Първоначално изпратено от MZ/X
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Забелязвате ли, че дребните пари изчезнаха и магазинерите постоянно искат дребни?
Collapse
X
-
Зависи де, драги. По супермаркетите, дето ходят възрастни хора, броящи стинки – дребни да търсиш. В офисите на мобилните оператори – непрестанен глад за монети, а и не само за. И аз – понеже: отзивчив – по цял месец пълня прасето, като дойде време да плащам сметките на мобите си, нося им – на Мтел, Глобул и Виваком по една шепа монети и те ме посрещат с отворени така да се каже: обятия.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеКво ще има дребни по магазините. Аз дома храня прасето
Вече тежи 5 кила
Чакам да пуснат двулевки на стинки, че много се ояде тва прасе
Какви са тез прасета.... ?
Аз имам една индийска метална ваза с тясно гърло...Напълних я със старите монети а като започнах да ги изкарвам, излизаха по- бавно от инфлацията....Оставих ги да тежат...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеЗдравейте
прави ми впечатление, че дребните пари изчезнаха, навсякъде са 20-тачки и стотачки и петдесетачки
Вчера в аптеката аптекаря искаше дребни, днес в бензиностанцията касиерката искаше дребни, когато за последно ходех в банката и там касиерката искаше дребни....
В магазините редовно нямат дребни или молят за дребни, за да се запасят.
Добре че ползвам кредитна карта иначе щеше да е лудница
Или БНБ пуска прекалено едри копюри или маниаци спестяват железните левчета и банкнотите от 2 лв. и просто са ги изтеглили от обращание.
Повдигам темата, защото ако и вие забелязвате липса на дребни, да помолим БНБ да отсече/напечата и дребни, а не основно по 20 и 50 лв.
Поздрави
Коментар
-
Където цените не са точни до лев, естествено постоянно ще им трябват дребни. Заплатите обикновено се получават на по 50 и 100 и след това всички трябва да връщат все по дребни банкноти и монети. Аз не наблюдавам увеличение на липсата на дребни напоследък.
В банка да ти искат дребни е странно, може просто да ги е мързяло да отидат до сейфа да презаредат.Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.
Коментар
-
Забелязах и нещо друго !
В две банки досега ми се случва ,да ми издават документи със невярна дата .Last edited by The Big One; 18.10.2014, 01:49.
Коментар
-
Забелязвате ли, че дребните пари изчезнаха и магазинерите постоянно искат дребни?
Здравейте
прави ми впечатление, че дребните пари изчезнаха, навсякъде са 20-тачки и стотачки и петдесетачки
Вчера в аптеката аптекаря искаше дребни, днес в бензиностанцията касиерката искаше дребни, когато за последно ходех в банката и там касиерката искаше дребни....
В магазините редовно нямат дребни или молят за дребни, за да се запасят.
Добре че ползвам кредитна карта иначе щеше да е лудница
Или БНБ пуска прекалено едри копюри или маниаци спестяват железните левчета и банкнотите от 2 лв. и просто са ги изтеглили от обращание.
Повдигам темата, защото ако и вие забелязвате липса на дребни, да помолим БНБ да отсече/напечата и дребни, а не основно по 20 и 50 лв.
ПоздравиТагове: Отмаркиране на всички
Коментар