If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Упадъка в Европа се дължи на шайка евреи които си наляха парите в Азия и понеже не могат да се измъкнат от там и забучиха европейските банки да им купят златните инвестиции. Всичко ще се оправи..Азия ще почне да дърпа яко и Европа ще си възвърне просперитета. В момента швабите се държат много педераски - засмукват пари от периферията, но и това ще мине.
Няма да ти хареса - ама варненските хич не ви бива на запад. Идва един, след 2 седмици иска да напуска. Що питам го? Ами чуек, имам апартамент у Варна... ами чуек, като не те бива в професията ти - ходи се оплаквай у Варната! Запада поддържа конкуренцията - а морските чеда сте свикнали да се олежавате 8 месеца в годината. Затова или обратно, или изпадате в слугински роли - което е еднакво жалко. ПП: хубаво ти го е писал Пешо за услугите по "курортите". Чеп за зеле не става и от туристическия бранш, работещ по стандарти от комунизма. Не носите на конкуренция - затова ще помрънкате още 1 поколение и ще изчезнете.
То пък в София си нямате куци магарета. Стани някоя сутрин иди пред НДК има едни смрадливи капани с кафе по 20 стотинки или по 50 беше не помня.. ще ти се напълни очите с помията на нацията. Иначе едно ви признавам с вас се бачка по-лесно отколкото със съгражданите ми и човек не си губи така времето при преговори... няма го това мммммммммм.... и да мисля 3 месеца... Или става или му теглиш една и търсиш друг Общо взето обаче със шопите се разбирам, само за купон ви няма много -много и гледате сериали, ама всеки си има трески за дялане.
Слънчев Ден е на Гергов, или поне беше, а той е софиянец, а на него го продаде Иван Костов който също е от София. Все едно да се сърдиш на Софиянци за цените в хотел Плиска в София, който е на ТИМ или за цените на билетите в Зала Армеец - пак на ТИМ Доматите не са по-различни.... Същото е... И едното и другото иска копаене има си разходи и труд. дори на доматите е по-малко щото хайде и ние да сме садили домати. А ако чакам 40 минути за една шибана кола, значи си го заслужавам. Досега не съм имал такъв случай. Ако не ми хареса обслужването ставам и си тръгвам. Последно го направих тоя номер в Бургас, където бях седнал в центъра им и съм си поръчал дълго кафе, вода и мартини. Някаква пъпчива кифла ми взе поръчката, обаче вместо да ми я донесе, гледам я приказва си с приятелка. Станах и се изместих в съседното кафе без приказки и обяснения. Там някаква мома ме обслужи веднага. Та Слънчев ден едно не е във Варна, не че във Варна в някое малко по лъскаво кафе колата не е толкова, но и е на Гергов.
ПС: Грешка - Гергов бил врачанин, не софиянец по рождение.
Тук си прав.Тия еничари са по страшни от местното население.Като идат в София и първата им цел е да си скрият произхода.Затова графата месторождение трябва да се премахне.как така не са успели досега незнам.
Така е, коренните софиянци в по-голямата си част са от Долно Уйно.
Ама не реват че София им я построиха "еничарите"
Тия дни един приятел работодател от Бургас ми се оплакваше, точно от това, но няма друг начин. Ако няма работа за един умен човек повече от 3-4 месеца, той се изнася на запад. В София смисъл няма, защото заплатите и да са двойно по-високи от Варна и Бургас, като се плати наема не остава нищо, а и пак си е натуралната бг кочина. Затова и заминават на Запад. Софиянци така и не разбират, че в провинцията нито от земеделие може да се живее (с 1000 комбайна се ожънва и прибира реколтата на цяла България), нито с туризъм, защото той е само 3-4 месеца максимум, а в малките градчета и вече Варна е 1-2 месеца. Да но годината има 12 месеца. Така и туристическите кадри се изнасят.
Няма да ти хареса - ама варненските хич не ви бива на запад. Идва един, след 2 седмици иска да напуска. Що питам го? Ами чуек, имам апартамент у Варна... ами чуек, като не те бива в професията ти - ходи се оплаквай у Варната!
Запада поддържа конкуренцията - а морските чеда сте свикнали да се олежавате 8 месеца в годината. Затова или обратно, или изпадате в слугински роли - което е еднакво жалко.
ПП: хубаво ти го е писал Пешо за услугите по "курортите". Чеп за зеле не става и от туристическия бранш, работещ по стандарти от комунизма. Не носите на конкуренция - затова ще помрънкате още 1 поколение и ще изчезнете.
Пък ти така и не си разбрал, че колата от 2.50 лв. има около 50 стотинки данък корупция и около 1 лв. заплати на държавните служители от София които командироват на плажа като башибозук. А и да ти кажа човек, ако искаш да пиеш кола по 17 стотинки, вземи си я от производителя, никой няма да те спира да си носиш хладилна чанта. Или да идеш в Гърция "защото там е по-евтино"
Работата е същата като с доматите - струват 1 стотинка, а ти искаш 20... Разлика няма! Пазарът и разходите определят цените...
