IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Одобрявате ли тегленето на 16 млрд. лв. държавен заем?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
    За сравнение консолидираният държавен бюджет е похарчил общо за песии, заплати и осигурителни вноски на заетите в бюджетния сектор:
    - от началото на 2012г. до края на 2014г. тоест също за 3 години сумата от над 40 милиарда лв.
    Лелееееееееее, знаех, че даваме много за търтеи, но чак по 13 млрд на година?!
    Без пенсионерите стават към 9 млрд ....

Коментар

• За сравнение консолидираният държавен бюджет е похарчил общо за песии, заплати и осигурителни вноски на заетите в бюджетния сектор:
      - от началото на 2012г. до края на 2014г. тоест също за 3 години сумата от над 40 милиарда лв.

http://www.minfin.bg/bg/statistics
      http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/8849
      http://www.noi.bg/aboutbg/st

Коментар

• Първоначално изпратено от bingo Разгледай мнение
        Тя ти казва примерно КТБ - 3 милиарда лева!
        А ти 3 милиона!
        Белите якички са най голямото зло!
        p.s. Не казвам, че и ти не си прав
        Какво: "3 милиона"?

Апропо - ето още един изключително гнусен довод в полза на моята теза:

http://www.blitz.bg/news/article/319632

Смятай това същество до колко ще ги докара, докато излезе от фертилна възраст, ако не бъде озаптено.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Съни: ти явно живееш в някакъв идеалистически свят, в който колосалните проблеми са само малки проблемченца.
          Тя ти казва примерно КТБ - 3 милиарда лева!
          А ти 3 милиона!
          Белите якички са най голямото зло!
          p.s. Не казвам, че и ти не си прав

Коментар

• Императоре, няма какво да и се връзваш на Радослава. Очеизвадно е (браузни и предишните постове), че е някаква тетка от МФ - то не беше любов към Дянков, към Орешарски, сега Горанов... поредната калинка. Дано поне за е*ане става, че иначе ще го закъсат у министерствУтУ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Radoslava Разгледай мнение
              Орешарски е много по-слаб специалист от г-н Горанов. Защо? Ами най-малкото г-н Орешарски не можеше да се справи с проблема КТБ, а ние се справихме. После, г-н Орешарски не можеше и да си помисли за теглене на мултимилиардни заеми, явно не му е по силите. А г-н Горанов не се страхува и знае че може. Отделно, г-н Горанов цял живот е работил по министерства, защото е голям специалист, още от времето когато не е имал завършено висше дори. Дори в казарма не е ходил, което показва че е ценен специалист.
              Това достатъчно ли ти е за да оцениш качествата на г-н Горанов?
              Ха-ха-ха-ха - Радослава е ценен кадър за нашият форум - просто отдавна не съм се веселил толкова....

Радославченце, моето дете - "специалист", който твърди, че селски пазар за череши е по-важен от фондовата борса на една държава, може да развива своите финансово-икономически теории само докато вози някоя стрина в ролята си на шофьорче на такси например... той е неспособен да управлява адекватно дори една средна фирма, камо ли финансите на цяла държава.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                Импе, мисля, че вършиш голяма услуга на политиците, като преекспонираш темата за ... циганите!
                Налага се целенасочено противопоставяне, за да не се търси същността на проблема и правилен подход за решението му.
                Така е по-лесно отклоняване на вниманието от реалната политика.
                Не мисля да влизам в спор кой е по-по-най- крадлив и нечистоплътен...
                Гневът ти не е насочен към истинския виновник!

Помисли доколко са истина налаганите из медии слухове за 3-5 милиарда лева - суми за издръжка на това малцинство...
                Циганите в България са около 750 хиляди.
                Ако вземем абсурдното число от 1000лв. за издръжка на всеки един от тях, заедно с бебетата - общо стават 750 Милиона!

Хубав ден на всички
                Съни: ти явно живееш в някакъв идеалистически свят, в който колосалните проблеми са само малки проблемченца.
                Тези цифри не са "слухове", те са изчислени от Центърът по демографска политика, който е ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ, доколкото зная.
                Първо - ромовете на са 750 000, а поне милион, разбира се - 10-15% си изкарват хляба с честен труд.
                Второ - числото, което сочиш наистина е абсурдно, защото реалното е ного по-голямо. Всевъзможните помощи, свързани пряко или непряко с ромовото размножаване са 18-19 само като брой. Дори основните детски помощи, които отиват за мургавите са повече от посочената от теб 1 Б на година... защото 35 лв може и да взема циганката, която работи за минимална заплата в Чистотата... но НЕработещата и и НЕосигурена съплеменница взема СТО лева детски на месец - именно защото е НЕосигурена, тоест "социално слаба" и нищо не е дала на осигурителната система !!!
                Преди време прекарах два дни в издирване и четене на нормативни документи - и ето резултатът от моите разследвания в тая статия:

http://nekov.blog.bg/politika/2011/1...archeta.868641

И забележи - до тук говорим само за ПОМОЩИТЕ на ромовете... а кой плаща заплатите на хилядите "социални", които ги обгрижват? Кой им плаща търкалянето в болниците, защото те осигуровки не плащат? Кой им плаща тока, водата? А щетите от бандитските им набези? Само щетите, нанесени на БДЖ за миналата година бяха, по данни на БДЖ, около 80 КБ, ако не се лъжа !!!

Накрая ще се окаже, че цитираната от теб като слух сума 3-5 МБ всъщност е силно занижена. И аз не "налагам противопоставяне", защото противопоставянето е очевидно - между държава и бандити, между честни данъкоплатци и изроди, които разрушават и разграбват съграденото от поколения българи, непризнавайки никакви закони !!! И не казвай, че гневът ми не е насочен към истинския виновник - КОЙ е пратил тая орда бандити да разрушават и разграбват посред бял ден държавна собственост - бойкоборисов ли, местан ли, станиШеф ли? Докога с тая порочна практика циганите да бъдат оневинявани с абсурдни доводи за това че отказват да учат, да работят и да спазват законите? Природна сила ли са - или безмозъчни животни - нали претендират, че били хора?

Коментар

• Първоначално изпратено от kalendar Разгледай мнение
                  Освен това-ако не искаш да отговаряш на мен отговори на Ристето(не го познавам човека, сефте му виждам ника). Обясни му, моля те, що твоето изказване не е виц Щото нещо ми се струва не те взимат на сериозно
                  Не я карай да говори повече, че с всяко изказване показва че въобще не знае къде се намира, а и не ми се четат цитати от разни калинки.
                  Last edited by Risteto; 13.02.2015, 16:41.

Коментар

Няма да отговарям на заяждането, не искам да падам до подобно ниско ниво.
                    Колкото за г-жа Караянчева, не разбирам за какво говорите, но ето цитат от думите ѝ днес, които са няма как да бъдат отречени:

"100 дни са много кратко време от едно тежко наследство, което оставиха от предишното правителство. Мисля, че тези 100 дни показват желанието и възможностите на това правителство, защото се отвориха европейските фондове, Европа обърна лице към нас, имаме политическа стабилност в страната, защото това е най-важно за инвестициите, които могат да постъпят на територията на страната. Знаете, когато има политически противоречия, когато се случваше това, което година и половина се случваше в България, това разколеба и инвеститорите. Програмата, която правителството си поставя, е много амбициозна и вътре има много точки, по които трябва да се работи здраво. Посоката за мен е правилна, защото в крайна сметка, когато имаш амбицията, желанието, но и възможностите най-вече. Защото това правителство е много трудно родено в продължение на месец дебат. Мисля, че това, което видяхме в тези 100 дни, е качествено."
                    Знаеш ли...ще взема да ти добавя ника...ще гледам къде пишеш и на всякъде ще ти повтарям тия въпроси, само защото ми изглеждаш(мое мнение, не ангажирам никой с него) малко нагла.

