Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Започна ли световна икономическа криза?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеЕвтина манипулация.
21% от $41 016 милиарда през 2000 - $8 613 милиарда за ЕС28
15% от $77 868 милиарда през 2015 - $11 680 милиарда за ЕС28
Това са 36% ръст, при ръст на населението по-малко от 6%.
Никакво благосъстояние не може да пада, то само ще ръсте. Говори се за тея социалки, и пак социалки, като в Давос обсъждат, как неравенството е в своя апогей. Социалки и безплатни жилища, финансирани от дефицити. Глупсоти на търкалета, пари има като вестници - няма кой да ги чете.
Но, естествено, по-приятна е позицията на българския бизнесмен/или дама, за протокола/ - кинта нема, бачкайте кур*и, криза е, 450 лева са ви овей, все пак щерката трябва да учи в Швейцария, където таксата, семестриалната е над 15 000 франка ; -) Нищо против швейцария нямам, прекрасно място е, живях там известно време, но не на гърба на едни други хора, и с предтекста - бачкайте, щото е криза, пари няма и стандарта ви ще пада, щото аз ще си клатя...нали.
Дефицитната икономика пред своя край - добре ни е дошла, това не променя фактите, за това кой какво притежава, кой произвежда дрънкулки, и кой - стойност.
Първият, това е инфлацията, но не официалната, а реалната такава! Аз бих бил много скептичен относно покупателната сила на един долар, за 15 години! На практика България от 89 година е удвоила своя БВП в долари! Благосъстоянието на хората дали е по-високо обаче?
Чисто номинално сметките са доста дискусионни! Да не говорим, че ние гледаме % от световния БВП, а не просто сума в долари. Не случайно дори и в националното стопанство има НОМИНАЛЕН и РЕАЛЕН БВП!
Вторият много важен елемент, това е ДЕФИЦИТНАТА ИКОНОМИКА!
Аз приемам, че ЕС е един по-голям модел на Гърция!
Ако Гърция, благодарение на натрупаните заеми, не просто си е раздавала заплати с тях, НО ТЕЗИ ПАРИ В ПОСЛЕДСТВИЕ СА ЗАВЪРТАЛИ ИКОНОМИКАТА И!
Какво ще бъде бъдещото и благосъстояние, и икономика, без тези пари?
Какво ще бъде положението на силнозадлъжнелите страни без "памперсите" на Еврозоната и без възможността да се кредитират по този начин!Last edited by Mike Florida; 20.01.2016, 11:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениевикаш кризите са в миналото и оттук нататък всичко ще е супер, защото умните централни банкери откриха философския камък ...aka QE...aka печатане до захлас..
нали знаеш, че всичко хубаво си има край... за мен може да се срещат колкото искат тия боклуци с костюми (визирам политиците и банкерите) в ДАВОС , но истината е една
видиш ли някой с костюм (и да не е тръгнал на сватба или погребение)...то този някой троши чужди пари ... визирам политици,адвокати,банкери...
та от тия не чакай реки от мед и масло...популизмът им има за цел да им спаси кожите още някоя и друга година
видя ли, вика, някой с вратовръзка и знам, че няма да свърши работа )))
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеЕвтина манипулация.
Никакво благосъстояние не може да пада, то само ще ръсте. Говори се за тея социалки, и пак социалки, като в Давос обсъждат, как неравенството е в своя апогей. Социалки и безплатни жилища, финансирани от дефицити. Глупсоти на търкалета, пари има като вестници - няма кой да ги чете.
Но, естествено, по-приятна е позицията на българския бизнесмен/или дама, за протокола/ - кинта нема, бачкайте кур*и, криза е, 450 лева са ви овей, все пак щерката трябва да учи в Швейцария, където таксата, семестриалната е над 15 000 франка ; -) Нищо против швейцария нямам, прекрасно място е, живях там известно време, но не на гърба на едни други хора, и с предтекста - бачкайте, щото е криза, пари няма и стандарта ви ще пада, щото аз ще си клатя...нали.
Дефицитната икономика пред своя край - добре ни е дошла, това не променя фактите, за това кой какво притежава, кой произвежда дрънкулки, и кой - стойност.
нали знаеш, че всичко хубаво си има край... за мен може да се срещат колкото искат тия боклуци с костюми (визирам политиците и банкерите) в ДАВОС , но истината е една
видиш ли някой с костюм (и да не е тръгнал на сватба или погребение)...то този някой троши чужди пари ... визирам политици,адвокати,банкери...
та от тия не чакай реки от мед и масло...популизмът им има за цел да им спаси кожите още някоя и друга годинатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеЗа теб имам само един отговор! Ако той не те удоволетворява друг просто нямам!
Преди 15 години ЕС даваше 21-22% от световния БВП! Онзи ден Юнкер, като се жалваше за състоянието на съюза обяви, че ЕС дори след разширението си в послените години, колкото и мижаво да е! Дава 15% от световния БВП!
Този спад от над 20% не съм видял да е рефлектирал в благосъстоянието на европейците, тъкмо на против. За последните 15 години социалната база се е разраствала!
Аз не виждам път за обрат в тази тенденция, а тъкмо на против! Отлагането на плащането на сметката, чрез дефицитна икономика, е към своя край!
Каквото изкарал, това и изял! Това е елементарния природен закон!
