IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София е 15-ти по-големина град в ЕС, дали това е добре?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Иначе едно от най-отвратителните неща в София, са гнъсните и неописуемо вонящи хъхряшки каруци, които обикалят навред. Направо не можеш да намериш улица, включително и в най-елитните квартали, която да не е осеяна с конски анални отпадъци, каруците обикалят навред, включително в центърът - и нещастницата фъндъкова не смее да ги забрани. Всеки път като видя такава гадна талига, ругая фъндъкова, т.е. средно около 18 пъти на ден.

Прави сте и за арапите, нигърите и т.н. щъкащи из северната част на центърът, мене най ме вбесява едно отвратително нигърско жуже (може би сте го виждали - с голяма крива тимберица и с малки криви краченца), което ми носи ужасно лош късмет - ако го видя, отивайки по работа, просто всичко се проваля... което се случва често - имам чувството, че това направо ме дебне !!! Просто не знам какво да правя с тоя гном.
    Освен това в София има и женско нигърско жуже - дано не са засекат и да почнат да се размножават, та да напълнят градът ни с гномченца !!!
    Не можах до повярвам, когато в петък видях как по бул. Цариградско шосе след Плиска в посока Горубляне да препуска каруца ....на основното платно ...
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• "Ако вземем статистиката от 1,3 милиона население, то това означава че 20% от населението на Б-я живее в София."
      .................................................. ...............

Мдаа ... на път сме да се превърнем в град-държава, нещо като Монако, но със стандарта на живот в Еритрея.

Коментар

• Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение
        Всъщност, София е може би най-големият град в Европа, но не по абсолютен брой население, а като процент от населението живеещо в столица....
        Не съм сигурен, но мисля, че Атина и Будапеща водят по този показател.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение
          Всъщност, София е може би най-големият град в Европа, но не по абсолютен брой население, а като процент от населението живеещо в столица.
          Ако вземем статистиката от 1,3 милиона население, то това означава че 20% от населението на Б-я живее в София.
          Ако взе реално пребиваващите, то по неофициални данни (защото едва ли може да има официални) са около 2 милиона. Това означава че 30% от населението живее в София.

А всъщност, и 20% и 30% са твърде много, и прави София рекордьор, защото не знам за европейски град с такова огромно струпване на населението.
          Атина !!
          ПАРИТЕТНОТО 1,00000 ела здравей !!!:):):):):):):)

Коментар

• Всъщност, София е може би най-големият град в Европа, но не по абсолютен брой население, а като процент от населението живеещо в столица.
            Ако вземем статистиката от 1,3 милиона население, то това означава че 20% от населението на Б-я живее в София.
            Ако взе реално пребиваващите, то по неофициални данни (защото едва ли може да има официални) са около 2 милиона. Това означава че 30% от населението живее в София.

А всъщност, и 20% и 30% са твърде много, и прави София рекордьор, защото не знам за европейски град с такова огромно струпване на населението.

Коментар

• Париж Франция 2 340 000 житеещи към 1 януари 2013.
              Реално града е с около 12 000 000 население в него.
              По-малката цифра е благодарение на факта,
              че съществува понятието СИТИЦЕНТЪР.
              По това правило(понятие) София реално би била
              населявана от около 300 000 човека, защото кварталите
              Дружба, Младост, Люлин, Обеля и т.н. няма
              как да се броят като София!!!
              ПАРИТЕТНОТО 1,00000 ела здравей !!!:):):):):):):)

Коментар

• Всичко опира до софтуера на ума!

1879 г.
                "Първи впечатления от София: крива улица с дървета, отстрани отворени ориенталски дюкянчета, ужасен неравен тротоар и страшна кал. Голямо село.

(Из "Български дневник 1879-1884" на Константин Иречек).

1901 г.
                "Но улиците бяха в окаяно състояние, приличаха на най-първобитни шосета. Българинът и без това върви с поглед, забит в земята. Но тогава човек мъчно можеше да си откъсва очите от калните улици, изпъстрени с локви. Никакъв поглед нагоре или настрани. Право напред, стремително, безогледно."
                (Петър Нейков, "Завчера и вчера")

И преди 100 години, и сега, и след 100 години, София ще си остане в това положение.
                София не е планирана за толкова хора.

За съжаление също така, дори на софиянци не им пречи толкова кал и боклуци. Просто са заети да се гордеят че са в София, и да обясняват, как прованса им пречи - тъжно. А всъщност 'прованса' работи, плащат данъци, и вдига цените имотите до положение, в което за софиянци става безмислено да работят.
                Last edited by Patilan; 02.03.2015, 12:12.

Коментар

• За съжаление не е толкова просто

Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                  Да много ме е яд като видя кола от коята излизат чернилки, доста е неприятно. Както и отопляващите се на дърва

Имало и лек срещу прахта в София, ми обясни наскоро един приятел от чужбина, където топлата вода е открита.

Забрана паркингите да са кални или филц, трябва да са с твърда покривка и да се мият.
                  Улиците да се мият.
                  Гаражите да се мият задължително.
                  Забрана да се паркира на зелени площи (неофициални паркинги).

