IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Одобрявате ли тегленето на 16 млрд. лв. държавен заем?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Хубав ден за разговори

Днес, в Деня на гибелта на Левски, някакви ученичета, направили ръчно копие на тефтерчето му и го връчили на депутати.
    Да се учат да се отчитат до ... стотинка.
    Милите дечица, дано не са превърнати в инструмент в нечии нечисти ръце!

Коментар

• нов тираж и по-адекватен от този на Маноловите банкнотки

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Колегаааа, а те директно на ПИБ ли дадоха парите или на МФ?
        ...по този повод БНБ искаше разрешение от ЕК ...за държавната помощ.
        А мисля, ноември, удължиха връщането на заема до 18 месеца.
        * * *
        Вече мисля, че искането на разрешение от НС за осигуряването на анблок за нов заем от 8 млрд. евро, изобщо не се дължи на далновидност на правителството.
        Освен, желанието за безметежно управление, по-търсеният детайл е безконтролно разхърляне по сметки и мъглявина в разходването им.

Впрочем, лихвените плащания по дълг, вече са заложени в сегашния бюджет...а главницата от М.Велчевите облигации вече е платена през януари, вероятно от резерва.
        Плащанията по краткосрочните, които си емитираха миналата година, могат да се рефинансират пак на вътрешния пазар с нови и да търсят ефективност в събирането на дълговете - а не да забравят и харизват "откупуването" на КТБ, например

Коментар

• Хубав ден за разговори

Днес, в Деня на гибелта на Левски, някакви ученичета, направили ръчно копие на тефтерчето му и го връчили на депутати.
          Да се учат да се отчитат до ... стотинка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Radoslava Разгледай мнение
            Ние не сме фалирала държава. Ние сме една от най-стабилните финансово държави в ЕС.
            Тъй,тъй...
            За едно нещо си права - не сме фалирала държава - оти нема държава!
            Та и въпросчето ми към теб е:
            Па кат сме толкоз стабилни финансово, оти сме най бедната територия у целиуд еврейски съюз бре, моме Ъ?
            Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

Коментар

Ние не сме фалирала държава. Ние сме една от най-стабилните финансово държави в ЕС. Вече с години работим за нашия стабилитет, нека да не го отричаме.

15-годишна бе нахапана от непознат мъж в столичния квартал „Хаджи Димитър”

Коментар

Не виждам да си противореча.
                Както и преди съм казвала, ние сме една от най-стабилните финансово държави в ЕС. За да останем такава, обаче трябва да се вземе така обсъждания външен заем, за да може хем да сме стабилни, хем и да има с какво да обслужваме падежиращите заеми и да покриваме недостига на пари в бюджета.
                И какво точно ни прави "финансово стабилна държава"? С какво обезпечаваме борчовете, които вземаме?
                Една държава може да вземе и 100 МБ заем, ако го инвестира в индустрия, наука, образование, които да носят възвращаемост... ние и 5 МБ да вземем, това е страшно, защото икономиката ни, науката ни, образованието ни са в трагическо състояние, но инвестираме основно в отглеждането на цигани.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от kalendar Разгледай мнение
                  Коя партия я дава е излишен въпрос...ама иначе и аз искам да питам колко е
                  Абе имам спомен, че по едно време БКП защитаваше, та затова питам.
                  Може да сменя отборите, знае ли човек?

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Колко ти е заплатата и коя партия ти я дава?
                    Може ли да ти пусна едно CV?
                    Коя партия я дава е излишен въпрос...ама иначе и аз искам да питам колко е

Коментар

Както и преди съм казвала, ние сме една от най-стабилните финансово държави в ЕС. За да останем такава, обаче трябва да се вземе така обсъждания външен заем, за да може хем да сме стабилни, хем и да има с какво да обслужваме падежиращите заеми и да покриваме недостига на пари в бюджета.
                      Колко ти е заплатата и коя партия ти я дава?
                      Може ли да ти пусна едно CV?

Коментар

Айде бе? Оня ден ти ли ми разправяше, че щял да си тръгва, ако някой ...по спомен цитирам "подлива вода в колелата на вашата каруца"? И сме щели да видим тогава? Кво да видим, нали сме стабилни? А бе, нали Мутрата щеше да хвърля оставка, ако не стане на неговото? Що не я хвърли? А аз свещ отидох да паля по случая и каса шампанско си купих
                        Освен това не се ли наложи именно същото на Орешарски(да тегли нов заем, за да финансира старите) и именно твоя вожд, Мутрата, не плюеше ли всеки ден от телевизора по тоя повод? И не обясняваше ли тогава ката ден, как неговите деца щели да го връщат? Нищо, че те не живеят в България.
                        И още едно две неща-как може когато Орешака е във властта винаги да пълни реерва, а на мутрата все да не му стигат(барабар с ония, както Орешарски ги нарече-аматьори, говорейки за Горанов и Мента)? Стабилни бихме били, ако не беше ГЕРБ на власт.
                        ПС: Я кажи колко сме стабилни на Баце Мутрата:
                        http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...iiata--189489/

Коментар

Радка появили се тук означава че нещо лошо ни чака
                          Предишния път ни облъчваше с ОБАЯНИЕ малко преди кризата с КТБто

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
                            Леко с опорните точки, те ги върнаха ама на държавата, а те на кредиторите - не И като ще ги върнат 2016, защо трябва да се тегли заем за тях?

Това е 30% от мостовото финансиране от 1.5млрд евро. Останалите са във ФГВБ. А че си плащат лихи - хубаво, ама и държавата плаща лихви. Може да се обзаложим и кой плаща повече

p_trade, новия дълг е около 7млрд лв. (16-(11.7-1.7-1-0.3)) - това са уж падежиращите 11.7 с извадени 1.7 BG15, 1 за ПИБ и 0.3 от неизтеглената емисия, и като се замислиш още колко скрити неща има...
                            ХИч не си Тъпо ти, ама се правиш!

Коментар

• Първоначално изпратено от kalendar Разгледай мнение
                              ся, ако кажа кво мисля пак ще ми изтрият мнението
                              Ти два пъти едно и също ще кажеш ли? Щото това определено си противоречи с партийната линия от последните дни.

Коментар

Ние не сме фалирала държава. Ние сме една от най-стабилните финансово държави в ЕС. Вече с години работим за нашия стабилитет, нека да не го отричаме.
                                ся, ако кажа кво мисля пак ще ми изтрият мнението
                                Ти два пъти едно и също ще кажеш ли? Щото това определено си противоречи с партийната линия от последните дни.

Коментар

Working...
                                X