Първоначално изпратено от Moesia
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София е 15-ти по-големина град в ЕС, дали това е добре?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнениеНа София центъра вече е пълен с просяци, цигани, араби ... Целият район зад халите, женския пазар, около Пиротска е гето. Мръсотия, порутени сгради, по улиците пъплят някакви хора с изражения силно напомнящи бушмени - идеална среда за развитие на електората.
Като цяло София е едно твърде депресарско място за жевеене или по точно да кажа пребиваване. Дори хубавото метро и другите инфраструктурни начинания на Фъндъкова няма да променят нещата. Уж богаташките квартали също не виждам да предлагат нещо като качество за живот. Селски улици, баири, плъхове и мръсотия в каналите набедени за реки. Единствения шанс на хората е да си създадат илюзията, че живеят като баровци с вдигнането на прилични огради.
Коментар
-
На София центъра вече е пълен с просяци, цигани, араби ... Целият район зад халите, женския пазар, около Пиротска е гето. Мръсотия, порутени сгради, по улиците пъплят някакви хора с изражения силно напомнящи бушмени - идеална среда за развитие на електората.
Като цяло София е едно твърде депресарско място за жевеене или по точно да кажа пребиваване. Дори хубавото метро и другите инфраструктурни начинания на Фъндъкова няма да променят нещата. Уж богаташките квартали също не виждам да предлагат нещо като качество за живот. Селски улици, баири, плъхове и мръсотия в каналите набедени за реки. Единствения шанс на хората е да си създадат илюзията, че живеят като баровци с вдигнането на прилични огради.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеСофия може да поеме и цяла България. Софийското поле пък и планината могат да поемат още много милиони хора. Това няма да е проблем за София, но ще е проблем за останалата част от държавата.
Ядосва ме още селския манталитет на българина, да се ръга все в центъра. Там няма вече въздух, няма паркинг, няма и къде да седнеш дори, ама всеки селянин ще си купи жилище на пъпа на София та да стане за един ден "софиянец". В другите големи градове по света няма такова нещо - центъра им дори обикновено запада и става от най-евтините райони за емигранти, цигани и наркомани.
Коментар
-
София може да поеме и цяла България. Софийското поле пък и планината могат да поемат още много милиони хора. Това няма да е проблем за София, но ще е проблем за останалата част от държавата.
Ядосва ме още селския манталитет на българина, да се ръга все в центъра. Там няма вече въздух, няма паркинг, няма и къде да седнеш дори, ама всеки селянин ще си купи жилище на пъпа на София та да стане за един ден "софиянец". В другите големи градове по света няма такова нещо - центъра им дори обикновено запада и става от най-евтините райони за емигранти, цигани и наркомани.
Коментар
-
Според мен преструктурирането, опитимизацията и правилното бъдещо управление на градския транспорт е изключително важно. Тези дейности ще намалят броя на колите в центъра на града и ще се намали замърсяването. Въвеждането на такси за влизане и преминаване през центъра е начин, след като се дооправи метрото. А новите сгради-задължително с подземен паркинг (да се въведе с регулация).
София е хубав град и може да стане още по-добър за живеене, независимо от нихилизма и песимизма на българите (софиянци), но затова се иска воля и визия от страна на управляващите.Last edited by Alee; 20.04.2014, 17:11.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
В урбанизирането няма нищо лошо, защото урбанизираните райони са по ефетктивни и произвеждат повече БВП. Причините са по доброто образование, здравеопазване, транспорт и т.н.
Ако чуждестранен инвеститор направи инвестиция около София всичко ще му е по лесно. Ще има близко международно летище да пътува лесно до фирмата майка, ще намери по лесно квалифицирана работна ръка в достатъчен обем. Скоро във всички важни посоки ще има магистрали по които да си изнася стоката и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеДа много ме е яд като видя кола от коята излизат чернилки, доста е неприятно. Както и отопляващите се на дърва
Имало и лек срещу прахта в София, ми обясни наскоро един приятел от чужбина, където топлата вода е открита.
Забрана паркингите да са кални или филц, трябва да са с твърда покривка и да се мият.
Улиците да се мият.
Гаражите да се мият задължително.
Забрана да се паркира на зелени площи (неофициални паркинги).
Сега примерно по бул. Христофор Колумб има огромни незаконни паркинги в калта. Тези коли като тръгнат по улиците и носят един фин прах, който ние го дишаме.
Не че и аз не спирам в калните паркинги....
Фандъкова да си свърши работата, не да се прави на добра
Реално София може да стане двойно по чиста с тия мерки, че и тройно
По данни на НОИ в края на 2013г. в София живеят 339,019 пенсионери (основни потребители на дърва за отопление) и средната им пенсия беше едва 352.34 лв. на месец...
http://www.noi.bg/aboutbg/st
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеЗа изгорелите газове има лек - ушевите вместо да се чудят на патрулката или на оградата да се подпрат да вземат да спират пушещите коли. Ще се установи как са махнати разни филтри и катализатори. Щото е по-евтино да караш пушещ дизел от непушещ в бантустана. Няма никакъв контрол. А това е лесно да се направи. Някой ще каже - нямат хората пари за ремонти, ама е факт, че и скъпи коли са с махнати елементи за почистване на изгорелите газове, просто им е по-евтино. Трябва строг контрол за това.
Имало и лек срещу прахта в София, ми обясни наскоро един приятел от чужбина, където топлата вода е открита.
Забрана паркингите да са кални или филц, трябва да са с твърда покривка и да се мият.
Улиците да се мият.
Гаражите да се мият задължително.
Забрана да се паркира на зелени площи (неофициални паркинги).
Сега примерно по бул. Христофор Колумб има огромни незаконни паркинги в калта. Тези коли като тръгнат по улиците и носят един фин прах, който ние го дишаме.
Не че и аз не спирам в калните паркинги....
Фандъкова да си свърши работата, не да се прави на добра
Реално София може да стане двойно по чиста с тия мерки, че и тройно
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение[B]...Всичко останало, което си изредил, е следствие от мафиотизирането на местната власт.
"Провинциалистите" не са ви криви.
Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Това дали е голям или малък един град няма никакво значение. Например в Европа има много по-малки градове от София, но доста по уредени, откъм инфраструктура, паркове, стандарт на живот и т.н. Специално за София, първо се намира в Б-я и големината на града може да бъде само в минус, тъй като градът е един от най- замърсените в Европа и тепърва според мен ще се задръства от хора, които нямат избор и трябва да живеят в столицата.
Коментар
-
Покрай метрото и новите музеи , както и новите кръгови които се правят , движението се отпушва, а Софето става по-красиво. Вчера видях даже на една саксия-фонтан в центъра до предполагаемия гроб на В. ЛЕВСКИ надпис "Браво Фандъкова". Музея под Св. София, където съм се венчал, също е много атрактивен.
Коментар
Коментар