Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София е 15-ти по-големина град в ЕС, дали това е добре?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнениеВсъщност, София е може би най-големият град в Европа, но не по абсолютен брой население, а като процент от населението живеещо в столица....http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнениеВсъщност, София е може би най-големият град в Европа, но не по абсолютен брой население, а като процент от населението живеещо в столица.
Ако вземем статистиката от 1,3 милиона население, то това означава че 20% от населението на Б-я живее в София.
Ако взе реално пребиваващите, то по неофициални данни (защото едва ли може да има официални) са около 2 милиона. Това означава че 30% от населението живее в София.
А всъщност, и 20% и 30% са твърде много, и прави София рекордьор, защото не знам за европейски град с такова огромно струпване на населението.ПАРИТЕТНОТО 1,00000 ела здравей !!!:):):):):):):)
Коментар
-
Всъщност, София е може би най-големият град в Европа, но не по абсолютен брой население, а като процент от населението живеещо в столица.
Ако вземем статистиката от 1,3 милиона население, то това означава че 20% от населението на Б-я живее в София.
Ако взе реално пребиваващите, то по неофициални данни (защото едва ли може да има официални) са около 2 милиона. Това означава че 30% от населението живее в София.
А всъщност, и 20% и 30% са твърде много, и прави София рекордьор, защото не знам за европейски град с такова огромно струпване на населението.
Коментар
-
Париж Франция 2 340 000 житеещи към 1 януари 2013.
Реално града е с около 12 000 000 население в него.
По-малката цифра е благодарение на факта,
че съществува понятието СИТИЦЕНТЪР.
По това правило(понятие) София реално би била
населявана от около 300 000 човека, защото кварталите
Дружба, Младост, Люлин, Обеля и т.н. няма
как да се броят като София!!!
ПАРИТЕТНОТО 1,00000 ела здравей !!!:):):):):):):)
Коментар
-
Всичко опира до софтуера на ума!
1879 г.
"Първи впечатления от София: крива улица с дървета, отстрани отворени ориенталски дюкянчета, ужасен неравен тротоар и страшна кал. Голямо село.
(Из "Български дневник 1879-1884" на Константин Иречек).
1901 г.
"Но улиците бяха в окаяно състояние, приличаха на най-първобитни шосета. Българинът и без това върви с поглед, забит в земята. Но тогава човек мъчно можеше да си откъсва очите от калните улици, изпъстрени с локви. Никакъв поглед нагоре или настрани. Право напред, стремително, безогледно."
(Петър Нейков, "Завчера и вчера")
И преди 100 години, и сега, и след 100 години, София ще си остане в това положение.
София не е планирана за толкова хора.
За съжаление също така, дори на софиянци не им пречи толкова кал и боклуци. Просто са заети да се гордеят че са в София, и да обясняват, как прованса им пречи - тъжно. А всъщност 'прованса' работи, плащат данъци, и вдига цените имотите до положение, в което за софиянци става безмислено да работят.Last edited by Patilan; 02.03.2015, 12:12.
Коментар
-
За съжаление не е толкова просто
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеДа много ме е яд като видя кола от коята излизат чернилки, доста е неприятно. Както и отопляващите се на дърва
Имало и лек срещу прахта в София, ми обясни наскоро един приятел от чужбина, където топлата вода е открита.
Забрана паркингите да са кални или филц, трябва да са с твърда покривка и да се мият.
Улиците да се мият.
Гаражите да се мият задължително.
Забрана да се паркира на зелени площи (неофициални паркинги).
Сега примерно по бул. Христофор Колумб има огромни незаконни паркинги в калта. Тези коли като тръгнат по улиците и носят един фин прах, който ние го дишаме.
Не че и аз не спирам в калните паркинги....
Фандъкова да си свърши работата, не да се прави на добра
Реално София може да стане двойно по чиста с тия мерки, че и тройно
проблема е
- първо в това че София е проектирана за 800 000 човека
- и второ, още по-лошо, не е прокетирана за това всеки да има по една кола.
ето защо, София никога няма да бъде нормален град.
Ако ставаше само с няколко правила, отдавна щяхме да живеем в бяла държава.
п.п. Дали бул. Христофор Колумб е проектиран да има един ред паркирали коли?
Коментар
-
Иначе едно от най-отвратителните неща в София, са гнъсните и неописуемо вонящи хъхряшки каруци, които обикалят навред. Направо не можеш да намериш улица, включително и в най-елитните квартали, която да не е осеяна с конски анални отпадъци, каруците обикалят навред, включително в центърът - и нещастницата фъндъкова не смее да ги забрани. Всеки път като видя такава гадна талига, ругая фъндъкова, т.е. средно около 18 пъти на ден.
Прави сте и за арапите, нигърите и т.н. щъкащи из северната част на центърът, мене най ме вбесява едно отвратително нигърско жуже (може би сте го виждали - с голяма крива тимберица и с малки криви краченца), което ми носи ужасно лош късмет - ако го видя, отивайки по работа, просто всичко се проваля... което се случва често - имам чувството, че това направо ме дебне !!! Просто не знам какво да правя с тоя гном.
Освен това в София има и женско нигърско жуже - дано не са засекат и да почнат да се размножават, та да напълнят градът ни с гномченца !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola_D Разгледай мнениеНе е мегаполис, както някой други столици. Няма делово сити, бизнес сгради и банки са разхвърляни буквално на всякъде. Няма обособени студентски град, дипломатическо градче, хотелско градче. Всичко е един голям торлюгювеч.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеАми селяндурите най-мнго се ръгат. Преди 25 години в София се слушаше само рок. Чалгата я внесоха селяните с киселото си зеле. Виж чалга-певиците, няма нито една софиянка, всичките са от горно нанадолнище. И при НИ брокерите е пълно със селяндури дето не познават кварталите , не знаят как да стигнат на огледа, ама се ръгат и те.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеСофия може да поеме и цяла България. Софийското поле пък и планината могат да поемат още много милиони хора. Това няма да е проблем за София, но ще е проблем за останалата част от държавата.
Ядосва ме още селския манталитет на българина, да се ръга все в центъра. Там няма вече въздух, няма паркинг, няма и къде да седнеш дори, ама всеки селянин ще си купи жилище на пъпа на София та да стане за един ден "софиянец". В другите големи градове по света няма такова нещо - центъра им дори обикновено запада и става от най-евтините райони за емигранти, цигани и наркомани.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеСофия може да поеме и цяла България. Софийското поле пък и планината могат да поемат още много милиони хора. Това няма да е проблем за София, но ще е проблем за останалата част от държавата.
Ядосва ме още селския манталитет на българина, да се ръга все в центъра. Там няма вече въздух, няма паркинг, няма и къде да седнеш дори, ама всеки селянин ще си купи жилище на пъпа на София та да стане за един ден "софиянец". В другите големи градове по света няма такова нещо - центъра им дори обикновено запада и става от най-евтините райони за емигранти, цигани и наркомани.
А това, че в другите столици по света намалява търсенето,изобщо не е вярно. Справка Лондон, Ню Йорк, Париж, Сидни и Токио. Пример Сидни- през 1991 само 5000 човека са живели в апаратменти в централната част на града (CBD-central business district), през 2013 живущите в центъра са вече 29 000 . Сещай се къде са цените на имотите.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
Коментар