IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Започна ли световна икономическа криза?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Майк е прав за мутро-олигархията .... докато не се случи така, че да има линчувани политици и 'бизнесмени' ..ще се въртим в порочен кръг .... яхти,самолети,вили,курви,яхти, вили,...и тн.... докато персонала на същия мажо получава 550-600 кинта за работа на гише в банка примерно....хубава заплата, защото същата е в останалите банки... в София ... в провинцията по-малко

тия същите яхти .. и тн са финансирани покрай разни 'бизнеси' и проекти в лева без опция за превалутиране както е при малките хора с ипотеки....
    Нищо от това което си го описал няма да стане

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Честно казано донякъде е прав. Властта на тези кръгове, т.е. и трите власти в България днес, е нелегитимна и единственото, което я крепи е грамадната емиграция, която донякъде облекчава положението. Ако тези хора се върнат тук олигархията ще бъде изметена набързо.
      Така представено - възможно е, не го отричам, но след 2 показни екзекуции в рамките на 3 дни - не смея да съм такъв оптимист.

Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      За да се изгради всичко това е нужна държавна подкрепа, просто без нея дадената държава е подизпълнител на всичко. Моя добра позната има шивашка фирма в русе, по едно време даваше най високите заплати, опита се да наложи собствена линия, може би все още се мъчи, но няма, няма,няма. И ще не ще работи като подизпълнител, бих казал че модната и линия е само за фасон, от ишлемето си купи фабрика, прати дущеря си да учи в швейцария и други такива. Но без държавата да застане зад дадена фирма /каквато и да е тя/ в даден сектор, няма да стане нищо

Не смятам, че държавата би могла да лансира продуктите, честно казано. Може да го наложи в едни държани предприятия, но това е против всякаква пазарна логика. За да развиеш марка - трябват ти продажби - извън географията, където си (ако там където си - населението е под 30-40 милиона души). Как държавата би помогнала да бъде изграден един бранд - не знам, освен със субсидия за маркетинг - но това пак е анти-пазарно, отвсякъде.
      А за цените на образованието в швейцария - там са поне 100 000 франка, ако дъщерята е научила нещо - би трябвало да може да помогне с изграждането на един бранд. Не е сложно, след като има 200 бона за образование на щерката - пари за бранд може да изкара. Дори имам 2 познати, дето много биха помогнали за изграждането на бранд, но те няма да бачкат за 2000€ на месец, а ще искат по 5 палки, поне. Това, естествено, твоята позната - не би се навила да им предложи, все пак - трябва да има за щерката. И порочния кръг се затваря - бачкаторите бачкат за 500 лева, щерката ги харчи за ден в Швейцария тея пари.... Инфраструктура, бранд, технология - не се гради - да си подизпълнител е песен.
      Last edited by vankata23; 19.01.2016, 23:57.
      #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
        Естествено, че няма как да стане. Проблема е. че в България липсва изградена инфраструктура, научно-развойни центрове, корпорации с изградени .."
        За да се изгради всичко това е нужна държавна подкрепа, просто без нея дадената държава е подизпълнител на всичко. Моя добра позната има шивашка фирма в русе, по едно време даваше най високите заплати, опита се да наложи собствена линия, може би все още се мъчи, но няма, няма,няма. И ще не ще работи като подизпълнител, бих казал че модната и линия е само за фасон, от ишлемето си купи фабрика, прати дущеря си да учи в швейцария и други такива. Но без държавата да застане зад дадена фирма /каквато и да е тя/ в даден сектор, няма да стане нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
          Ако представата ти за България е - тесен кръг от мутро-олигархия - да, ще спечели.
          Смятай какъв кеф ще е - милион души повече работна ръка. Следствието е ясно като "бел" ден - заплатите надолу, много надолу - шефчетата обясняват - ако не ти е кеф за 420 лева - има още милион души, дето ще ги взема, за 420 лева, защото "некфи" кинти е по-добре от никфи кинти. Това сега го виждаме навсякъде, с изключение на 4 областни града, тогава и в тея 4 областни града ще стане така.
          Честно казано донякъде е прав. Властта на тези кръгове, т.е. и трите власти в България днес, е нелегитимна и единственото, което я крепи е грамадната емиграция, която донякъде облекчава положението. Ако тези хора се върнат тук олигархията ще бъде изметена набързо.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            Майк аз съм в германия, и получавам сега около 2200евро след облагането, около април ще получавам 2400-2500, кажи ми че ще ме вземеш на работа за тези пари и от тях аз ще си платя всички данъци и се връщам. Но няма да стане това.
            Майк е прав за мутро-олигархията .... докато не се случи така, че да има линчувани политици и 'бизнесмени' ..ще се въртим в порочен кръг .... яхти,самолети,вили,курви,яхти, вили,...и тн.... докато персонала на същия мажо получава 550-600 кинта за работа на гише в банка примерно....хубава заплата, защото същата е в останалите банки... в София ... в провинцията по-малко

тия същите яхти .. и тн са финансирани покрай разни 'бизнеси' и проекти в лева без опция за превалутиране както е при малките хора с ипотеки....