Сега примерно по бул. Христофор Колумб има огромни незаконни паркинги в калта. Тези коли като тръгнат по улиците и носят един фин прах, който ние го дишаме.

Не че и аз не спирам в калните паркинги....

Фандъкова да си свърши работата, не да се прави на добра

Реално София може да стане двойно по чиста с тия мерки, че и тройно
                  колите с в калта защото няма къде да се паркира.
                  проблема е
                  - първо в това че София е проектирана за 800 000 човека
                  - и второ, още по-лошо, не е прокетирана за това всеки да има по една кола.

ето защо, София никога няма да бъде нормален град.
                  Ако ставаше само с няколко правила, отдавна щяхме да живеем в бяла държава.

п.п. Дали бул. Христофор Колумб е проектиран да има един ред паркирали коли?

Коментар

• Иначе едно от най-отвратителните неща в София, са гнъсните и неописуемо вонящи хъхряшки каруци, които обикалят навред. Направо не можеш да намериш улица, включително и в най-елитните квартали, която да не е осеяна с конски анални отпадъци, каруците обикалят навред, включително в центърът - и нещастницата фъндъкова не смее да ги забрани. Всеки път като видя такава гадна талига, ругая фъндъкова, т.е. средно около 18 пъти на ден.

Прави сте и за арапите, нигърите и т.н. щъкащи из северната част на центърът, мене най ме вбесява едно отвратително нигърско жуже (може би сте го виждали - с голяма крива тимберица и с малки криви краченца), което ми носи ужасно лош късмет - ако го видя, отивайки по работа, просто всичко се проваля... което се случва често - имам чувството, че това направо ме дебне !!! Просто не знам какво да правя с тоя гном.
                    Освен това в София има и женско нигърско жуже - дано не са засекат и да почнат да се размножават, та да напълнят градът ни с гномченца !!!
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola_D Разгледай мнение
                      Не е мегаполис, както някой други столици. Няма делово сити, бизнес сгради и банки са разхвърляни буквално на всякъде. Няма обособени студентски град, дипломатическо градче, хотелско градче. Всичко е един голям торлюгювеч.
                      Съгласен съм: ако ме турите Дуче - ще построя нова столица.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Не е мегаполис, както някой други столици. Няма делово сити, бизнес сгради и банки са разхвърляни буквално на всякъде. Няма обособени студентски град, дипломатическо градче, хотелско градче. Всичко е един голям торлюгювеч.

Коментар

• Мен не ме бройте. Особено ако г-жица Амстердам ще присьтва а и по това време на годината "укрепвам" кочината на село понеже все луди прасета ми се падат.
                          FSL:

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
                            Ами селяндурите най-мнго се ръгат. Преди 25 години в София се слушаше само рок. Чалгата я внесоха селяните с киселото си зеле. Виж чалга-певиците, няма нито една софиянка, всичките са от горно нанадолнище. И при НИ брокерите е пълно със селяндури дето не познават кварталите , не знаят как да стигнат на огледа, ама се ръгат и те.
                            Ей ма верно ли се слушаше само рок??!!!!!!!!!И всичките софиянци едни умни интелигентни красиви....мани мани.Бе повярвах ти

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
                              София може да поеме и цяла България. Софийското поле пък и планината могат да поемат още много милиони хора. Това няма да е проблем за София, но ще е проблем за останалата част от държавата.

Ядосва ме още селския манталитет на българина, да се ръга все в центъра. Там няма вече въздух, няма паркинг, няма и къде да седнеш дори, ама всеки селянин ще си купи жилище на пъпа на София та да стане за един ден "софиянец". В другите големи градове по света няма такова нещо - центъра им дори обикновено запада и става от най-евтините райони за емигранти, цигани и наркомани.
                              Ами селяндурите най-мнго се ръгат. Преди 25 години в София се слушаше само рок. Чалгата я внесоха селяните с киселото си зеле. Виж чалга-певиците, няма нито една софиянка, всичките са от горно нанадолнище. И при НИ брокерите е пълно със селяндури дето не познават кварталите , не знаят как да стигнат на огледа, ама се ръгат и те.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
                                София може да поеме и цяла България. Софийското поле пък и планината могат да поемат още много милиони хора. Това няма да е проблем за София, но ще е проблем за останалата част от държавата.

Ядосва ме още селския манталитет на българина, да се ръга все в центъра. Там няма вече въздух, няма паркинг, няма и къде да седнеш дори, ама всеки селянин ще си купи жилище на пъпа на София та да стане за един ден "софиянец". В другите големи градове по света няма такова нещо - центъра им дори обикновено запада и става от най-евтините райони за емигранти, цигани и наркомани.
                                Ееееее, малко прекали! Зависи за коя част от центъра на София говориш.
                                А това, че в другите столици по света намалява търсенето,изобщо не е вярно. Справка Лондон, Ню Йорк, Париж, Сидни и Токио. Пример Сидни- през 1991 само 5000 човека са живели в апаратменти в централната част на града (CBD-central business district), през 2013 живущите в центъра са вече 29 000 . Сещай се къде са цените на имотите.
                                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Working...
                                X