IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво расте в едно умиращо тяло?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
    Предстои темата да бъде заключена като дойдат модераторите.
    Че кво и има на темата? Само дето явно никой не е прочел, какво е написал човека, който я е отворил. Ама... чукча писател

    Коментар


    • Бате Пешо

      Упадъка в Европа се дължи на шайка евреи които си наляха парите в Азия и понеже не могат да се измъкнат от там и забучиха европейските банки да им купят златните инвестиции. Всичко ще се оправи..Азия ще почне да дърпа яко и Европа ще си възвърне просперитета. В момента швабите се държат много педераски - засмукват пари от периферията, но и това ще мине.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
        Няма да ти хареса - ама варненските хич не ви бива на запад. Идва един, след 2 седмици иска да напуска. Що питам го? Ами чуек, имам апартамент у Варна... ами чуек, като не те бива в професията ти - ходи се оплаквай у Варната! Запада поддържа конкуренцията - а морските чеда сте свикнали да се олежавате 8 месеца в годината. Затова или обратно, или изпадате в слугински роли - което е еднакво жалко. ПП: хубаво ти го е писал Пешо за услугите по "курортите". Чеп за зеле не става и от туристическия бранш, работещ по стандарти от комунизма. Не носите на конкуренция - затова ще помрънкате още 1 поколение и ще изчезнете.
        То пък в София си нямате куци магарета. Стани някоя сутрин иди пред НДК има едни смрадливи капани с кафе по 20 стотинки или по 50 беше не помня.. ще ти се напълни очите с помията на нацията. Иначе едно ви признавам с вас се бачка по-лесно отколкото със съгражданите ми и човек не си губи така времето при преговори... няма го това мммммммммм.... и да мисля 3 месеца... Или става или му теглиш една и търсиш друг Общо взето обаче със шопите се разбирам, само за купон ви няма много -много и гледате сериали, ама всеки си има трески за дялане.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Цените на колата са от 1998г на Слънчев ден....
          Слънчев Ден е на Гергов, или поне беше, а той е софиянец, а на него го продаде Иван Костов който също е от София. Все едно да се сърдиш на Софиянци за цените в хотел Плиска в София, който е на ТИМ или за цените на билетите в Зала Армеец - пак на ТИМ Доматите не са по-различни.... Същото е... И едното и другото иска копаене има си разходи и труд. дори на доматите е по-малко щото хайде и ние да сме садили домати. А ако чакам 40 минути за една шибана кола, значи си го заслужавам. Досега не съм имал такъв случай. Ако не ми хареса обслужването ставам и си тръгвам. Последно го направих тоя номер в Бургас, където бях седнал в центъра им и съм си поръчал дълго кафе, вода и мартини. Някаква пъпчива кифла ми взе поръчката, обаче вместо да ми я донесе, гледам я приказва си с приятелка. Станах и се изместих в съседното кафе без приказки и обяснения. Там някаква мома ме обслужи веднага. Та Слънчев ден едно не е във Варна, не че във Варна в някое малко по лъскаво кафе колата не е толкова, но и е на Гергов.

          ПС: Грешка - Гергов бил врачанин, не софиянец по рождение.
          Last edited by Jay Gould; 07.12.2014, 12:50.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

          Коментар


          • Предстои темата да бъде заключена като дойдат модераторите.
            Custodite sortem vestram

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
              Така е докато се намеси Реда, досега ми беше интересна дискусията, но понеже така или иначе имам работа, с удоволствие спирам да чета.
              Хайде, направи се че те викат и отпрашвай

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Наивник
                Пак се стигна до глупавите разправии, на кой му е по-голям пишока
                Така е докато се намеси Реда, досега ми беше интересна дискусията, но понеже така или иначе имам работа, с удоволствие спирам да чета.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  Тук си прав.Тия еничари са по страшни от местното население.Като идат в София и първата им цел е да си скрият произхода.Затова графата месторождение трябва да се премахне.как така не са успели досега незнам.
                  Така е, коренните софиянци в по-голямата си част са от Долно Уйно.
                  Ама не реват че София им я построиха "еничарите"

