IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум за електронно гласуване

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
    Ми кат не може да язди - значи е време да го смениш хахахаха
    Хайде ... още един мераклия
    Аз нали мога

П.П. Моди, признавам си, че коментара е извън темата, но посланието на redcretin изискваше отговор.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Моля ви, придържайте се към темата.
      रादोस्त

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Колко мило ... . Мъжът ми се кефи по същия начин на немската си кола
        Само че той, както и ти /предполагам/ не може да язди. Губи му се усещането на гъдела от това, да наложиш волята си над друго същество

Моята теза е, че съществуват реални проблеми при прилагането на тази добра идея.
        И ще бъда много по-спокойна, ако те се отстранят преди електронно гласуване да стане факт.
        Явно имам по-развит инстинкт за самосъхранение от теб.
        Ми кат не може да язди - значи е време да го смениш хахахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
          Моята немска кола вече е изцяло софтуерно управлявана. Компютърът взема данни от сто хиляди датчика и си прави каквото си знае, докато аз си мисля, че управлявам (да, въртя волана и оказвам натиск върху педалите, но горе-долу толкова, компютърът сам определя детайлите). Има хиляди неща, които да се сговнят (пу-пу) и всичко може да се оправи само в специален сервиз, с други специални, какво? - компютри. Звучи страшничко,а? Друго си беше с Москвето - ке му придърпаш смукача, ше го изхакаш с чука и ке рипне, неговата кожа съвецка

Начи твойта теза е - дръж си Москвето, вози се с кеф, остави Алдитата на балъците, пълни са с потенциални проблеми Ако ми казваш това - не, мерси.

А за детайлите сериозно - има толкоз много софтуерни гении по нашите земи, че ме напушва смях как изобщо на някой му хрумва, че има нерешими проблеми със сигурността. Ако си го поставят за задача, ще го решат бързо, лесно и евтино. Всичко друго е общи приказки и злонамереност към една нормална и похвална идея.

Хе.
          Колко мило ... . Мъжът ми се кефи по същия начин на немската си кола
          Само че той, както и ти /предполагам/ не може да язди. Губи му се усещането на гъдела от това, да наложиш волята си над друго същество

Моята теза е, че съществуват реални проблеми при прилагането на тази добра идея.
          И ще бъда много по-спокойна, ако те се отстранят преди електронно гласуване да стане факт.
          Явно имам по-развит инстинкт за самосъхранение от теб.
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
            За данъчен ценз има много спорни моменти, но образователен, трябва да има ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
            Още повече, че образованието (поне до 8-ми клас) е безплатно и задължително за всички, та ако не си изпълняваш задълженията, като гражданин, трябва да губиш и част от правата си, като такъв.
            +1
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
              Тайната на съвършенството е в детайлите /според по-голяма част от пластичните хирурзи/.

Всяка система на гласуване - било тя на хартиен носител или електронно - си има своята слаба страна, като общата такава и при двете е, че е създадена от човек.
              Вярно е, че сигурността зависи от избора на технологии, предполагам също така, че не е проблем да IP адресите да бъдат скрити и невидими за системата. Вероятно ще се направят и разни законови промени за изчистване на техническите проблеми.
              Но ... преди време ми се наложи да работя и внасям промени в работеща електронна система "в движение" и останах дълбоко впечатлена от възможността за манипулация на данните.
              Моята немска кола вече е изцяло софтуерно управлявана. Компютърът взема данни от сто хиляди датчика и си прави каквото си знае, докато аз си мисля, че управлявам (да, въртя волана и оказвам натиск върху педалите, но горе-долу толкова, компютърът сам определя детайлите). Има хиляди неща, които да се сговнят (пу-пу) и всичко може да се оправи само в специален сервиз, с други специални, какво? - компютри. Звучи страшничко,а? Друго си беше с Москвето - ке му придърпаш смукача, ше го изхакаш с чука и ке рипне, неговата кожа съвецка

Начи твойта теза е - дръж си Москвето, вози се с кеф, остави Алдитата на балъците, пълни са с потенциални проблеми Ако ми казваш това - не, мерси.

А за детайлите сериозно - има толкоз много софтуерни гении по нашите земи, че ме напушва смях как изобщо на някой му хрумва, че има нерешими проблеми със сигурността. Ако си го поставят за задача, ще го решат бързо, лесно и евтино. Всичко друго е общи приказки и злонамереност към една нормална и похвална идея.

Хе.

