Първоначално изпратено от Protokol
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Започна ли световна икономическа криза?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеТова вече звучи по-нормално и ти пожелавам да го удариш в 2% отклонение
Честно да ти кажа, ако съм прав за предстоящата криза и обръщането на геополитиката изобщо в региона, предпочитам, да спечеля по-малко, но България да има от тук на сетне по-добро бъдеще, след поредното страдание и беднотия, налегнал тоя достоен народ!
Пари се печелят и се губят, но родна се губи само веднъж!
Парите са ала бала, то колко му трябва на човек, за да си живее добре, аз не мисля, че е толкова много!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеНе е сериозно да иска някой да кешира на макса!
Това си е чист късмет!
Ако може да кешираш 20% под макса е добре!За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеНе е сериозно да иска някой да кешира на макса!
Това си е чист късмет!
Ако може да кешираш 20% под макса е добре!Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеДа допуснем че всичко крашне и златото ти скочи на макс !
По-важния въпрос за тебе съответно е: Готов ли си психологически да го кешираш в макса !?
Това си е чист късмет!
Ако може да кешираш 20% под макса е добре!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеКато изключим мохабети за "елити", тайни общества, еврей и прочие...
Икономическата система подобно на всяка друга ситема създадена от човека се дисбалансира след известно време и тогава настъпват кризите! Натрупването на дисбаланси е нещо съвсем естествено!
Дисбаланси се натрупват между приятели, между мъж и жена, между стопанин и куче! А бе между всичко! Икономическата система не прави изключение!
Понякога дисбалансите са следствие на едно, а друг път на друго! В момента ситуацията е близка до 29 година, само, че по-лоша, много по-лоша!
Причина за дисбаланси може да бъдат и други фактори, а не само свръх производство и дългове, но на практика това често са основните причини за дисбаланас!
Криза - означава ПРЕЧИСТВАНЕ! Това е същото като температурата при настиналия! Процес през който трябва да се премине, за да има оздравяване!
Там на пазара има едни хора, които трябва да си загубят парите, а на Запад има хора, на които повече не им се полага същото благосъстояние!
По-важния въпрос за тебе съответно е: Готов ли си психологически да го кешираш в макса !?Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе съм казал че ще стане докато сме живи ние или децата ни, дори не съм сигурен че и за техните деца.. Просто е елементарно и прозрачно че кризите са все в резултат на схеми на понци и не е сложно да се промени това с адекватни правила и законодателство приети от всички държави които търгуват помежду си и е възможно движението на пари - инвестиции между тях. От планова икономика няма нужда и смисъл защото тя е едно изващение и дори не е икономика. Икономиките имат механизмите да се саморегулират, но финасовата система няма и тя има нужда от правила, закони, точна статистика и да се поддържат здравословни параметри на инвестиции, кредитиране и спестяване дори..движението на капитали също трябва да има своите разумни стойности.
Икономическата система подобно на всяка друга ситема създадена от човека се дисбалансира след известно време и тогава настъпват кризите! Натрупването на дисбаланси е нещо съвсем естествено!
Дисбаланси се натрупват между приятели, между мъж и жена, между стопанин и куче! А бе между всичко! Икономическата система не прави изключение!
Понякога дисбалансите са следствие на едно, а друг път на друго! В момента ситуацията е близка до 29 година, само, че по-лоша, много по-лоша!
Причина за дисбаланси може да бъдат и други фактори, а не само свръх производство и дългове, но на практика това често са основните причини за дисбаланас!
Криза - означава ПРЕЧИСТВАНЕ! Това е същото като температурата при настиналия! Процес през който трябва да се премине, за да има оздравяване!
Там на пазара има едни хора, които трябва да си загубят парите, а на Запад има хора, на които повече не им се полага същото благосъстояние!Last edited by Mike Florida; 28.01.2016, 18:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе съм казал че ще стане докато сме живи ние или децата ни, дори не съм сигурен че и за техните деца.. Просто е елементарно и прозрачно че кризите са все в резултат на схеми на понци и не е сложно да се промени това с адекватни правила и законодателство приети от всички държави които търгуват помежду си и е възможно движението на пари - инвестиции между тях. От планова икономика няма нужда и смисъл защото тя е едно изващение и дори не е икономика. Икономиките имат механизмите да се саморегулират, но финасовата система няма и тя има нужда от правила, закони, точна статистика и да се поддържат здравословни параметри на инвестиции, кредитиране и спестяване дори..движението на капитали също трябва да има своите разумни стойности.
Коментар
-
Mike Florida
Не съм казал че ще стане докато сме живи ние или децата ни, дори не съм сигурен че и за техните деца.. Просто е елементарно и прозрачно че кризите са все в резултат на схеми на понци и не е сложно да се промени това с адекватни правила и законодателство приети от всички държави които търгуват помежду си и е възможно движението на пари - инвестиции между тях. От планова икономика няма нужда и смисъл защото тя е едно изващение и дори не е икономика. Икономиките имат механизмите да се саморегулират, но финасовата система няма и тя има нужда от правила, закони, точна статистика и да се поддържат здравословни параметри на инвестиции, кредитиране и спестяване дори..движението на капитали също трябва да има своите разумни стойности.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе е проблема в свръхпроизводството, проблема е в пирамидите - инвестиционните икономики на развиващите се страни. Китайската фабрика не произвежда толкова свръх, колкото засмуква парите на всички. Засмуква разбира се така и работните места на другите, а те спряха да купуват защото нямат доходи понеже не работят.Проблема е пирамиди - понци схеми.
Банките могат да бъдат адекватни финансови институции които да кредитират, смисъла в тяхното съществуване е да кредитират.Кредитите вземани от банките могат да се връщат от кредитополучателите, а депозиралите пари да получават лихва.
Известни са механизмите на икономиката и финансите и само трябва да се създаде удачно законодателство за да не се случват пирамиди - схеми на понци. Няма нужда от планова икономика която пък е залитане точно в обратната посока и запушва икономиката и тя почва да се развива бавно или пък не се развива.
Въпроса е кога в глобален мащаб трябва да стане ще седнат на масата и ще кажат - с понци схемите до тук. Може, но е въпрос на желание.
Коментар
-
Mike Florida
Не е проблема в свръхпроизводството, проблема е в пирамидите - инвестиционните икономики на развиващите се страни. Китайската фабрика не произвежда толкова свръх, колкото засмуква парите на всички. Засмуква разбира се така и работните места на другите, а те спряха да купуват защото нямат доходи понеже не работят.Проблема е пирамиди - понци схеми.
Банките могат да бъдат адекватни финансови институции които да кредитират, смисъла в тяхното съществуване е да кредитират.Кредитите вземани от банките могат да се връщат от кредитополучателите, а депозиралите пари да получават лихва.
Известни са механизмите на икономиката и финансите и само трябва да се създаде удачно законодателство за да не се случват пирамиди - схеми на понци. Няма нужда от планова икономика която пък е залитане точно в обратната посока и запушва икономиката и тя почва да се развива бавно или пък не се развива.
Въпроса е кога в глобален мащаб трябва да стане ще седнат на масата и ще кажат - с понци схемите до тук. Може, но е въпрос на желание.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеТова е Copy от Уикипедия, не съм се задълбочавал, даже не съм го и чел! Само копирах абзаца!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеВ случая е правилно сумата да се умножи по 200 , съобразно с БВП на Германия тогава за да се добие реална представа сега-иначе е смешно една световна война продължила 4 години да струва мизерни 400 милиярда
Коментар
Коментар