Дефицитната икономика пред своя край - добре ни е дошла, това не променя фактите, за това кой какво притежава, кой произвежда дрънкулки, и кой - стойност.#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеЕ, щом плуват в безплатни пари и без риск, защо в момента големи банки ги купуваме на едноцифрно П/Е и дивидентна доходност, надвишаваща в пъти тази по сравнително качествени ДЦК?
Според мен, в съответствие със заглавието на темата, големите капитали считат за съвсем реален зара за развитие на нова криза, но ако имаш друго обяснение, ще се радвам да го чуя.
- всеки трезвомислещ инвеститор знае, че откакто промениха счетоводните стандарти, изискващи mark-to-market отчитане на активите (16 март 2009), балансите на банките могат да крият какви ли не боклуци;
- почти нулевите лихви не са от най-благодатната среда за банкиране, дори да получаваш 0,25% върху милиарди свободни долари;
- дори сега, седем години след пика на кризата, банките по света продължават да бъдат обект на съдебни дела за милиони, като всеки месец излиза новина за поредното споразумение и поредната глоба. Подобен тип разходи отдавна не се приемат за еднократни, особено при големите банки;
- и още десетки и десетки причини
"Големите капитали" звучи конспиративно. При всяка криза пари губя и малки, и големи. Така ще бъде и при тази.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеНикой няма да те връща в БГ и да ти дава тая заплата! Дори и след настъпването на сериозната икономическа криза, ти може по Германия да си цъфтиш и дори да ти дават 3000 евро чисти! Зависи от теб, зависи и от сектора, в който си нает!
70% от гатсарбайтерите обаче, просто няма да могат да се пласират на пазра на труда! Няма да има жилище и социалки от един момент, защото не си представям ситуация в която в страните има по 15-20% безработица и всички хукват към социалките и квартирите, защото са граждани на ЕС и имат това право! В условия на това, което се прогнозира като криза и всички възможни произтичащи последствия!
Ако ти си го представяш ОК!
Хората ще се връщат от принуда! Който може да остане ще остава, който не може...
Въпросът е ако 90% от хората са плочкаджии и берачи на боб и ягоди, или търкат кораби в Германия, как ще се пласират при висока местна безработица и орязана социална база дори за местните жители!
Проблема Майки е че ти нямаш евра, с които да плащаш. А руплите вече не струват нищо За много неща ти е бедна фантазията - защото не си вденал че си реликва от миналото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеЗа теб имам само един отговор! Ако той не те удоволетворява друг просто нямам!
Преди 15 години ЕС даваше 21-22% от световния БВП! Онзи ден Юнкер, като се жалваше за състоянието на съюза обяви, че ЕС дори след разширението си в послените години, колкото и мижаво да е! Дава 15% от световния БВП!
Този спад от над 20% не съм видял да е рефлектирал в благосъстоянието на европейците, тъкмо на против. За последните 15 години социалната база се е разраствала!
Аз не виждам път за обрат в тази тенденция, а тъкмо на против! Отлагането на плащането на сметката, чрез дефицитна икономика, е към своя край!
Каквото изкарал това и изял! Това е елементарния природен закон!Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеМайк аз съм в германия, и получавам сега около 2200евро след облагането, около април ще получавам 2400-2500, кажи ми че ще ме вземеш на работа за тези пари и от тях аз ще си платя всички данъци и се връщам. Но няма да стане това.
70% от гатсарбайтерите обаче, просто няма да могат да се пласират на пазра на труда! Няма да има жилище и социалки от един момент, защото не си представям ситуация в която в страните има по 15-20% безработица и всички хукват към социалките и квартирите, защото са граждани на ЕС и имат това право! В условия на това, което се прогнозира като криза и всички възможни произтичащи последствия!
Ако ти си го представяш ОК!
Хората ще се връщат от принуда! Който може да остане ще остава, който не може...
Въпросът е ако 90% от хората са плочкаджии и берачи на боб и ягоди, или търкат кораби в Германия, как ще се пласират при висока местна безработица и орязана социална база дори за местните жители!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеОбразовани е малко разтегливо понятие, особено в бг почти всеки е с висше, ти нема ли да наминеш и в другата тема да кажеш нещо за и спх...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеПак ще си повтарям, като латерна. Научния прогрес, технологията, развитата инфраструктурата, образованата работна ръка (в излишък, при това), създадените процеси (производствени такива) са предостатъчно предпоставки, за това стандарта в Европа не само да се задържа, но и да се вдигне.
От друга страна - копаенето в мини и производството на дрънкулки - по никакъв начин не биха могли да ти подсигурят стандарт.
Приличаш на български работодател - "какво си мислите вие, че заслужавате нормално заплащане - да ядете филе елена един път на коледа - и това не заслужавате, ей, спрънджи". Това последното в кръга на шегата, разбира се.
Каквото изкарал, това и изял! Това е елементарния природен закон!Last edited by Mike Florida; 20.01.2016, 10:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеНе се заяждам, но репресивния апарат наброява 60 000 души, и това е само в мвр-то, другите законни и не толкова отдели на репресивния апарат - нямам си на идея колко са. Дано си прав, аз да греша, по-добре би-било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТочно толкова са им силите, нямат възможност да организират мощен репресивен апарат без външна помощ. Ситуацията ще е същата като в Украйна с тази разлика, че тук Русия няма как да влезе.#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеТака представено - възможно е, не го отричам, но след 2 показни екзекуции в рамките на 3 дни - не смея да съм такъв оптимист.
Коментар
Коментар