Коментар

• абе всяка технология нали некой я прави, нали некой ги залага там условията... Блаженни са вярващите... не мога да разбера след като нагледно падна целия ЦИК онзи ден как все още има хора дето си мислят, че ще си решат пробелма и допълнят комфорта с ел. гласуване. И отделно от скоро има проблеми с изборите и бюлетините и такива дитирамби. Преди що нямаше? Че и повече гласоподаватели бяха ма с тоя сериозно отрицателен прираст се топим, но това е друга тема...

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                  Айде сега, детайли имало, моля ти се

А не ти ли стана тъпо, като в неделя те посрещнаха 7-8 престарели глухи и недовиждащи лели в секционната комисия, които губят времето на стотици хора докато прелистват големите разпечатки стил 90-та и те карат да удряш по 2-3 безсмислени подписа на ръка? Единия чичак беше или поне изглеждаше леко почерпен (или по принцип не го слушаше главата), та падна едно помагане от другите лели със сгъването на тия шаршафести бюлетини, па да целнат полето с печата, па чудеса, па формалности Това не са ли доста неприятни детайли, ако не ги гледаме от веселата им балканска страна?

Семейството ми загуби горе-долу час с логистиката, за да свърши нещо, което електронно от вкъщи щеше да ни отнеме максимум 3-4 минути, айде 10 да са.

Да не говорим за безмисления труд и средства по броене и обработка на протоколи по нощите и след това 2 дни припадъци и нерви на стотици хора сред чували хартия в Армеец.

Никакви детайли няма, да го пускат електронното гласуване и да се свършва с тая примитивна пародия...
                  Тайната на съвършенството е в детайлите /според по-голяма част от пластичните хирурзи/.

Всяка система на гласуване - било тя на хартиен носител или електронно - си има своята слаба страна, като общата такава и при двете е, че е създадена от човек.
                  Вярно е, че сигурността зависи от избора на технологии, предполагам също така, че не е проблем да IP адресите да бъдат скрити и невидими за системата. Вероятно ще се направят и разни законови промени за изчистване на техническите проблеми.
                  Но ... преди време ми се наложи да работя и внасям промени в работеща електронна система "в движение" и останах дълбоко впечатлена от възможността за манипулация на данните.
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                    Доколкото става дума и за електронно,нека приемем, че пишем по темата. Пуснах си въпроса и в следващия миг се запитах за съответствие с темата.

Този проект за референдум има амбиция да смени Конституцията на страната. Тоест, ако нещата бървят спретнато и народът каже бързо "ДА", отиваме в хипотеза разпускане на НС, свикване на ВНС. Дали поредният премиер и цялата политическа класа ще се почувстват доволни?!

Хипотезата за мажоритарност е изключително светла, подкупваща, ама крие и огромно число рискове.
                    Аз пък по доста от въпросите ще имам големи терзания, като знам как могат да се извъртят нещата.

Пък въпросът с електронното е по-скоро технически. Когато са готови, да въвеждат бързо и без референдум. Не вярвам да се случи промяна, но посоката на живота е ясна. Това е просто личната ми гледна точка към момента, не че толкова ги разбирам компютрите. Добре е да се знае, че има и сериозни, силно отличаващи се мнения. Слушах Радева, социоложката, която била нещо като научен ръководите на някакъв младеж по темата с електронното. В ТВ интервю тя не разви подробно теза и аргументи, но каза дословно, е, преразказ, де: Не гласувах за сегашен референдум. По тази тема се има толкова въпроси и детайли, че си е направо страшно.
                    Не мога да прескоча подобно мнение.
                    Айде сега, детайли имало, моля ти се

А не ти ли стана тъпо, като в неделя те посрещнаха 7-8 престарели глухи и недовиждащи лели в секционната комисия, които губят времето на стотици хора докато прелистват големите разпечатки стил 90-та и те карат да удряш по 2-3 безсмислени подписа на ръка? Единия чичак беше или поне изглеждаше леко почерпен (или по принцип не го слушаше главата), та падна едно помагане от другите лели със сгъването на тия шаршафести бюлетини, па да целнат полето с печата, па чудеса, па формалности Това не са ли доста неприятни детайли, ако не ги гледаме от веселата им балканска страна?

Семейството ми загуби горе-долу час с логистиката, за да свърши нещо, което електронно от вкъщи щеше да ни отнеме максимум 3-4 минути, айде 10 да са.