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    Тия дни един приятел работодател от Бургас ми се оплакваше, точно от това, но няма друг начин. Ако няма работа за един умен човек повече от 3-4 месеца, той се изнася на запад. В София смисъл няма, защото заплатите и да са двойно по-високи от Варна и Бургас, като се плати наема не остава нищо, а и пак си е натуралната бг кочина. Затова и заминават на Запад. Софиянци така и не разбират, че в провинцията нито от земеделие може да се живее (с 1000 комбайна се ожънва и прибира реколтата на цяла България), нито с туризъм, защото той е само 3-4 месеца максимум, а в малките градчета и вече Варна е 1-2 месеца. Да но годината има 12 месеца. Така и туристическите кадри се изнасят.
                    Няма да ти хареса - ама варненските хич не ви бива на запад. Идва един, след 2 седмици иска да напуска. Що питам го? Ами чуек, имам апартамент у Варна... ами чуек, като не те бива в професията ти - ходи се оплаквай у Варната!
                    Запада поддържа конкуренцията - а морските чеда сте свикнали да се олежавате 8 месеца в годината. Затова или обратно, или изпадате в слугински роли - което е еднакво жалко.
                    ПП: хубаво ти го е писал Пешо за услугите по "курортите". Чеп за зеле не става и от туристическия бранш, работещ по стандарти от комунизма. Не носите на конкуренция - затова ще помрънкате още 1 поколение и ще изчезнете.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                      Пък ти така и не си разбрал, че колата от 2.50 лв. има около 50 стотинки данък корупция и около 1 лв. заплати на държавните служители от София които командироват на плажа като башибозук. А и да ти кажа човек, ако искаш да пиеш кола по 17 стотинки, вземи си я от производителя, никой няма да те спира да си носиш хладилна чанта. Или да идеш в Гърция "защото там е по-евтино"

                      Работата е същата като с доматите - струват 1 стотинка, а ти искаш 20... Разлика няма! Пазарът и разходите определят цените...

                      За теб е гавра да ти купуват доматите по 20 стотинки, но не смяташ за такава да платиш няколко бона минимум за наем за един къс сезон. да вложиш няколко още в оборудване - да угояваш всеки ден проверяващи, да плащаш заплати и осигуровки, щото я не си платил, а са ти ебали мамата... и да ти искат кола по 17 стотинки... Това че ти смяташ, че с кока кола по 17 стотинки може да се изкара цяла година, явно продължаваш да си живееш в света на фантазиите. За хотелите и аз съм съгласен, но не забравяй, че повечето големи хотели са собственост на политици. Ако искаш да спиш като бял човек и на по-ниски цени, наемай си апартамент в града за 10 дни примерно и нямаш никакви проблеми. Преди 3-4 г. приятели от София бяха наели в пъпа на града апартамент за 70 лв. на ден, а бяха 7 човека. И въобще на Марс ли живееш, че ги приказваш тия?! Или четеш софийски вестници на които от края на май проблема им е колко струват цацата и бирата по морето и как мръсните чорбаджии гордата администрация ще ги съдере от проверки. Пак се радвай, че още на са дошли да ти броят доматите, защото малко време остава и за това
                      Цените на колата са от 1998г на Слънчев ден.Та от тогава съм се сбогувал с българското море.Доматите са нещо по различно от туризма.Ей това с корупцията си прав ама туриста не се интересува.Той гледа цените и бие дузпата.Ами какво да кажем за обслужването.Отиваме трима души поръчваме на единия носят след 10 минути на другия след 40.Пълен ташак.Докато не се научат че туриста е Бог и требе да му слугуват няма да стане.Няма как да си взема отпуската и една бала пари които да харча за да ми късат нервите и да ме ограбват