За теб е гавра да ти купуват доматите по 20 стотинки, но не смяташ за такава да платиш няколко бона минимум за наем за един къс сезон. да вложиш няколко още в оборудване - да угояваш всеки ден проверяващи, да плащаш заплати и осигуровки, щото я не си платил, а са ти ебали мамата... и да ти искат кола по 17 стотинки... Това че ти смяташ, че с кока кола по 17 стотинки може да се изкара цяла година, явно продължаваш да си живееш в света на фантазиите. За хотелите и аз съм съгласен, но не забравяй, че повечето големи хотели са собственост на политици. Ако искаш да спиш като бял човек и на по-ниски цени, наемай си апартамент в града за 10 дни примерно и нямаш никакви проблеми. Преди 3-4 г. приятели от София бяха наели в пъпа на града апартамент за 70 лв. на ден, а бяха 7 човека. И въобще на Марс ли живееш, че ги приказваш тия?! Или четеш софийски вестници на които от края на май проблема им е колко струват цацата и бирата по морето и как мръсните чорбаджии гордата администрация ще ги съдере от проверки. Пак се радвай, че още на са дошли да ти броят доматите, защото малко време остава и за това
Цените на колата са от 1998г на Слънчев ден.Та от тогава съм се сбогувал с българското море.Доматите са нещо по различно от туризма.Ей това с корупцията си прав ама туриста не се интересува.Той гледа цените и бие дузпата.Ами какво да кажем за обслужването.Отиваме трима души поръчваме на единия носят след 10 минути на другия след 40.Пълен ташак.Докато не се научат че туриста е Бог и требе да му слугуват няма да стане.Няма как да си взема отпуската и една бала пари които да харча за да ми късат нервите и да ме ограбват
Те софийските тъпаци по-голямата част са от прованса...
Тук си прав.Тия еничари са по страшни от местното население.Като идат в София и първата им цел е да си скрият произхода.Затова графата месторождение трябва да се премахне.как така не са успели досега незнам.
Направо изпадам в потрес, че в Софето смятат да махат жълтите павета
Това е манталитета на нашенецът - за него ПДЧ е символ на лукса, а паветата отживелица, нищо, че те траят по 500 години, а асфалтът не трае и 3 години и има по-малка гаранция от елдомски бойлер.
То във Варна вече няма и нищо. Градът от 2006 години насам се срути, населението е намаляло почти двойно, улиците са на дупки, центърът мяза на гъз, няма я алея 1 няма купон и през зимата. Има няколко оборотни заведения и това е. Младите хора се изнасят, а общината затъва в дългове. Сега ще се живне малко, дано да греша, но мисля, че около 2021 г. ще е нещо като българския Детройт или поне Балтимор. Един център, малко туристи и останалото дупка и дългове.
Лятото бях на хотел до ФК. Една вечер тръгнах да изпращам приятел, като минахме по целия нов плочник. Аверчето ми казва глей сега...... Само тръкна с крак по плочника и излезе прах, който ако се умножи по броя на плочките може да ви държи в несвяст при всеки бриз. Ноооо, някой е гушнал едни парички
Направо изпадам в потрес, че в Софето смятат да махат жълтите павета
Ами, отговорът може да не ти хареса, но той е такъв, какъвто е. Във Варна се прибирам вече само заради родителите и старите приятели. Да, харесва ми, не забравям че е градът, в който съм роден и израсъл. И да, прав си. На подобна цена мога да отида къде ли не в Европа
То във Варна вече няма и нищо. Градът от 2006 години насам се срути, населението е намаляло почти двойно - в 2006 бе 750 000 живеещи и работещи в града - сега сигурно и 350 000 няма, улиците са на дупки, центърът мяза на гъз - кметът 300 метра отсечка 1 година не може да я ремонтира, няма я Алея 1 (на нейно място вече има една празна дупка без заведения), няма купон и през зимата. Има няколко оборотни заведения, 1-2 рок клуба, една оборотна дискотека и това е. Младите хора се изнасят, а общината затъва в дългове. Предприемачите също почти изчезнаха или се изнасят към София. Вече почти няма производствени предприятия, а в 90 те никнеха като гъби, но ситуацията се промени. Сега да отвориш цех искат майка си и баща си и пак не е сигурно ще стане ли.. Дори ТИМ заминаха в София и във Варна нямат почти нищо. Сега градът ще се живне малко покрай оживлението и това ще е.., дано да греша, но мисля, че около 2021 г. ще е нещо като българския Детройт, или поне Балтимор. Един център, малко туристи и останалото дупка и дългове. Черноморски Видин.. и така ще е поне 20 тина години освен ако не стане чудо.
И според тебе как тия грохнали хора да НЕ позволяват на хъхряците да ги тероризират? ..
Грохналият човек, който има вероятно същите страхливи като него синове и внуци... мърши --- Ходил да гласува, защото го било страх ако не гласува, че ще го сочат с пръст в селото, че не бил гласувал... Той го страх дори да не гласува, а ти очакваш, че копелетата му нещо ще направят с циганите... Не, мангалите ще ги чукат, а те даже и благодаря ще казват. Мършите са неспасяеми императоре!
В София и Варна, когато бяха бунтовете против Цар Киро, майките и бащите гледаха как куките бият децата им на улицата! Дори не опитаха да им помогнат! Никаква жал не бива да има за такива!
Коментар