
                            От друга страна е по-справедливо да си смяташ активите по реална пазарна стойност. По-учени от нас са го лобирали да влезе, но явно наглостта на някои пазарни участници е наклонила везните покрай сухото да изгори и суровото.
                            Аз бих дал период от 3 години по преценка на собственика и историческа стойност на покупката (освен ако няма индикации за намерение за умишлен фалит), а след това задължително пазара да каже.
                            Не съм сигурен кое е по-добре. Ако банките записват активите си по book value и така изглеждат на хартия много стабилни, това не пречи са тръгнат слухове, че активите им са кофти.

Mark-to-market предполагам е окей в нормални времена. По време на банкова криза нищо не е нормално и почти всички банки са технически несъстоятелни и съответно въпросът кои да бъдат спасени придобива известен политически характер. През 2008-2009 единствената банка на Уол Стрийт, която нямаше нужда от bail out беше JP Morgan.

Коментар

Мурзилките в последните 100 години все говорите в бъдеще заплашително време
                              Теб догодина няма да те има тук. Ще постнеш на баба си фърчилото
                              И винаги едно също - как империализЪма и САЩ ще фалират. Доларът ще става само за тоалетна хартия, а в СССР-то ще текат реки от мед и масло.

Как не им омръзва - честно не знам.

Коментар

какво правиТЕ? Вие? Че кои сте вие? Ах да, вие сте техния пазар и евтина работна ръка, ишлемето. Правите същото - бачкате за стотинки А те си се развиват.
                                Абе, ТЕ хубаво си се развиват, ама не ти ли е хрумнало и ти в таз насока да помислиш.!?

Коментар

Working...
                                X