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                        Те софийските тъпаци по-голямата част са от прованса...
                        Тук си прав.Тия еничари са по страшни от местното население.Като идат в София и първата им цел е да си скрият произхода.Затова графата месторождение трябва да се премахне.как така не са успели досега незнам.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Направо изпадам в потрес, че в Софето смятат да махат жълтите павета
                          Това е манталитета на нашенецът - за него ПДЧ е символ на лукса, а паветата отживелица, нищо, че те траят по 500 години, а асфалтът не трае и 3 години и има по-малка гаранция от елдомски бойлер.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                            То във Варна вече няма и нищо. Градът от 2006 години насам се срути, населението е намаляло почти двойно, улиците са на дупки, центърът мяза на гъз, няма я алея 1 няма купон и през зимата. Има няколко оборотни заведения и това е. Младите хора се изнасят, а общината затъва в дългове. Сега ще се живне малко, дано да греша, но мисля, че около 2021 г. ще е нещо като българския Детройт или поне Балтимор. Един център, малко туристи и останалото дупка и дългове.
                            Лятото бях на хотел до ФК. Една вечер тръгнах да изпращам приятел, като минахме по целия нов плочник. Аверчето ми казва глей сега...... Само тръкна с крак по плочника и излезе прах, който ако се умножи по броя на плочките може да ви държи в несвяст при всеки бриз. Ноооо, някой е гушнал едни парички
                            Направо изпадам в потрес, че в Софето смятат да махат жълтите павета

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              Ами, отговорът може да не ти хареса, но той е такъв, какъвто е. Във Варна се прибирам вече само заради родителите и старите приятели. Да, харесва ми, не забравям че е градът, в който съм роден и израсъл. И да, прав си. На подобна цена мога да отида къде ли не в Европа
                              То във Варна вече няма и нищо. Градът от 2006 години насам се срути, населението е намаляло почти двойно - в 2006 бе 750 000 живеещи и работещи в града - сега сигурно и 350 000 няма, улиците са на дупки, центърът мяза на гъз - кметът 300 метра отсечка 1 година не може да я ремонтира, няма я Алея 1 (на нейно място вече има една празна дупка без заведения), няма купон и през зимата. Има няколко оборотни заведения, 1-2 рок клуба, една оборотна дискотека и това е. Младите хора се изнасят, а общината затъва в дългове. Предприемачите също почти изчезнаха или се изнасят към София. Вече почти няма производствени предприятия, а в 90 те никнеха като гъби, но ситуацията се промени. Сега да отвориш цех искат майка си и баща си и пак не е сигурно ще стане ли.. Дори ТИМ заминаха в София и във Варна нямат почти нищо. Сега градът ще се живне малко покрай оживлението и това ще е.., дано да греша, но мисля, че около 2021 г. ще е нещо като българския Детройт, или поне Балтимор. Един център, малко туристи и останалото дупка и дългове. Черноморски Видин.. и така ще е поне 20 тина години освен ако не стане чудо.
                              Last edited by Jay Gould; 07.12.2014, 11:24.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                И според тебе как тия грохнали хора да НЕ позволяват на хъхряците да ги тероризират? ..
                                Грохналият човек, който има вероятно същите страхливи като него синове и внуци... мърши --- Ходил да гласува, защото го било страх ако не гласува, че ще го сочат с пръст в селото, че не бил гласувал... Той го страх дори да не гласува, а ти очакваш, че копелетата му нещо ще направят с циганите... Не, мангалите ще ги чукат, а те даже и благодаря ще казват. Мършите са неспасяеми императоре!

                                В София и Варна, когато бяха бунтовете против Цар Киро, майките и бащите гледаха как куките бият децата им на улицата! Дори не опитаха да им помогнат! Никаква жал не бива да има за такива!
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                                Коментар

                                Working...
                                X