Да не говорим за безмисления труд и средства по броене и обработка на протоколи по нощите и след това 2 дни припадъци и нерви на стотици хора сред чували хартия в Армеец.

Никакви детайли няма, да го пускат електронното гласуване и да се свършва с тая примитивна пародия...

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                      Въпросите, обаче, ми се струват ужасно резонни и по всички бих гласувал с "ДА".
                      .
                      Доколкото става дума и за електронно,нека приемем, че пишем по темата. Пуснах си въпроса и в следващия миг се запитах за съответствие с темата.

Този проект за референдум има амбиция да смени Конституцията на страната. Тоест, ако нещата бървят спретнато и народът каже бързо "ДА", отиваме в хипотеза разпускане на НС, свикване на ВНС. Дали поредният премиер и цялата политическа класа ще се почувстват доволни?!

Хипотезата за мажоритарност е изключително светла, подкупваща, ама крие и огромно число рискове.
                      Аз пък по доста от въпросите ще имам големи терзания, като знам как могат да се извъртят нещата.

Пък въпросът с електронното е по-скоро технически. Когато са готови, да въвеждат бързо и без референдум. Не вярвам да се случи промяна, но посоката на живота е ясна. Това е просто личната ми гледна точка към момента, не че толкова ги разбирам компютрите. Добре е да се знае, че има и сериозни, силно отличаващи се мнения. Слушах Радева, социоложката, която била нещо като научен ръководите на някакъв младеж по темата с електронното. В ТВ интервю тя не разви подробно теза и аргументи, но каза дословно, е, преразказ, де: Не гласувах за сегашен референдум. По тази тема се има толкова въпроси и детайли, че си е направо страшно.
                      Не мога да прескоча подобно мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                        Прочетох нещо за Трифонов. Мислиш ли, че този напън е искрен и автентичен?
                        Въпросът е съвсем директен, не правя внушения, че практически знам доста малко за балет Магаданс.
                        Искат референдум по много въпроси, но при това кратко време за реакция, действително ли разбират смисъла, всички последици, особено от кумулативно действие?
                        Не подценявам екипа, макар и да имам непоносимост към щефа им, там наистина има умни момчета, но въпреки това няма да е кой знае колко трудно за хиените да ги подведат.
                        За искреност не мога да ти кажа - не съм вътре в нещата.
                        Въпросите, обаче, ми се струват ужасно резонни и по всички бих гласувал с "ДА".
                        Трябват 400 000 подписа - не е невъзможно ....
                        Слави и на мен не ми е симпатичен от доста време, но и БКП да инициира подобно нещо и тях бих ги подкрепил ....

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                          Айди ве, шти дам оште пумушти да глазуваш електрическу!

Чакаме референдума на Слави, той е доста по-интересен!
                          Прочетох нещо за Трифонов. Мислиш ли, че този напън е искрен и автентичен?
                          Въпросът е съвсем директен, не правя внушения, че практически знам доста малко за балет Магаданс.
                          Искат референдум по много въпроси, но при това кратко време за реакция, действително ли разбират смисъла, всички последици, особено от кумулативно действие?
                          Не подценявам екипа, макар и да имам непоносимост към щефа им, там наистина има умни момчета, но въпреки това няма да е кой знае колко трудно за хиените да ги подведат.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                            Съм твърду протиф електрическуту гласуване .... шъ мъ фане ток и шъ изгуръ.
                            Айди ве, шти дам оште пумушти да глазуваш електрическу!

Чакаме референдума на Слави, той е доста по-интересен!

Коментар

• Съм твърду протиф електрическуту гласуване .... шъ мъ фане ток и шъ изгуръ.
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                доста тъпо мнение - никога не съм казвал, че не гласувал, до момента няма избори, на които да не съм гласувал, включително и с немалко отвращение напоследък.

И май изобщо не разбра мнението ми за електронното гласуване - аз принципно съм За, просто към сегашния момент съм против, причините мисля, че са ясни на всички. А и до момента никой не спира никого да гласува. Или греша?

Доста тъпо мнение.
                                Аз "принципно съм ЗА" да се разкарат автомобилите от центъра, но "към сегашният момент" съм Против, щото джиткам с моя все още.

"Принципно съм ЗА" да се забранят цигарите в заведенията, обаче "към сегашният момента" съм Против, щото още не съм ги отказал.

"Принципно съм ЗА" .....ама ""към сегашният момента" съм Против....

Доста объркано момченце изглеждаш.

Коментар

Working...
                                X