какво мислиш ще стане при една криза.... борда долу, кредитите платени с 1:100 от тегленото и пак яхти,самолети.... а народа ще бачка за 200Е хубава заплата....

сори че съм груб, но докато няма виснали на стълбове политици няма шанс тази схема да се промени в БГ...
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              Майк аз съм в германия, и получавам сега около 2200евро след облагането, около април ще получавам 2400-2500, кажи ми че ще ме вземеш на работа за тези пари и от тях аз ще си платя всички данъци и се връщам. Но няма да стане това.
              Естествено, че няма как да стане. Проблема е. че в България липсва изградена инфраструктура, научно-развойни центрове, корпорации с изградени процеси и марки. И ще си позволя да цитирам един коментар, който прочетох наскоро.

Като подизпълнител, за тея с изградените процеси, инфраструктураи марки - никога няма да стане тея 2400€.

"Аз проблема го виждам в това, че парите са разпределени вече, и са в хора без нужните качесатва за развиване на бизнес. Хора с изключителни networking умения, корумпирани и т.н. А при младите хора - пари няма - няма и от къде да вземат, понеже лихвите са чудовищни. По тая причина и бизнеса в България е такъв - хората с пари, са хора откраднали тея пари и те нямат акъл да развият нищо по-различно от ИШЛЕМЕ (не знам защо използваме тая тъпа дума) или по-точно - фирма подизпълнител. Цялата ни държава работи като подизпълнител - като почнем от шивашките цехове (има хиляди в България), минем през фирмите за автомобилна техника (много има в Пловдивско) и всички други аспекти и стигнем до най-високоплатените подизпълнители - ИТ сектора. От дъното (шивачки за 200 лв/месец) - до върха (програмисти, инжинери за 3 000 лв/месец) - всичкото е подизпълнител.

На по-образованите им е ясно, че подизпълнителя е най-коварната роля - получаваш трохи, а се бъхтиш като кон. Няма никакви български марки/брандове, никакви фирми, обиращи печалбите. Всичко е слугарска история, с подсигурен пазар (като подизпълнител, пазара ти е подсигурен - колко удачно с комунистическото ни наследство - логично е да станем подизпълнител, друг да намира пазара, ние да бачкаме за жълти стотинки).

Но така е като капиталите са преразпределени точно в най-неподходящия момент. И едни хора без идеи - са се видяли с пари - и какво да правят? какво да правят? - ще станат подизпълнител, понеже за това акъл не трябва - просто слушаш - казват ти - трябват черни ризи с 7 копчета и още по 3 на ръкава - и почваш бачкане ..work work.."
              #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                Ще спечели България!

В Испания няма да може да има 43% младежка безработица, защото няма да могат да си позволят настоящата им социална система! В Италия също!
                Млади пенсионерки от България няма да бришат старски гъзове в Гърция, защото гърците няма да могат да си ги позволят!
                Доматите в Испания ще ги берат испанци, а не българи!
                Работните места в Германия ще намалеят драстично и там също няма да има място за много българи, които вадят пари в момента. Германците няма да могат да продават нито на испанци нито на гърци! Икономиката им ще бъде в друга орбита!

Предстои голямо завръщане на българи, които са превлечени в Западна Европа от фалшифата приказка за благосъстояние! Там където парите са като "река"! Беше, но до ТУК!

65-70% от всички хора ще се завърнат по принуда! Това ще бъде историческия шанс България да си стъпи на краката в условията и на променена геополитика без ЕС! Защото няма да го има!
                Ситуацията след преминаването на бурята ще бъде доста различна и не бих прогнозирал моментално завръщане на хората на Запад, защото благосъстоянието там дори и след бурята, ще бъде съвсем различно от това, което познаваме днес!

Коментар

Ще спечели България!

