Първоначално изпратено от mpy_yordanov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рискове пред жилищния пазар в Лондон?
Collapse
X
-
В Лондон има и една регулаторна подробност, която много надува пазара, а тя е, че в голяма част от града е забранено високото над 2-3 етажа строителство.
Последното десетилетие има определено отхлабване на режима, като в определени райони разрешиха високото строителство, но като цяло за града си остава голям проблем.
Аутсорсването и автоматизирането на определени процеси обаче определено може да намали нуждата от високоплатени служители в Лондон, което средносрочно ще повлияе и на пазара на имоти.
Коментар
-
Търсим сензация там където я няма. При темп на БВП най-голям в Г-10, най-ниски лихви за цялата история на централната банка на Великобритания и приток на емигранти от около 200 хил. на година какво да се случва с цените на жилищата и наемите ? Много по-интересен е въпроса за перспективите пред цените на недвижимостите в България
Коментар
-
Рискове пред жилищния пазар в Лондон?
Тия дни ми разправят за имотите в Лондон от първа ръка. Рентна доходност на къщите от 5% лихвата по кредита е 2,5% наемът е с 30% по голям от вноската. В БГ наемната доходност може да е 5% но лихвата не е 2,5%...
Там имало дебели етажни такси за апартамент плюс примерно 4000 поунда за да пребоядисат входа в гаден цвят...
Обаче на мен ми се вижда безумие. Ако Ситито се опразни при криза и/или аутсорсване, пазара ще се срине, или ако лихвите се качат или ако бог знае какво. А местните вярват, че ако UK излезе от ЕС дори щяло да е по добре за жилищния пазар....
Вие вярвате ли в жилищния пазар в Лондон?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар