Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Одобрявате ли тегленето на 16 млрд. лв. държавен заем?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеКолегаааа, а те директно на ПИБ ли дадоха парите или на МФ?
А мисля, ноември, удължиха връщането на заема до 18 месеца.
* * *
Вече мисля, че искането на разрешение от НС за осигуряването на анблок за нов заем от 8 млрд. евро, изобщо не се дължи на далновидност на правителството.
Освен, желанието за безметежно управление, по-търсеният детайл е безконтролно разхърляне по сметки и мъглявина в разходването им.
Впрочем, лихвените плащания по дълг, вече са заложени в сегашния бюджет...а главницата от М.Велчевите облигации вече е платена през януари, вероятно от резерва.
Плащанията по краткосрочните, които си емитираха миналата година, могат да се рефинансират пак на вътрешния пазар с нови и да търсят ефективност в събирането на дълговете - а не да забравят и харизват "откупуването" на КТБ, например
Коментар
-
Първоначално изпратено от Radoslava Разгледай мнениеНие не сме фалирала държава. Ние сме една от най-стабилните финансово държави в ЕС.
За едно нещо си права - не сме фалирала държава - оти нема държава!
Та и въпросчето ми към теб е:
Па кат сме толкоз стабилни финансово, оти сме най бедната територия у целиуд еврейски съюз бре, моме Ъ?Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Radoslava Разгледай мнениеНие не сме фалирала държава. Ние сме една от най-стабилните финансово държави в ЕС. Вече с години работим за нашия стабилитет, нека да не го отричаме.
15-годишна бе нахапана от непознат мъж в столичния квартал „Хаджи Димитър”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Radoslava Разгледай мнениеНе виждам да си противореча.
Както и преди съм казвала, ние сме една от най-стабилните финансово държави в ЕС. За да останем такава, обаче трябва да се вземе така обсъждания външен заем, за да може хем да сме стабилни, хем и да има с какво да обслужваме падежиращите заеми и да покриваме недостига на пари в бюджета.
Една държава може да вземе и 100 МБ заем, ако го инвестира в индустрия, наука, образование, които да носят възвращаемост... ние и 5 МБ да вземем, това е страшно, защото икономиката ни, науката ни, образованието ни са в трагическо състояние, но инвестираме основно в отглеждането на цигани.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kalendar Разгледай мнениеКоя партия я дава е излишен въпрос...ама иначе и аз искам да питам колко е
Може да сменя отборите, знае ли човек?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеКолко ти е заплатата и коя партия ти я дава?
Може ли да ти пусна едно CV?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Radoslava Разгледай мнениеНе виждам да си противореча.
Както и преди съм казвала, ние сме една от най-стабилните финансово държави в ЕС. За да останем такава, обаче трябва да се вземе така обсъждания външен заем, за да може хем да сме стабилни, хем и да има с какво да обслужваме падежиращите заеми и да покриваме недостига на пари в бюджета.
Може ли да ти пусна едно CV?
Коментар
-
Освен това не се ли наложи именно същото на Орешарски(да тегли нов заем, за да финансира старите) и именно твоя вожд, Мутрата, не плюеше ли всеки ден от телевизора по тоя повод? И не обясняваше ли тогава ката ден, как неговите деца щели да го връщат? Нищо, че те не живеят в България.
И още едно две неща-как може когато Орешака е във властта винаги да пълни реерва, а на мутрата все да не му стигат(барабар с ония, както Орешарски ги нарече-аматьори, говорейки за Горанов и Мента)? Стабилни бихме били, ако не беше ГЕРБ на власт.
ПС: Я кажи колко сме стабилни на Баце Мутрата:
http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...iiata--189489/
Коментар
-
Предишния път ни облъчваше с ОБАЯНИЕ малко преди кризата с КТБто
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеЛеко с опорните точки, те ги върнаха ама на държавата, а те на кредиторите - не И като ще ги върнат 2016, защо трябва да се тегли заем за тях?
Това е 30% от мостовото финансиране от 1.5млрд евро. Останалите са във ФГВБ. А че си плащат лихи - хубаво, ама и държавата плаща лихви. Може да се обзаложим и кой плаща повече
p_trade, новия дълг е около 7млрд лв. (16-(11.7-1.7-1-0.3)) - това са уж падежиращите 11.7 с извадени 1.7 BG15, 1 за ПИБ и 0.3 от неизтеглената емисия, и като се замислиш още колко скрити неща има...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kalendar Разгледай мнениеся, ако кажа кво мисля пак ще ми изтрият мнението
Ти два пъти едно и също ще кажеш ли? Щото това определено си противоречи с партийната линия от последните дни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Radoslava Разгледай мнениеНие не сме фалирала държава. Ние сме една от най-стабилните финансово държави в ЕС. Вече с години работим за нашия стабилитет, нека да не го отричаме.
Ти два пъти едно и също ще кажеш ли? Щото това определено си противоречи с партийната линия от последните дни.
Коментар
Коментар