Предстои голямо завръщане на българи, които са превлечени в Западна Европа от фалшифата приказка за благосъстояние! Там където парите са като "река"! Беше, но до ТУК!

65-70% от всички хора ще се завърнат по принуда! Това ще бъде историческия шанс България да си стъпи на краката в условията и на променена геополитика без ЕС! Защото няма да го има!
                  Ситуацията след преминаването на бурята ще бъде доста различна и не бих прогнозирал моментално завръщане на хората на Запад, защото благосъстоянието там дори и след бурята, ще бъде съвсем различно от това, което познаваме днес!
                  Ако представата ти за България е - тесен кръг от мутро-олигархия - да, ще спечели.
                  Смятай какъв кеф ще е - милион души повече работна ръка. Следствието е ясно като "бел" ден - заплатите надолу, много надолу - шефчетата обясняват - ако не ти е кеф за 420 лева - има още милион души, дето ще ги взема, за 420 лева, защото "некфи" кинти е по-добре от никфи кинти. Това сега го виждаме навсякъде, с изключение на 4 областни града, тогава и в тея 4 областни града ще стане така.

Ще се набъхтим с много cheap labor, за мутро-олигархията ще е рай - марджина ще скочи до небесата и ще има - beamer, benz or bently? И пак парите ще бъдат преведени към запада (Европа) - и пак Европа ще е нагоре. Само дето, ние няма да сме в Европа. За нови бенцове, по скапаните пътища, между раздрънканите комунистически блокове, или по селата тип драгалевци - дето бенца ръмжи, а по улицата - фекалий, понеже и канализация няма.

Голяма печалба за България ще стане - баварци и каруци. То не че сега е различно, тогава ефекта просто ще се мултиплицира. И пак кинтата ще отива на запад, и пак средно-статистическия гражданин на РБ ще го продуха, за сметка на мутро-олигархията, която ще си прави кефа и ще изнася парите на запад

Пс. Теорията ти е вярна, ако я приложим за всяка една нормална европейска страна - засилено втърешно потребление, намалени регулации вследствие от разпада на ЕС, намаление на хегемонията на Германия, 1 милион души екстра работна ръка - какво повече искаш за икономически ръст? Само че, ако притеглим и българската действителност - теорията отива подяволите..
                  Last edited by vankata23; 19.01.2016, 23:36.
                  #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Тези които бяха донори на капитали и бяха обявени за инвестиционно отвратителни дестинации.
                    Има една поговорка- където е текло пак ще тече- мисля че е от библията.
                    Смятам че си много объркан, нещо не виждам и не мога дори да си представя че в Бг ще започнат да сглабят мерцедес, по скоро пак донорът ще бъде донор

Коментар

• http://www.memoriabg.com/2016/01/16/...ana-za-evropa/

малко стряскащо звучи, но мигрантската вълна не е нищо случайно и си мисля, че определени кръгове подготвят нещата така, че при един голбален крах на балона наречен държавни дългове (неизплатими) .. след това доларът пак да е хегемон и америка да е още по-голям радетел на демокрацията и точенето на чужди ресурси срещу вестници
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

САМО,ЧЕ!

Тогава Европа е била в ситуация на увеличение на населението, тогава Европа е била в състояние на технологичен бум, след войната, тогава Европа не е била задлъжняла в степента, в която е днес, въпреки следвоенните репарации!

Защо си мислиш, че благосъстоянието от последните 25-30 години на страните от континента им приляга и, че ще могат да го задържат? Аз не виждам никаква логична причина това да се случи?

Специално за това, което съм написал, представи си при изчезвне на ЕС, какъв би бил трудовия пазар там! Невъзможно ли е ЕС да се разпадне?
                        Пак ще си повтарям, като латерна. Научния прогрес, технологията, развитата инфраструктурата, образованата работна ръка (в излишък, при това), създадените процеси (производствени такива) са предостатъчно предпоставки, за това стандарта в Европа не само да се задържа, но и да се вдигне.
                        От друга страна - копаенето в мини и производството на дрънкулки - по никакъв начин не биха могли да ти подсигурят стандарт.

