IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Честито, доживяхме, София с по-голям БВП от средното за ЕС

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Стана ми любопитно - какви са заплатите в София, за средно ниво мениджър?
    Като изключим ИТ и държавния сектор от картинката - колко е горе долу минимум-максимума?
    #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнение
      София ще стане прекрасно място ако се отдели от България или поне се въведе жителство и санитарен кордон срещу селяните от другите градове и села.
      Глупости......София има приличен стандарт щото е столица на Държавата. Там са всички висши държавни хрантутници, всичкки седалища на големи фирми, банки и т.н.
      Това са работни места с по високи доходи и съответно качва стандарта.

Ако столица беше Пловдив примерно .......положението щеше да бъде обърнато .....
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
        Реално емиграцията в ЕС за средния софиянец, не е алтернатива, защото е доста вероятно да не може да живее на значително по висок стандарт след като емигрира.
        За живеещите в провинцията емиграцията също е все по малко примамлива алтернатива спрямо преместването в София.
        Прав си. Общо взето е така.
        Ето и едни по-подробни сметки:
        Струва ли си да емигрираме в чужбина?
        Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• София ще стане прекрасно място ако се отдели от България или поне се въведе жителство и санитарен кордон срещу селяните от другите градове и села.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
            Да в посочения линк пише PPP, което е ППС
            Паритет на покупателната способност, ППС (от английски: Purchasing Power Parity, PPP; паритет = равенство от латински par = равен

Но това е много по-добре от абсолютните числа

Например в Манхатан и централен Париж и Лондон, какво те интересува колко повече взимаш от София, като е страхотна скъпотия

Бирата в Лондон май беше 6 паунда в ресторанта или над 15 лв....

Така че по ППС си е добре

За мен тези статистики вдъхват самочувствие и оптимизъм на София, че може да си задържи населението и дори да привлича чужденци

Четох, че в българския аутсоринг в София работят и живеят 1 000 чужденци, вклю. млади германци, англичани, италианци и т.н. Оттук по-лесно можели да почнат кариера отколкото в родината....

Поздрави
            Е то хубаво, ама си сравнил ябълки с круши.
            Иначе и по ППС сме зук, като България. А и малко са изкривени нещата със сектора на услугите Еле пък с кръчмите наистина къртим миФки

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
              Брях, сирьозну ли!?!? Ми ти що ни обясняваш, колко е зле тогава... Кога лъжеш, тогава или сега???
              Къде съм твърдял че е зле е София ?
              Проблема е че БГ няма регионална политика през тези изминали 25 години .......... селата , малките градчета че и някои областни са оставени да деградират и обезлюдяват. Да ти припомня че в София са не повече от 20% от населението

Държавата концентрира почти всички ресурси в столицата , това създава и имиграцията към нея .....което пък унищожава нормалното качество на живот в София

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                Племенницата ми която е пораснала във Франция , преди половин година се върна да живее с приятеля си французин в София. Работа веднага си намериха и двамата, доход в номинален размер малко по-малък от алтернативния във Франция но измерено през покупателната сила над два пъти по висок........казват че тук е рай
                Брях, сирьозну ли!?!? Ми ти що ни обясняваш, колко е зле тогава... Кога лъжеш, тогава или сега???

Коментар

• Племенницата ми която е пораснала във Франция , преди половин година се върна да живее с приятеля си французин в София. Работа веднага си намериха и двамата, доход в номинален размер малко по-малък от алтернативния във Франция но измерено през покупателната сила над два пъти по висок........казват че тук е рай

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Изчислението за София е по ППС. Може да се каже че в София с наличните доходи се живее по-добре от средното за ЕС, но не и че БВП на София е по-висок от средното за ЕС.
                    В това няма никакво съмнение ........

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                      Дай Боже повече статии като тая - че да си седи народа в София, по едно време ми беше писнало от мургави в самолета към Дортмунд

Колкото до сравнения в стандарти - да, при чиста заплата 3000лв в София почувствах лек спад в стандарта след местене в Германия. Но като сравних качеството на това което потребявам сега - и софийското ... пак бих се преместил
                      За заплати около 1000 лв и стандарт изобщо е безсмислено да се говори, софийските цени (освен по някои кръчми) са безумно високи на фона на немските.
                      Можеш да лъжеш и да се хвалиш на воля но не се заблуждавай че някой ти вярва

Коментар

• Дай Боже повече статии като тая - че да си седи народа в София, по едно време ми беше писнало от мургави в самолета към Дортмунд

Колкото до сравнения в стандарти - да, при чиста заплата 3000лв в София почувствах лек спад в стандарта след местене в Германия. Но като сравних качеството на това което потребявам сега - и софийското ... пак бих се преместил
                        За заплати около 1000 лв и стандарт изобщо е безсмислено да се говори, софийските цени (освен по някои кръчми) са безумно високи на фона на немските.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                          Да в посочения линк пише PPP, което е ППС
                          Паритет на покупателната способност, ППС (от английски: Purchasing Power Parity, PPP; паритет = равенство от латински par = равен

Но това е много по-добре от абсолютните числа

Например в Манхатан и централен Париж и Лондон, какво те интересува колко повече взимаш от София, като е страхотна скъпотия

Бирата в Лондон май беше 6 паунда в ресторанта или над 15 лв....

Така че по ППС си е добре

За мен тези статистики вдъхват самочувствие и оптимизъм на София, че може да си задържи населението и дори да привлича чужденци

Четох, че в българския аутсоринг в София работят и живеят 1 000 чужденци, вклю. млади германци, англичани, италианци и т.н. Оттук по-лесно можели да почнат кариера отколкото в родината....

Поздрави
                          Марияне благодаря.Най после доживях да прочета това.Желая успех на всички и искам България да стане рая на света

Коментар

• Хаха, е то това е ясно и без да ми го обясняват. В СФ си имам всичко и всичко могада си позволя, живея добре. В чужбина само гърч и нищо груго. Тук директно събота и неделя се изперкваш на СПА уикенд без проблем... Я ги питайте западняците колко често си позволяват СПА уикенд, хи хи ...

А и по една мадама за цвят, и те обичат СПА
                            Last edited by pepe1234; 17.04.2015, 13:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                              София се развива наистина много добре Дори все повече чужденци се местят от Западна Европа - това е факт! Потенциала за мен е огромен!

Но България извън София
                              За селата да не говорим - там е след война живота!
                              В момента вероятно повече от 80% от трудоспособното население на България живее в София, Пловдив, Бургас, Варна или техните околности.

В останалата част от България пенсионерите са мнозинство.

Коментар

• София се развива наистина много добре Дори все повече чужденци се местят от Западна Европа - това е факт! Потенциала за мен е огромен!

Но България извън София
                                За селата да не говорим - там е след война живота!

Коментар

Working...
                                X