Коментар

Колкото за г-жа Караянчева, не разбирам за какво говорите, но ето цитат от думите ѝ днес, които са няма как да бъдат отречени:

"100 дни са много кратко време от едно тежко наследство, което оставиха от предишното правителство. Мисля, че тези 100 дни показват желанието и възможностите на това правителство, защото се отвориха европейските фондове, Европа обърна лице към нас, имаме политическа стабилност в страната, защото това е най-важно за инвестициите, които могат да постъпят на територията на страната. Знаете, когато има политически противоречия, когато се случваше това, което година и половина се случваше в България, това разколеба и инвеститорите. Програмата, която правителството си поставя, е много амбициозна и вътре има много точки, по които трябва да се работи здраво. Посоката за мен е правилна, защото в крайна сметка, когато имаш амбицията, желанието, но и възможностите най-вече. Защото това правителство е много трудно родено в продължение на месец дебат. Мисля, че това, което видяхме в тези 100 дни, е качествено."
                      Освен това-ако не искаш да отговаряш на мен отговори на Ристето(не го познавам човека, сефте му виждам ника). Обясни му, моля те, що твоето изказване не е виц Щото нещо ми се струва не те взимат на сериозно

Коментар

Да сме наясно-моето ниско ниво е много нива над твоето високо ниво. Тръгвай от тая изходна позиция. Знам че няма да отговаряш-ти не можеш и не знаеш как. За това именно говоря. Моля те, набери регионалният комсомолец да си похортувам с него чрез теб
                        Относно тежкото наследство-искам да ми кажеш какво точно е то? Конкретно-примерно:"наследството е тежко, щото ГЕРБ ни раздуха банка КТБ три пъти и я направиха да изглежда пирамида". Какво ще кажеш за това? Или пък-тежко е наследството, когато доказани престъпници от ГЕРБ те управляват? Под доказани имам предвид не каналите за коли на Бойко Борисов, не фабриката му за цигари, а присъдата над Цветанов. Те това също би било удар за БГ имидж. Твоята съпартийка е казала много думи, но нищо съществено. Искаш ли ти да конкретизираш?
                        Освен това откровено тя се заяжда и не спазва добрият тон.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          Само...още нещо...
                          Малко по-назад писах, че липсват реформи, липсва програма за развитие, липсва и национална кауза.
                          Ех, Съни!
                          Иглата уцели нерва.
                          Без кауза избледнява чувството за общност, социуса се дебалансира, избуяват егоизъм и агресия, чезне или отслабва обществената синергия.
                          Ако приемем на доверие, че горното субективно твърдение за липсата на кауза и програми (включително програми за финансиране) е наистина нещо обществено негативно, как да провокираме тяхната поява?!
                          Може ли това да се случи с един, по своето същество морален и интелектуален напън, в една не особено популярна медия, от един неясен и малоброен субект с неясни параметри.
                          Каузите и програмите се формулират от водачите на патриотичните нацианални елити. Това са хора, които са силни и обаятелни личности, или са безусловни морални авторитети. Може д абъда допълван, изброено може би не е достатъчно.

Има и още, обаче. Това трябва да са личности с много изявени качества или много специална подготовка, с изключително широк поглед и аналитични способности.

Къде са тези наши патриотични национални елити?!
                          Погледни държавното ни ръководство на какво прилича и всякакви идеи за възраждане, просветление и образование моментално ще ти се изпарят.

Коментар

• Господа, вие правите опит за конструктивен диалог с троловете от "Младежка толерантност" на ДПС ... само казвам ...
                            Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от kalendar Разгледай мнение
                              А...и понеже доста нагло ми говориш за положителен тон...искате да се говори положително с вас, но не говорите положително за другите...
                              Те например днес, твоята съпартийка Караянчева виж какви ги е надробила. Жалко е, че сме нация на таксиметрови шофьори и фризьорки, та е нормално да печелите избори...

Коментар

Орешарски е много по-слаб специалист от г-н Горанов. Защо? Ами най-малкото г-н Орешарски не можеше да се справи с проблема КТБ, а ние се справихме. После, г-н Орешарски не можеше и да си помисли за теглене на мултимилиардни заеми, явно не му е по силите. А г-н Горанов не се страхува и знае че може. Отделно, г-н Горанов цял живот е работил по министерства, защото е голям специалист, още от времето когато не е имал завършено висше дори. Дори в казарма не е ходил, което показва че е ценен специалист.
                                Това достатъчно ли ти е за да оцениш качествата на г-н Горанов?

съжалявам за многото емотикон но не се сдържах
                                Да живей спИсиалиста Черешар

Коментар

Working...
                                X