Приличаш на български работодател - "какво си мислите вие, че заслужавате нормално заплащане - да ядете филе елена един път на коледа - и това не заслужавате, ей, спрънджи". Това последното в кръга на шегата, разбира се.
                        #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                          Преди време четох доста за периода 1928-1929 на американската борса и тогава са имали много голяма увереност че всичко е ок ,че няма как да падне прекалено много,че Фед и големите играчи ще подкрепят курса на определено ниво ,вярвали са хора които от 20-30-40 години са били на борсата,хора със знание и опит но всички знаем как е приключила исторята
                          че що чак от 29..., имаме си пример скорошен от 2007-2008, мда и тогава,който смееше да пише за криза тук го анатемисваха..., справка: колко беше и къде отиде дау,,, за софикс- неам думи. стригане периодично си има, ще продължава и да има, са незнам кога ша е, ма тука сички са профита с кристални топки-те знаят

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Няма да има еврофондове и евробондове но ЕС ще има.Най вероятно социалните системи ще бъдат отменени и ще се приеме ББД, няма да има пенсии защото няма да има пари за подобни "екстри" - глупости еврото като се сгромоляса.Демографията ще почне естественно да се подобрява а за повечето разновидности на данъци управляващите ще трябва да забравят. Някои хора с авторитарно мислене ще се споминат предсрочно.
                            Ми то ако няма еврофондове и евро бондове, защо му е на някой да седи в ЕС, та да не е независим, а да се опитват да му налагат какво да прави?
                            Свободния пазар е възможен чрез редица споразумения, между страните, дори и ЕС да се разпадне!
                            Няма ли кинти, няма и какво да стикова страните да се държат за ръчичка!

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                              Не вярвам описаното от теб да се случи твърде скоро, но да речем че индустриална революция 3.0 подрани!
                              За преработката на всякакви суровини и изработката на почти всички стоки си има все по-ефективни машини, с тенденция за подобряване!
                              Все по-често производствата с иновативни технологии са по евтини и от робски труд (предвид изхранването на робите), и въпреки това, заминалите не търсят физически труд, а по-справедливо и уредено общество.
                              Ценно в очаквания от теб преход, като конкурентно предимство, предполагам ще са организацията на обществото, най вече образование и ценностна система, ресурси (суровини, природа, културно наследство, почва) и разбира се гъстотата на населението.
                              За мен, безспорни лидери в това отношение са Канада, Австралия и скандинавските страни, които печелят много точки в повечето области.
                              На България очевидно ни липсва, в достатъчна степен, образование и ценностна система, но пък другото си го имаме, така че сме в играта.
                              Ти хубаво не вярваш, но просто проследи нишката!

Какъв е бил стандартът и благосъстоянието на Гърция през 80те години?
                              Кога Испания от чисто земеделска страна се превръща в една от големите икономики в Европа? Отговора е след влизането и в ЕС!
                              Кога Норвегия се превръща в една от водещите по благосъстояние страни в Европа? Отговора е след разработването на газово-нефтените находища в Северно море! Какво е бъдещето на това перо?
                              Финладия изпитва сериозни фискални проблеми в момента, бумът на благосъстоянието там е свързан с технологичните компании като Nokia и няколко други основно през 90те и началото на 21 век, какво им вади парите в момента?
                              Италия е една от най-задлъжнялите страни в Европа, дори и днес в бедната и Южна част, стандарта на живот на места е по-зле дори от софийския!
                              Има много безброй примери още като Исландия, която имат едиснтвено остров с вулканчна пепел и нов банков и имотен балон, който се надува там в момента! Това им е икномиката и малко туризъм, който е отишал да види пепелта!

Истината е, че цяла Европа е била много по-различна като благосъстояние през 60те години на 20 век! Стандартът в повечето страни там тогава е бил несъизмеримо по-нискък от този днес!

САМО,ЧЕ!

Тогава Европа е била в ситуация на увеличение на населението, тогава Европа е била в състояние на технологичен бум, след войната, тогава Европа не е била задлъжняла в степента, в която е днес, въпреки следвоенните репарации!

Защо си мислиш, че благосъстоянието от последните 25-30 години на страните от континента им приляга и, че ще могат да го задържат? Аз не виждам никаква логична причина това да се случи?

Специално за това, което съм написал, представи си при изчезвне на ЕС, какъв би бил трудовия пазар там! Невъзможно ли е ЕС да се разпадне?
                              Last edited by Mike Florida; 19.01.2016, 22:33.

Коментар

• Mike Florida

Няма да има еврофондове и евробондове но ЕС ще има.Най вероятно социалните системи ще бъдат отменени и ще се приеме ББД, няма да има пенсии защото няма да има пари за подобни "екстри" - глупости еврото като се сгромоляса.Демографията ще почне естественно да се подобрява а за повечето разновидности на данъци управляващите ще трябва да забравят. Някои хора с авторитарно мислене ще се споминат предсрочно.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X